new martin logan

Reaction score
249
Απάντηση: new martin logan

Βρε παιδια περασα απο τη φιλαρμονικη της περιοχης μου (υπαρχουν 3 στο νησι) να παρω το γιο μου που μαθαινει πνευστο και ακουσα εκτος απο πνευστα και κρουστα
Απο τα δεκα μετρα που με χωριζαν ακουσα ογκο και διαστασεις σκηνης και οργανων που καμια σχεση δεν εχουν με αυτα που ακουω με τα ηχεια στα δυο μετρα
Ηταν τοσο αληθινο το ακουσμα που δεν περιγραφεται
Πιστευετε οτι με αλλαγη στους προενιχυτες υπαρχει καμια ελπιδα να πιασεις πραγματικα κατι απο το ρεαλισμο της πραγματικης ορχηστρας; (και μιλαμε αφταστο ογκο απο δυο τρια οργανα, στην πληρη αναπτυξη της ορχηστρας να μην το συζηταμε)
Και κατι ακομη το ακουσμα στα πιατινια ηταν μαλακο αλλα μεταλλικο, στα πιουριτυ που δεν ειναι τοσο μεταλλικο μου φαινεται λιγοτερο μαλακο
Ρε μηπως φταινε οι ψηφιακοι ενισχυτες;
Μηπως να παμε στα κλαιν μαιν κι ετσι, μηπως να τα πεταξουμε και να παμε για ψαρεμα;

Reaction score
2.248

Στα δικά μου τα ML τους ετοιμάζω σοκ A/B με 2.4KVA με ενισχυτικά που δίνουν στα 0.5 ohm. Αρκετά μου έβγαλαν την ψυχή :617:

Reaction score
2.248

Τους ετοιμάζω shock με ενισχυτικά.
Εαν έχεις πάνελ ή δύσκολα ηχεία (να κατεβαίνουν κάτω από 1.5 ohm πχ) και η ανάγκη σε ρέυματα είναι μεγάλη τότε καταλαβαίνεις και τι εννοώ λέγοντας "μου έβγαλαν την ψυχή". Κάνεις ότι μπορέις να τα οδηγήσεις http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=86775

Τυχεροί οι κάτοχοι των νέων ML με ενσωματωμένα ενισχυτικά class D που έχουν λύσει το πρόβλημα.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: new martin logan

Τους ετοιμάζω shock με ενισχυτικά.
Εαν έχεις πάνελ ή δύσκολα ηχεία (να κατεβαίνουν κάτω από 1.5 ohm πχ) και η ανάγκη σε ρέυματα είναι μεγάλη τότε καταλαβαίνεις και τι εννοώ λέγοντας "μου έβγαλαν την ψυχή". Κάνεις ότι μπορέις να τα οδηγήσεις http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=86775

Τυχεροί οι κάτοχοι των νέων ML με ενσωματωμένα ενισχυτικά class D που έχουν λύσει το πρόβλημα.
τετοια εχει και αυτος!!!

D

deleted user 10898

Guest

Βρε παιδια περασα απο τη φιλαρμονικη της περιοχης μου (υπαρχουν 3 στο νησι) να παρω το γιο μου που μαθαινει πνευστο και ακουσα εκτος απο πνευστα και κρουστα
Απο τα δεκα μετρα που με χωριζαν ακουσα ογκο και διαστασεις σκηνης και οργανων που καμια σχεση δεν εχουν με αυτα που ακουω με τα ηχεια στα δυο μετρα
Πιστευετε οτι με αλλαγη στους προενιχυτες υπαρχει καμια ελπιδα να πιασεις πραγματικα κατι απο το ρεαλισμο της πραγματικης ορχηστρας; (και μιλαμε αφταστο ογκο απο δυο τρια οργανα, στην πληρη αναπτυξη της ορχηστρας να μην το συζηταμε)
Και κατι ακομη το ακουσμα στα πιατινια ηταν μαλακο αλλα μεταλλικο, στα πιουριτυ που δεν ειναι τοσο μεταλλικο μου φαινεται λιγοτερο μαλακο
Μηπως να παμε στα κλαιν μαιν κι ετσι, μηπως να τα πεταξουμε και να παμε για ψαρεμα;
ηλεκτροδυναμικο σε βλεπω....

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: new martin logan

Οπότε δεν μπορεί να καταλάβει τον πόνο μου :142:
ελα βρε κατι τερατα με 300αρια ευρα βλεπω στον Thomann..
ποια μουλου εχεις?

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: new martin logan

ναι μωρε μου τωχεις ξαναπει...
παρε δυο mc275 και αστα να λαλανε...
Για τα woofer μια χαρά είναι.

Στις μεμβράνες είναι το ζόρι που κατεβαίνουν (κατά κατασκευαστή στο 1.5 ohm) στην πραγματικότητα κάτω από 1 ohm

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: new martin logan

Για τα woofer μια χαρά είναι.

Στις μεμβράνες είναι το ζόρι που κατεβαίνουν (κατά κατασκευαστή στο 1.5 ohm) στην πραγματικότητα κάτω από 1 ohm
ε και τι, αφου οι mc275 εχουν μετασχηματιστες εξοδου με ταπες για 2ohm, δεν εχουν?

Reaction score
5.614

Γι' αυτό και δεν μου άρεσαν τα Purity σε χρήση home cinema και τα διατηρώ παράλληλα στο home cinema μόνο για ράδιο.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: new martin logan

ε και τι, αφου οι mc275 εχουν μετασχηματιστες εξοδου με ταπες για 2ohm, δεν εχουν?
Ναι έχουν.... αλλά σε γεφύρωση. Δηλαδή θέλω 2 Χ 4000 = 8000 ευρά για 150 watt....

Τα ML είναι καλά.... αλλά όχι και για 8000 ευρά ενισχυτικά. Σε αυτά τα χρήματα ΙΜΗΟ υπάρχουν καλύτερα παθητικά ηχεία που μπορούν να οδηγηθούν από τα ίδη υπάρχοντα μονομπλοκάκια μου των 200w.

Από την άλλη μεριά το ψυχολογικό όριο της αγοράς μου περικόπτεται στο μισό. (4000 ευρά)

Reaction score
249

Για home cinema καλα ειναι για μουσικη δεν ξερω
Ηλεκτροδυναμικος ημουνα αλλα τα μπασσα του ετσι κι αλλιως ηλεκτροδυναμικα ειναι
Ραδιο δεν εχω αλλα να εχω πανελ για ραδιο που ειναι μουγκο εκ φυσης δεν θα το εκανα

Reaction score
11

Τίποτας!

Φταίνε οι ορχήστρες αυτές παλαιάς κοπής και χάλκινης αρματωσάς!

Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί ο άλλος να αγοράζει ηλεκτροστατικά, (μπαρδόν), πως τα λεν...μαγνητουδραυλικά, και να ακούγονται τα τρομπόνια λες και είναι στα τελευταία τους οι τρομπονίστες, ούτε να δίνει 1.000 €/m για ασημούχο καλώδιο και να μην φθάνουν τα βατ, αλλά να πρέπει να τους δώσεις 40kw, (και μια αίτηση διαζυγίου), για να στανιάρουνε!

Θένε να περάσουνε την ιδέα ότι, παρά το σύστημα, αγόρασε την ορχήστρα για τα Σαββατοκύριακα και θ' ακούς το πιατίνι να σου τρυπάει τον εγκέφαλο, όσο και να μην σου φαίνεται φυσικός ο ήχος!

Και πως ο μεμβρανοειδής αέρινος και απαραμόρφωτος ήχος παίζει μόνο σε ... όνειρα θερινής νυκτός!

Τους χαλκοξιφτίλες... Ζούνε ακόμα στην εποχή του χαλκού και της βαριάς χάλκινης μεμβράνης-ασπίδας!

Μεμβρανούχοι όλων των χωρών: ανοίξτε τα ραδιόφωνα!
(Ένας, μαθητευόμενος, του πάλαι ποτέ, τρομπονίστας).

:107:

Reaction score
249

εισαι κατα των ηλεκτροστατικων ή μαγνητοστατικων ή και των δυο γιατι απο οσο ξερω τα δικα σου ειναι ηλεκτροδυναμικα και στα πριμα μεμβρανη

Reaction score
11

εισαι κατα των ηλεκτροστατικων ή μαγνητοστατικων ή και των δυο γιατι απο οσο ξερω τα δικα σου ειναι ηλεκτροδυναμικα και στα πριμα μεμβρανη
Εντάξει ένα ριμπονάκι για πάνω από τα 8500 ΗΖ έχουν! Μην το κάνουμε και θέμα!:)142:)

Πάντως καμία σχέση με την ...ψόφια αίσθηση των μεμβρανών!
Μια ορχήστρα με χάλκινα και κρουστά αποδίδεται με αυτό το "breathtaking feeling" που αισθάνεσαι και στο ζωντανό.

:107:

Reaction score
5.614

Για home cinema καλα ειναι για μουσικη δεν ξερω.
Καλά τα Purity για home cinema; Εδώ γελάμε. Με ποια ηχεία ως αναφοράς τα σύγκρινες;

Ραδιο δεν εχω αλλα να εχω πανελ για ραδιο που ειναι μουγκο εκ φυσης δεν θα το εκανα
Ναι, είναι κουφό που τα χρησιμοποιώ έτσι, αλλά πολύ με βόλεψαν. Πατάς το on-off του tuner και αμέσως έχεις μουσική, και μάλιστα με μια ατμοσφαιρικότητα που μαγεύει.

Ακροάσεις δεν κάνω στα Purity, γιατί καλύπτομαι από άλλα συστήματα στο σπίτι.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef