Πρόβλημα με καλώδιο κεραίας(;) σε αναλογική λήψη

Reaction score
0
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι:
Σε υπνοδωμάτιο μέχρι τώρα υπήρχε μια τηλεόραση παλιά 15" η οποία δούλευε με εσωτερική κεραία. Σήμερα αποφασίσαμε να την αλλάξουμε με μια 19" LG (PC-TV) που μας ξέμεινε. Επίσης είπαμε να βάλουμε κι ένα dvd recorder, που επίσης μας ξέμεινε (έπειτα από την αγορά του novatron ntr83) για να γράφουμε κανένα έργο.
Στην αρχή για να ελέγξω αν όλα πάνε καλά σύνδεσα το καλώδιο της κεραίας κατευθείαν στη πρίζα του τοίχου. Καθαρό σήμα, όλα καλά. Να σημειώσω πως μιλάμε για αναλογικό σήμα πάντα.
Μετά σύνδεσα το καλώδιο απ΄την πρίζα του τοίχου στο dvd recorder (in) και από κει (out) στην υποδοχή κεραίας της τηλεόρασης.
Αποτέλεσμα: Τα κανάλια που βλέπεις μέσω του recorder είναι μια χαρά, ενώ όταν γυρίζεις στην τηλεόραση είναι χάλια. Σύνδεσα άλλο καλώδιο κεραίας που έχω με την τηλεόραση αλλά τίποτα. Πρόσεξα ότι αν κουνούσα το καλώδιο πάνω-κάτω, αριστερά -δεξιά, η εικόνα έφτιαχνε. Βέβαια ξέρετε έφτιαχνε το ένα κανάλι και χάλαγε το άλλο.
Δοκίμασα κι ένα ενισχυτή που είχα αλλά τίποτα, μια απ τα ίδια.
Τι μπορεί να φταίει; Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Σημείωση: Το διαμέρισμα είναι σε 4οροφη πολυκατοικία με την κεραία (όπως μου είπαν) να κοιτάει προς Πάρνηθα. Στο σαλόνι που έχουμε καινούρια τηλεόραση πιάνουμε όλα τα ψηφιακά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
Απάντηση: Πρόβλημα με καλώδιο κεραίας(;) σε αναλογική λήψη

τα βυσματα μαλλον δεν κανουν καλη επαφη, οσο αφορα το καλωδιο μαλλον τα utlralink με την 4πλη θωρακιση ειναι #1
να φανταστεις αν βαλεις σκετο καλωδιο (του κιλου στην τηλεοραση παινει ) αν βαλεις ultra δεν πιανει , το καλωδιο ειναι τρελλα θωρακισμενο

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
869

Το καλώδιο απο το dvd είναι έτοιμο η εσύ το έφτιαξες? Αν ναι, τσέκαρε βραχυκύκλωμα στις τριχούλες με το μονόκλωνο και στα 2 βύσματα.

Αν είναι έτοιμο άλλαξε τα καλώδια μεταξύ τους.

Reaction score
0

Το καλώδιο απο το dvd είναι έτοιμο η εσύ το έφτιαξες? Αν ναι, τσέκαρε βραχυκύκλωμα στις τριχούλες με το μονόκλωνο και στα 2 βύσματα.

Αν είναι έτοιμο άλλαξε τα καλώδια μεταξύ τους.
Το ένα καλώδιο είναι αυτό που είχε η τηλεόραση και το άλλο μου το έφτιαξαν σε μαγαζί (εδώ και μήνες). Αλλά και τα δύο το ίδιο πρόβλημα μου κάνουν. Πώς τσεκάρω για βραχυκύκλωμα;

Reaction score
0

Το ένα καλώδιο είναι αυτό που είχε η τηλεόραση και το άλλο μου το έφτιαξαν σε μαγαζί (εδώ και μήνες). Αλλά και τα δύο το ίδιο πρόβλημα μου κάνουν. Πώς τσεκάρω για βραχυκύκλωμα;
να δεις αν ακουμπαει καμια ''τριχουλα'' απο τη θωρακηση στο κεντρικο!

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
869

Βάλε μόνο το μονόκλωνο μεταξύ τους, άσε τις τριχούλες απέξω και στις δυο απολήξεις.

Reaction score
0

να δεις αν ακουμπαει καμια ''τριχουλα'' απο τη θωρακηση στο κεντρικο!
όχι κανένα απ τα καλώδια δεν έχει "τριχούλες".

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
869

???
Μπορείς να δοκιμάσεις πάλι την εσωτερική κεραία?

Reaction score
0

???
Μπορείς να δοκιμάσεις πάλι την εσωτερική κεραία?
Τις έβαλα δίπλα δίπλα. Η 15" Sony με την εσωτερική δείχνει πολύ καλύτερα απ τη 19" LG (που τη σύνδεσα με τη πρίζα του τοίχου).
Μήπως έχει πρόβλημα η πρίζα του τοίχου; Μήπως γι αυτό τόσα χρόνια ο πατέρας μου έβλεπε με την εσωτερική;

Reaction score
0

Τελικά: Ξαναέβαλα τη 15" εσωτερική για απλή θέαση και για εγγραφή στο recorder την κεραία που συνδέεται στον τοίχο.
Αποτέλεσμα: Και τα δύο έχουν πολύ καλή εικόνα.
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.570
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik