Σύνδεση Laptop με AV

Reaction score
0
Γεια σας παιδιά,
Πήρα πρόσφατα ένα laptop (Dell studio xps) και θα ήθελα να το συνδέσω με τον ενισχυτή μου για εικόνα και ήχο που είναι όμως παλιός (DENON AVR 1603) και δεν έχει HDMI.
Αυτό που θέλω είναι να ακούω internet radio & μπ3 και να βλέπω ταινίες που κατεβάζω χωρίς να χρειαστεί να τις κάψω σε DVD.
Ξέχασα αν πω ότι σύνδεση HDMI δεν υπάρχει ούτε στην τηλεόραση που είναι παλιά CRT.
Επισυναπτόμενα σας βάζω τις εισόδους του ενισχυτή
http://www.crutchfield.com/p_033AVR1603/Denon-AVR-1603.html?tp=179&tab=features_and_specs

Για τις εξόδους του laptop
http://hothardware.com/Articles/Dell-Studio-XPS-16-Review/?page=1

Ευχαριστώ για την βοηθειά σας

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Ήχο θα πάρεις απ την οπτική έξοδο του laptop και θα την συνδέσεις στην αντίστοιχη είσοδο του ενισχυτή.
Όσον αφορά την εικόνα,δεν βλέπω composite ή κάποια άλλη αναλογική έξοδο.Αν βλέπει κάποιος άλλος ας μας πεί.Αν δεν έχει αναλογική έξοδο στην εικόνα η επόμενη λύση είναι η αγορά ενός media player+σκληρός δίσκος.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Σύνδεση Laptop με AV

Ήχο θα πάρεις απ την οπτική έξοδο του laptop και θα την συνδέσεις στην αντίστοιχη είσοδο του ενισχυτή.
Όσον αφορά την εικόνα,δεν βλέπω composite ή κάποια άλλη αναλογική έξοδο.Αν βλέπει κάποιος άλλος ας μας πεί.Αν δεν έχει αναλογική έξοδο στην εικόνα η επόμενη λύση είναι η αγορά ενός media player+σκληρός δίσκος.
Οπτική έξοδο δεν έχει το laptop. Υπάρχει τρόπος να βγάλω ήχο από την εξοδο των ακουστικών στον ενισχυτή αλλά όχι στερεοφωνικό;

Όσον αφορά την εικόνα γίνεται από την HDMI να μετατραπεί σε scart και να πάει κατευθείαν στην τηλεώραση;

Reaction score
1.187

Οπτική έξοδο δεν έχει το laptop. Υπάρχει τρόπος να βγάλω ήχο από την εξοδο των ακουστικών στον ενισχυτή αλλά όχι στερεοφωνικό;

Όσον αφορά την εικόνα γίνεται από την HDMI να μετατραπεί σε scart και να πάει κατευθείαν στην τηλεώραση;
Ηχος
Την έξοδο των ακουστικών των laptop (γενικώς) την ξεχνάμε. Εχει πολύ χάλια ήχο για να τον οδηγήσουμε στο στερεοφωνικό μας.
Η καλύτερη (και οικονομική) λύση είναι με περίπου 30€~35€ παίρνεις μία εξωτερική USB κάρτα ήχου:
http://www.behringer.com/EN/Products/UCA202.aspx
http://www.rihardos.gr/product.php?productid=3323
http://www.tigas.gr/eshop/Product.aspx?ProductID=998&&AspxAutoDetectCookieSupport=1
Βγάζει ψηφιακό και αναλογικό ήχο τον οποίο θα δώσεις στον ενισχυτή σου.

Εικόνα
Το ότι δεν έχει HDMI είσοδο ο ενισχυτής σου δεν αποτελεί πρόβλημα. Η εικόνα θα μπορούσε να οδηγηθεί απευθείας στην τηλεόραση, και μόνο ο ήχος στον ενισχυτή.
Το γεγονός όμως ότι η τηλεόρασή σου δεν έχει HDMI είναι σοβαρό και ανυπέρβλητο πρόβλημα. Διότι δεν υπάρχει μετατροπή από HDMI σε Scart επειδή το HDMI μεταφέρει την εικόνα σε ψηφιακή μορφή και το Sacrt σε αναλογική. Το laptop σου δεν έχει composite (αναλογική) έξοδο εικόνας που θα μπορούσε να οδηγηθεί στην είσοδο scart. Αλλά ακόμα και να είχε, την ξεχνάμε αυτή την λύση διότι η ποιότητα εικόνας που δίνει είναι ΑΘΛΙΑ.

Οπότε μέχρι να αλλάξεις την τηλεόρασή σου με μία άλλη που να διαθέτει εισόδους HDMI ουσιαστικά ξεχνάς το ενδεχόμενο να βλέπεις ταινίες από το laptop σου στην τηλεόρασή σου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση Laptop με AV

Σίγουρα δεν είναι και οπτική έξοδος η των ακουστικών;

Όχι.

Reaction score
0
Αν το laptop έχει και VGA θα μπορούσες να δοκιμάσεις με αντάπτορα VGA σε Component, αν φυσικά το υποστηρίζει και η TV...

Reaction score
0
Απάντηση: Σύνδεση Laptop με AV

Με λιγο περιηγηση και διαβασμα καταφερα με τον ηχο και το ελυσα.
Με τις εξόδους jack μπορεις να συνδεθείς με τον ενισχυτή. Ηδη το υλοποίησα και τα αποτλέσματα είναι ικανοποιητικά
Αν κάποιος θελει παραπανω λεπτομερειες μπορω να το αναλύσω
Για την εικόνα τωρα από αυτα που διαβασα κατάλαβα οτι πρέπει να γίνει με καλώδιο μετατροπής από VGA σε SCART αν η καρτα γραφικών μπορεί να ρυθμιστει σε composite.
Διαφορετικά πρέπει να να γινει με με εναν μετατροπεα
http://www.trianglecables.com/1footvgadbma.html
Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο δουλευει και αυτό

Reaction score
1.187

Αν το laptop έχει και VGA θα μπορούσες να δοκιμάσεις με αντάπτορα VGA σε Component, αν φυσικά το υποστηρίζει και η TV...
Παλιά CRT είπε ο άνθρωπος, περιμένεις να υποστηρίζει component;
OXI BEBAIA.

Ελάχιστες από τις τελευταίες CRT Samsung υποστήριζαν component. Λίγο πριν να καταργηθούν οριστικά οι CRT.

Reaction score
0

Παλιά CRT είπε ο άνθρωπος, περιμένεις να υποστηρίζει component;
OXI BEBAIA.

Ελάχιστες από τις τελευταίες CRT Samsung υποστήριζαν component. Λίγο πριν να καταργηθούν οριστικά οι CRT.
Υπάρχει εύκολος τρόπος να βεβαιωθώ ότι υποστηρίζει component η τηλεόρασή μου εκτός από το να ψάξω τα spec της (philips του2002);
Η κάρτα μου πάντως είδα ότι εχει τη δυνατότητα να το μετατρέψει σε component.

Reaction score
0

Συγνωμη αλλά μια διευκρινηση γιατι μάλλον εχω μπλεχτει.
Π.χ. το DVD που δινει σημα στην τηλεοραση μεσω του scart δεν είναι component σημα;
Δεν μπορεί η τηλεοραση να δεχτεί component σημα από το scart.
Αν οχι μάλλον ξεχνάω τη λυση VGA σε scart.

Reaction score
1.153

Με λιγο περιηγηση και διαβασμα καταφερα με τον ηχο και το ελυσα.
Με τις εξόδους jack μπορεις να συνδεθείς με τον ενισχυτή. Ηδη το υλοποίησα και τα αποτλέσματα είναι ικανοποιητικά
Αν κάποιος θελει παραπανω λεπτομερειες μπορω να το αναλύσω
Για την εικόνα τωρα από αυτα που διαβασα κατάλαβα οτι πρέπει να γίνει με καλώδιο μετατροπής από VGA σε SCART αν η καρτα γραφικών μπορεί να ρυθμιστει σε composite.
Διαφορετικά πρέπει να να γινει με με εναν μετατροπεα
http://www.trianglecables.com/1footvgadbma.html
Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο δουλευει και αυτό
Αν είσαι κομπλέ με τον ήχο από θέμα ποιότητος τότε οκ,όσον αφορά την εικόνα,με ανταπτοράκια σαν και αυτά που παρέθεσες έχω τσεκάρει αρκετές φορές τέτοιου τύπου μετατροπές χαμηλού κόστους και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά άθλιο,αισχρό και τραγικό.Ξέχνα το!Καλό conversion έχω δει μόνο σε συσκευές proAV(scan converters της EXTRON π.χ.)
http://www.extron.com/product/prodtype06.aspx
αλλά με κόστός αντίστοιχο καινούριας 40" τηλεόρασης,κάτι που όπως φαίνεται είναι η καλύτερη λύση για την περίπτωση σου(καινούρια TV).
BTW, το scart είναι βύσμα ΔΕΝ είναι σήμα.Μπορεί να είναι composite,s-video ή RGB ανάλογα τις δυνατότητες της εκάστοτε συσκευής.

Reaction score
1.187

Συγνωμη αλλά μια διευκρινηση γιατι μάλλον εχω μπλεχτει.
Π.χ. το DVD που δινει σημα στην τηλεοραση μεσω του scart δεν είναι component σημα;
Δεν μπορεί η τηλεοραση να δεχτεί component σημα από το scart.
Αν οχι μάλλον ξεχνάω τη λυση VGA σε scart.
To scart μεταφέρει σήμα composite στην τηλεόραση και εναλλακτικά RGB ή S-Video. Όχι όμως component.

Reaction score
0

Ψαχνοντας την κάρτα γραφικών βρηκα ρυθμιση για composite synch σήμα. Ταυτοχρονα εχω συνδεσει καλώδιο από εξοδο Η/Υ VGA σε Scart τηλεόρασης. Ρυθμιση επισης ταυτόχρονης προβολής σε οθονη υπολογιστή και τηλεοραση. Ρυθμιση αναλυσης 800Χ480, χρώματα 32 bit, και ρυθμό ανανέωσης 75 Ηz.
Αποτέλεσμα: τιποτα.
Μου φαινεται θα το εγκαταλειψω. Ισως η μονη λυση ειναι η αγορα τηλεόρασης LCD. Βέβαια τωρα δεν υπαρχει οικονομικη δυνατοτητα. Οπότε ισως καποια στιγμή στο μέλλον εκτός ...
Αν καποιος απο εσας εχει να προτεινει κατι.

Reaction score
1.187

Ψαχνοντας την κάρτα γραφικών βρηκα ρυθμιση για composite synch σήμα. Ταυτοχρονα εχω συνδεσει καλώδιο από εξοδο Η/Υ VGA σε Scart τηλεόρασης.
VGA σε Scart; Υπάρχει τέτοιο καλώδιο;

Θεωρητικά ναι... Η VGA βγάζει σήμα RGB, το Scart μεταφέρει σήμα RGB αλλά δεν είμαι σίγουρος αν δέχεται η τηλεόρασή σου RGB, και δεν ξέρω και τι γίνεται με τα υπόλοιπα σήματα οριζόντιου και κατακόρυφου συγχρονισμού που υπάρχουν στην VGA...

H μόνη λύση είναι αλλάζεις τηλεόραση. Παίρνεις μία που να έχει είσοδο HDMI και καλό είναι να έχει και είσοδο VGA.

Reaction score
1.153

VGA σε Scart; Υπάρχει τέτοιο καλώδιο;

Θεωρητικά ναι... Η VGA βγάζει σήμα RGB, το Scart μεταφέρει σήμα RGB αλλά δεν είμαι σίγουρος αν δέχεται η τηλεόρασή σου RGB, και δεν ξέρω και τι γίνεται με τα υπόλοιπα σήματα οριζόντιου και κατακόρυφου συγχρονισμού που υπάρχουν στην VGA...

H μόνη λύση είναι αλλάζεις τηλεόραση. Παίρνεις μία που να έχει είσοδο HDMI και καλό είναι να έχει και είσοδο VGA.
Η VGA βγάζει RGBHV,το λες και παρακάτω...δεν μπορείς να "κλέψεις" το RGB χωρίς να δουλέψεις τους συγχρονισμούς.Μπιλίβ μι,το έχω δοκιμάσει.Η μόνη λύση είναι καινούρια TV.

Reaction score
0

Παιδια ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Τελικα είναι μονοδρομος η αγορα καινουργιας ηλεορασης.
Αλλα λόγω και της κρισης μάλλον σαν αδιεξοδο μου φαίνεται.
Ειδομεν

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.298
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924