DEQX hdp-express

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: DEQX hdp-express

Φυσικά, υπάρχει και αυτό:

Εδώ:
http://www.neumann-kh-line.com/neumann-kh/home_en.nsf/root/prof-monitoring_studio-electronic_ProC28

Μήπως θα μπορούσαμε να μαζέψουμε τις συσκευές αυτού του είδους γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό. Εγώ αυτές που γνωρίζω είναι οι εξής :

1.Deqx hdp-3 ή express
2.Lyngdorf Pda-1 ή rp-1 (μόνο room correction)
3.Copland dcr -205 (μόνο room correction)

Παρακαλώ όποιος ξέρει ας γράψει και άλλα να μαζέψουμε μια λίστα ανεξάρτητα από την τιμή τους. Μιλάω για consumer συσκευές αυτού του είδους γιατί επαγγελματικά υπάρχουν πολλά άλλα δύσκολα μπαίνουν στο σπίτι λόγω όψεως.
Έχω την εντύπωση πως οι "consumer" συσκευές αυτού του είδους δε μπορούν να σταθούν με αξιώσεις απέναντι στις αντίστοιχες επαγγελματικές.

Ρίξε μια ματιά και στο site της Accuphase πάντως.

Reaction score
70
Άρα λοιπόν έχουμε από consumer συσκευές :

1.Deqx HDP-3 και Deqx EXRPESS
2.Lyngdorf PDA-1 και Lyngdorf RP-1
3.Copland DCR-205
4.Accuphase DF-45 και Accuphase DG-48
5.Trinnov ST-2

Αν και κάποιες συσκευές είναι μόνο crossover κάποιες είναι μόνο για room correcrtion και κάποιες τα κάνουν και τα δύο. Θα κάνω αργότερα και μια λίστα και με επαγγελματικά και θα μαζέψω και τις τιμές τους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.769

άλεξ, συγκρατήσου, αυτά δεν είναι για "κοινούς θνητούς"...:143::135::138:

αυτά είναι να, να τα λέμε αναμεταξύ μας, στα σκοτεινά, σε κανα υπόγειο, μη τυχόν μας ακούσει κανας χαϊεντάς...:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.769

εμένα, επιτρέψτε μου να πω μόνο ένα, μόνο μια πρόταση για ενεργό κρος και διόρθωση-ισοστάθμιση χώρου, με κορυφαία αποτελέσματα ανεξαρτήτως κοστολογίου, αλλά και σε πολύ λογικό συνολικό κόστος.

η πρότασή μου είναι το :

πι-σί.:126:

Reaction score
70
Με ποιο τρόπο από το pc?? Υπάρχουν τέτοιες κάρτες ήχου?? Ίσως εξωτερικές??

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: DEQX hdp-express

...
Θα κάνω αργότερα και μια λίστα και με επαγγελματικά και θα μαζέψω και τις τιμές τους.
Πρόσεξε μονάχα μη... ζαλιστείς γιατί τα νούμερα είναι υψηλά.
Ορισμένα κοστίζουν κοντά στα 10 μέτρα "καλό" καλώδιο - :143::135: - ενώ άλλα είναι ακόμα ακριβότερα, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι δεν αξίζουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω.
(Το τελευταίο σχόλιο αφιερώνεται σε όσους εξυπνάκηδες ισχυρίζονται ότι η "γραμμή" του site συνοψίζεται στο "οι ακριβές συσκευές audio δεν παίζουν καλά και απευθύνονται σε χαλιεντάδες"...).
Το Klein + Hummel Pro C 28 είναι από τα πιο οικονομικά, αλλά περιορίζεται στα 8 "κανάλια" 24bit/48kHz (μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιηθεί μόνο για δύο ηχεία τεσσάρων δρόμων).

Με ποιο τρόπο από το pc?? Υπάρχουν τέτοιες κάρτες ήχου?? Ίσως εξωτερικές??
Με software.
Και η Metric Halo ULN-8 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γι' αυτό το σκοπό αλλά δυστυχώς:
1. Δουλεύει μόνο με Mac
2. Ενσωματώνει μόνο IIR φίλτρα (την τελευταία φορά που το έλεγξα τουλάχιστον).

Κατά τα άλλα, θα τα πούμε εν καιρώ.
Μη βιάζεσαι.
Πρέπει πρώτα να γίνει κατανοητό τι ακριβώς προσφέρουν τέτοια μηχανάκια που είναι από δύσκολο εως αδύνατο (χωρίς καν να αναφέρουμε το κόστος...) να το επιτύχουμε αλλιώς.

Reaction score
70
Από επαγγελματικά έχουμε :

1. Behringer dcx 2496 και behringer deq 2496
2. Trinnov Optimizer MC
3. Weiss eq-1 και weiss powerhouse
4. K+H PRO C 28

Επαγγελματικές λύσεις υπάρχουν άπειρες απόσο έψαξα στο ιντερνετ και έτσι γράφω αυτές που αναφέρθηκαν και ίσως έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποιους.

Reaction score
70
Επίσης είδα το DBX DriveRack 4800 που τα κάνει όλα ,άλλα δεν ξέρω αν συμφέρει!! Αλεξ για ποιο λόγο οι επαγγελματικές συσκευές πιστεύεις ότι είναι καλύτερες?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Επίσης είδα το DBX DriveRack 4800 που τα κάνει όλα ,άλλα δεν ξέρω αν συμφέρει!! Αλεξ για ποιο λόγο οι επαγγελματικές συσκευές πιστεύεις ότι είναι καλύτερες?
Με δυο κουβέντες, για τους παρακάτω λόγους:
1. "Ποιότητα" αλγορίθμων
2. Υπολογιστική Ισχύς

Λίγα λόγια επιπλέον:
α. Δυνατότητα μεγάλης ελευθερίας στην επιλογή της συχνότητας αποκοπής, της κλίσης αλλά και του είδους των φίλτρων --> εξελιγμένοι αλγόριθμοι, υψηλή υπολογιστική ισχύς
β. "Έξυπνο" dithering --> εξελιγμένοι αλγόριθμοι, υψηλή υπολογιστική ισχύς
γ. Δυνατότητα Γραμμικής Φάσης (χοντρικά, σταθερή καθυστέρηση σε όλο το φάσμα συχνοτήτων) --> απαιτείται υψηλή υπολογιστική ισχύς
δ. Υπολογισμοί με μεγάλη ακριβεια (το EQ1 έχει εσωτερική ακρίβεια 40bit, το parametric EQ του Weiss 102 έχει 32bit, ενώ το Trinnov έχει 64bit) --> απαιτείται υψηλή υπολογιστική ισχύς
ε. Λειτουργία σε υψηλούς ρυθμούς δειγματοληψίας --> απαιτείται υψηλή υπολογιστική ισχύς
στ. Δυνατότητα λειτουργίας με περισσότερα κανάλια --> απαιτείται υψηλή υπολογιστική ισχύς

Για τα ε. και στ. δες το παρακάτω:

• up to 10 Analog, 12 ADAT, 16 AES or 24 MADI i/o
up to 24 DSP channels at 96kHz, 8 DSP channels at 192kHz,
• supports all formats, from stereo to 22.2, on any loudspeaker arrangement,
• biamp / triamp / quadriamp operation,
• 2U, 3U or 4U rack mount,
• touchscreen option.

από εδώ:
http://www.trinnov.com/en/optimization/products/optimizer-mc

Το να προσπαθήσεις να κάνεις όλα τα παραπάνω (α. - στ.) σε ένα PC που το χρησιμοποιείς ως crossover - επεξεργαστή διόρθωσης χώρου, το "γονατίζει" κυριολεκτικά.
Δεν είναι ασυνήθιστο να έχεις καθυστέρηση της τάξης του 1 δευτερολέπτου ή και παραπάνω!

Γι' αυτό ίσως το λόγο το Trinnov Optimizer MC είναι ένας ισχυρός υπoλογιστής που δουλεύει με Linux και κάνει μόνο αυτή τη δουλειά.

Παρεμπιπτόντως, όταν ο φίλος μας ο back (κάποια χρόνια πριν) προσπάθησε να εφαρμόσει ψηφιακό crossover μέσω PC στα ηχεία του (μετά από αρκετό διάβασμα) τα είχε βρει "μπαστούνια" και λόγω έλλειψης υπολογιστικής ισχύος.

Νομίζω πως σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Σημαντικά.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Δεν είναι ασυνήθιστο να έχεις καθυστέρηση της τάξης του 1 δευτερολέπτου ή και παραπάνω!
...
Πράγμα που σημαίνει ότι σε χρήση home theater απαιτείται player με δυνατότητα επαναχρονισμού του ήχου σε σχέση με την εικόνα (εισαγωγή καθυστέρησης).
Για ψάξε λίγο τα manual των O 500 C και Pro C 28 στο site της Klein + Hummel.
Νομίζω ότι αναφέρουν κάτι σχετικό.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Με δυο κουβέντες, για τους παρακάτω λόγους:
1. "Ποιότητα" αλγορίθμων
2. Υπολογιστική Ισχύς
...
Είναι ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς τι δυνατότητες υπολογιστικής ισχύος έχουν ορισμένοι (ακόμα και high-end) επεξεργαστές ήχου (π.χ. εντός ενός προενισχυτή audio / video) σε σχέση με ένα επαγγελματικό μηχάνημα.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: DEQX hdp-express

Είναι ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς τι δυνατότητες υπολογιστικής ισχύος έχουν ορισμένοι (ακόμα και high-end) επεξεργαστές ήχου (π.χ. εντός ενός προενισχυτή audio / video) σε σχέση με ένα επαγγελματικό μηχάνημα.
καλά βρε.εσύ δέ κοιμάσαι 5 η ώρα?:142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.769

το Trinnov δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο.

η υπολογιστική ισχύς που χρειάζεται, αν θες να εφαρμόζεις φίλτρα "της προκοπής" σε υψηλές δειγματοληψίες, είναι πολύ μεγάλη, και ουσιαστικά μόνο ένα δυνατό σύγχρονο PC μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αν και ίσως είναι λογική η λύση των 2 PC, ακόμα κι από πλευράς κόστους, ώστε να υπάρχει ένα PC για κρος κι ένα PC για όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένου πχ και αναπαραγωγής ταινιών (άλεξ πιθανά να είχες απόλυτο δίκιο επ'αυτού. τι πιθανά δηλαδή...).

η διάκριση των φίλτρων σε IIR και FIR δεν υπάρχει ...απλά για να υπάρχει. οι διαφορές είναι τεράστιες, αλλά όσο πιο εξελιγμένα (πιο πολύπλοκα δηλαδή και με πιο σπαστικά μαθηματικά) είναι αυτά τα φίλτρα, τόσο στενεύει η "ψαλίδα" της διαφοράς του τελικού ηχητικού αποτελέσματος και δικαιολογείς μεγάλους κατασκευαστές να επιλέγουν το ένα ή το άλλο, ο καθένας με ένα διαφορετικό σκεπτικό, που μόνο λάθος δε μπορείς να το πεις. Άλλωστε, στα μαθηματικά το λάθος σε υπολογισμούς που τείνουν στο άπειρο έχει άλλη "υπόσταση" απ'ότι στην καθημερινότητα.

Προσωπικά πήρα τηλέφωνο στην Κ+Η και μίλησα με το τεχνικό τους τμήμα για την "ψηφιακή πλάτη" του μεγάλου τους ηχείου, και εκτός από το χαβαλέ του να ακούω αγγλικά με τη γερμανική προφορά κάπχιου "χανς", σε μια συζήτηση περί του πότε θα το αντικαταστήσουν με κάποιο που να υποστηρίζει 24/192 σήμα, προέκυψε ο γνωστός χαβαλές που είχαμε σε κουβέντα με τον άλεξ, καθώς, αν και πολλά μπήκαν μέσα στην κουβέντα, το "ρεζουμέ" που μου έμεινε ως κυρίως πρόβλημα, είναι η υπολογιστική ισχύς των τσιπακίων που κυκλοφορούν.

Η σχεδίαση των αλγορίθμων των φίλτρων έχει προχωρήσει, και μπορεί να προχωρήσει κι άλλο, υπάρχει η γνώση και τα εργαλεία, απομακρύνοντας το σημείο "τζι", από το οποίο και μετά θεωρεί ο σχεδιαστής ότι ικανοποίησε την "μανταμ" πχιότητα. Το κυρίως πρόβλημα είναι πως δεν φτάνουν οι μπαταρίες του "δονητή" για "περαιτέρω ικανοποίηση", ενώ στην πραγματικότητα, με την υπάρχουσα τεχνολογία μπαταριών, ούτε ο ίδιος ο σχεδιαστής δεν ικανοποιείται με τα καμώματά του, του θυμίζουν πολύ αυτή τη λέξη την "απαίσια", την :"συμβιβασμός".

και εν τέλει, στα μαθηματικά ισχύει το γνωστό "μπάτερις νοτ ικνούντεντ", οπότε ψάχνεις να βρεις μπαταρίες να αντέχουν σε πράγματα που κανονικά δεν υπάρχουν, έλα μου όμως που στα μαθηματικά το "άπειρο" έχει "οντότητα"...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.769
Απάντηση: Re: DEQX hdp-express

Και η Metric Halo ULN-8 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γι' αυτό το σκοπό αλλά δυστυχώς:
2. Ενσωματώνει μόνο IIR φίλτρα (την τελευταία φορά που το έλεγξα τουλάχιστον).
και το βέις τα ίδια αν δεν απατώμαι. δε ξέρω κατά πόσο είναι τελικά μειονέκτημα ή απλά σχεδιαστική επιλογή με βάση τις διαθέσιμες "μπαταρίες" υπολογιστικής ισχύος, καθώς οι φάσεις, με ένα ακόμα φίλτρο, έρχονται.

τα FIR, αν και φασικά έχουν άλλη συμπεριφορά, έχουν το "άλλο" μειονέκτημα, του ντιν-νταν-ντονννννννν, που θέλει πολύ μαθηματικό παίδεμα (και πύρωμα της CPU) ρε παιδί μου για να βγει από το παιχνίδι (όχι εξαφανιστεί εντελώς, αλλά αυτό δε μας πειράζει)

δε ξέρω αν κανα μαγκάκι εμφανίσει τίποτα φρι σε λίνοξ. αλλά πόσο να περιμένει κάποιος βλαμμένος?

δε με λες, εκείνο το software που λέγαμε τελικά να το αγοράσω? τι λες? τρίβομαι στη γκλίτσα? άσε καλύτερα, κάτσε να κάτσω στ'αβγά μου μέχρι να μου χαρίσει κανας περαστικός ένα μέτρικ χάλο...:135::143::137::138:

Reaction score
4.156

Αν ειναι να σε χαρισει το χαλο, δεν σε χαριζει κατ ευθεια τα Κ+Η να ησυχασουμε μια και καλη με σενα :142:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.274

Το τέλος του δρόμου αυτή την στιγμή σε ολοκληρωνένο AVR είναι αυτός.Είναι το τέλος γιατί κάνει αυτό:Έλεγχος φάσης πλήρους εύρους διατίθεται στο SC-LX83,που δεν έχω δει να υπάρχει σε άλλον AVR.Δεν θυμάμαι αν κάτι τέτοιο θα μπορεί να γίνει,στην μορφή αυτή,στα μηχανάκια που φοράνε το νεο Οντισι(32άρι).
Ε η υπολογιστική ισχύς του είναι παιδαριώδης σε σχέση με το Trinnov.Λογικό βέβαια αν λάβουμε υπόψιν και την διαφορά τιμής.

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: DEQX hdp-express

για τον ίδιο λόγο που δεν έχω πολυμορφικό ΙΧ της μερτσέντες.:126:
Δηλαδή δεν το αγόρασες γιατί είσαι...ανύπαντρος?!!!:142:
Ουπς...βλακεία...το εξηγείς πιο κάτω...:120:

Reaction score
1.765

``Παρεμπιπτόντως, όταν ο φίλος μας ο back (κάποια χρόνια πριν) προσπάθησε να εφαρμόσει ψηφιακό crossover μέσω PC στα ηχεία του (μετά από αρκετό διάβασμα) τα είχε βρει "μπαστούνια" και λόγω έλλειψης υπολογιστικής ισχύος``

αυτος ηταν ο μονος λογος αλεξ.

εκεινη την εποχη ακομα και δυο κορυφαια pc ηταν αμφιβολο αν

θα τα καταφερναν ολα και μιλαμε για 24/48.

ουτε λογος για 96/192.

τοτε ειχα καταληξη στο dcx2496 αλλα σημερα με την διαθεσιμη υπολογιστικη ισχυ πιστευω οτι γινεται.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.562
Members
38.198
Νεότερο μέλος
Athena Papadopoulou