new martin logan

Reaction score
6
Re: Απάντηση: new martin logan

Για τον λόγο ότι στα πάνελ το sweet spot δεν είναι διευρυμένο, η τοποθέτησή τους είναι πιο δύσκολη. Όπως και για τον λόγο ότι απαιτούν χώρο από τους γύρω τοίχους.

Πώς να σκεφτώ να βάλω τα Purity ως surround, αν δεν έχω ικανό χώρο από τους πισινούς και διπλανούς τοίχους;

Και γιατί να το κάνω, αφού η ηχητική τους ταυτότητα δεν ταιριάζει για αυτή τη χρήση;

Αλλά σε αλλουνού κ@λο τι είναι εκατό ξυλιές; Πετάμε ένα αόριστο "βάλε δυο κεντρικά ML πίσω" και τελείωσε η δουλειά. Το αν πιάσουν τόπο τα 3-4-6 χιλιάρικα για να το κάνει αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Ας γράψει κάποιος χρήστης που έχει κάνει αντίστοιχη υλοποίηση, να τον ακούσουμε με προσοχή τι έχει να μας πει και να πάρουμε ιδέες.

Εγώ αδυνατώ λόγω χώρου ούτε για δοκιμή να πάω τα Purity πίσω μου.

Δεν είναι αόριστο, ξαναλέω ότι τα κεντρικά ηχεία της ML έχουν σχεδιαστεί και για τέτοια χρήση. Δεν το λέω εγώ το λέει η ML. Σελίδα 13 το σχήμα με τo stage ως surround. Όπως μπορεί να δει κάποιος πρόκειται για περιορισμένο χώρο.

Εάν κάποιος θέλει ηχεία δαπέδου για surround εξυπακούεται πως πρέπει να διαθέτει και τον αντίστοιχο χώρο.

Πριν έβαλα ένα βίντεο αλλά ήθελε κωδικό γιατί ήταν από το ftp.

Δείτε το τώρα

http://www.youtube.com/watch?v=ze-9oQYGYFo

Reaction score
249
Απάντηση: new martin logan

κι απο τιμη πως παει γιατι το στειτζ ειναι κοματι ακριβο για μενα

Reaction score
5.614
Άρα να τρέξουμε να πάρουμε δύο κεντρικά για surround. Το λέει η Martin Logan.

Θα δώσουμε από 3,5 μέχρι 6 χιλιάρικα, αλλά δεν πειράζει, αφού το λέει η Martin Logan ότι σχεδιάστηκαν και για αυτή τη χρήση είμαστε καλυμμένοι.

Reaction score
5.614
Γι' αυτό είπα ότι είναι αόριστη η συμβουλή. Γιατί πρώτον δεν προέρχεται από πραγματικό χρήστη και δεύτερον αφήνονται απ' έξω παράγοντες όπως η αναλογία κόστους-απόδοσης. Και υπό αμφισβήτηση βέβαια αν η απόδοσή τους ανεξαρτήτως κόστους είναι αναφοράς για τη συγκεκριμένη χρήση. Αλλά είπαμε, σε αλλουνού κ@λο τι είναι εκατό ξυλιές;

Γι' αυτό ας μας πει τις εντυπώσεις του ένας πραγματικός χρήστης που το έχει κάνει αυτό.

Αλλά ποιος σώφρων χρήστης δεν θα χώσει τα 3,5 με 6 χιλιάρικα στα μπροστινά του, ώστε να τα αναβαθμίσει σε ένα Spire π.χ., και θα προτιμήσει να βάλει δύο κεντρικά ML πίσω, επειδή το γράφει η ML ότι τα προτείνει και για αυτή τη χρήση;

Reaction score
249

Ρε παιδι μου τι μενος ειναι αυτο με την μαρτιν λογκαν
κι εμεις ημασταν παιδια αλλα δεν καναμε ετσι
α.μια ερωτηση εκανα
β.το δοκιμασες;
γ.αν το δοκιμασες και δεν επαιξε εισαι σιγουρος οτι δε φταιει ο χωρος σου;
δ. φταιω εγω να σου πω οτι τα kl 650 παιζουν στους 50 κυκλους 15 db κατω απο τη βασικη ευαισθησια και στους 70 5 κατω
και απο 10000 και πανω ανεβαινουν;
αν ο χωρος σου τρωει τις υψηλες λογικο δεν ειναι να ακους τη βροχη αλλιως στα κλιπς που ειναι τσιριχτα κι αλλιως στα πιουριτυ που εχουν και πτωση απο τους 6000 και μετα;
το κλιπς δεν στεκεται χωρις σαμπ, το πιουριτυ μπορει να σταθει (μεχρι εκει που μπορει τελος παντων)
Με διαθεση φιλικη και στο πνευμα συνεργασιας των λαων (τι λεω τωρα!)

Reaction score
5.614

Ρε παιδι μου τι μενος ειναι αυτο με την μαρτιν λογκαν
κι εμεις ημασταν παιδια αλλα δεν καναμε ετσι
α.μια ερωτηση εκανα
β.το δοκιμασες;
γ.αν το δοκιμασες και δεν επαιξε εισαι σιγουρος οτι δε φταιει ο χωρος σου;
δ. φταιω εγω να σου πω οτι τα kl 650 παιζουν στους 50 κυκλους 15 db κατω απο τη βασικη ευαισθησια και στους 70 5 κατω
και απο 10000 και πανω ανεβαινουν;
αν ο χωρος σου τρωει τις υψηλες λογικο δεν ειναι να ακους τη βροχη αλλιως στα κλιπς που ειναι τσιριχτα κι αλλιως στα πιουριτυ που εχουν και πτωση απο τους 6000 και μετα;
το κλιπς δεν στεκεται χωρις σαμπ, το πιουριτυ μπορει να σταθει (μεχρι εκει που μπορει τελος παντων)
Με διαθεση φιλικη και στο πνευμα συνεργασιας των λαων (τι λεω τωρα!)
Όλα παιδιά μου είναι τα ηχεία που έχω σπίτι μου, και τα αγαπάω. Αν ήταν μοναχοπαίδι μου το Purity, θα το υπερπροστάτευα και θα το θεωρούσα το καλύτερο του κόσμου, όπως κάνεις εσύ.

Οι απόψεις μου είναι από την εμπειρία μου σε πραγματικές συνθήκες, φυσικά στον χώρο μου. Δεν τις καταθέτω επειδή διάβασα ένα προσπέκτους ή ένα site.

α. Ποια ήταν η ερώτησή σου; Εγώ αυτό που βλέπω εκ μέρους σου είναι η προσπάθεια να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου την αγορά που έκανες.

β. Φυσικά το δοκίμασα το Purity σε χρήση home cinema. Επί μήνες. Η επιθυμία μου ήταν να χτίσω ένα δεύτερο home cinema me πάνελ. Όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο. Το πρώτο home cinema θα παρέμενε με τα THX Ultra2 στον dedicated χώρο.

γ. Τα έπαιξα τα Purity σε διαφορετικούς χώρους. Είναι αυτό που είναι. Οι διαφορές από χώρο σε χώρο δεν ήταν κραυγαλέες. Και όταν προέκυπταν διαφορές ήταν προς το χειρότερο. Όχι ότι γινόταν αποκάλυψη.

δ. Το σύστημα είναι ΤΗΧ Ultra2, κομμένοι όλοι οι δορυφόροι στα 80. Είναι φτιαγμένα για αποκλειστική χρήση home cinema. Το δέσιμο κεντρικού με main, όπως και το δέσιμο δορυφόρων και sub, είναι κορυφαίο.
Τούτων λεχθέντων, δεν ακούω μουσική με τα THX. Όχι γιατί τσιρίζουν, όπως λανθασμένα λες, αλλά το αντίθετο, γιατί το voicing τους είναι για σινεμά, με απίστευτες δυναμικές, χωρίς να κουράζουν.

Reaction score
249

Αγαπητε
ποτε δεν θεωρησα τα μηχανηματα παιδια μου
δεν μου κανει κανενα προβλημα να κλωτσησω το πιουριτυ (αν μου εδινες τζαμπα ενα καλυτερο)
δεν το υπερασπιζομαι στο α.β.γ μιλουσα για το στειτζ/φιουτσερ που το απερριψες σαν συνολικο ακουσμα
αν δεις καπου ανεφερα για το ζωντανο ακουσμα ορχηστρας και ποσο μακρια ειναι το ηχειο που εχω (και οχι μονο το ηχειο μου)
δεν ειμαι μανιακος του ηχου να χτυπιεμαι σε κοντρες με αλλους για τα μηχανηματα και να ξοδευω μια περιουσια σε αυτα - εχουμε και παιδια ... και γυναικα

σου επισημαινω οτι κανεις ενα λαθος
βαζεις σε ενα ολοκληρωμενο συστημα οικ.κιν. τα πιουριτυ και λες δεν παιζουν
η σωστη συγκριση θα ηταν με ενα συστημα με τα 5-6 αναλογα ηχεια της μαρτιν λογκαν και αν δε σου αρεσε με γεια σου με χαρα σου
δυστυχως για να το ζησεις πρεπει να το πληρωσεις κατι που δεν διατιθεσαι να κανεις (ουτε κι εγω)

αλλα εγω δε μιλαω
η εμπειρια μου σε οικ.κιν ειναι 2.0 με τα πιουριτυ και με καλυπτει μια χαρα, περισσοτερο απο οτι στη μουσικη, (εχω βαλει και πισω ηλεκτροδυναμικα μικρα ηχεια αλλα δεν μου αρεσε το αποτελεσμα).
Το συστημα που εχεις ισως συστηνεται για περισσοτερα τετρ.μ απο αυτα που μπορει να καλυψει το πιουριτυ, εστω και με τη λαθος τοποθετηση του στη μπροστινη θεση, γι αυτο τερματιζει ευκολα

τωρα θα μου πεις γιατι ασχολουμαι και το κουραζουμε τοσο
κουβεντα να γινεται και επαναλαμβανω οτι γραφω ειναι χωρις παθος και προκαταληψη προιον της δικης μου εμπειριας

Φιλικα

Reaction score
5.614
Εγώ είμαι εργένης και δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να ονομάσω τα ηχεία παιδιά μου. Και να τα αγαπάω με πάθος. Ελπίζω να μου το επιτρέπεις.

Αν είμαι αυστηρός με κάποια, είναι γιατί θα ήθελα παραπάνω πράγματα να ακούσω από αυτά. Όπως κι εσύ από τα Purity. Ναι, παρακολουθώ τι γράφεις. Όπως παρακολουθώ με ενδιαφέρον κάθε πραγματικό χρήστη. Από review και διαφημιστικά προσπέκτους έχουμε χορτάσει. Όπως επίσης και από γνώμες και απόψεις χωρίς κατάθεση ψυχής (δηλαδή χωρίς ο γράφων να δαπανήσει χρήματα για την απόκτησή τους, χωρίς να ιδρώσει για να τα υποστηρίξει με τα κατάλληλα συνοδά και, το σημαντικότερο, χωρίς να συμβιώνει με αυτά). Το τι θα γράψει ο vaggelis11, o geomiat και ο vet περί Purity έχει για μένα πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από κάτι που γράφει ένας μη κάτοχος.

Η δική μου πεποίθηση είναι ότι κάθε ηχείο έχει έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό, τη δική του ηχητική υπογραφή και, σε πολλές περιπτώσεις, συγκεκριμένη χρήση, που υπαγορεύεται από τους αναγκαίους περιορισμούς (κόστους, χώρου, επιλογής ακουσμάτων).

Reaction score
5.614

σου επισημαινω οτι κανεις ενα λαθος
βαζεις σε ενα ολοκληρωμενο συστημα οικ.κιν. τα πιουριτυ και λες δεν παιζουν
η σωστη συγκριση θα ηταν με ενα συστημα με τα 5-6 αναλογα ηχεια της μαρτιν λογκαν και αν δε σου αρεσε με γεια σου με χαρα σου
δυστυχως για να το ζησεις πρεπει να το πληρωσεις κατι που δεν διατιθεσαι να κανεις (ουτε κι εγω)
Φυσικά και συμβιβαστικά κρίνω, αφού θα έπρεπε να είχα πλήρες σετ με πάνελ δίπλα-δίπλα με τα δικά μου, για να μπορώ να μιλήσω με 100% σιγουριά. Ακούγομαι τόσο απόλυτος, όσο μου το επιτρέπουν οι δικές μου συνθήκες. Γι' αυτό και προέτρεψα να μιλήσει κάποιος που έχει υλοποιημένο τέτοιο σετάπ. Η δική μου αίσθηση που αποκόμισα από τα Purity είναι ότι δεν άξιζε να προχωρήσω στην οικονομική δαπάνη για πλήρες hc setup με πάνελ, στον δικό μου χώρο.

Το συστημα που εχεις ισως συστηνεται για περισσοτερα τετρ.μ απο αυτα που μπορει να καλυψει το πιουριτυ, εστω και με τη λαθος τοποθετηση του στη μπροστινη θεση, γι αυτο τερματιζει ευκολα.
Και χωρίς σύγκριση με τα εξειδικευμένα THX, το Purity έχει τα όριά του ακόμη και σε μουσική. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τερματίσουν.

τωρα θα μου πεις γιατι ασχολουμαι και το κουραζουμε τοσο
κουβεντα να γινεται και επαναλαμβανω οτι γραφω ειναι χωρις παθος και προκαταληψη προιον της δικης μου εμπειριας
Φιλικα
Όλο και κάτι μαθαίνουμε καταθέτοντας ο καθένας τις προσωπικές του εμπειρίες.

Αν πούμε, ότι ο καθένας ας κάνει το δικό του στον χώρο του και ας κρατήσει την άποψή του για τον εαυτό του, δεν θα μάθουμε τίποτα και δεν χρειάζεται καν να είμαστε στο φόρουμ.

Reaction score
249

ολα καλα αλλα δε νομιζω να υπαρχει καποιος που εγραψε εδω μεσα χωρις να εχει εμπειρια στο χωρο του - αναφερεσαι σε καποιον συγκεκριμενα;

Reaction score
5.614
Νομίζω ήμουν σαφής ότι δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα σε ό,τι γράφει ένας νυν ή πρώην κάτοχος ενός συγκεκριμένου ηχείου ή σετάπ, παρά κάποιος μη κάτοχος.

Reaction score
6
Οπότε καταλήξαμε.
Τα THXU2 δεν ταιριάζουν με τα purity σε πολυκαναλικό setup.

[RELIOPS="Who cares anyway?"]
[/RELIOPS]

:142::143:

Reaction score
5.614
Χαχα, καλό Pleo.

Τη φωτό τι την έβαλες; Για να πειστώ ότι ακούει καλά εκεί που κάθεται ο χρήστης-μοντέλο; :142:

Αν θίχτηκες, κακώς. Τα γραφόμενά μου δεν εμπεριείχαν προσωπική επίθεση.

Και για το who cares, μας νοιάζει και μας παρανοιάζει εμάς. Να ονειρευόμαστε νέα μοντέλα ML, τι να προσέχουμε σε αυτά, με βάση-κριτήριο τα Purity που βλέπω ότι αρκετοί έχουμε.

Αυτό το νόημα έχει το παρόν νήμα.

Reaction score
6
Χαχα, καλό Pleo.

Τη φωτό τι την έβαλες; Για να πειστώ ότι ακούει καλά εκεί που κάθεται ο χρήστης-μοντέλο; :142:

Αν θίχτηκες, κακώς. Τα γραφόμενά μου δεν εμπεριείχαν προσωπική επίθεση.

Και για το who cares, μας νοιάζει και μας παρανοιάζει εμάς. Να ονειρευόμαστε νέα μοντέλα ML, τι να προσέχουμε σε αυτά, με βάση τα Purity που βλέπω ότι αρκετοί έχουμε.

Αυτό το νόημα έχει το παρόν νήμα.
Δεν θίγομαι ποτέ. Όμως θα έπρεπε να είσαι προσεκτικότερος γιατί μετά από δικό μου ποστ ακριβώς έγραψες αυτό εδώ :612:

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά σου η βαρύτητα της άποψης μέχρι στιγμής όοοοοοοοοολων όσοι έχουν πλήρες σεταπ ML, είναι μεγαλύτερη.

Εεεεεεε χμμμμμμ βοηθήστε με.... γιατί ψάχνω να τη βρω και δεν τη βρίσκω.... :142:

Έχεις καταλάβει ότι επειδή το ταίριασμα δεν πέτυχε, δεν σημαίνει ότι το ένα κάνει και το άλλο δεν κάνει;

Reaction score
5.614
Εμμένεις (και καλά κάνεις) ότι μόνο αν έχει κάποιος πλήρες σετ ομοίων ηχείων μπορεί να κρίνει αν τα main (στη συγκεκριμένη περίπτωση τα Purity) είναι αξιόλογα για χρήση home cinema. Και θα συμπληρώσω, να έχει δύο σετάπ το ένα δίπλα από το άλλο, στον ίδιο χώρο, για να είναι απόλυτα σίγουρος ποιο από τα δύο προτιμάει.

Εγώ δεν έχω πλήρες σετάπ με πάνελ, τι να κάνω. Ας μιλήσει κάποιος που έχει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζω τον ηχητικό χαρακτήρα των Purity και ότι αδυνατώ να αποφασίσω αν αξίζει για μένα να προβώ σε χτίσιμο home cinema με βάση αυτά.

Αναφορικά με την πρότασή σου για χρήση δύο κεντρικών ML για surround, εξέφρασα τις ενστάσεις μου, οι οποίες στηρίχτηκαν κυρίως στο χρηματικό τους αντίτιμο και στην αναλογία κόστους-απόδοσης, η οποία απόδοση (κατά την αίσθησή μου, αφού δεν τα δοκίμασα στον χώρο μου) είναι για μένα αμφισβητούμενη. Τις αμφιβολίες μου αυτές σίγουρα δεν τις καλύπτει η απάντησή σου πως "το λέει η ML" ότι είναι σχεδιασμένα και για αυτή τη χρήση.

Ε, και; Επειδή το λέει η ML, τι σημαίνει αυτό; Όλες οι εταιρίες προσπαθούν να ταιριάξουν μεταξύ τους ηχεία από την γκάμα τους, για να δημιουργήσουν σετάκια. Και τι πιο βολικό στην προκειμένη, να προτείνουν ηχεία που παράγουν ήδη για άλλη χρήση, προβάλλοντάς ως διπλής χρήσης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef