Τι ηχεία και ενισχυτικά έχουμε;

Reaction score
4.242
Απάντηση: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Σημερα το πρωι καναμε κατι δουλιτσες που ειχαν να κανουν με την αισθητικη και την τελικη θεση καποιων πραγματων.

Όταν τελειωσαμε αρχισαμε παλι τις δοκιμες. Βαλαμε ετσι το πικαπ να παιξει. Αυτή την φορα δοκιμασαμε και το εκουαλαιζερ. Στην αρχη μπηκε ο δισκος των Blues Brothers. Ο ηχος ηταν πολύ καλος. Μετα ακολουθησε ο Μπρους Σπριγκτην στο Born to USA. Για άλλη μια φορα ηταν απολαυση ο ηχος.

Το ιδιο δισκακι το ειχαμε όμως και σε flac. Όπως καταλαβαινεται το συγκριτικο εγινε αμεσως. Η διαφορα υπερ του dac ηταν ξεκαθαρη.

Διαπιστωσα ομως κατι που μου εκανε εντυωση. Όταν ο ηχος του dac περνουσε από το εκουαλαιζερ ηταν τελειος. Όταν όμως απλα περνουσε σαν By pas τοτε χαλουσε. Εχω την εντυπωση ότι χτες χωρις να μεσολαβει καθολου το εκουαλαζερ το μηχανημα ακουγοταν καλλυτερα. Αυτό είναι κατι που πρεπει να ψαχθει περισσοτερο. Απλα δεν ειχα χρονο για να κανω περισσοτερες δοκιμες και να βγαλω εκ του ασφαλους καποιο συμπερασμα.

Εγω χαιρομαι που γνωρισα τον Δημητρη, γιατι το μεγαλυτερο κερδος σ αυτό το φορουμ είναι αυτό ακριβως. Γνωριμιες με αξιολογα ατομα, με κοινα ενδιαφεροντα. Η βοηθεια που εδωσα δημιουργει μεγαλυτερη ευχαριστηση σε μενα παρα σ αυτόν που τον δεχεται. Αλλωστε και γω εχω βοηθηθει πολλες φορες.

Reaction score
370

Γειά σου φίλε μου Δημήτρη. Καλή η προσπάθεια αν αναλογιστούμε τον πολύ μικρό χώρο σου(7τ.μ.!!).Ομως τρία πράγματα θέλουν βελτίωση, 1) τα ηχεία βάλ' τα στο χείλος του τραπεζιού, γιατί όπως τα έχεις, δημιουργέίται ανάκλαση του ήχου μπροστά και πάνω στο τραπέζι , 2) τοποθέτησε ενα ηχοαπορροφητικό πάνελ ,οπως αυτά στα studio ηχογράφησης, σε σχήμα κώνων, διάστασης:1x1m, πάνω στην γυψοσανίδα δίπλα στο δεξί ηχείο για τον ίδιο λόγο της ανάκλασης του ήχου πάνω της, αλλά και τον πιθανό συντονισμό της σε υψηλές στάθμες & 3) Τα ηχεία βάλ'τα παράλληλα, γιατί η μεταξύ τους απόσταση ειναι πολύ μικρή και δεν θα έχεις καθόλου στερεοφωνία. Αντε και καλές ακροάσεις.Χρήστος
Επιτέλους μετά απο 6 μήνες το σύστημα στήθηκε ολοκληρώθηκε κατά 90% ίσως του λείπει ένα cdφετο (χμμ θα δούμε)...
Θα πρέπει οπωσδήποτε να τονίσω τη φιλική συνδρομή του φίλου Βασίλη (vastar) o οποίος με βοήθησε τόσο στις επιλογές μου όσο και στη τελική τοποποθέτηση του, δεδομένου του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζω ο Βασίλης λειτούργησε πραγματικά χωρίς τη βοήθεια μου και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και να του πώ για μια ακόμη φορά ότι επιφυλάσομαι.

