ΗΧΕΙΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ: ΤΙ...ΜΠΕΛΑΣ

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Tι μπελας που ειναι αυτο το ψαξιμο ηχειων! Δε μπορουσε να υπαρξει ενας τυφλοσουρτης οδηγος με ωρισμενα στανταρς και,, φυσικα, με αυτοματα..."αυτια" που να διαλεγουν για σενα: " αυτο σου κανει, αυτο δεν σου κανει", και τερμα! Τωρα, γυρνας απο μαγαζι σε μαγαζι, ακους διαφορα σε διαφορετικους χωρους, σου φαινονται ΟΛΑ καλα, και τελικα βρισκεσαι στο σημειο απο οπου ξεκινησες: στο...μηδεν! Και το κακο για ολο αυτο το ..."κακο", ειναι βεβαια το οτι δεν θελεις να δωσεις ενα σχετικα μεγαλο ποσο, απλα γιατι θεωρεις οτι τα αυτια σου ικανοποιουνται με τον ηχο αξιας μεχρι πχ 1200+€*. Οποτε...δεκαδες οι επιλογες και αλλες τοσες οι συγχυσεις. Και οχι μονο σε καινουργια αλλα και σε μεταχειρισμενα, οποτε εκει σου μπαινουν κι αλλα διλληματα κι αλλες αμφιβολιες! Ουφ!
Αλλα ιδου μερικες επιλογες που ακουσα σε επισκεψεις μου κατα την ολιγοημερη διαμονη μου στην Αθηνα:
1) Β&W CM7
2)MONITOR AUDIO RX8
3) FOCAL COBALT 826
4) KEF IQ90

5)TRIANGLE ALTHEA
6)EPOSS M22
7)AUDIO PHYSIC YARA

8)ATC 11
9) XTZ 99.36

Αυτα - απο οσα θυμαμαι!
Εχετε ακουστικες εμπειριες επ΄ αυτων ωστε να με βοηθησετε; Υπ΄οψιν οτι η επιλογη αφορα για ακροαση μουσικης και οχι για...τηλεθεαση! Ή καμια αλλη προταση;

*Στην πορεια βεβαια διαπιστωνεις οτι δεν...ικανοποιουνται, οποτε σου μπαινουν κι αλλες σκεψεις ...πονηρες:126:

Reaction score
968
Αντίθετα με ότι λες, προσωπικά σε βρίσκω αρκετά κατασταλαγμένο! Ο τυφλοσούρτης οδηγός είναι για κάποιον εντελώς άσχετο με το αντικείμενο, οπότε θα μπορούσε πράγματι να χρειάζεται κατεύθυνση ανάλογα με το μέγεθος του χώρου, την απόσταση ακρόασης, πόσο δυνατά ακούει, πόσο μεγάλη έκταση προς τις χαμηλές επιθυμεί, το είδος της μουσικής που προτιμά, κτλ.
Εσύ όμως, ήδη φαίνεσαι αποφασισμένος και κινείσαι σε μία κατηγορία κλασσικών μικρομεσαίων ηλεκτροδυναμικών ηχείων δαπέδου (πλην ενός βάσης) παρόμοιων χαρακτηριστικών και κόστους. Ο καθένας μπορεί να σου λέει ότι θέλει (.... όμως οι ακουστικές εμπειρίες του καθενός είναι για τον εαυτό του και δεν μεταβιβάζονται). Στο στάδιο που ήδη βρίσκεσαι η επιλογή είναι αποκλειστικά και μόνο δικιά σου. Το να λες ότι προτιμάς να επιλέξεις με τα αυτιά άλλου, .... μου θυμίζεις κάπως τον παπανδρέου που βαριέται ο ίδιος να κυβερνήσει και προτιμά να βάζει άλλους στη θέση του!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.508
Απάντηση: ΗΧΕΙΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ: ΤΙ...ΜΠΕΛΑΣ

Ο καθένας μπορεί να σου λέει ότι θέλει (.... όμως οι ακουστικές εμπειρίες του καθενός είναι για τον εαυτό του και δεν μεταβιβάζονται)

Πολύ σωστά!

Θείο πάρε παράδειγμα τα klipsch: Οι μισοί τα λένε φανταστικά ηχεία, και οι άλλοι μισοί χάλια!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.982

Λάκη, βρίσκεσαι στο πρώτο στάδιο της χαϊεντίτιδας.

Θεραπεία: Βγάλε από τη λίστα τα Triangle, και άσε τη γυναίκα σου να επιλέξει οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα. (Αν διαλέξει τα Triangle, απείλησέ τη με διαζύγιο... :114: )

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

βγάλε και τα AUDIO PHYSIC...

Reaction score
140
Φίλος πουλάει σε κουφή τιμή τα Mobile Fidelity Oml-2 σε κατάσταση καινούργιου
1000 € και είναι και στην Λάρισα

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Λάκη, βρίσκεσαι στο πρώτο στάδιο της χαϊεντίτιδας.

Θεραπεία: Βγάλε από τη λίστα τα Triangle, και άσε τη γυναίκα σου να επιλέξει οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα. (Αν διαλέξει τα Triangle, απείλησέ τη με διαζύγιο... :114: )
ΟΧΙ Τriangle? ουτε τα celius; Για το αλλο που προτεινεις, απλα...δεν συμφερει!!!
βγάλε και τα AUDIO PHYSIC...
Το΄βγαλα - πες ομως και τι να βαλω (μηπως τα 704 του ΒασιληΤσ.;)
Φίλος πουλάει σε κουφή τιμή τα Mobile Fidelity Oml-2 σε κατάσταση καινούργιου
1000 € και είναι και στην Λάρισα
Και παλιος γειτονακι! επικειται ακροαση απο νεα εβδομας!

Αλλοοος!

Reaction score
4.250

ΟΧΙ Τriangle? ουτε τα celius; Για το αλλο που προτεινεις, απλα...δεν συμφερει!!!

Το΄βγαλα - πες ομως και τι να βαλω (μηπως τα 704 του ΒασιληΤσ.;)

Και παλιος γειτονακι! επικειται ακροαση απο νεα εβδομας!

Αλλοοος!
Νομιζω οτι το B&W 703 ειναι μια εξαιρετικη λυση. Αν ξεπερνας το θεμα του χρωματος προχωρα αφοβα.

Το Mobile Fidelity Oml-2 προσπαθησε να τ ακουσεις με τον ενισχυτη σου. Φαινεται να εχει καλα χαρακτηριστικα αλλα εχω την εντυπωση οτι θελει δυνατο ενισχυτη. Αν τα καταφερει ο δικος σου, ελυσες το προβλημα σου με τον καλυτερο τροπο! Μπασο θα εχεις, προσεξε ιδιαιτερα τα πριμα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Νομιζω οτι το B&W 703 ειναι μια εξαιρετικη λυση. Αν ξεπερνας το θεμα του χρωματος προχωρα αφοβα.

Το Mobile Fidelity Oml-2 προσπαθησε να τ ακουσεις με τον ενισχυτη σου. Φαινεται να εχει καλα χαρακτηριστικα αλλα εχω την εντυπωση οτι θελει δυνατο ενισχυτη. Αν τα καταφερει ο δικος σου, ελυσες το προβλημα σου με τον καλυτερο τροπο! Μπασο θα εχεις, προσεξε ιδιαιτερα τα πριμα.
Τα 703 απορριφθηκαν λογω...μαυρου! Κριμα, οντως.. Για τα ΜοFi θα δουμε μετα την ακροαση. Τα sms στο κινητο σου δεν τα διαβαζεις;:135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

πάρε αυτό ρε φίλε, να ακούς μουσική, αυτή είναι η άποψή μου.

λινκ

με 9" Carbon/Rohacell/Glass γουφεριά και το ριμπονάκι του το μόρτικο, και τους ενισχυτές ινκλούντεντ.

και με τα ρέστα, σκληρούς δίσκους.

τιμή στο μπαρμπα θωμα 598 ευρώ το τεμάχιο.

άλλη μια σοφή επιλογή, είναι τα γνωστά JBL, παρέα με το μικροφωνάκι τους.

μη με λες εμένα να προτείνω άλλα ηχεία, όλα τα υπόλοιπα λάθος τα βλέπω. Μόνο τα ATC από αυτά που είχες αρχικά μου αρέσουν, κι αυτά ΜΟΝΟ ενεργά, παθητικά ούτε να τα βλέπω δε θέλω, ούτε να τα ξέρω ούτε να με ξέρουν...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Παντα...ενεργητικος εσυ! Αλλα τα προτεινομενα πιο πολυ σε επαγγελματικα δεν φερνουν; Τωρα, θα μου πεις αν ηχουν σωστα τι σημασια εχει! Ελα ομως που μονο κανα δυο εγραψαν εντυπωσεις (ενθουσιωδεις μεν, πιστευτες δε;) και ποιος τα εχει ακουσει; υποθετω ΟΥΤΕ εσυ:135:. Να επιμεινω ενεργα χωρις ακροαση; χμμμμ...

Τα ATC 11 καλα βαρανε, με φοβερα μεσαια (φωνες ωραιοτατες) μπασσα...γραφειου (θελουν σαμπ, οπως ειπε και ο Θ.Ζ.). Τα υπολοιπα...τα συνηθη!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Τελικα εκλεισε η αγορα ηχειων. Πηρα τα Mobile Fidelity oml-2 (μεταχειρισμενα) που μου φανηκαν οτι ξεπερνουσαν ανετα ηχεια καινουργια τιμης ανω των 2000€. Απο αυριο οι νεες ακροασεις. Ευχαριστω ολους σας για την προθυμια που δειξατε να με συμβουλεψετε/προτεινετε. Αλλα μαλλον παμε για δικαναλο τελικο, αφου πρωτα δοκιμασω την διπλοενισχυση με τον πολυκαναλο (τα δυο εμπρος και τα δυο πισω-πισω απο το 7.1).
Αναφορες για τα ηχεια εδω:
http://www.positive-feedback.com/Issue19/oml2.htm

http://www.soundstage.com/revequip/mfsl_oml2.htm

http://www.stereotimes.com/speak092404.shtml

http://www.stereotimes.com/mw2005c.shtml

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.508

Καλοάκουστα θείο! :615:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Λοιπον, τα ηχεια ΒΑΡΑΝΕ ΚΑΛΑ:135: (και δυνατα, αλλα αυτο δεν ειναι το ζητουμενο). Φοβερα ελεγχομενα χαμηλα (αν και ο χωρος εχει λιγο προβλημα λογω επιπλων προς το δεξι ηχειο - αναμεσα σε δυο επιπλα και μπασσαρει αρκετα) και μεσαια, τα πριμα του ΔΕΝ ειναι τοσο ζωντανα(ή χρωματισμενα;) και καλυτερα γιατι θα ηταν κουραστικα. Υπηρχε η δυνατοτητα μετακινησης στο χωρο (μια πολυθρονα εκοβε βολτες), και τελικα δικαιωθηκε το ΙΣΟΠΛΕΥΡΟ τριγωνο, στην περιπτωση μου πλευρας σχεδον 3.0μ. οπου ο ηχος ανοιγε φοβερα. Δεν εχει αυστηρο sweet spot οποτε μπορεις να...κουνας το κεφαλι ελευθερα!Ο ενισχυτης με κλιμακα απο -80 εως +12 δουλεψε μεχρι το -10, παραπανω ηταν αδυνατο να αντεξω (!), φυσικα για καθημερινη, συνηθη, ακροαση και ξεκουραστη θα παιζει πολυ πιο κατω. Το καλο ειναι πως ΚΑΙ σε χαμηλη ενταση ακουγεται περιφημα (ποιος ηθελε νυχτερινες ακροασεις; ιδου!), οποτε ΟΚ!:135: . Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να το χρησιμοποιησω ως μπροστινα σε 5.1 γιατι (α) δεν βολευει ο χωρος και (β) ειναι θεοβαρα (βαση με...αμμο γεμισμενη!) και δεν μετακινονται οταν χρειασθει για ακροαμαθεαμα. Προβλημα! Και το καλυτερο: ως εμφανιση και κατασκευη ειναι ΤΕΛΕΙΟ, δεν βλεπεις την παραμικρη ακμη ή τυχον αβλεψια. Αν και μεταχειρισμενο 5ετιας,ηταν πολυ...χαϊδεμενο! (Μπραβο Δημητρη - τα πιατακια μη ξεχασεις - και Πανο)
Η αποψινη συντομη δοκιμη, εγινε με τζαζ, Doors (το διπλο αλμπουμ - πηρε φωτια ο ...μαχαλας:135:) , μαυρες γυναικειες φωνες σε ελεκτρο-τζαζ, και για την γυναικεια φωνη εξ Ελλαδος επαιξε το "Αντικατοπτρισμοι " του Χατζηδακι με την Καγιαλογλου, οπου...πεταξα την σκουφια μου απο ευχαριστηση (ΚΑΙ Χατζηδακικος γαρ!). Δυσκολη φωνη, με ιδιοτροπια στο "σ" (οχι βεβαια ...Τσαλιγοπουλου), και νομιζω το καλυτερο αλμπουμ για δοκιμη τετοιου ειδους
Κατα τα αλλα, συνεχεια στην "Διπλοενισχυση=κινδυνος" η οποια θα γινει απο εβδομαδα μολις ερθουν τα καλωδια!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

μια χαρά λοιπόν! οπότε... καλές ακροάσεις!

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ: ΤΙ...ΜΠΕΛΑΣ

Λοιπον, τα ηχεια ΒΑΡΑΝΕ ΚΑΛΑ:135: (και δυνατα, αλλα αυτο δεν ειναι το ζητουμενο). Φοβερα ελεγχομενα χαμηλα (αν και ο χωρος εχει λιγο προβλημα λογω επιπλων προς το δεξι ηχειο - αναμεσα σε δυο επιπλα και μπασσαρει αρκετα) και μεσαια, τα πριμα του ΔΕΝ ειναι τοσο ζωντανα(ή χρωματισμενα;) και καλυτερα γιατι θα ηταν κουραστικα. Υπηρχε η δυνατοτητα μετακινησης στο χωρο (μια πολυθρονα εκοβε βολτες), και τελικα δικαιωθηκε το ΙΣΟΠΛΕΥΡΟ τριγωνο, στην περιπτωση μου πλευρας σχεδον 3.0μ. οπου ο ηχος ανοιγε φοβερα. Δεν εχει αυστηρο sweet spot οποτε μπορεις να...κουνας το κεφαλι ελευθερα!Ο ενισχυτης με κλιμακα απο -80 εως +12 δουλεψε μεχρι το -10, παραπανω ηταν αδυνατο να αντεξω (!), φυσικα για καθημερινη, συνηθη, ακροαση και ξεκουραστη θα παιζει πολυ πιο κατω. Το καλο ειναι πως ΚΑΙ σε χαμηλη ενταση ακουγεται περιφημα (ποιος ηθελε νυχτερινες ακροασεις; ιδου!), οποτε ΟΚ!:135: . Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να το χρησιμοποιησω ως μπροστινα σε 5.1 γιατι (α) δεν βολευει ο χωρος και (β) ειναι θεοβαρα (βαση με...αμμο γεμισμενη!) και δεν μετακινονται οταν χρειασθει για ακροαμαθεαμα. Προβλημα! Και το καλυτερο: ως εμφανιση και κατασκευη ειναι ΤΕΛΕΙΟ, δεν βλεπεις την παραμικρη ακμη ή τυχον αβλεψια. Αν και μεταχειρισμενο 5ετιας,ηταν πολυ...χαϊδεμενο! (Μπραβο Δημητρη - τα πιατακια μη ξεχασεις - και Πανο)
Η αποψινη συντομη δοκιμη, εγινε με τζαζ, Doors (το διπλο αλμπουμ - πηρε φωτια ο ...μαχαλας:135:) , μαυρες γυναικειες φωνες σε ελεκτρο-τζαζ, και για την γυναικεια φωνη εξ Ελλαδος επαιξε το "Αντικατοπτρισμοι " του Χατζηδακι με την Καγιαλογλου, οπου...πεταξα την σκουφια μου απο ευχαριστηση (ΚΑΙ Χατζηδακικος γαρ!). Δυσκολη φωνη, με ιδιοτροπια στο "σ" (οχι βεβαια ...Τσαλιγοπουλου), και νομιζω το καλυτερο αλμπουμ για δοκιμη τετοιου ειδους
Κατα τα αλλα, συνεχεια στην "Διπλοενισχυση=κινδυνος" η οποια θα γινει απο εβδομαδα μολις ερθουν τα καλωδια!
Σε ευχαριστώ Λάκη για τα καλά σου λόγια,είναι λοιπόν αλήθεια ότι ο ήχος τους δεν βασίζεται στον εντυπωσιασμό,αλλά απευθύνεται πραγματικά για μουσικόφιλους,να είσαι σίγουρος ότι έχεις δρόμο ακόμα,θα παίξει πολύ καλλίτερα!όποτε με χρειαστείς στην διάθεσή σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.858
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef