new martin logan

Reaction score
6
Εννοείται ότι δεν σύγκρινα ηχεία μόνα τους. Τα σύγκρινα ενσωματωμένα στο υπόλοιπο σύστημά μου. Δηλαδή ως main, σε ταινία, με τα sub εν λειτουργία. Και κυρίως ως προς το feeling που σου δίνουν, κι αν αυτό κερδίζει ή όχι.

Ήμουν έτοιμος να χτίσω home cinema μόνο με πάνελ. Αλλά δεν το έκανα αφού δεν με κέρδισαν γι' αυτή τη χρήση.
Δηλαδή έβαλες πάνελ για front και τα υπόλοιπα ως είχαν?????????

Κεντρικό ποιο χρησιμοποίησες? Ελπίζω όχι το Klipsch.

Δεν υπήρχε περίπτωση ευθύς εξ' αρχής να δουλέψει αυτό που έκανες.
Εδώ πολλές φορές η/δ μεταξύ τους δεν κάνουν. Φαντάσου ότι εγώ έχω Dual Concentric για FR-FL (Tannoy) και δεν κολλάει με τίποτα άλλος τύπος κεντρικού.

Reaction score
5.614
Δηλαδή έβαλες πάνελ για front και τα υπόλοιπα ως είχαν?????????

Κεντρικό ποιο χρησιμοποίησες? Ελπίζω όχι το Klipsch.

Δεν υπήρχε περίπτωση ευθύς εξ' αρχής να δουλέψει αυτό που έκανες.
Εδώ πολλές φορές η/δ μεταξύ τους δεν κάνουν. Φαντάσου ότι εγώ έχω Dual Concentric για FR-FL (Tannoy) και δεν κολλάει με τίποτα άλλος τύπος κεντρικού.
Το γεγονός ότι δεν μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω ηλεκτροστατικό κεντρικό για να δοκιμάσω δεν σημαίνει ότι αδυνατώ να καταλάβω ότι τα Purity δεν κάνουν για home cinema. Μπαμ κάνει. Όσο ακατάλληλο είναι ένα σπορ αυτοκίνητο για οδήγηση εκτός δρόμου, άλλο τόσο ακατάλληλο είναι και το Purity για home cinema.

D

deleted user 10898

Guest
Ξέρω τι λέω. Η συνεχής προτροπή σου να ξανασκεφτώ τι λέω, είναι περιττή. Έχω διαφορετικά συστήματα για διαφορετικούς σκοπούς και χρήσεις. Και αυτή είναι η πεποίθησή μου. Δεν είναι όλα τα ηχεία για όλες τις χρήσεις. Αυτό που λέω είναι η άποψή μου για ηχεία που έχω στον χώρο μου και ζω μαζί τους καθημερινά.

Τα Purity είναι γλυκόηχα. Στους κρότους και στους θορύβους του home cinema, αδυνατούν να σε τρομάξουν όπως οι κόρνες. Παρέθεσα παραδείγματα. Να τα επαναλάβω: Η πόρτα που τρίζει ενώ κλείνει, το τζάμι που σπάζει, η λαμαρίνα που ξύνει την άσφαλτο, ΔΕΝ αποδίδονται με τόση αληθοφάνεια από το πάνελ, ώστε να σε τρομάξουν. Δεν σε κάνουν να ξεχάσεις ότι ο ήχος προέρχεται από ηχεία και δεν σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι συμβαίνουν πραγματικά μπροστά σου.

Τα πάνελ των Purity τα χαίρομαι γι' αυτό που προσφέρουν, τις γλυκές τους μεσαίες και την ατμοσφαιρικότητά τους. Ούτε για τις τραγανές τους υψηλές, ούτε για την κοφτερή τους ατάκα στα μεσοχαμηλά, ούτε για τον διαχωρισμό οργάνων που πετυχαίνουν.
ωραια αφου δεν τα σκεφτεσαι μονος σου να σε βοηθησω.
ποτε ακουσες πορτα να κλεινει και να κανει οπως κανουν τα κλιπσ?
τα εφε στο home cinema εχουν σχεση με την πραγματικοτητα?
πως ενα ηχειο που αποδιδει τοσο κοντα στην πραγματικοτητα ενα μουσικο οργανο ,οπως τα πουριτυ, αδυνατει να απιοδωσει το ξυσιμο της λαμαρινας?
τωρα καταλαβες γιατι σου ειπα να το ξανασκεφτεις? τα εφε αυτα δεν ειναι φυσικα. ηχεια οπως τα κλιπσ τα αποδιδουν αριστα, αλλα παλι εαν θες να ακουσεις την πορτα σαν πορτα θα παρεις πανελ.
. και για την λαμαρινα κορνες.
τα πουριτι δεν κανουν για το home cinema που θες εσυ, μπορει να κανουν για το δικο μου, αναλογα με το τι ζηταω. αλλα ας μην μιλαμε για φυσικοτητα... πες το καπως αλλιως βρε αδερφε...
νομιζω παντως πως δεν διαφωνουμε...

Reaction score
3.967
Απάντηση: new martin logan

Aυτό που για μένα κάνει, γιά σένα δεν κάνει.

Και τούμπαλιν!!

Η ιστορία είναι γνωστή, ακούστηκε πολλές φορές κ θα ξανακουστεί κ εντός κ εκτός φόρουμ.

Μετρήσεις, χώρος, γούστα, τι παίζει κ τι όχι θα μας απασχολούν συνεχώς.

Για μένα το θέμα είναι η διατύπωση με ειλικρίνεια κ χωρίς περιστροφές για τα ζητήματα που ανοίγονται κ ας επαναλαμβανόμαστε.

Σε διπλανό θέμα γίνεται συζήτηση αλλά κ "θεοποίηση" Θάλεγα από φίλους, για τα στουντιακά μηχανήματα.

Έ, δε νομίζω νάναι έτσι τα πράγματα.
Θάχαμε "γεμίσει" από "Θεικές" παραγωγές.

Ή μήπως γεμίσαμε κ δεν το πήρα πρέφα?

Τόχω ξαναγράψει:
Πιστεύω ότι - σε περίπτωση που αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι κουφοί ή παράξενοι γενικώς- το voicing ή το mastering to κάνουν για κάποιο εμπορικό σκοπό κ όχι επειδή έτσι ακούγεται ορθά.

Δεν εξαιρώ ούτε την B&W από μπράντες μηχανημάτων.

Όταν αγοράζω βαρύ βινύλιο επανέκδοση γνωστού έργου κ αναγράφεται στο οπισθόφυλλο με καμάρι η σούπερ πολυεθνική και το στούντιο του ριμάστεριν περιμένω ν'ακούσω κάτι εξαιρετικό.

Πως γίνεται το συχνοτικό περιεχόμενο να τσιρίζει από συμπίεση ή να μη ξεπερνά τους 3000 κύκλους, δεν το αντιλαμβάνομαι.

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν αυτά με τα ML?

Φιλοσοφική!!!:142:

Reaction score
29.536
Απάντηση: new martin logan

Ρε σεις άδικα , " τσακώνεστε", αν ενα ηχείο παίζει καλά μουσική είναι σίγουρο οτι θα παίζει καλά και hc.
Αλλο πράγμα όμως οι στάθμες. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον VET.Κανένα εφφέ , οσο δύσκολο και αν είναι , λέμε τώρα, δεν είναι τόσο δύσκολο οσο η μουσική απο ενα η απο χίλια όργανα.Η ακόμα χειρότερα απο γυναικεία φωνητικά. Εκεί να δείς FLASH ταχύτητα και ατάκα και πλαστικότητα και ελαστικότητα που χρειάζεται , για να αναπαραχθούν οι γυναικείες φωνές.Δεν θα υπάρξει ποτέ ηχείο που τα παέι καλά στη μουσική και οχι στο hc.Εξ ορισμού δεν γίνεται.
Μην μπερδεύεσαι με τις στάθμες.Οι στ'αθμες , είναι αποτέλεσμα μαγειρέματος.
Το κάνουν οι κόρνες , και πολλά άλλα τρικς.Δεν σημαίνει όμως οτι ακούς σωστά.
Εαν το μόνο ζητούμενο είναι οι στάθμες; , ε, πέτα μέσα πέντε pa , και κανα δυο σαμπ , να δείς τι εχει να γίνει. Δεν θα στέκεσαι στον χώρο απο τις στάθμες.
Το εχω ζήσει , όλως τυχαίως το σκηνικό , με 5 jbl ιδια σε hc , μετά απο πάρτυ, που τα ρίξαμε στο απλό Hc του τύπου και φύγαμε όλοι όξω για να μην κουφαθούμε.
Και έπαιζε με μικρούς τελικούς μόνο 2χ300 σε χώρο 80 τετραγωνικών.
Μιλάμε εγινε το ελα να δείς και να ακούσεις.Νέχρι και βάζα πέφτανε απο τις στάθμες στο salvation.
Τεσπα , για να απαντήσω στο ερώτημα που έθεσες παραπάνω , για το πότε αρχίζει το purity , να παραμορφώνει , και για να μην είναι στην τσίτα ο χρήστης , για να μην το κάψει , υπάρχει τρόπος με ενα led μια δίοδο , και μια zener , να γίνει ενα κυκλωματάκι με το led , να ανάβει και να βγάζει μάτι , λίγο πριν απο την μέγιστη ισχύ του ηχείου , η όπου αλλου ρυθμιστεί.Πολύ απλό και αποτελεσματικό κόλπο. Δεν καις ποτέ τίποτα.
Μπαίνει παράλληλα στην είσοδο του ηχείου , δεν καταναλώνει τίποτα και εχεις πάντα μια οπτική ένδειξη του πότε το ηχείο φτάνει τα όρια της προσληψημης ισχύος.Αν θες εναλλακτικά μπορεί να μπεί και στην είσοδο κάθε μεγαφώνου ξεχωριστά.Ανεξάρτητα απο το αν είναι πάνελ η η/δ.

Reaction score
5.614
Τις εμπειρίες μου καταθέτω. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για κάτι. Οπότε σίγουρα δεν τσακωνόμαστε, ούτε καν σε εισαγωγικά. Απλά εγώ τα Purity τα έχω περιορίσει σε συγκεκριμένη χρήση, ενώ άλλοι κάτοχοι καλύπτονται σε όλα από τα ηχεία αυτά. Αυτοί είναι οι τυχεροί, χωροταξικά και οικονομικά.

Για τους ίδιους λόγους που αγαπάνε τα Purity οι κάτοχοί του, τα αγαπάω κι εγώ. Και σίγουρα δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου την αγορά τους. Είμαι περήφανος κι ευχαριστημένος κάτοχος εδώ και δυόμιση χρόνια και τα χαίρομαι καθημερινά αρκετές ώρες.

Για να φτάσω να επαναφέρω τα THX Ultra2 στο σαλόνι, και να μη χτίσω home cinema με βάση τα Purity, κάτι που θα ήταν πιο λογικό και πιο όμορφο, και ήταν ο σκοπός μου, είναι από μόνο του απόδειξη ότι (για μένα, και κατά τη γνώμη μου πάντα) τα πρώτα υπερτερούν στη συγκεκριμένη χρήση για τα οποία και κατασκευάστηκαν, στο home cinema. Και δεν υπερτέρησαν μόνο έναντι των Purity, αλλά και του προηγούμενού μου setup, πλήρως ενεργού με πέντε μόνιτορ Tannoy Precision 8d και δύο Precision 6d, (ναι Pleo, κι εγώ ομοκεντράκιας Tannoyάκιας είμαι), όπως και του πιο προηγούμενου, με τέσσερα DLS R55, RC55, R50.

Όταν λέω "αληθοφάνεια" που δεν αποδίδουν τα Purity στις ταινίες, π.χ. στη λαμαρίνα που ξύνει την άσφαλτο, εννοώ ότι δεν σε τρομάζει όπως θέλει ο παραγωγός της ταινίας. Αν είναι υπερβολικός ή τεχνητός ο ήχος σαν ηχοληψία και σαν παραγωγή, δεν με ενδιαφέρει στο home cinema. Με ενδιαφέρει να με συνεπάρει και να με καθηλώσει στην καρέκλα και να με κάνει να ξεχάσω ότι ακούω από ηχεία. Δηλαδή, με μια κουβέντα, οι ψεύτικοι ήχοι του Hollywood να φτάσουν πιο αληθινοί στα αυτιά μου. Ταυτόχρονα όμως να έχουν και voicing τέτοιο, που να μην κουράζουν. Σε όποιον χώρο κι αν έχω βάλει τα THX το αποτέλεσμα είναι πλήρως κινηματογραφικό, σαν να βρίσκεσαι σε πραγματική αίθουσα, μονωμένη και ακουστικά φροντισμένη.

Κι όσο για τις στάθμες, ναι, πονάει η ψυχή μου να βαράω πολυβόλα και σφαίρες από τα πάνελ. Και προστασίες και ενδείξεις να βάλω, πάλι δεν ηρεμώ. Γλυκόηχα ηχεία δεν μου πάει να τα κοπανάω αλύπητα, πώς να το κάνουμε. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλω PA για να χαρώ, μη φτάνουμε στο άλλο άκρο. Μια χαρά καλύπτομαι από τα Klipsch THX Ultra2 τόσο από τις στάθμες τους όσο και από το voicing τους στο home cinema.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: new martin logan

Πίστεψέμε η μοσική τα κοπανάει αλύπητα πιο πολύ.
Συμφωνώ ότι η μουσική είναι πάντα πιο απαιτητική ως σύνολο. Συνήθως όμως ο ακροατής μουσικής δεν ανεβάζει τόσο την ένταση. Τουλάχιστον όχι εγώ. Και σίγουρα όχι με τα συγκεκριμένα ηχεία.

Μακάρι να έχω τη χαρά στο μέλλον να αποκτήσω ένα από τα μεγάλα μοντέλα πάνελ. Αλλά και πάλι, θα τα διατηρώ μόνο για δικάναλη χρήση.

D

deleted user 10898

Guest

Συμφωνώ ότι η μουσική είναι πάντα πιο απαιτητική ως σύνολο. Συνήθως όμως ο ακροατής μουσικής δεν ανεβάζει τόσο την ένταση. Τουλάχιστον όχι εγώ. Και σίγουρα όχι με τα συγκεκριμένα ηχεία.

Μακάρι να έχω τη χαρά στο μέλλον να αποκτήσω ένα από τα μεγάλα μοντέλα πάνελ. Αλλά και πάλι, θα τα διατηρώ μόνο για δικάναλη χρήση.
αντε ξεκινα...

http://www.hometheaterhifi.com/home-theater-speakers/797-martinlogan-home-theater-system.html

summit x μπροστα, Vista πισω κλπ κλπ

The glass breaking and gun shots (of which there is plenty in this movie) was startling realistic. Pleasantly I heard no audible compression or distortion.

Reaction score
5.614

αντε ξεκινα...

http://www.hometheaterhifi.com/home-theater-speakers/797-martinlogan-home-theater-system.html

summit x μπροστα, Vista πισω κλπ κλπ

The glass breaking and gun shots (of which there is plenty in this movie) was startling realistic. Pleasantly I heard no audible compression or distortion.
"However these speakers can and do rock, and while they lack some of the dynamic punch provided by cone drivers they get plenty loud and very satisfying without any fatigue."

Αν λείπει punch από τα summit, φαντάσου από τα Purity.

Αντεπεξέρχεται αξιοπρεπέστατα το σύστημα Summit, αλλά δεν βλέπω να διαπρέπει.

Αλλά και διθυραμβικά να ήταν τα σχόλια, εξακολουθώ να έχω επιφυλάξεις για χρήση πάνελ σε home cinema. Κι αν είναι να φτάσουμε στα επίπεδα κόστους του συστήματος βασισμένου σε Summit, τότε δεν βλέπω τον λόγο.

"There is one issue with line-source, and electrostatic speakers in general that may deter some listeners. And that is the tight sweet spot. Everywhere outside of the sweet spot sound great, just lacked imaging and sound-staging cues. If you are off to one side the image pulls to that speaker."

Με τα THX Ultra2 τη βροχή την ακούω από το ταβάνι, με αποτέλεσμα τα μπροστινά ύψους να καθίστανται τελείως περιττά. Εδώ θα γίνεται το ίδιο;

Για να μη φτάσουμε να μιλήσουμε και για τα surround και για τη δυσκολία τοποθέτησης στα περισσότερα σαλόνια.

D

deleted user 10898

Guest
καλα, δωσε μου τα 2 μπροστινα εμενα και ας βλεπω ταινια δικαναλο...
παντος home cinema με Martin logan ουτε εγω θα εκαμνα...
για ολους αυτους τους περιορισμους...

Reaction score
6

"

Για να μη φτάσουμε να μιλήσουμε και για τα surround και για τη δυσκολία τοποθέτησης στα περισσότερα σαλόνια.
Καμία δυσκολία. Τα κεντρικά της ηχεία με πάνελ είναι σχεδιασμένα και για να αναρτώνται στον τοίχο στις θέσεις των surround.

Reaction score
5.614

Καμία δυσκολία. Τα κεντρικά της ηχεία με πάνελ είναι σχεδιασμένα και για να αναρτώνται στον τοίχο στις θέσεις των surround.
Δυσκολία τοποθέτησης δεν σημαίνει μόνο πού θα τα κρεμάσεις. Είναι και να έχεις ικανές αποστάσεις και από τις δύο πλευρές πίσω σου για να τα στήσεις ή και τοίχους στην κατάλληλη απόσταση.

Ελάχιστα σαλόνια είναι πλήρως παραλληλόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις, με χώρο πίσω και πλάι από τα main, όπως και χώρο αντίστοιχα πίσω από τον καναπέ, για στήσιμο 7.1 ή και 5.1 με πάνελ.

Τα υπερασπίζεστε σε θεωρητικό πλαίσιο και δεν κοιτάτε τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν.

Reaction score
6

Δυσκολία τοποθέτησης δεν σημαίνει μόνο πού θα τα κρεμάσεις. Είναι και να έχεις ικανές αποστάσεις και από τις δύο πλευρές πίσω σου για να τα στήσεις ή και τοίχους στην κατάλληλη απόσταση.

Ελάχιστα σαλόνια είναι πλήρως παραλληλόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις, με χώρο πίσω και πλάι από τα main, όπως και χώρο αντίστοιχα πίσω από τον καναπέ, για στήσιμο 7.1 ή και 5.1 με πάνελ.

Τα υπερασπίζεστε σε θεωρητικό πλαίσιο και δεν κοιτάτε τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν.
Είναι με περιστρεφόμενη βάση η οποία δίνει τον απαιτούμενο χώρο. Το ηχείο μπαίνει κάθετα στον τοίχο και η γωνία ρυθμίζεται.

Next question... :138:

Reaction score
5.614

Είναι με περιστρεφόμενη βάση η οποία δίνει τον απαιτούμενο χώρο. Το ηχείο μπαίνει κάθετα στον τοίχο και η γωνία ρυθμίζεται.

Next question... :138:
Ρυθμίζεται η γωνία, ε και; Νομίζεις ότι καλύφτηκα επειδή ρυθμίζεται η γωνία τους; :116:

Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι υπάρχουν στις ίσες αποστάσεις οι πλαϊνοί και οι πίσω τοίχοι στα περισσότερα ελληνικά σαλόνια; Μπορεί να μην υπάρχουν τοίχοι και από τις δύο μεριές.

Αλλά και έστω ότι τα βάζουμε τα δύο κεντρικά πίσω. Εσάς πώς σας φαίνεται; Ως κορυφαία λύση για surround ή ως συμβιβασμός; Αναλογιζόμενοι την απόδοσή τους με απόλυτα κριτήρια και κατά δεύτερο λόγο σε συνυφασμό με το κόστος δύο κεντρικών πάνελ.

Και για να βάλουμε δαπέδου μπορεί να μην υπάρχει ο χώρος.

Εδώ καλά-καλά μπροστά δεν έχουμε σωστό χώρο για να βάλουμε τα main, πόσω μάλλον για 5.1 και 7.1 σύστημα με πάνελ.

Reaction score
968
H προτιμότερη επιλογή ηχείων surround σε οικιακό χώρο είναι τα αμφίπολα (bipolar).

Reaction score
5.614
H προτιμότερη επιλογή ηχείων surround σε οικιακό χώρο είναι τα αμφίπολα (bipolar).
Συμφωνώ.

Αν είχα τον χώρο πίσω μου, θα δοκίμαζα τα Purity ως surround, αλλά τα surround θέλουν τραγανές υψηλές και κοφτερή ατάκα με 5ιντσα, στοιχεία που απουσιάζουν από τα Purity.

Γι' αυτό χρησιμοποιώ τα sealed KS-525-THX, από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος, παρά την παράταιρη τοποθέτησή τους.

Reaction score
6

Ρυθμίζεται η γωνία, ε και; Νομίζεις ότι καλύφτηκα επειδή ρυθμίζεται η γωνία τους; :116:

Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι υπάρχουν στις ίσες αποστάσεις οι πλαϊνοί και οι πίσω τοίχοι στα περισσότερα ελληνικά σαλόνια; Μπορεί να μην υπάρχουν τοίχοι και από τις δύο μεριές.

Αλλά και έστω ότι τα βάζουμε τα δύο κεντρικά πίσω. Εσάς πώς σας φαίνεται; Ως κορυφαία λύση για surround ή ως συμβιβασμός; Αναλογιζόμενοι την απόδοσή τους με απόλυτα κριτήρια και κατά δεύτερο λόγο σε συνυφασμό με το κόστος δύο κεντρικών πάνελ.

Και για να βάλουμε δαπέδου μπορεί να μην υπάρχει ο χώρος.

Εδώ καλά-καλά μπροστά δεν έχουμε σωστό χώρο για να βάλουμε τα main, πόσω μάλλον για 5.1 και 7.1 σύστημα με πάνελ.
Μα αυτό είναι πρόβλημα για όλα τα είδη των ηχείων αγαπητέ. Τι σχέση έχει με τα πανελ ή όχι?

Εάν έχεις κάποια καλύτερη ιδέα ευχαρίστως να μου τη στείλεις να τη στείλω με τη σειρά μου στην ML. Υπόσχομαι να πάρω μικρή προμήθεια... :116:

Reaction score
5.614

Μα αυτό είναι πρόβλημα για όλα τα είδη των ηχείων αγαπητέ. Τι σχέση έχει με τα πανελ ή όχι?
Για τον λόγο ότι στα πάνελ το sweet spot δεν είναι διευρυμένο, η τοποθέτησή τους είναι πιο δύσκολη. Όπως και για τον λόγο ότι απαιτούν χώρο από τους γύρω τοίχους.

Πώς να σκεφτώ να βάλω τα Purity ως surround, αν δεν έχω ικανό χώρο από τους πισινούς και διπλανούς τοίχους;

Και γιατί να το κάνω, αφού η ηχητική τους ταυτότητα δεν ταιριάζει για αυτή τη χρήση;

Αλλά σε αλλουνού κ@λο τι είναι εκατό ξυλιές; Πετάμε ένα αόριστο "βάλε δυο κεντρικά ML πίσω" και τελείωσε η δουλειά. Το αν πιάσουν τόπο τα 3-4-6 χιλιάρικα για να το κάνει αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Ας γράψει κάποιος χρήστης που έχει κάνει αντίστοιχη υλοποίηση, να τον ακούσουμε με προσοχή τι έχει να μας πει και να πάρουμε ιδέες.

Εγώ αδυνατώ λόγω χώρου ούτε για δοκιμή να πάω τα Purity πίσω μου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef