- Reaction score
- 1.188
Απάντηση: Re: I Love 'WAV'
Πήρα ένα .wav αρχείο και το μετέτρεψα σε .flac με 2~3 διαφορετικά προγράμματα που είχα στα χέρια μου. Μετά πήρα το καθένα από τα .flac που είχαν προκύψει από τα διαφορετικά προγράμματα το αποσυμπίεσα μετατρέποντάς το πάλι σε .wav και το συνέκρινα με το αρχικό .wav χρησιμοποιώντας την πολύ απλή εντολή του DOS file compare ως εξής:
C:>fc /b αρχικό.wav τελικό.wav (εμείς οι παλιοί ξέρουμε και λίγο DOS) :109:
Και ω!!! του θαύματος ΟΛΑ τα .wav που είχαν προκύψει από αποσυμπίεση των .flac ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ identical ίδια με το αρχικό.
Δεν είχε αλλαχτεί ούτε ένα τόσο δα μικρούλι bit. :137:
Δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως απώλεια. Και αυτό το διαπίστωσα κατά την πρώτη μου επαφή με τα flac αρχεία με τον εξής πολύ απλό τρόπο:Την νύχτα όμως που κοιμάσαι δεν εμφυλοχωρεί στο νού σου μιά μικρή υποψία ότι μπορεί με τα flac να έχεις 1% απώλεια; Και αν; Γιατί όλο και περισσότερο ακούγεται; Και τότε εκεί που ψάχνουμε για 0,5% βελτίωση έτοιμοι να πληρώσουμε πως χάνουμε το 1% που είναι και τσάμπα;
"Ο εφιάλτης του άρρωστου χαϊφιντελά"¨
:142:
Πήρα ένα .wav αρχείο και το μετέτρεψα σε .flac με 2~3 διαφορετικά προγράμματα που είχα στα χέρια μου. Μετά πήρα το καθένα από τα .flac που είχαν προκύψει από τα διαφορετικά προγράμματα το αποσυμπίεσα μετατρέποντάς το πάλι σε .wav και το συνέκρινα με το αρχικό .wav χρησιμοποιώντας την πολύ απλή εντολή του DOS file compare ως εξής:
C:>fc /b αρχικό.wav τελικό.wav (εμείς οι παλιοί ξέρουμε και λίγο DOS) :109:
Και ω!!! του θαύματος ΟΛΑ τα .wav που είχαν προκύψει από αποσυμπίεση των .flac ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ identical ίδια με το αρχικό.
Δεν είχε αλλαχτεί ούτε ένα τόσο δα μικρούλι bit. :137: