ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Reaction score
11
Σήμερα είχα τον χρόνο και επισκέφθηκα την LOCATIONSOUND, όπου είχα την ευτυχία να ακούσω συγκριτικά αυτά τα δύο ηχεία, με το εξής setup:

Eνισχυτής: ATC 51A (2X250)
DAC: BENCHMARK DAC-1
ΠΗΓΗ: XTZ CD-100

Μην πανικοβάλλεστε! Δεν πρόκειται να προχωρήσω στην διατύπωση κριτικής! Ούτε ειδικός είμαι ούτε αντικειμενικός!
:)142:)

Θα ήθελα μόνο να πω ότι οι διαπιστώσεις που έκανα με την ολιγόλεπτη ακρόαση συγκεκριμένου cd, εγκρίθηκαν 100% από τον ευγενικό και φιλόξενο συνεργάτη του κ. Θέμη.

Στο μόνο που θα μπορούσα να συμβάλλω στην γενικότερη γνώση, θα ήταν στο να συμφωνήσω η να διαφωνήσω με κάποιον που τυχόν έχει κάνει την σύγκριση, και όντας περισσότερο αντικειμενικός από εμένα, θα ήθελε να διατυπώσει τις απόψεις του!

Πάντως αυτά τα λίγα λεπτά ακρόασης, θα μου μείνουν αξέχαστα σαν μία εξαιρετικά ευχάριστη χαϊφιντελική ανάμνηση/ανάλυση!

:107:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Διορθώνω ...εξ αποστάσεως:
Τα ηχεία ήταν τα SCM50A SL με τους discrete ενισχυτές και ηλεκτρονικό κροσσόβερ, φτιαγμένα custom από την ATC έξω από την καμπίνα.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Διορθώνω ...εξ αποστάσεως:
Τα ηχεία ήταν τα SCM50A SL με τους discrete ενισχυτές και ηλεκτρονικό κροσσόβερ, φτιαγμένα custom από την ATC έξω από την καμπίνα.
Ευχαριστώ πολύ! Πράγματι!

Συγνώμη που δεν συγκράτησα ακριβώς το δύσκολο αυτό setup, αλλά είναι αρκετά πολύπλοκο.

Reaction score
11

Χμμμ, ποιός ενισχυτής είναι αυτός? Καινούργιος?!? Τελικός ή ολοκληρωμένος?
Λάθος μου! Είναι 2x150. Διαβάζω από χειρόγραφο με ελαφρώς δυσανάγνωστα γράμματα. Είναι ο γνωστός ολοκληρωμένος της ATC.

D

deleted user 10898

Guest
ασε. το ηχειο στο σεταπ αυτο ηταν μια κλασση (2? 3?) πανω απο τα απλα 50αρια..
πηγη το weiss 202, πηγα να παρω ενα xtz analyzer και εφαγα ολο το Σαββατο του παιδιου...

Reaction score
498
Re: Απάντηση: Re: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Λάθος μου! Είναι 2x150. Διαβάζω από χειρόγραφο με ελαφρώς δυσανάγνωστα γράμματα. Είναι ο γνωστός ολοκληρωμένος της ATC.

Μάλλον αυτόν θα εννοούσες τότε..ΟΚ..:126:..:

Reaction score
11

ασε. το ηχειο αυτο ηταν μια κλασση (2? 3?) πανω απο τα 50αρια..
πηγη το weiss 202, πηγα να παρω ενα xtz analyzer και εφαγα ολο το Σαββατο του παιδιου...
Vet δεν θα τολμούσα τόσο εύκολα να το πω!

Βλεπεις μιλάμε περίπου για 14.000 €, εάν τα ΑΤC θα είναι δαπέδου και με όλον τον εξοπλισμό τους, έναντι 4.500 € των ΧΤΖ!

Τι καταλαβαίνεις! Θα φάμε ξύλο;

Reaction score
498
Caravelle, γιατί δεν μας λες καμιά πρώτη εντύπωση ρε παιδί μου κι εσύ, σοβαρά τώρα..Μία άποψη παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.Θα πάω κι εγώ σύντομα να τα ακούσω τα XTZ τα συγκεκριμένα γιατί φαίνονται ενδιαφέροντα ηχεία.

Τα ATC είναι σχεδιάσεις old school.Παραδίδονται σεμινάρια τεχνογνωσίας κι engineering για το πώς χτίζεται γύρω από ένα πολύ καλό mid με λιγότερο καλά συνοδά μεγάφωνα ένα ομοιογενές πολύ καλό ηχείο που μένει σταθερή αναλλοίωτη αξία στον χρόνο.Είναι πιο πολύ ο "μάστορας" με κεφαλαία παρά τα υλικά..

Reaction score
11

Caravelle, γιατί δεν μας λες καμιά πρώτη εντύπωση ρε παιδί μου κι εσύ, σοβαρά τώρα..Μία άποψη παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.Θα πάω κι εγώ σύντομα να τα ακούσω τα XTZ τα συγκεκριμένα γιατί φαίνονται ενδιαφέροντα ηχεία.

Τα ATC είναι σχεδιάσεις old school.Παραδίδονται σεμινάρια τεχνογνωσίας κι engineering για το πώς χτίζεται γύρω από ένα πολύ καλό mid με λιγότερο καλά συνοδά μεγάφωνα ένα ομοιογενές πολύ καλό ηχείο που μένει σταθερή αναλλοίωτη αξία στον χρόνο.Είναι πιο πολύ ο "μάστορας" με κεφαλαία παρά τα υλικά..
Έκανες πολύ καλή περιγραφή της φιλοσοφίας των ΑΤC, με βάση αυτά που και εγώ διαπίστωσα/συζήτησα!

Όμως εντυπώσεις δεν θα δώσω τόσο εύκολα! :)142:).

Δύο πράγματα μπορώ να πω σε σχέση με τα ATC 50:

1)Mπαίνοντας λέω:

"Θέλω να ακούσω τα μεγάλα τα ATC!"

Απάντηση:

"Aυτά είναι τα πιο μεγάλα που έχουμε" (Τα 50).

Άρχισα να ψάχνω γύρω-γύρω προς την κατεύθυνση που μου έδειχνε ο άνθρωπος και δεν έβλεπα τίποτα!:)142:)

Γεγονός: δεν τα είχα ξαναδεί και τα περίμενα τουλάχιστον ανάλογα με τα CELESTION DITTON 44 που είχα κάποτε! Όμως πρόκειται για μικρά σε όγκο ηχεία! Πράγματι ο ήχος τους δεν έχει καμία σχέση με τον όγκο τους, και δεν είδα πουθενά να λέγεται αυτό!

2)Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η χοντρή μεταλλική μπάφλα, (πρέπει να είναι 1,5 cm!), στην οποία βιδώνονται τα μεγάφωνα και απομονώνει έτσι το κουτί από τις επιδράσεις τους, με την τρομερή αδράνεια που διαθέτει!

D

deleted user 10898

Guest
ασε. το ηχειο στο σεταπ αυτο ηταν μια κλασση (2? 3?) πανω απο τα απλα 50αρια..
εκανα λαθος διατυπωση.
ενοουσα τα συγκεκριμενα 50αρια με αυτο το σεταπ σε σχεση με τα 40ρια.
τα xtz δεν τα ακουσα καθως τοτε ερχοντουσαν...
σορρυ

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Vet δεν θα τολμούσα τόσο εύκολα να το πω!

Βλεπεις μιλάμε περίπου για 14.000 €, εάν τα ΑΤC θα είναι δαπέδου και με όλον τον εξοπλισμό τους, έναντι 4.500 € των ΧΤΖ!

Τι καταλαβαίνεις! Θα φάμε ξύλο;

σορρυ εκανα λαθος διατυπωση.

D

deleted user 10898

Guest
λεγε βρε κυριε θεμη μην χασω και αλλο σαββατο...
πως παιζουν τα χτζ σε σχεση με τα 50αρια?

Reaction score
498
......με λιγότερο καλά συνοδά μεγάφωνα

Αγαπητέ Lemarchand, το τουίτερ είναι το SEAS EXCEL, τώρα για το γούφερ, όποτε περάσεις θυμησέ μου να στο δείξω.
Τα γνωρίζω τα μεγάφωνα καλά..Δεν είναι "state of the art".Έχει προχωρήσει η τεχνολογία.Μεγάφωνα χαμηλών υπάρχουν πολύ καλύτερα πλέον.Και όσον αφορά το tweeter δεν είναι από τα ακριβά της SEAS.Αυτό δεν έχει καμία σημασία όμως..Τα ηχεία ΠΑΙΖΟΥΝ. Όταν κάτι παίζει δεν σε ενδιαφέρει τί "φοράει"...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
λεγε βρε κυριε θεμη μην χασω και αλλο σαββατο...
πως παιζουν τα χτζ σε σχεση με τα 50αρια?
Μα να σου πω εγώ, ή και οποιοσδήποτε, πως ακούγονται τα ηχεία!. Χάσε ένα Σάββατο, το αξίζουν.

Reaction score
11
Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Τι μπορώ να πω, σαν εντύπωση flash, για τα XTZ:

1)Hχείο εντυπωσιακό, φινιρισμένο με τον τρόπο που μου αρέσει, μεγάλο, βαρύ και με μια λεπτομέρεια που δεν την περίμενα: έχει και αυτό πλάκα πάνω στην οποία στηρίζει τα μεγάφωνά του, μόνο πιο λεπτή, (περίπου 0,5 cm;), αλλά από υλικό ακαθόριστο.

2)Θυμίζει έντονα γλυπτό και πραγματικά αισθητικά είναι υπέροχο! (Είναι και που ακούω με τα μάτια...).

3)Σε κάνει να αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν οι σχέσεις των πραγμάτων, τεχνολογικά και οικονομικά, να είναι αυτές που είναι! Τελικά ανήκει στις συσκευές ήχου που μπορείς να τις πεις "ανατρεπτικές", προάγγελους καταστάσεων που ήδη έχουν έρθει.

Reaction score
11
Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Τώρα ας θέσω και ένα ερώτημα για το οποίο ζητάω την κρίση σας και την απάντηση του κ. Θέμη, αν φυσικά το κρίνει σκόπιμο.

Την ακρόαση την έκανα με ένα οικείο cd που μου είναι γνωστό για το ωραίο περιεχόμενό του αλλά και για την χαμηλής ποιότητας εγγραφή του ήχου, αφού είναι από ζωντανή συναυλία, "Στην εποχή του ονείρου", με την Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Το ξεσφράγισα στον χώρο του studio, συνεπώς ήταν έντελώς καινούργιο.

Η ακρόαση μόνο στο τελευταίο # 13 κομμάτι, που είναι και ένα "πονηρό" σημείο, όπου το "σ" της τραγουδίστριας είναι στα όρια της παραμόρφωσης.

Στην ανάγνωση του συγκεκριμένου σημείου, δημιουργήθηκαν στην σκέψη μου δύο "σχολές":

1)Aυτή των ΑΤC, από την μία, και

2)Αυτή των XTZ, των δικών μου ηχείων και των δικών μου ακουστικών, από την άλλη.

Δηλαδή οι συσκευές της δεύτερης σχολής, είχαν μία, περίπου, όμοια απόδοση του δύσκολου "σ" της Τσαλιγοπούλου, ενώ τα ATC το απέδωσαν διαφορετικά.

Το ερώτημα: είναι εξ' ορισμού βέβαιο πως τα ATC έχουν, και με δεδομένη την μεγάλη διαφορά της τιμής τους από τα υπόλοιπα, δίκιο;

:111:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members