Magnepan MGIIIa revival

Reaction score
1.831
μια που το καλοκαίρι είναι στα τελευταία του είπα κι εγώ να ασχοληθώ με αυτό που έπρεπε να κάνω εδώ και καιρό:

Να "συμμαζέψω" τα magnepan mg3a που κατέχω εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Σήμερα έκανα την αρχή:

Reaction score
1.831
Απάντηση: Magnepan MGIIIa revival

Κάθε φορά που ανοίγω ένα magnepan με πιάνει μια απογοήτευση.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο κατασκευαστής με την τόσο λαμπρή σύλληψη του τρόπου λειτουργίας των ηχείων αυτών έχει κάνει τόσα πολλά πράγματα για να μην "το ακούμε όπως πρέπει".

Υλικά μάπα, τρόπος συναρμογής γελείος. Στις τελευταίες φωτό βλέπετε τα συρματάκια που χρησιμοποιούνται για να κρατιέται η μονάδα του γούφερ-μιντ στη θέση του.
Πυκνωτές +-10% (!!!!!) Ε-ΛΕ-ΟΣ!

Reaction score
20

Κάθε φορά που ανοίγω ένα magnepan με πιάνει μια απογοήτευση.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο κατασκευαστής με την τόσο λαμπρή σύλληψη του τρόπου λειτουργίας των ηχείων αυτών έχει κάνει τόσα πολλά πράγματα για να μην "το ακούμε όπως πρέπει".

Υλικά μάπα, τρόπος συναρμογής γελείος. Στις τελευταίες φωτό βλέπετε τα συρματάκια που χρησιμοποιούνται για να κρατιέται η μονάδα του γούφερ-μιντ στη θέση του.
Πυκνωτές +-10% (!!!!!) Ε-ΛΕ-ΟΣ!
Εχεις κι εσύ τα δίκια σου...:121:

Reaction score
1.831

σε γενικές γραμμές το θρεντ αυτό απευθύνεται στον costas ear, γνωστό μαγνκεπανογκουρού.
Αλλά δεν είμεθα ρατσισταί. Όποιος μπορεί να προσφέρει κάτι είμαστε ανοιχτοί σε όλα.

Όπως θα είδατε από τις φωτό έχουμε ένα θέμα με τα συρματάκια του γούφερ που μας σηκώθηκαν. Νέμα πρόμπλεμα, αυτό το βολεύω, νομίζω έχω και περίσσεια κόλλα.

Έχω όμως κάποια ερωτήματα:

α)γιατί η μονάδα είναι ανάποδα σε σχέση πχ με το 1.6? Δε θα ήταν καλύτερα ο ακροατής να έχει τα καλώδια μπροστά και τους μαγνήτες απο πίσω? Γιατί το έκανε έτσι ο ποιητής? Υπάρχει λόγος? Αν τραμπάρω τις μονάδες αριστερού-δεξιού ηχείου και αντιστρέψω πολικότητες δε θα είναι καλύτερα?

β)Σχετικά με το κρος: επειδή θα κάνω ούτως ή άλλως ενεργή πολυενίσχυση, καλύτερα να ασχοληθώ με τριενίσχυση ή με διενίσχυση? Τείνω προς τη διενίσχυση, μου φαίνεται ευκολότερο να αφήσω τον κλάδο των μεσουψηλών παθητικό, με καλύτερα όμως υλικά. (Με βλέπω για behringer dcx αφού φράγκα για marchand ούτε για πλάκα).
Τι να κάνω λέτε?
Αν πάω για τριενίσχυση θα βγάλω 3 ζεύγη μπορνών κατευθείαν από τις μονάδες και μετά αρχίζει το...παιχνίδι.

γ)Για εσωτερική καλωδίωση σκέφτομαι τα alphacore m1. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο? Αν καταλήξω σε αυτό πως περνάω το καλώδιο από το "καναλάκι" που περνάει το μαμάτο καλώδιο του ρίμπον, εκεί ψηλά?

τροφή για σκέψη.... μούμπλε....μούμπλε....μούμπλε....

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Εχεις ακόμη από κείνη την κόλλα?
Εισαι οικονόμος!!
Καλή επιτυχία και αν χρειαστεί μπορω να σου δώσω το τηλ. του φιλου που τα επισκεύαζε στην Lyric.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Man... θέλει πολλή δουλειά το πράμα. Το ηχείο δείχνει τα χρονάκια του.
Καλό κουράγιο!

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

κάτσε, έχω κόσμο τώρα μάνα μου, θα σε αναλάβω αργότερα...

Reaction score
1.831
Απάντηση: Re: Magnepan MGIIIa revival

Man... θέλει πολλή δουλειά το πράμα. Το ηχείο δείχνει τα χρονάκια του.
Καλό κουράγιο!

...
τι? δε θαρθείς να βοηθήσεις? :111:

ΥΓ:εσοδείας 87 παρακαλώ... σαν το παλιό καλό κρασί... :139:

Reaction score
1.831

Εχεις ακόμη από κείνη την κόλλα?
Εισαι οικονόμος!!
Καλή επιτυχία και αν χρειαστεί μπορω να σου δώσω το τηλ. του φιλου που τα επισκεύαζε στην Lyric.
θενκς φίλος!

Να φανταστείς αυτή η κόλλα πρέπει να έφτιαξε και κανα 2 μάγκνεπαν ακόμα! :140:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

α)γιατί η μονάδα είναι ανάποδα σε σχέση πχ με το 1.6? Δε θα ήταν καλύτερα ο ακροατής να έχει τα καλώδια μπροστά και τους μαγνήτες απο πίσω? Γιατί το έκανε έτσι ο ποιητής? Υπάρχει λόγος? Αν τραμπάρω τις μονάδες αριστερού-δεξιού ηχείου και αντιστρέψω πολικότητες δε θα είναι καλύτερα?
όχι. άστα όπως έχουν. κάτι ξέρει ο ποιητής...:126:

αλλιώς κατασκευάστηκαν αυτά, αλλιώς τα 1,6.

β)Σχετικά με το κρος: επειδή θα κάνω ούτως ή άλλως ενεργή πολυενίσχυση, καλύτερα να ασχοληθώ με τριενίσχυση ή με διενίσχυση? Τείνω προς τη διενίσχυση, μου φαίνεται ευκολότερο να αφήσω τον κλάδο των μεσουψηλών παθητικό, με καλύτερα όμως υλικά. (Με βλέπω για behringer dcx αφού φράγκα για marchand ούτε για πλάκα).
Τι να κάνω λέτε?
Αν πάω για τριενίσχυση θα βγάλω 3 ζεύγη μπορνών κατευθείαν από τις μονάδες και μετά αρχίζει το...παιχνίδι.
χωρίς δεύτερη σκέψη, τρι-ενίσχυση. προφανώς με το dcx.

γ)Για εσωτερική καλωδίωση σκέφτομαι τα alphacore m1. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο? Αν καταλήξω σε αυτό πως περνάω το καλώδιο από το "καναλάκι" που περνάει το μαμάτο καλώδιο του ρίμπον, εκεί ψηλά?
μπα, δεν έχει κάτι καλύτερο από αυτό που λες.

Παίρνεις το Μ1, ανοίγεις τους 2 αγωγούς (προφανώς) και χρησιμοποιείς τον ένα. Τον χώνεις μέσα στο κανάλι που ήδη έχει το ηχείο, και τον στερεώνεις στη θέση του με συρραπτικό, αυτό που καρφώνει συνδετήρες σε ξύλο. Το πλάτος του καλωδίου είναι πιο μεγάλο από το βάθος του καναλιού, οπότε ξαπλώνεις το καλώδιο που περισσεύει. Αν έχεις απορίες πως γίνεται, έλα να δεις τα δικά μου.:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

με λίγη μπύρα άλλωστε, όλα γίνονται....:143::135::137::136:

Reaction score
3.967

Γιατι αυτο το παιδι ειναι τοσο προβλεψιμο? :142:
Μπά, καθόλου!

Ωρέ μια χαρά τα λέει.
Φαντάζεσαι ότι υπάρχει κάτι ποιό σωστό?
Το σενάριο της παθητικοενεργητικής είναι προβληματικό, η αιτούμενη λίγη μπυρίτσα είναι τίποτις μπροστά στις προσδοκίες αποκατάστασης,

Άκου λίγη..:126:

Reaction score
1.831

χωρίς δεύτερη σκέψη, τρι-ενίσχυση. προφανώς με το dcx.
τριενίσχυση ε? το ήξερα! :139:

συνέχιση ερωτήξεων:
α)πρέπει να είναι ίδιοι οι ενισχυταί ε? (την ξέρω την απάντηση, αλλά ελπίζω!) :143:
β)Τι προτείνεις για ενισχυτές?(και αυτή η ερώτηξης ρητορική είναι)
γ)για να μη κόψουμε το τουητέρι τι πρέπει να κάνουμε? πυκνώτιον? ζομπέλιο? ασφάλεια? όλα αυτά μαζί?

θενκς ιν αντβάνς.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.859
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef