βοήθεια (αρχάριος) για σύνδεση subwoofer

Reaction score
0
Eλπιζω να φαινονται οι 2 φωτο.

Ρε παιδια, πως συνδεω το subwoofer?

Στον ενισχυτη εχει 1 RCA και στο sub 2

Reaction score
0
Απάντηση: βοήθεια (αρχάριος) για σύνδεση subwoofer

συνιθος βαζουν το Left.μπορεις αργοτερα να παρεις ενα Υ που να τα κανει απο ενα σε 2 αλλα και ετσι μια χαρα εισαι.οποτε βαζεις το subwoofer preout με το ασπρο (left) τοθ subwoofer(φτιαξε λιγο καλυτερα τα καλωδια :103: )

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
105.594

Line in L (άσπρο)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.388

Roister 3300 βλέπω..
Τι λένε;
(Να πώ και μεγείες;)

Reaction score
0
Ευχαριστω πολυ ολους, παω να το συνδεσω.

gstriftos, ναι καινουργια, ειναι αυτα που με συμβουλευσες εδω να παρω, η προσφορα του κωτσοβολου με Pioneer 420 + Roister 3300 στα 560E,
οποτε διπλό ευχαριστω.

spaxnoudi, τι ακριβως εννοεις να φτιαξω λιγο καλυτερα τα καλωδια? (noob γαρ)

ΥΓ1.
μπορειτε να μου πειτε τι κανουν τα αλλα ρυθμιστικα (phase,volume, crossover) στο sub? να τα αφησω ως εχουν?

επισης, για τι πραγμα ειναι αυτα τα high level input & output?

ΥΓ2
τα αλλα τα εχω στησει απο Παρασκευη, αλλα το sub ηταν σπασμενο και σημερα παρελαβα την αντικατασταση.
θα ποσταρω φωτο απο το σπασμενο να σας φυγει το καφασι. Ουτε φορτηγο να ειχανε βαλει να περασει απο πανω, και στο κουτι απ΄εξω δεν φαινοταν τιποτα μεχρι να το ανοιξω.
Τελος καλο, ολα καλα.

Reaction score
0

μεγεια και απο εμενα λοιπον!το phase αστο στο 0.το crossover βαλτω αναμεσα στο 60-70 (υπολογισε το στο περιπου)το volume αναλογα τα ηχεια κτλ το βλεπεις στη πορεια.τα καλωδια των ηχειων ενοω.να μην εξεχουν τα μισα σιρματα απεξω..ετσι απο περιεργεια τι ηχεια εχεις?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.388

ΥΓ1.
μπορειτε να μου πειτε τι κανουν τα αλλα διακοπτακια στο sub? να τα αφησω ως εχουν?
Την ένταση έχε την στην μέση για αρχή εκτός και αν δεις ότι είναι λιγη.
Το κροσόβερ(ρυθμίζει το που θα σταματάει να παίζει το σαμπ)γύρνα το τέρμα δεξιά γιατί θα αναλάβει ο ενισχυτής την όλη διαδικασία.
Όσον αφορά την φαση(PHASE) κοίτα σε ποιά απ τις 2 θέσεις ακούγεται καλύτερα(εκτός και αν διορθώνει αυτόματα την φάση ο ενισχυτής-δεν το ξέρω-οπότε άστο όπως είναι).

επισης, για τι πραγμα ειναι αυτα τα high level input & output?
Αυτά είναι για χρήση σε δικάναλο σύστημα,οπότε δεν θα τα χρειαστείς.

Τέλος,ελπίζω να μην σε πήρα στο λαιμό μου και να σ αρέσουν!

Reaction score
0
Originally Posted by gstriftos
Τέλος,ελπίζω να μην σε πήρα στο λαιμό μου και να σ αρέσουν!

μου αρεσουν απο ολες τις αποψεις.
και αισθητικα και λιγο που προλαβα να ακουσω μια ταινια εστω και χωρις το sub.

ειμαι πολυ noob στο θεμα και δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις, οποτε με υπερκαλυπτουν, μην ανησυχεις. :102:

Προς το παρον το μονο που εχω διαπιστωσει ειναι οτι βαζω την ενταση στον ενισχυτη αρκετα ψηλα (σε σχεση με οτι ειχα συνηθισει με τον στερεοφωνικο Denon που ειχα για χρονια). Στο 40-45 απο 80 max.

σιγα-σιγα θα δω κι αλλες εντυπωσεις.

Reaction score
0
εδω δειτε φωτο απο το πως ηρθε το subwoofer αρχικα...

οταν ανοιξα το καπακι εμεινα παγωτο...
το ξανακλεισα αμεσως και το αλλο πρωι το πηγα στο καταστημα.
τις φωτο τις εβγαλα με το κινητο εκει.

τεσπα τελος καλο, ολα καλα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

να εχεις υποψιν σου οτι θα πρεπει να παρεις αλλο ενα ενισχυτη για το σαμπ και το κρος εκει να το βαλεις στους 40, γενικα οσο πιο πολλους ενισχυτες με κρος βαζεις τοσο πιο πολλα φιλτρα βαζεις στην σειρα και η αποκοπη παει περιπατο.
Ποσες φορες τα εχουν γραψει οτι κοβουμε το κρος απο τον ενισχυτη και το κανουμε πας θρου απο το σαμπ για να μην φτιαχνουμε 2 φιλτρα στην σειρα.
Την φαση την βαζουμε εκει που κλειδωνει.......

Reaction score
0
σορρυ, αλλα χρειαζομαι μεταφραστη για αυτα που μου λες. (αποκοπη, φιλτρα, κρος κλπ) :102:

Ειμαι απλος χρηστης και ειμαι ηδη υπερκαλυμμενος με αυτα που για εσας μαλλον θα ειναι απαραδεκτα.
Αλλον ενισχυτη δεν προκειται να αγορασω, ειναι σουπερ-ντουπερ υπερβολη για τη δικη μου περιπτωση.

Ειδα λιγο και το αλλο thread για τη ρυθμιση του sub
Ο ενισχυτης μου απο οσο βλεπω δεν εχει ξεχωριστες ρυθμισεις (ενταση ή κατι αλλο) για το sub
Οποτε οτι κανω με τα ρυθμιστικα του sub.

Εβαλα το cross σχεδον τερμα δεξια και παιζω λιγακι με το volume.
Ετσι ειναι ηδη πολυ δυνατο το μπασο, οποτε θα το ρυθμιζω αναλογα με το αν ακουω ταινια (και ποια), ή τηλεοπτικο προγραμμα ή μουσικη (με DPII),

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: βοήθεια (αρχάριος) για σύνδεση subwoofer

σορρυ, αλλα χρειαζομαι μεταφραστη για αυτα που μου λες. (αποκοπη, φιλτρα, κρος κλπ) :102:
υπαρχουν πολλοι που θα βοηθησουν

Ειμαι απλος χρηστης και ειμαι ηδη υπερκαλυμμενος με αυτα που για εσας μαλλον θα ειναι απαραδεκτα.
δεν νομιζω καποιος να θεωρει κατι απαραδεκτο, ολοι απο καπου ξεκινησαμε
Αλλον ενισχυτη δεν προκειται να αγορασω, ειναι σουπερ-ντουπερ υπερβολη για τη δικη μου περιπτωση.
πλακα εκανα , γιατι να αγορασεις ενισχυτη?

Ειδα λιγο και το αλλο thread για τη ρυθμιση του sub
Ο ενισχυτης μου απο οσο βλεπω δεν εχει ξεχωριστες ρυθμισεις (ενταση ή κατι αλλο) για το sub
Οποτε οτι κανω με τα ρυθμιστικα του sub.

Εβαλα το cross σχεδον τερμα δεξια και παιζω λιγακι με το volume.
αν δεν εχει (περιεργο) τοτε κανεις αποκοπη απο τον ενισχυτη του σαμπ.Αλλα εδω και πολλα χρονια δινεις αυτη την δυνατοτητα οι av
Ετσι ειναι ηδη πολυ δυνατο το μπασο, οποτε θα το ρυθμιζω αναλογα με το αν ακουω ταινια (και ποια), ή τηλεοπτικο προγραμμα ή μουσικη (με DPII),[/quote
Το ρυθμιζεις οπως θες, και με τον καιρο το ξαναρυθμιζεις

Reaction score
3.500

καλησπερα παιδια μπορειτε να με βοηθησετε σχετικα με τη σωστη ρυθμιση του sub mission 75 AS. ο ενισχυτης ειναι SONY - STR VA333ES. τα μπροστα ηχεια ειναι focal chorus 726 V. το center ειναι chorus cc 700 V και τα πισω dome. στα πισω εχω προσθεσει 7 db απο τον ενισχυτη και στο sub 5 db.

ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.388

Χωρίς επιτόποια ανάλυση του χώρου κανείς δεν μπορεί να σου πεί αν είναι σωστό ή λάθος.
Ο ενισχυτής δεν έχει κανένα αυτόματο σύστημα ισοστάθμισης;

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: βοήθεια (αρχάριος) για σύνδεση subwoofer

για τι πραγμα ειναι αυτα τα high level input & output?
Αυτά είναι για χρήση σε δικάναλο σύστημα,οπότε δεν θα τα χρειαστείς.
Δλδ?Μπορείς να το αναλύσεις Γιώργο?Στέλνεις τις εξόδους του δικάναλου εκεί πάνω?
Βλέπω ότι εισόδους έχει 2 κανάλια ενώ έξοδο 1 μόνο.Μπερδεύομαι..

*Πως βάζω spoiler?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.388
Απάντηση: Re: Απάντηση: βοήθεια (αρχάριος) για σύνδεση subwoofer

Δλδ?Μπορείς να το αναλύσεις Γιώργο?Στέλνεις τις εξόδους του δικάναλου εκεί πάνω?
Βλέπω ότι εισόδους έχει 2 κανάλια ενώ έξοδο 1 μόνο.Μπερδεύομαι..
Απ την έξοδο των ηχείων του δικάναλου στέλνεις σήμα στις high level input και απ την output σε έναν τελικό ενισχυτή.

*Πως βάζω spoiler?
Πατας το κουμπάκι που λέει επεξεργαστής κειμένου(δίπλα στο γρήγορη απάντηση).Στην γραμμη εντολών που είναι στην κορυφή του πλαισίου που γράφεις υπάρχει το παρακάτω κουμπάκι:
-3ο από δεξιά.Το πατάς και θα σου εμφανίσει την εντολή spoiler.Γράφεις ανάμεσα στα 2 πεδία spoiler,χωρίς να χαλάσεις τα [ ][ ] και βουαλά!

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: βοήθεια (αρχάριος) για σύνδεση subwoofer

Απ την έξοδο των ηχείων του δικάναλου στέλνεις σήμα στις high level input και απ την output σε έναν τελικό ενισχυτή.
και το σήμα που στέλνεις στον τελικό είναι πλέον ενισχυμένο και μονοκάναλο εάν κατάλαβα καλά?Σε τι εξυπηρετεί αυτό?

Reaction score
3.500

Χωρίς επιτόποια ανάλυση του χώρου κανείς δεν μπορεί να σου πεί αν είναι σωστό ή λάθος.
Ο ενισχυτής δεν έχει κανένα αυτόματο σύστημα ισοστάθμισης;
δεν το γνωριζω αυτο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.277
Members
38.440
Νεότερο μέλος
Asterixx