8 HZ από ακουστικά, 15 ΗΖ από ηχεία, γίνεται;

Reaction score
11
Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Φαινεται πως στα 16 hz εχουν ευαισθησια περι τα 60 db/w/m.
Οποτε χρειαζεσαι +25db για να πιασεις το κατωφλι ακουστοτητας σε αυτη τη συχνοτητα (δλδ 85db)
δηλαδη πρεπει χοντρα χοντρα να δωσεις 300watt ή κατιτις λιγοτερο αλλα να πλησιασεις πιο κοντα απο ενα μετρο (πχ στο μισο μετρο θες +19db δλδ πρπ 100 watt) :139:
Φαινεται εφικτο ε?

Ολα αυτα ειναι θεωρητικα ομως.Πρακτικα για να γινει κατι τετοιο θα πρεπει τα ηχεια σου να μπορουν να δεχτουν τοσα βαττ σε τετοια συχνοτητα χωρις να ξεφυγουν απο το xmax τους (δυσκολο εως απιθανο για οικιακα μεγαφωνα)
H ονομαστική ισχύς τους είναι 300 W o δε ενισχυτής είναι 250 W στα 6 Ωμ.

Αυτό που ακούγεται με το VOLUME στην θέση 12 είναι ένας πολύ χαμηλός και απαλός ήχος. Δεν τόλμησα να ανοίξω παραπάνω αν και η θέση του VOLUME ξέρουμε πως δεν σημαίνει κάτι αν δεν γνωρίζουμε το επίπεδο του σήματος, που στην προκειμένη ήταν στην θέση max σε γεννήτρια και κάρτα.

Κάτω από τα 15 ΗΖ δεν ακούγεται απολύτως τίποτα. Τα γούφερ πηγαινοέρχονται όπως είπα έως το 1 ΗΖ.

Αυτά.

:107:

Reaction score
11

Αν όμως, φίλε AggelosV, σε ενδιαφέρει, ρίξε μιά ματιά και στις αναφορές στα ακουστικά. Τόσο τις δικές μου, όσο και των δοκιμαστών των SONY, που βίωσαν τα ίδια πράγματα και αναρωτήθηκαν όπως και εγώ.

:107:

Reaction score
777
Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Έχω μία ιδέα.Δέν επαναλαμβάνεις το πείραμα απο την ανάποδη?Δές πόσο ψηλά φτάνει το ηχείο σου.Ποιός ξέρει...μπορεί να φτάσει τα 40000hz και να μας αποδείξεις έτσι οτι το πικάπ παίζει καλύτερα απο το red book!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:116:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Έχω μία ιδέα.Δέν επαναλαμβάνεις το πείραμα απο την ανάποδη?Δές πόσο ψηλά φτάνει το ηχείο σου.Ποιός ξέρει...μπορεί να φτάσει τα 40000hz και να μας αποδείξεις έτσι οτι το πικάπ παίζει καλύτερα απο το red book!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:116:
Φυσικά και φθάνει τα 40.000 ΗΖ!

Τώρα αν από την απάντησή μου αυτή βγαίνει το συμπέρασμα που λες εσύ η κάποιο άλλο που έχει σχέση με τον ... Βέγγο, που λέει και ο Τσαρουχάς ....

:142:

Reaction score
39

Παρακολουθώ το θέμα, αλλά δεν τολμώ να... επέμβω. Οχι γιατί δεν έχω το θάρρος της έκφρασης, αλλά γιατί δεν θα μπορέσω να συζητήσω στο ίδιο μήκος κύματος μα αρκετούς από εσάς.

Να μην σας κακοφανεί κύριοι... δεν θέλω να σας προσβάλω. Δεν έχει σημασία ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Ποιός είναι σωστός και ποιός όχι. Μοιραία στην ζωή μας υπάρχουν άνθρωποι που είτε αδυνατούν να κατανοήσουν, είτε δεν θέλουν να κατανοήσουν. Οπως υπάρχουν κι αυτοί που ουσιαστικά θέλουν να προβάλουν τον εαυτό τους και τα μηχανήματά τους, αδιαφορώντας γιά την επιστημονική αλήθεια που είναι μία και μόνη. Η ποικιλομορφία χαρακτήρων είναι αναμενόμενη. Οταν δεν υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής τεκμηριωμένων απόψεων και ορθού λόγου, η συζήτηση όχι μόνο δεν είναι εποικοδομητική, αλλά μετατρέπεται σε καφενειολογία και τόπο ανταλλαγής προσβολών και ύβρεων. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπεται οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος από την συμμετοχή του στο φόρουμ. Τελικά παραμένουν όσοι την '' βρίσκουν '' με το συγκεκριμένο άθλημα και όσοι έχουν τις ψυχικές αντοχές.

Η αναταλλαγή απόψεων είναι υγιής. Αρκεί να γίνεται τεκμηριωμένα και κόσμια. Μόνο με αυτό τον τρόπο υπάρχει πρόοδος. Γιά μία ακόμα φορά διάβασα για ψυχολογικά προβλήματα, απειλές με μυνήσεις, αποκλεισμό από το φόρουμ και προσωπικές επιθέσεις. Εάν δεν υπάρχει ο τρόπος να κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο το φόρουμ, τότε αυτό σας-μας αξίζει. Τελικά θα παραμείνουν σε αυτό τα άτομα που αρέσκονται σε τέτοιου είδους αθλήματα. Κονταρομαχίες.

Συνεχίστε την υβρεολογία, και τα χτυπήματα κάτω από την μέση. Μη σας χαλάω την διασκέδασή σας.

ΥΣ. Επειδή διαβάζω ότι δαπανάτε ώρες ακρόασης- δοκιμών με ακουστικά, ειδικά σε χαμηλές συχνότητες, έχετε υπόψη το εξής. Αποδεδειγμένα η μακροχρόνια χρήση τους σε εντάσεις και χαμηλές συχνότητες επιφέρει μόνιμη βλάβη στην ακοή. Υπάρχουν αρκετές μελέτες γύρω από το θέμα. Ενημερωθείτε για να μην...κουφαθείτε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.674

Παρακολουθώ το θέμα, αλλά δεν τολμώ να... επέμβω. Οχι γιατί δεν έχω το θάρρος της έκφρασης, αλλά γιατί δεν θα μπορέσω να συζητήσω στο ίδιο μήκος κύματος μα αρκετούς από εσάς.

Να μην σας κακοφανεί κύριοι... δεν θέλω να σας προσβάλω. Δεν έχει σημασία ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Ποιός είναι σωστός και ποιός όχι. Μοιραία στην ζωή μας υπάρχουν άνθρωποι που είτε αδυνατούν να κατανοήσουν, είτε δεν θέλουν να κατανοήσουν. Οπως υπάρχουν κι αυτοί που ουσιαστικά θέλουν να προβάλουν τον εαυτό τους και τα μηχανήματά τους, αδιαφορώντας γιά την επιστημονική αλήθεια που είναι μία και μόνη. Η ποικιλομορφία χαρακτήρων είναι αναμενόμενη. Οταν δεν υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής τεκμηριωμένων απόψεων και ορθού λόγου, η συζήτηση όχι μόνο δεν είναι εποικοδομητική, αλλά μετατρέπεται σε καφενειολογία και τόπο ανταλλαγής προσβολών και ύβρεων. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπεται οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος από την συμμετοχή του στο φόρουμ. Τελικά παραμένουν όσοι την '' βρίσκουν '' με το συγκεκριμένο άθλημα και όσοι έχουν τις ψυχικές αντοχές.

Η αναταλλαγή απόψεων είναι υγιής. Αρκεί να γίνεται τεκμηριωμένα και κόσμια. Μόνο με αυτό τον τρόπο υπάρχει πρόοδος. Γιά μία ακόμα φορά διάβασα για ψυχολογικά προβλήματα, απειλές με μυνήσεις, αποκλεισμό από το φόρουμ και προσωπικές επιθέσεις. Εάν δεν υπάρχει ο τρόπος να κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο το φόρουμ, τότε αυτό σας-μας αξίζει. Τελικά θα παραμείνουν σε αυτό τα άτομα που αρέσκονται σε τέτοιου είδους αθλήματα. Κονταρομαχίες.

Συνεχίστε την υβρεολογία, και τα χτυπήματα κάτω από την μέση. Μη σας χαλάω την διασκέδασή σας.

ΥΣ. Επειδή διαβάζω ότι δαπανάτε ώρες ακρόασης- δοκιμών με ακουστικά, ειδικά σε χαμηλές συχνότητες, έχετε υπόψη το εξής. Αποδεδειγμένα η μακροχρόνια χρήση τους σε εντάσεις και χαμηλές συχνότητες επιφέρει μόνιμη βλάβη στην ακοή. Υπάρχουν αρκετές μελέτες γύρω από το θέμα. Ενημερωθείτε για να μην...κουφαθείτε.
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλτατε σε όσα γράφεις, ξέρεις άλλωστε καλά πως προσωπικά σε εκτιμώ ιδιαίτερα.

Όμως, πέραν του "τι φαίνεται", υπάρχουν αναγνώστες που δε τρολλάρουν, απλά κοιτάν να δουν "κάτι της προκοπής", χωρίς να γράφουν σώνει και καλά.

Σε αυτούς λοιπόν, αλλά και σε άλλους πολλούς, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η συμμετοχή σου και σε αυτό το θρεντ, χωρίς αυτή η συμμετοχή να σημαίνει και υποχρέωση για συζήτηση ή διάλογο, καθώς (είναι σεβαστό) όντως δεν υπάρχει υπόβαθρο για συζήτηση με σένα, από πολλούς από μας, εμού συμπεριλαμβανομένου. :138:

Παρ'όλα αυτά, θα χαιρόμουν πολύ να διάβαζα την άποψή σου επί του θέματος, ακόμα και χωρίς καμιά απολύτως τεκμηρίωση (δις ιζ χάι-εντ , συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια). :144:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

συμφωνώ με όλα όσα λές.Απλά στο συγκεκριμένο θέμα η καλύτερη αντιμετώπιση θα ήταν να μήν μίλαγε κανείς...
Και να αλλαχθεί ο τίτλος του με "πώς ένα πείραμα μπορεί να μας δώσει λάθος εξηγήσεις".

Reaction score
27

Εχεις απολυτο δικιο,εχω κακια εμπειρια με τα ακουστικα.Μεσα σε ενα μηνα δουλειας Dj σε ηλικια 20 ετων εχω μονιμη πτωση ακοης 5 ντεσιμπελ στο ενα αυτι απο 15000 hz .Αυτο τα λεει ολα.

Reaction score
39

Εχεις απολυτο δικιο,εχω κακια εμπειρια με τα ακουστικα.Μεσα σε ενα μηνα δουλειας Dj σε ηλικια 20 ετων εχω μονιμη πτωση ακοης 5 ντεσιμπελ στο ενα αυτι απο 15000 hz .Αυτο τα λεει ολα.
Γνωστός μου υπέστη μόνιμη βλάβη με χρήση ακουστικών. Φυσικά οι εταιρείες κατασκευής ακουστικών τηρούν σιγή. Κανονικά θα έπρεπε να τις υποχρεώνει ο νόμος να προειδοποιούν τον καταναλωτή γιά τις ζημιές. Οπως έγινε με τα τσιγάρα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κι άλλοι επαγγελματίες που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ακουστικά. Πάντως, είναι πιθανόν να επανέλθει η ακοή σου, μετά από καιρό. Γενικά, χρησιμοποιείτε ακουστικά μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Οσο για το πόσο χαμηλές συχνότητες ακούμε, η άποψή μου είναι η εξής. Από μία περιοχή συχνοτήτων και κάτω, το μεγαλύτερο μήκος κύματος σε συνάρτηση με την ενεργεια, συντονίζουν -διαγείρουν, κι άλλα μέρη του σώματος. Δηλαδή σταματά να διεγείρεται αυτό καθ' εαυτό το τύμπανο και αρχίζουν να διεγείρονται μεγαλύτερης μάζας και ενδοτικότητας τμήματα του ανθρώπου. Οχι μόνο στο σύστημα της ακοής. Ο όρος ακοή παίρνει κι άλλη διάσταση. Αυτήν της αίσθησης των ήχων μέσα από την αφή. Τα διεγειρόμενα σωματικά τμήματά μας μεταφέρουν πληροφορίες. Η διάκριση της αίσθησης ηχητικών κυμάτων, μέσω της ακοής και μέσω της αφής δεν είναι σαφής. Υπάρχουν και οι δύο. Στις πολύ χαμηλές συχνότητες υπερνικά η αίσθηση της αφής ( χαμηλές συχνότητες σεισμού ). Στις υψηλώτερες η αίσθηση της ακοής (π.χ. ένα σφύριγμα). Η περιοχή διάκρισης δεν είναι σαφής. Την εποχή των σεισμών το σώμα μου είχε αναπτύξει περισσότερο την αίσθηση της αφής. Ενιωθα εντονώτερα κάθε δόνηση. Φαντάζομαι ότι ένας κουφός, θα είναι σαφώς πιό προικισμένος στην αίσθηση αυτή. Αρκετοί βαρήκοοι '' ακούν'' μέσα από την μεταφορά δονήσεων στα στερεά σώματα. Κάτω από αυτή την θεώρηση θα μπορούσε κάποιος να πει ότι '' ακούει '' πολύ χαμηλές συχνότητες. Τα πάντα είναι φυσική και ταλαντώσεις. Ισως ο Βασίλης Τσαντουλής θα μπορούσε να μεταφέρει μία πρόσφατη εμπειρία του γύρω από την αίσθηση χαμηλών συχνοτήτων. Είναι δύσκολο να διακρίνεις την περιοχή που '' ακούς '' με την περιοχή που αισθάνεσαι μέσω της αφής. Δεν υπάρχει σαφές όριο. Το όριο είναι υποκειμενικά αντιληπτό. Πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να βελτιώσει την ακοή του μέσα από την ταυτόχρονη αντίληψη δονήσεων. Οι αισθήσεις μπορούν και πρέπει να δρουν σαν σύνολο.

Βέβαια η αναπαραγωγή υπόηχων μέσα από κοινά ακουστικά και ηχεία, μόνο γραφική μπορεί να χαρακτηρισθεί. Υπάρχουν ειδικές κατασκευές '' ηχείων '' γιά πειράματα του στρατού κι όχι μόνο, που μπορούν να αναποράγουν συχνότητες κάτω από 20 κύκλους. ( sound gun).Πρόκειται γιά τερατώδεις κατασκευές που ξεφεύγουν από τα ηχεία '' παιχνίδια '' των οικιακών συστημάτων. Αυτό που ακούν όσοι ισχυρίζονται ότι το σύστημά τους αναπαράγει τέτοιες συχνότητες, είναι ...παραμορφώσεις.. Το γεγονός ότι κινείται το γούφερ η μία μεμβράνη η μια κάψα δεν λέει τίποτα γιά την ικανότητα απόκρισης χαμηλών συχνοτήτων. Μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί ότι '' ακούει ''. Υποκειμενικά δεν είναι λάθος. Οι νόμοι της φυσικής όμως είναι αλάνθαστοι, δεδομένοι και αδιαμφισβήτητοι.

Reaction score
1.187

Γνωστός μου υπέστη μόνιμη βλάβη με χρήση ακουστικών. Φυσικά οι εταιρείες κατασκευής ακουστικών τηρούν σιγή. Κανονικά θα έπρεπε να τις υποχρεώνει ο νόμος να προειδοποιούν τον καταναλωτή γιά τις ζημιές. Οπως έγινε με τα τσιγάρα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κι άλλοι επαγγελματίες που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ακουστικά. Πάντως, είναι πιθανόν να επανέλθει η ακοή σου, μετά από καιρό. Γενικά, χρησιμοποιείτε ακουστικά μόνο όταν είναι απαραίτητο.
Εάν ακούς σε "φυσιολογικές" ανθρώπινες εντάσεις δεν υπάρχει πρόβλημα.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Βέβαια η αναπαραγωγή υπόηχων μέσα από κοινά ακουστικά και ηχεία, μόνο γραφική μπορεί να χαρακτηρισθεί. Υπάρχουν ειδικές κατασκευές '' ηχείων '' γιά πειράματα του στρατού κι όχι μόνο, που μπορούν να αναποράγουν συχνότητες κάτω από 20 κύκλους. ( sound gun).Πρόκειται γιά τερατώδεις κατασκευές που ξεφεύγουν από τα ηχεία '' παιχνίδια '' των οικιακών συστημάτων. Αυτό που ακούν όσοι ισχυρίζονται ότι το σύστημά τους αναπαράγει τέτοιες συχνότητες, είναι ...παραμορφώσεις.. Το γεγονός ότι κινείται το γούφερ η μία μεμβράνη η μια κάψα δεν λέει τίποτα γιά την ικανότητα απόκρισης χαμηλών συχνοτήτων. Μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί ότι '' ακούει ''. Υποκειμενικά δεν είναι λάθος. Οι νόμοι της φυσικής όμως είναι αλάνθαστοι, δεδομένοι και αδιαμφισβήτητοι.

Sorry to burst your bubble αλλά το ότι δεν μπορείς να αναπαράγεις συχνότητες κάτω των 20Hz στο σπίτι είναι θεωρίες του 1970.

Κι επειδή κουράστηκα ειλικρινά να μιλάω εδώ μέσα επί του θέματος δεν θα συνεχίσω.

Καλά 70s!:137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.634

Με αυτό τον τρόπο αποτρέπεται οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος από την συμμετοχή του στο φόρουμ.
Θα με συγχωρέσεις αλλά αυτά είναι μπαρμπούτσαλα ολκής.

Οι πραγματικά σοβαροί άνθρωποι, μπλέκουν με τα πίτουρα. Οι πραγματικά σοβαροί άνθρωποι προσπαθούν να επικοινωνήσουν στο μήκος κύματος αυτών που έχουν απέναντί τους. Οι πραγματικά σοβαροί άνθρωποι δεν περιμένουν απλά ένα βήμα για να κάνουν διάλεξη. Οι πραγματικά σοβαροί άνθρωποι άλλωστε δεν γράφουν για να τους πει κανένας μπράβο. Οι πραγματικά σοβαροί άνθρωποι δεν χαρακτηρίζουν όλους όσους ασχολούνται με όσα οι ίδιοι απαξιούν να ασχοληθούν, ως μη σοβαρούς. Οι πραγματικά σοβαροί άνθρωποι, ξέρουν να εκτιμούν την χείρα βοηθείας, σε τεχνικό και μη επίπεδο, που δίνουν κάποιοι εδώ μέσα, αυτοί που απαντούν και στην πιο αφελή ερώτηση εδώ και χρόνια, ακούραστα και ανιδιοτελώς.

Και πάνω από όλα, οι σοβαροί άνθρωποι ξεχωρίζουν από τους μη σοβαρούς από πολλές δραστηριότητες, το 99% των οποίων δεν είναι ένα χόμπι, δεν αποτελεί αντικείμενο αυτού του φόρουμ και προφανώς δεν μας απασχολεί εδώ μέσα.

Θα αξίωνα μία συγνώμη από εσένα, εκ μέρους όλων των μη σοβαρών συμμετεχόντων στα φόρουμς του AVSite, αλλά... για να είμαι ειλικρινής, δεν σε πήρα και πολύ σοβαρά.

p.s. Sorry γα το off topic...

...

Reaction score
39

Δεν επιθυμώ προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν. Ούτε καταλαβαίνω τα ''μπαρμπούτσαλα ολκής '' και το '' μπλέξιμο με τα πίτουρα ''. Προφανώς εκπέμπουμε σε διαφορετικό μήκος κύματος. Τελικά αποδεικνύεται ότι με κάποια άτομα δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος. Ισως μία ανταλλαγή χαρακτηρισμών. Και μάλιστα στην αρχαία Ελληνική. Κάτι που αδυνατώ να πράξω. Το αφήνω σε άλλους. Αυτά ακριβώς εξήγησα στην αρχή. Οι διαφορές πρέπει να εκφράζονται μέσω επιχειρημάτων. Κι όχι μέσα από ύβρεις και προσβολές. Μόνο έτσι οι διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις μπορούν να καρπώσουν χρήσιμα συμπεράσματα. Ευχαριστώ που με τα γραπτά σου με έβγαλες αληθινό. Επιβεβαίωσες την θέση μου.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο καθένας έχει την φιλοσοφία του. Εάν σας αρέσει το επίπεδο αυτό συνεχίστε το. Εχει κι αυτό την ομορφιά του. Αλλωστε αυτό που τελικά μετράει είναι να είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που κάνουμε και που παράγουμε. Στις δημοκρατίες γίνεται αυτό που επιθυμούν οι περισσότεροι. Δεν υπάρχει λόγος να ανεβαίνουν οι τόνοι.
Ολοι εσείς που διαβάζετε και συμμετέχετε δίνετε την τελική πορεία στο φόρουμ. Ομως δείτε το αποτέλεσμα. 234 περίπου συμμετοχές με ανταλλαγή λόγων όπως '' ψυχοπαθής '', '' μπανάρισμα '','' Μύνηση '' '' μπαρμπούτσαλα '', '' πίτουρα ''. Χώρια τα προσβλητικά υπονοούμενα. Και δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε φυσικά η τελευταία.
Μπορεί κάποιους να τους εξιτάρει και να τους τρέφει αυτή η τακτική. Εμένα προσωπικά όχι. Και το εξέφρασα αν μη τι άλλο με κόσμιο τρόπο χωρίς να προσβάλω κανέναν.
Καλη σας νύχτα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.634

Πολύ βολικό να παρουσιάζεις (με αυτό το μετριοπαθές γλυκανάλατο ύφος), ότι δεν προσβάλλεις κανέναν (έχει πλάκα να το πιστεύεις κιόλας). Στην πραγματικότητα το έκανες και εξακολουθείς να το κάνεις με τον χειρότερο τρόπο, όταν χαρακτηρίζεις συλλήβδην ως μη σοβαρούς όσους γράφουν εδώ μέσα, όταν αναφέρεσαι στο υψηλό σου επίπεδο το οποίο δεν μπορείς να ρίξεις ούτε για μια στιγμή ούτως ώστε να συνομιλήσεις με την "πλέμπα" που ασχολείται με τα φόρα... Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι παντελώς άχρηστη σε μια σελίδα σαν κι αυτή (αν όχι γενικώς). Αναρωτιέμαι αν με αυτήν την νοοτροπία/φιλοσοφία μπορείς να επικοινωνήσεις ακόμη και με... τον ίδιο σου τον εαυτό. Όσον αφορά στο πως πηγαίνει το φόρουμ, (αν και δεν δίνεις δεκάρα), σε πληροφορώ ότι προς μεγάλη σου απογοήτευση πάει καλύτερα από ποτέ.

Όνειρα γλυκά...

...

Reaction score
39
Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

όταν χαρακτηρίζεις συλλήβδην ως μη σοβαρούς όσους γράφουν εδώ μέσα, όταν αναφέρεσαι στο υψηλό σου επίπεδο το οποίο δεν μπορείς να ρίξεις ούτε για μια στιγμή ούτως ώστε να συνομιλήσεις με την "πλέμπα" που ασχολείται με τα φόρα... Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι παντελώς άχρηστη σε μια σελίδα σαν κι αυτή (αν όχι γενικώς). Αναρωτιέμαι αν με αυτήν την νοοτροπία/φιλοσοφία μπορείς να επικοινωνήσεις ακόμη και με... τον ίδιο σου τον εαυτό. Όσον αφορά στο πως πηγαίνει το φόρουμ, (αν και δεν δίνεις δεκάρα), σε πληροφορώ ότι προς μεγάλη σου απογοήτευση πάει καλύτερα από ποτέ.

Όνειρα γλυκά...

...
1. Σε ποιό σημείο αναφέρω '' ως μη σοβαρούς όσους γράφουν εδώ μέσα'' ????????? Πιστεύω ότι υπάρχουν και σοβαρά άτομα με ήθος και ύφος. Οπως σε όλους τους χώρους έτσι κι εδώ. Τίποτα το διαφορετικό. Μίλησα για ποικιλομορφία χαρακτήρων.

2. Σε ποιό σημείο '' αναφέρομαι στο υψηλό μου επίπεδο '' ??????
Το επίπεδο του καθενός είναι αυτό που αφήνει να βγει έξω μέσω των λόγων και των έργων του.

3. Από που συμπεραίνεις ότι δεν δίνω δεκάρα για το φόρουμ και προς μεγάλη μου απογοήτευση αυτό πηγαίνει καλύτερα από ποτέ????

4. Αναρωτιέσαι ''αν μπορώ να επικοινωνήσω με τον ίδιο μου τον εαυτό'' ?????? Κάνεις και δωρεάν ψυχανάλυση??

Ισως θα πρέπει να δώσεις κάποιες εξηγήσεις. Συνεχίζεις τις προσωπικές επιθέσεις, διαστεβλώνοντας τα λόγια μου, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, βγάζοντας μία εμπάθεια προς το προσωπό μου. Μήπως είσαι συνηθισμένος στην ανταλλαγή προσβλητικών προσωπικών σχολίων και διαστρέβλωσης γραπτού λόγου??? Δεν θα βρεις ανταπόκριση. Θα σταματήσω εδώ. Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει...Ο νοών νοείτω...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.634

Μπορώ να σου απαντήσω επί λέξη και με παραπομπές σε κάθε τι που έχεις γράψει αλλά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ούτε τα ίδια σου τα γραπτά, τότε για ποιόν λόγο να συζητάμε; Τα Ελληνικά μου είναι υπεράνω κριτικής (για σένα) και όταν διαβάζω ένα κείμενο το καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά. Κανονικά θα έπρεπε να δεχτείς τις ευθύνες των γραφομένων σου και είτε να αποχωρήσεις διά παντός (ως "σοβαρός" που απέχεις), είτε να ζητήσεις συγνώμη από τους παρευρισκομένους ("μη σοβαρούς" που εξακολουθούν και συμμετέχουν). Αλλά είπαμε... Εσύ προτιμάς να περιστρέφεσαι γύρω από τον εαυτό σου και να παίζεις με τις λέξεις. Αν δε, ενδιαφερόσουν πραγματικά για το φόρουμ και για τα μέλη του, θα κοιτούσες να προσφέρεις καθημερινά κι εσύ κάτι σε αυτά και όχι να κριτικάρεις όσους το κάνουν. Εσύ προτιμάς να απέχεις επειδή δεν μπορείς να "επικοινωνήσεις στο ίδιο μήκος κύματος" με τα μέλη του... κάτι που προφανώς δεν ισχύει στην περίπτωση που θελήσεις να τα χαρακτηρίσεις ποικιλοτρόπως, σε ένα άχρηστο και εντελώς μπαγιάτικο θέμα. Αυτή κι αν είναι "προσφορά".

p.s. Φυσικά ο νοών νοείτω, ακόμη κι αυτοί που δεν έχουν το δικό σου... επίπεδο.

...

Reaction score
250

Μπορώ να σου απαντήσω επί λέξη και με παραπομπές σε κάθε τι που έχεις γράψει αλλά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ούτε τα ίδια σου τα γραπτά, τότε για ποιόν λόγο να συζητάμε; Τα Ελληνικά μου είναι υπεράνω κριτικής (για σένα) και όταν διαβάζω ένα κείμενο το καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά. Κανονικά θα έπρεπε να δεχτείς τις ευθύνες των γραφομένων σου και είτε να αποχωρήσεις διά παντός (ως "σοβαρός" που απέχεις), είτε να ζητήσεις συγνώμη από τους παρευρισκομένους ("μη σοβαρούς" που εξακολουθούν και συμμετέχουν). Αλλά είπαμε... Εσύ προτιμάς να περιστρέφεσαι γύρω από τον εαυτό σου και να παίζεις με τις λέξεις. Αν δε, ενδιαφερόσουν πραγματικά για το φόρουμ και για τα μέλη του, θα κοιτούσες να προσφέρεις καθημερινά κι εσύ κάτι σε αυτά και όχι να κριτικάρεις όσους το κάνουν. Εσύ προτιμάς να απέχεις επειδή δεν μπορείς να "επικοινωνήσεις στο ίδιο μήκος κύματος" με τα μέλη του... κάτι που προφανώς δεν ισχύει στην περίπτωση που θελήσεις να τα χαρακτηρίσεις ποικιλοτρόπως, σε ένα άχρηστο και εντελώς μπαγιάτικο θέμα. Αυτή κι αν είναι "προσφορά".

p.s. Φυσικά ο νοών νοείτω, ακόμη κι αυτοί που δεν έχουν το δικό σου... επίπεδο.

...
Λυπάμαι αλλά έχω διαφορετική άποψη :

1) Το forum έχει αποδείξει ότι επιδεικνύει ανοχή σε αποκλίνουσες από το «θεσμικά» αποδεκτό συμπεριφορές «κατ’ επανάληψιν» . Δεν μπορεί να ανεχόμαστε σιωπηρά ή μη συμπεριφορές «ενοχλητικές» ακόμη και «αποκλεισμένων» ή ηλιθίων και να εξαντλούμε την αυστηρότητα μας εδώ.

2) Μέλη σαν τον Κωνσταντίνου δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται όπως ο οιοσδήποτε. Το ίδιο είχα πεί και στο παρελθόν για μέλη όπως ο RDoherty ή ο Κώστας Τσαρουχάς (Ear).

3) Ο Κώστας Κωνσταντίνου είναι αναμφισβήτητα και απολύτως τεκμηριωμένα ο καλύτερος ίσως Έλληνας επιστήμονας κατασκευαστής προϊόντων ηλεκτρακουστικής φύσης στην Ελλάδα . Όταν ο κάθε π@πάρας εδώ μέσα δικαιούται να έχει άποψη και λόγο τότε πολύ περισσότερο δικαιούται να έχει άποψη αυτός που αποδεδειγμένα γνωρίζει το αντικείμενο και το αποδεικνύει στην πράξη.

Και άλλοι γίνονται άκομψα και ενίοτε προσβλητικά εδώ μέσα καυστικοί και λάβροι αλλά απολαμβάνουν ανοχή και ασυλία. Οι εμπλεκόμενοι επαγγελματικά με το audio στην Ελλάδα αποφεύγουν σχεδόν όλοι τα fora ή περιορίζονται σε χαριτωμενιές και αστειάκια προσχολικού επιπέδου όταν γράφουν σε αυτά.
Και εδώ μας κάνει την τιμή κάποιος ιδιαίτερα χαρισματικός επιστήμονας-κατακευαστής-τεχνικός να εκφράσει άποψη έστω και άκομψα . Κάποιος που για παράδειγμα το τελευταίο του σχεδιαστικό πόνημα αποτελεί ίσως ένα από τα πέντε καλύτερα ηχεία στον κόσμο . Με μια συμπεριφορά χαμηλών συχνοτήτων που αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία ακόμη και για αυτούς που ασχολούνται για δεκαετίες συστηματικά και σοβαρότατα με τον χώρο της υψηλής πιστότητας. (Αναφέρομαι ειδικά στις χαμηλές συχνότητες γιατί αποτελεί θέμα του thread).

4) Κατά συνέπεια τέτοια μέλη πρέπει να τα προβοκάρουμε ώστε να εκμαιεύσουμε από αυτά το μέγιστο. Το να τους ανοίγουμε την πόρτα προτρέποντας τους να πάρουν δρόμο είναι στην καλύτερη περίπτωση αφελής και άσκοπη «σπατάλη».

Ειδικά όταν έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν και «άλλού» και παρ’ όλα αυτά παραμένουν εδώ σταθερά και πιστοί. Όσον αφορά δε στην "συστηματική" προσφορά υποβάλω ένσταση . Ο Κωνσταντίνου δεν είναι χομπίστας του διαδικτύου , ούτε θέλει και έχει τον χρόνο να ξημεροβραδιάζεται στο forum.Αν θέλει κάποιος άποψη για θέματα τεχνολογίας audio μπορεί να τον ερωτήσει. Δεν νομίζω ότι ανήκει σε αυτούς που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να απαντήσουν σε τεχνικά θέματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.674

το τελευταίο του σχεδιαστικό πόνημα αποτελεί ίσως ένα από τα πέντε καλύτερα ηχεία στον κόσμο . Με μια συμπεριφορά χαμηλών συχνοτήτων που αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία ακόμη και για αυτούς που ασχολούνται για δεκαετίες συστηματικά και σοβαρότατα με τον χώρο της υψηλής πιστότητας. (Αναφέρομαι ειδικά στις χαμηλές συχνότητες γιατί αποτελεί θέμα του thread).
έτσι πρέπει να είναι, για δεύτερη φορά εισπράττω το ίδιο συμπέρασμα, από ανθρώπους που εμπιστεύομαι.
απ'ότι πήραν τα αυτιά μου :)138:) χρησιμοποιεί κορυφαίες και πανάριβες μονάδες.

Μπράβο λοιπόν κι από μένα για την κατασκευή τους και για το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιεί ενεργό κρος? Για να ενισχυτικά να μη ρωτήσω..:137:

Αλήθεια, πόσο χαμηλά κατεβαίνουν αυτά τα ηχεία? Σοβαρά το ρωτάω. Για να ακούσουν κάπχιοι κάπχιοι δηλαδή...:144:

ΥΓ Βασίλη, φίλε μου, ο σκοπός του κειμένου σου είναι ίδιος με του Νικ δι γκρικ, κι ίδιος με το προηγούμενο δικό μου. Μάλλον όλοι τον θέλουμε κοντά μας τον συνονόματο, κι ο καθένας το "λέει" με τον τρόπο του. Δε μένει παρά ο ίδιος να δει λίγο πίσω από τις λέξεις....:126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.634
Re: Απάντηση: Re: 8 HZ από ακουστικά, 15 από ΗΖ ηχεία, γίνεται;

Βασίλη έχω πει κατ' επανάληψη ότι κανείς δεν περισσεύει στο AVSite και προφανώς δεν περισσεύει και ο εν λόγω, (όσο τουλάχιστον εκφράζει απόψεις για θέματα audio και όχι για τα μέλη μας). Όμως πρόκειται για ένα διαδικτυακό φόρουμ. ΦΟΡΟΥΜ με χομπίστες που τα λένε στο διαδίκτυο. Είσαι έξυπνος άνθρωπος, σκέψου το.

...

Reaction score
1.842

Όταν κάποιος κατηγορείται για πράγματα που έχει γράψει, οι παραπομπές των κειμένων του είναι απαραίτητες, αλλιώς πρόκειται για, εκ πρώτης όψεως, αυθαίρετα συμπεράσματα.

Ένα άλλο που πρέπει να προβληματίσει είναι πως οι άνθρωποι του audio έχουν εξαφανιστεί από το παρόν φόρουμ, με τις εξαιρέσεις να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Το να ρίχνεται το λάθος μόνο σε αυτούς είναι τουλάχιστον αφέλεια, αφήνοντας και ψήγματα υποψίας για ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Η καλή πορεία δεν μπορεί να κρίνεται μόνο ποσοτικά, αν και η επισκεψιμότητα έχει πέσει από τις περίπου 6000 επισκέψεις στις περίπου 4500, και των μελών από περίπου 950 στις περίπου 800. Κρίνεται και ποιοτικά. Τα θέματα ήχου που συζητούνται πλέον είναι τόσο χαμηλού ποσοστού στο σύνολο, που με το ζόρι δικαιολογούν τον τίτλο audio του φόρουμ. Το ακριβέστερο με τα σημερινά δεδομένα είναι και λίγο audio.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.096
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300