Ξεκινάω λοιπόν με την Κινέζικη Αρκούδα(απο το Ρώσικη, κόντα πέφτουν άλωστε) :102: τον υβριδικό λυχνιοενισχυτή CAV A12 2Χ250 στα 6ωμ και 2χ200 στα 8ωμ 35 κιλά βάρος εκ των οποίων ίσως περισσότερα των μισών είναι οι ψύκτρες του....τα λόγια περιτεύουν κρίμα όπως που αυτός ο κατασκευαστής αντιπροσωπεύεται λάθος στή χώρα μας και για αυτό θα αναφερθώ σε άλλο thread.
Απο την κινέζικη Ψύξη αλλάζουμε ήπειρο και βρίσκομαστε στο βροχερό united kingdom όπου εκεί κάποιοι έχουν ίσως κάνει επιστήμη την κατασκευή ηχείου κλειστής καμπίνας .....τα ATC SCM 19 φαίνεται ότι τιθασεύονται απο τον cav ενω ο κρυστάλλινος ήχος τους πραγματικά στέκεται απέναντι σου και σου μιλά με τη φοβερή στατική που τον διακατέχει.....ααα μπουμαρίσματα τέλος και κολημένα στον τοίχο που λέμε:102:
Όλα τα υπόλοιπα αφορούν την επεξεργασία του ήχου και την απωδικοποίηση του: DAC λοιπον Campridge Audio Magic ίσως η πιο τίμια πρόταση στο χώρο, phono stage πάλι Campridge Audio το 540 όμως αφου δε θα παίξω με κεφαλές κινητού πηνίου στο πικαπ, πικαπ βέβαια ο Θρύλος της Τechnnics SL1200MK2(1987) σε αρίστη κατάσταση άκαπνο, ίσως λίγο λαδάκι στο πηγάδι, και φυσικά για την επεξεργασία του ήχου του SL equalizer βγαλμένο απο το παρελθόν και αυτό (ρετρό θά λεγα 1980) της Αudio Dynamics Corporation με 12 επιλογές ανα κανάλι και με ενσωματωμένη προενίσχυση. Τέλος να μη ξέχασω ίσως την καλύτερη προσιτή πηγή media player που υπάρχει αυτή τη στιγμή το popcorn C200 με 250gb για να αποθηκεύουμε τα αγαπήμενα μας.
Δεν έχω αναφερθεί βέβαια στην κεφαλή η οποία είναι μια απλή stanton και σύντομα θα αντικατασταθεί όπως επίσης και στην ύπαρξη του sub της velodyne vx10 το οποίο όμως θα παραμείνει ανενεργό και θα λειτουργήσει όταν τα μηχανήματα θα βγούν στο μεγαλύτερο μέρος του σαλονιού μου όπου εκεί θα μπορεί ίσως να γεμίσει καλύτερα τις χαμηλές των atc, επίσης να πω ότι τις επόμενες μέρες προστίθεται και ένα monitor samsung 19'' και ότι ίσως αργότερα γίνει και μια προσθήκη ενός cdφετου αλλά και ενός blu ray drive για το media player.
Οσον αφορά τα αποτελέσματα αυτού του στησίματος .....χμμ τι να σας πω εγώ δεν έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο απλά ξέρετε η δική μου μουσική εμπειρία είναι πολύ μικρή και δεν μπορώ να τα κρίνω ωστόσο δεν μπορώ να πω όμως ότι αυτό που άκουσα ήταν απίστευτα ωραίο πρώτον διότι το σύστημα έπαιζε σε ένα γραφείο 7τμ περίπου με γυψοσανίδες και δεν μπουμάρισε σχεδόν ούτε μια φορά όπως επίσης μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η στατικότητα του ήχου. Σίγουρα ο Βασίλης που το δοκίμασε και με κομάτια αναφοράς να έχει περισσότερα να πεί αλλά απο το λεγόμενα του πιστεύω ότι και του Βασίλη του άρεσε το συνολικό αποτέλεσμα που είχαμε.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και συνολικά το avsite το οποίο φιλοξένησε αγγελίες των παλαιών μηχανημάτων που είχα άλλα και όσους μου έδωσαν βοήθεια σε ότι ρώτησα και όχι μόνο. Για το Βασίλη τα είπα και στην αρχή τον ευχαριστώ και πάλι και τέλος θα ήθελα να σας παραθέσω και κάποιες φωτογραφίες εννοείται οτι τα καλώδια θα μονταριστούν διαφορετικά αφού σήμερα το τελειώσαμε :103:​

Reaction score
28

Eυχαριστώ Χρήστο θα προσπαθήσω να τα κάνω και θα επανέλθω......

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.081
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Πετρο τι εννοεις?
Τα είπε λίγο πριν ο Chris53.
Σαφέστατα και είναι καλύτερα τοποθετημένα ψηλά τα ηχεία από ότι στο πάτωμα.
Οι καλές βάσεις όμως είναι απαραίτητες και αν δεν ακούσεις τη βελτίωση που δίνουν δεν την πιστεύεις.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Το super χαειντοσυστημα μου ..πρωτη μουρη..........ολοκληρωση βρε παιδι μου ενα πραμα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
4.242

Προχωρα στο παρασυνθημα! Ενα προς ενα (τα ξερουμε, αλλα να τα εμπεδωσουμε καλλυτερα)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Προχωρα στο παρασυνθημα! Ενα προς ενα (τα ξερουμε, αλλα να τα εμπεδωσουμε καλλυτερα)
Καλησπερα τρελλο Σαλλονικιωτικο αγορι..........ντρεπομαι βρε....ε μπορω!!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Παρε και ενα πλαγιαστο Βασιλαρα μου!!!!!

Reaction score
4.242

Βλαση, να υποθεσω οτι η οθονη στο ρακ ειναι για να βλεπεις τα περιεχομενου του σκληρου οταν ακους τα flac. Ομως ποσο καλα βλεπεις τα γραμματα απο μια αποσταση περιπου 3 μετρων?

Reaction score
15.543

Το super χαειντοσυστημα μου ..πρωτη μουρη..........ολοκληρωση βρε παιδι μου ενα πραμα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
δεν μας ειπες τα κοματια...π.χ. ποια ηχεια ειναι αυτα.??.:137:

Δεν με λες.....κοντραρεις τα πνευστα με το συστημα..:118::138:

να το χαιρεσαι αγορινα.....:126:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Βλαση, να υποθεσω οτι η οθονη στο ρακ ειναι για να βλεπεις τα περιεχομενου του σκληρου οταν ακους τα flac. Ομως ποσο καλα βλεπεις τα γραμματα απο μια αποσταση περιπου 3 μετρων?
Πρωτον ειμαι νεοτατος...μονον 45 Μαιων παιδαρελι και βλεπω μυγα στο καμπαναριο και δευτερον ειμαι πολυ Large μαλακ. εεεε τυπος και αναβω το προβολι βρε παιδι μου και βλεπω τα φλακια 25 ποντους το τεμαχιον(μετα συγχωρησεως)........Η αληθεια ειναι οτι φερνω καρεκλα και καθομαι εμπροσθεν της οθονης οταν σερφαρω στο νετι και ακουω και μουζικα!!!!!!

Reaction score
140
Νταξει γράφε τώρα , μην ξεχάσεις τίποτα :410::410::410:
Οπωσδήποτε αυτά που αρχίζουν από πιου και τελειώνουν σε φαιερς

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

δεν μας ειπες τα κοματια...π.χ. ποια ηχεια ειναι αυτα.??.:137:

Δεν με λες.....κοντραρεις τα πνευστα με το συστημα..:118::138:

να το χαιρεσαι αγορινα.....:126:
Μερσι αγαπητε Κωστα μας......τα ηχεια φιλε μου ειναι της Audi τα S3 με τα διπλα midturbo και τα bucket της Recaro ...... 802 Nautilus τυπος.

Tα υπολλοιπα μαραφετια ειναι cd AMR cd77 με λαμπιονια

Τελικος Perraux 2x250 watt καραπειραγμενος του κερατα......

Preamp της Mod Wright instruments LX 36.5 με 6Η30 Nos supertube -5U4GB Rectifier
Rac Exellixis και στο cd και στον προ δευτερα ρακ με ακιδες της Audio magic.

HTPC της ZALMAN full HD με 7 τερα αποθηκη........τα πολλα τερα ουδεις εμισησε νεαρε μου!!

Center B&W Htm1 Nautilus

2 ος τελικος της Perraux για διενισχυση του κεντρικου 2χ250 βατια.

Pre-av ROTEL 1066 ειμαι στη μπριζα για προ AV full HD απο Οκτωμβρη.

Συσκευη ρυθμησης ημιτονου και σταθεροποιησης τασης απο την ISOL-8 (δεν ειναι φιλτρο)

Samsung 19αρα για το searharisma στο νετι.

καλωδια ηχειων Aqοustιc Revive μονοκλωνου χαλκου.
Interconect xlr για το cd-pro το Niagara της Audioquest.
ιnterconect προ-τελικου ιδιοκατασκευη μεσω Mod Wright .

Aυτα τα ολιγα λεβεντη μου!!!!!!!!!!!!!!

Ξεχασ και το προβολι μου τον OPTOMA 79-- 720 p ....ειπαμε εγω και ο Κεφαλας ειμαστε οι τελευταιοι σε αυτα τα p

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706
Απάντηση: Re: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Νταξει γράφε τώρα , μην ξεχάσεις τίποτα :410::410::410:
Οπωσδήποτε αυτά που αρχίζουν από πιου και τελειώνουν σε φαιερς
Τα σεβη μου νεαρε εξ Σαλλονικας--------τρελλο μου αγορι εσυ!!!!!!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.059

Κοίτα ο peraux η θα είναι καραπειραγμένος η του κερατά και τα δυο μαζί δεν γίνονται.Aντιλαμβάνεσαι οτι θα παρεξηγηθεί ο ΚΕΡΑΤΑΣ.:116:
Το htpc, να πας να το πετάξεις και να πάρεις ενα σοβαρό player.
Τον rotel να τον πετάξεις επίσης και να πάρεις εναν σοβαρό προ.:116::116::116:
Γειά σου ρε βλάσσαρε.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.059

Πρωτον ειμαι νεοτατος...μονον 45 Μαιων παιδαρελι και βλεπω μυγα στο καμπαναριο και δευτερον ειμαι πολυ Large μαλακ. εεεε τυπος και αναβω το προβολι βρε παιδι μου και βλεπω τα φλακια 25 ποντους το τεμαχιον(μετα συγχωρησεως)........Η αληθεια ειναι οτι φερνω καρεκλα και καθομαι εμπροσθεν της οθονης οταν σερφαρω στο νετι και ακουω και μουζικα!!!!!!

Νεότατος 45 μαϊων βλάσση μας δεν γίνεται.Μύγα μπορεί να βλέπεις αλλά τα γράματα στο 19άρι μόνιτορ δεν τα βλέπεις που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω , παλιοψεύτη.:116:
Εδω δεν τα βλέπω εγω που είμαι και νεώτερος απο εσένα και εχω και μεγαλύτερο μόνιτορ 20,1 ολάκερες ιντσες.:116:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.059

Κοίτα ο peraux η θα είναι καραπειραγμένος η του κερατά και τα δυο μαζί δεν γίνονται.Aντιλαμβάνεσαι οτι θα παρεξηγηθεί ο ΚΕΡΑΤΑΣ.
Το htpc, να πας να το πετάξεις και να πάρεις ενα σοβαρό player.
Τον rotel να τον πετάξεις επίσης και να πάρεις εναν σοβαρό προ.
Γειά σου ρε βλάσσαρε.
Φυσικά όταν λέω σοβαρό player και pepro , εννοώ denon , για όποιον δεν κατάλαβε:116:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Φυσικά όταν λέω σοβαρό player και pepro , εννοώ denon , για όποιον δεν κατάλαβε:116:
Aντε βρε κρυφο-Pioneerακια ...........................

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Νεότατος 45 μαϊων βλάσση μας δεν γίνεται.Μύγα μπορεί να βλέπεις αλλά τα γράματα στο 19άρι μόνιτορ δεν τα βλέπεις που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω , παλιοψεύτη.:116:
Εδω δεν τα βλέπω εγω που είμαι και νεώτερος απο εσένα και εχω και μεγαλύτερο μόνιτορ 20,1 ολάκερες ιντσες.:116:
Zoυλευεις ρε...το ξερω!!!!!!!!!

Αφου το θες ετσι οταν με το καλο ερθεις στο τσαρδι μου θα κατσουμε στα 4 μετρα επι του καναπεως και θα βαλουμε εναν φακελο με φλακια και εγω θα σου βαζω οποιο θες!!!!!!!και φυσικα θα παταω και παυση η θα πηγαινω στο επομενο κομματι μεσω Foobar απο το μονιτορ που εχω στα 4 μετρα.....ελα μωρη κουφαλα και θα δεις τι σημαινει νεουδι !!!!!!!!!!!!!!!!!

Να δουμε τοτε τι θα γραψεις παλιογερε σιτεμενε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πω πω πω θα σκασει ο Μαρκου ετσι και βλεπω .......ε ρε γελιαααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.032
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic