new martin logan

Reaction score
5.614
Όμως θα έπρεπε να είσαι προσεκτικότερος ...
Μιλάω με την ελευθερία λόγου μεταξύ φίλων που έχουν την ίδια αγάπη για το αντικείμενο. Το ελαφρώς καυστικό ύφος με το οποίο πειραζόμαστε μεταξύ μας δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως προσωπική επίθεση.

Reaction score
6
Ναι είπαμε δεν εκλαμβάνεται ως τέτοια.

Ας αφήσουμε τη ML να γνωρίζει καλύτερα πως να σχεδιάζει ένα surround υβριδικό ηχείο. Εκτός και αν γνωρίζουμε εμείς καλύτερα.

Επίσης διαφωνώ για το όλες οι εταιρίες προσπαθούν..... Εδώ μιλάμε για ένα ηχείο που όμοιό του δε θα βρεις. Από δίπολα με γούφερ, να φαν και οι κότες. Όλοι φτιάχνουν τέτοια ηχεία.

Επιμένω ότι άλλο το μη ταίριασμα και άλλο το αν κάνει ή όχι κάτι για μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Πως να το κάνουμε, ιδιαίτερα αν υπάρχει ένα ηχείο που ξύνει και ένα άλλο που δεν ξύνει στο ίδιο σεταπ, το αυτί θα πάει προς τα εκείνο που ξύνει. Ξεχωρίζει περισσότερο. If you get the meaning.

Anyway, ξεκινάμε από την ιδανική συνθήκη που είναι πάνελ με πάνελ και καταλήγουμε ότι ναι πρέπει να πληρώσουμε όταν δεν θέλουμε συμβιβασμούς. Always has and always will be like that.

Reaction score
5.614
Πως να το κάνουμε, ιδιαίτερα αν υπάρχει ένα ηχείο που ξύνει και ένα άλλο που δεν ξύνει στο ίδιο σεταπ, το αυτί θα πάει προς τα εκείνο που ξύνει. Ξεχωρίζει περισσότερο. If you get the meaning.
Τα THX δεν ξύνουν. Το αντίθετο. Στηρίζεσαι σε μια λογική-σλόγκαν. Είναι klipsch άρα ξύνει. Τα έχεις ακούσει καν τα συγκεκριμένα;

Επίσης, οι συγκρίσεις δεν είναι μόνο με το σετάπ που έχω τώρα στο σαλόνι. Την εποχή που πήρα τα Purity, το home cinema setup μου ήταν με πέντε Tannoy Precision 8d και δύο Precision 6d. Τη θέση των Tannoy Precision 8d πήραν τα Purity.

Απέκτησα γλύκα και ανοιχτοσύνη με τα Purity. Αλλά όχι ρε παιδιά, για home cinema δεν είναι το καταλληλότερο ηχείο, πώς να το κάνουμε. Δεν θέλετε να ενστερνιστείτε την άποψή μου, ok, αλλά οφείλει να ακουστεί.

Reaction score
6
Τα THX δεν ξύνουν. Το αντίθετο. Στηρίζεσαι σε μια λογική-σλόγκαν. Είναι klipsch άρα ξύνει. Τα έχεις ακούσει καν τα συγκεκριμένα;

Επίσης, οι συγκρίσεις δεν είναι μόνο με το σετάπ που έχω τώρα στο σαλόνι. Την εποχή που πήρα τα Purity, το home cinema setup μου ήταν με πέντε Tannoy Precision 8d και δύο Precision 6d. Τη θέση των Tannoy Precision 8d πήραν τα Purity.

Απέκτησα γλύκα και ανοιχτοσύνη με τα Purity. Αλλά όχι ρε παιδιά, για home cinema δεν είναι το καταλληλότερο ηχείο, πώς να το κάνουμε. Δεν θέλετε να ενστερνιστείτε την άποψή μου, ok, αλλά οφείλει να ακουστεί.
Το έχεις ακούσει, τα έχεις ακούσει, την έχουμε ακούσει.... :143:

Tα precision καμία σχέση, πρόκειται για μονιτορ ηχεία.

Να βγάλουμε τις λίστες να δούμε ποιος έχει την πιο μεγάλη;

ML
CLX σκέτο.
Summit με Cinema i κεντρικό και Source για surround sub Descent
Summit X με stage κεντρικό Purity για surround sub Descent i
Spire
Vantage
Vista
Purity
Source
Motion όλα τα μοντέλα και με όλα τα sub Dynamo

Σε συνδυασμούς τα παραπάνω πλην των CLX.

Tannoy
Sensys 1
Sensys DC1
Sensys 2
Sensys DC2
Eyris 2
Eyris DC3 (το έκανα δικό μου αυτό)
Definition DC10T
Revolution Signature (όλη τη σειρά)
Revolution (όλη τη σειρά και σήμερα το άρτι αφιχθέν DC6T)
Fusion όλη τη σειρά
Mercury F όλη τη σειρά
Mercury F custom όλη τη σειρά
Mercury V σήμερα πρόλαβα μόνο το V1, αύριο τα υπόλοιπα
Saturn S8
Saturn S10
HTS 100
HTS 200
FX-SFX-EFX
Arena
Arena Highline 300
Arena highline 500

Sub, όλη την προηγούμενη σειρά TS και όλη την καινούργια και το Revolution Sub 1001 και το δικό μου TS500.

Εδώ οι συνδυασμοί είναι άπειροι!

Ξεχνάω πολλά όλα αυτά τα χρόνια.

Ευκολάκι άμα δουλεύεις στην αντιπροσωπεία..... :138:

Κάτι έχω ακούσει κι εγώ και έχω να πω, σαν τα πανελ τίποτα! :144:

Reaction score
5.614
Pleo;1182187 Να βγάλουμε τις λίστες να δούμε ποιος έχει την πιο μεγάλη; [/QUOTE said:
Άλλο σε ρώτησα. Αν άκουσες το σύστημα THX Ultra2 της Klipsch, για το οποίο αβίαστα εξέφρασες αυθαίρετη άποψη.

Τουλάχιστον εγώ τα έχω σπίτι μου καθημερινά και τα THX και τα Purity. Δεν γράφω απόψεις για ηχεία που άκουσα σε αντιπροσωπείες, σε εκθέσεις και σε αλλωνών σπίτια.

Επέτρεψέ μου να εμπιστεύομαι κατ' αρχήν τα αυτιά μου και το γούστο μου και (ναι, το επαναλαμβάνω) πραγματικούς χρήστες, κατόχους ηχείων που μάτωσαν να τα αποκτήσουν και που έχουν αγωνία για το πώς να αναβαθμίσουν περαιτέρω τον ήχο τους.

Sorry, αλλά παρόλο που είναι σεβαστή η επαγγελματική εμπειρία σου, ο λόγος ενός πραγματικού χρήστη μετράει περισσότερο, είτε είναι του vet, του vaggelis11, του geomiat ή οποιουδήποτε άλλου κατόχου. Ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι μαζί τους.

Reaction score
6
Άλλο σε ρώτησα. Αν άκουσες το σύστημα THX Ultra2 της Klipsch, για το οποίο αβίαστα εξέφρασες αυθαίρετη άποψη.

Τουλάχιστον εγώ τα έχω σπίτι μου καθημερινά και τα THX και τα Purity. Δεν γράφω απόψεις για ηχεία που άκουσα σε αντιπροσωπείες, σε εκθέσεις και σε αλλωνών σπίτια.

Επέτρεψέ μου να εμπιστεύομαι κατ' αρχήν τα αυτιά μου και το γούστο μου και (ναι, το επαναλαμβάνω) πραγματικούς χρήστες, κατόχους ηχείων που μάτωσαν να τα αποκτήσουν και που έχουν αγωνία για το πώς να αναβαθμίσουν περαιτέρω τον ήχο τους.

Sorry, αλλά παρόλο που είναι σεβαστή η επαγγελματική εμπειρία σου, ο λόγος ενός πραγματικού χρήστη μετράει περισσότερο, είτε είναι του vet, του vaggelis11, του geomiat ή οποιουδήποτε άλλου κατόχου. Ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι μαζί τους.
Όχι. Εσύ άκουσες τα υπόλοιπα που είπα?

Απλό είναι λέμε. Δεν υπάρχει ταίριασμα. Πόσο πιο απλά να το πει κανείς;

Και μην το δένεις κόμπο για το ποιος έχει ακούσει πιο πολύ. Μιλάμε για πολλές ώρες ακρόασης ακόμα και όταν δεν το θέλεις.
Μεγάααααααλη διαφορά. :144:

Reaction score
250
Απάντηση: new martin logan

Προφανώς διαφεύγει σε κάποιους το αυτονόητο ! Για να εκμαιεύσει το μέγιστο κάποιος από τα μη αυτοενισχυόμενα Martin Logan θα πρέπει να έχει και τον κατάλληλο ενισχυτή !

Αν o χρησιμοποιούμενος ενισχυτής δεν "αισθάνεται" καλά οδηγώντας χωρητικά φορτία τότε δεν μπορείτε να πάρετε από τα ηχεία αυτά καμία ηχητική παράμετρο στο maximum !

Ενδέχεται κάποιος να χρησιμοποιεί για πολύ καιρό Martin Logan ή κάποιο άλλο ηλεκτροστατικό και να τα ακούει στο 60% των δυνατοτήτων τους .Να μην ξέρει καν τι μπορούν να κάνουν τα ηχεία του!!! Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο ....

Reaction score
249

Δικιο εχεις Βασιλη αλλα εδω μιλαμε και διαφωνουμε κυριως για τα πιουριτυ τα οποια εχουν ενισχυτη
(Βεβαια ο τιτλος ειναι νεα μαρτιν λογκαν...)

Reaction score
5.614
Εσύ άκουσες τα υπόλοιπα που είπα?
Απλό είναι λέμε. Δεν υπάρχει ταίριασμα. Πόσο πιο απλά να το πει κανείς;
Συμφωνούμε. Είπαμε δεν έχω ολοκληρωμένο σετάπ με πάνελ.

Και 2.0 να βάλω τα Purity για ταινία, (για να ξεκολλήσεις από το μη ταίριασμα), ΔΕΝ με ικανοποιούν τα Purity. Ο ηχητικός τους χαρακτήρας κατά τη γνώμη μου δεν ταιριάζει για χρήση hc.

Στρογγυλεύουν, ωραιοποιούν, δεν τρομάζουν.

Reaction score
249

flash το στρογγυλευουν που λες αφορα τα πριμα του πιουριτυ;τα θελες πιο επιθετικα;

pleo τα κεντρικα εχουν και τουιτερ;
για ποιο λογο, διασπορα;

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: new martin logan

flash το στρογγυλευουν που λες αφορα τα πριμα του πιουριτυ;τα θελες πιο επιθετικα;
Τα πρίμα είναι υποτονικά, laid-back. Δεν τα θέλω επιθετικά (εξάλλου γι' αυτό πήρα και πάνελ), αλλά να ακολουθούσαν τις μεσαίες.

Το στρογγύλεμα το λέω γενικά στο φάσμα.

Και midbass, ατάκα, και απόσβεση της νότας στις χαμηλές δεν υπάρχουν στο βαθμό που θα ήθελα. Τα τέσσερα 6,5ιντσα ενώ περίμενα να αποδίδουν γρανιτένιο μπάσο, δεν με ικανοποίησαν. Πληθωρικό είναι το χαμηλό, αλλά ασαφές, χωρίς έντονη περιγραφή.

Η ταχύτητα του πάνελ είναι εμφανής, αλλά η αίσθηση του ακούσματος τείνει προς το ατμοσφαιρικό. Δεν σε αρπάζει από τα μαλλιά να σε καθηλώσει στον κάθισμα. Το άκουσμα το χαρακτηρίζω μαλακό κι ευχάριστο, με έμφαση στις μεσαίες-φωνητικά.

Γι' αυτό και το χρησιμοποιώ το Purity για χαλαρές ακροάσεις με ράδιο.

Η αντιπαράθεση με ATC SCM40.

Reaction score
9

Kαλησπερα

Στον ενα χρονο που τα εχω ( purity) με εχουν κερδισει αφανταστα σε χρηση h.c που πιθανον να μην ξαναγυρισω σε ηχεια κουτια.
Ειχα ακουσει την αποψη του φιλου flash σε νημα που ειχα ανοιξει σε αλλο site αλλα πραγματικα δεν το μετανιωσα και οχι επειδη τα αγορασα και πρεπει να τα υποστηριξω.
Τι με κερδισε ???? μα φυσικα αυτο το μεταξενιο ακουσμα που εχουν......ακομα και σε πολυ υψηλες εντασεις χωρις να εχουν την ταση σκληροτητας.

Reaction score
5.614

Τι με κερδισε ???? μα φυσικα αυτο το μεταξενιο ακουσμα που εχουν......ακομα και σε πολυ υψηλες εντασεις χωρις να εχουν την ταση σκληροτητας.
Συμφωνώ απόλυτα Σωτήρη για το "μεταξένιο άκουσμα", που διατηρείται σε υψηλές εντάσεις.

Το ίδιο λέμε. Απλά η άποψή μου είναι ότι αυτό το μεταξένιο άκουσμα δεν αρμόζει σε χρήση home cinema. Εγώ το ονομάζω ωραιοποίηση και δεν με εξιτάρει σε χρήση home cinema.

Και trance να παίξω στα Purity, το άκουσμα αποδίδεται audiophile. Αυτό για κάποιους είναι επιτυχία. Και για μένα είναι επιτυχία, γιατί ωραιοποιεί ακόμη και το ράδιο!

Συμφωνούμε διαφωνώντας!

Reaction score
9

Επι την ευκαιρεια θα ηθελα να ρωτησω ποιο ειναι το ιδανικο κεντρικο που τα πλαισιωνουν τα purity γιατι θα με ενδιεφερε.

Reaction score
5.614
Ο Pleo θα μιλήσει επ' αυτού.

To feature ανέφερε σε προηγούμενο ποστ ότι είναι στα "κυβικά" του Purity.

Είναι και πλήρως αυτοενισχυόμενο.

1660 ευρώ τιμή skroutz.

Reaction score
9
Απάντηση: Re: new martin logan

Ο Pleo θα μιλήσει επ' αυτού.

To feature ανέφερε σε προηγούμενο ποστ ότι έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα Purity.

Είναι και πλήρως αυτοενισχυόμενο.

1660 ευρώ τιμή skroutz.
Σ ευχαριστω πολυ.

Reaction score
5.614

Από τα κεντρικά το μόνο ενεργό είναι το feature το οποίο παρεμπιπτόντως είναι στα "κυβικά" των Purity/Source.
Για να ακριβολογήσω κάνω quote εδώ τι έγραψε ο Pleo. Δεν έγραψε ότι έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά ότι είναι στα "κυβικά" του Purity.

Με τη σειρά μου να ρωτήσω αν πετυχαίνεται η ομοιομορφία μπροστά, με το κεντρικό να διαφέρει τόσο από τα main.

Reaction score
5.614
Γιατί έχω την εντύπωση πως όλοι εμείς που μπήκαμε από την πίσω πόρτα στον κόσμο των πάνελ (παίρνοντας τα σχετικά προσιτά, αυτοενισχυόμενα Purity) δεν προχωρήσαμε στην ολοκλήρωση ενός home cinema με πάνελ;

Όσοι από μας έχουμε σχέση με το home cinema βέβαια.

Μόνο λόγω κόστους;

Ή και για τον χαμηλό λόγο κόστους/απόδοσης; Δεν ξέρω, ρωτάω.

5.000 ευρώ κάνουν τα τρία Feature (ένα για κεντρικό και τα δύο για surround).

Reaction score
5.614
Με 8.000 ευρώ θα προτιμούσα να έπαιρνα ένα ζευγάρι Spire να χαρώ το δικάναλο, παρά home cinema με 2xPurity και 3xFeature.

Εσείς;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.867
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef