I Love 'WAV'

Reaction score
685
Απάντηση: I Love 'WAV'

δε το βρήκα με γρήγορη αναζήτηση εδώ, αλλά θυμάμαι ένα παιδί που έλεγε πως δοκίμασε με το 202 το φούμπαρ και το αμάρα, και το φούμπαρ έδινε μπιτ-πέρφεκτ ενώ το αμάρα όχι, και προτιμούσε με διαφορά το αμάρα, και ήταν βέβαιος πως το αμάρα είναι καλύτερο πλέιερ.
δεν ελεγε αυτο ελεγε οτι σε PC δοκιμασε το ITunes και δεν εδινε bit perfect ενω το Foobar εδινε...

Καμια σχεση με Amarra η IΤunes σε Mac...

Για το εαν ειναι bit perfect το Amarra δεν υπαρχει καμια αμφιβολια (ψαξε το λιγο στο Computer Audiophile)

Μαλιστα και το ITunes και το Amarra ειναι bit perfect στο Mac και ομως ακουγονται διαφορετικα...

Κακως επιμενεις παντως για το Foobar.... Κανεις λαθος....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.924

δεν ελεγε αυτο ελεγε οτι σε PC δοκιμασε το ITunes και δεν εδινε bit perfect ενω το Foobar εδινε... Καμια σχεση με Amarra η IΤunes σε Mac...
τες πα, κάτι τέτοιο έλεγε, το θέμα δεν είναι τι ακριβώς έλεγε, αλλά ότι προτιμούσε αυτό που δεν έδινε μπιτ πέρφεκτ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.924

και για να συνοψίσω, από τη στιγμή που έχεις μπιτ πέρφεκτ αναπαραγωγή (αν έχεις με αμάρα μπιτ πέρφεκτ δεν έχω κανένα πρόβλημα), το μόνο που σου λείπει για να είναι τέλειος, είναι γαλβανική απομόνωση (μετασχηματιστές ψηφιακού σήματος) και εξωτερικό ρολόι (γουόρντ κλοκ επίσης με γαλβανική απομόνωση) που να δίνει κ σε κάρτα ήχου και στο ντακ.

τα 3 μας δηλαδή. μπιτ-τρανς-κλοκ !:143::135::143::135:

αυτά περί ψηφιακών.............. απλά πράγματα.

Reaction score
685

και για να συνοψίσω, από τη στιγμή που έχεις μπιτ πέρφεκτ αναπαραγωγή (αν έχεις με αμάρα μπιτ πέρφεκτ δεν έχω κανένα πρόβλημα), το μόνο που σου λείπει για να είναι τέλειος, είναι γαλβανική απομόνωση (μετασχηματιστές ψηφιακού σήματος) και εξωτερικό ρολόι (γουόρντ κλοκ) που να δίνει κ σε κάρτα ήχου και στο ντακ.

αυτά..............
δηλαδη ο συνδυασμος του Weiss Vesta (δικο του ρολοι, γαλβανικη απομονωση) με το Weiss Medea (που δε δεχεται εξωτερικο clock) μπορει κατα τη γνωμη σου να ξεπεραστει ευκολα? θα ηθελα να ακουσω για ενα σετ που μπορει να παιξει καλυτερα....

Υ.Γ To Vesta δεχεται εξωτερικο clock αλλα απο τη στιγμη που δε δεχεται το DAC μου, αξιζει τον κοπο να ασχοληθω?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.924

δε ξέρεις πως δουλεύει αυτός ο συνδυασμός, γι'αυτό το λες έτσι.

το μεδέα παίρνει το ρολόι του βέστα από το καλώδιο διασύνδεσής τους, άσε που κάνει άλλα κόλπα μετά με τα ρολόγια...

ξέρει τι κάνει ο κυρ-βέις. όλα σωστά τα κάνει. και γαλβανική απομόνωση, και επανασυγχρονισμό δεδομένων. δε του ξεφεύγει τίποτα, το κατέχει το σπόρ. αν χρησιμοποιήσεις και το δικό του καλώδιο, είσαι άρχοντας.

το αν μπορεί να ξεπεραστεί, είναι άλλο θέμα, στο οποίο η απάντησή μου είναι σαφέστατη και καταφατική. ένα ρολογάκι αντιλόπης με ένα μέτρικ χάλο, το σκίζει τα ράμματα το μεδεαβέστα...(αλλά κοστίζει και πολύ παραπάνω)

Reaction score
685

δε ξέρεις πως δουλεύει αυτός ο συνδυασμός, γι'αυτό το λες έτσι.

το μεδέα παίρνει το ρολόι του βέστα από το καλώδιο διασύνδεσής τους, άσε που κάνει άλλα κόλπα μετά με τα ρολόγια...

ξέρει τι κάνει ο κυρ-βέις. όλα σωστά τα κάνει. και γαλβανική απομόνωση, και επανασυγχρονισμό δεδομένων. δε του ξεφεύγει τίποτα, το κατέχει το σπόρ. αν χρησιμοποιήσεις και το δικό του καλώδιο, είσαι άρχοντας.

το αν μπορεί να ξεπεραστεί, είναι άλλο θέμα, στο οποίο η απάντησή μου είναι σαφέστατη και καταφατική. ένα ρολογάκι αντιλόπης με ένα μέτρικ χάλο, το σκίζει τα ράμματα το μεδεαβέστα...(αλλά κοστίζει και πολύ παραπάνω)
μπα σαφως φτηνοτερο θα σου παει να παρεις ενα Prism Orpheus η ενα Metric Halo και μια Antilope... τωρα εαν παιζει καλυτερα δεν ξερω (παντως εαν δεν επαιρνα το Medea ειχα σκοπο να παρω το Prism Orpheus, το οποιο απλα θα κρατουσα σαν Firewire interface ετσι και εβρισκα κανενα μεγαλυτερο DAC στο απωτερο μελλον )

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.924

δηλαδή πόσο κάνει ένα trinity παρέα με ένα isochrone? τόσο φτηνά είναι? ε, να πάρω τότε!:143::135::143::137:

βέβαια, μιλάμε για το απόλυτο όπλο του χρονισμού, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων και καταβολών, οπότε το τίμημα μάλλον είναι λογικό....

Reaction score
685

δηλαδή πόσο κάνει ένα trinity παρέα με ένα isochrone? τόσο φτηνά είναι? ε, να πάρω τότε!:143::135::143::137:

βέβαια, μιλάμε για το απόλυτο όπλο του χρονισμού, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων και καταβολών, οπότε το τίμημα μάλλον είναι λογικό....
κατσε ρε συ θα δωσω για ρολογια διπλασια λεφτα απο το DAC?

και μετα κοροιδευεις τους καλωδιαδες....

αντε να δωσει καποιος με κανενα υπερσυστημα 3 χιλιαρικα για κανενα extreme ρολοι και παλι τρελα λεφτα ειναι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.924

άλλοι δίνουν 150 χιλιάρικα για ηχεία πορδές και 300 χιλιάρικα για ενισχυτές πιο πορδές, τι μου λες τώρα...:143::135::138::137:

σου είπα: είναι πιο ακριβό από το βέις, αλλά παίζει και καλύτερα. μην επιμένεις.

Reaction score
685

άλλοι δίνουν 150 χιλιάρικα για ηχεία πορδές και 300 χιλιάρικα για ενισχυτές πιο πορδές, τι μου λες τώρα...:143::135::138::137:

σου είπα: είναι πιο ακριβό από το βέις, αλλά παίζει και καλύτερα. μην επιμένεις.
καλα δεν ειπα εγω οτι δεν υπαρχουν καλυτερα μηχανακια απο το Weiss. Οπως επισης υπαρχουν μηχανηματα που παιζουν ασυλληπτα καλυτερα απο το Metric Halo....

Πχ

http://www.stahltek.com/vekian_da.htm

και φυσικα ο θεος....

http://www.6moons.com/audioreviews/orpheus/heritage.html

βεβαια οι τιμες ειναι κουκου....

Reaction score
4.606

Επειδη πολυς προβληματισμος πεφτει για φουμπαρ και τα τοιαυτα, να ρωτησω και γω κατι. Αν δουλευεις με media player οπως πχ εγω με το Mede8er. Χρειαζομαι τιποτα αλλο εκτος απο το ντακ? Και αντε το ντακ μπορεις να του προσθεσεις αν δεχεται κανενα ρολογακι η να γενικως να το αναβαθμισεις.

Το πισι η το μακ ειναι δυνατον να παιξει καλυτερα απο το media player αφου στην ουσια την βρωμικη δουλεια κανει το ντακ?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778

εγω (οπως και η πλειοψηφια αυτων που χρησιμοποιουν Mac για transport) εχω και PC

πως γινεται και σε ολους παιζει καλυτερα το Amarra απο οποιοδηποτε player σε PC?
Για δύο λόγους!

1. Επειδή τα Macintosh είναι κατά κανόνα ακριβότερα από τα PC.
2. Επειδή Macintosh χρησιμοποιούν λίγοι -και καλοί, ενώ οι πολλοί -η πλέμπα- χρησιμοποιούν PC.

Δηλαδή, αν μεθαύριο ανατραπεί η κατάσταση και η Apple πάρει το 90% της αγοράς, και το μερίδιο της Microsoft πέσει στο 8%, όλοι εσείς που σήμερα χρησιμοποιείτε Mac, θα τα πετάξετε από το παράθυρο και θα τρέξετε να πάρετε πισιά με Windows. Διότι δεν σας ενδιαφέρει να κάνετε σωστά τη δουλειά σας, αλλά βασικά να αισθάνεστε ξεχωριστοί, να είστε με τους λίγους. Διότι οι λίγοι -τί διάολο- αυτοί θα είναι και οι εκλεκτοί.

Για να μην παρεξηγηθώ πάλι (που το έχω συνηθίσει δηλαδή), το να επιδιώκεις να είσαι με τους λίγους δεν είναι κακό. Κακό είναι το γιατί πράττεις τοιουτοτρόπως.

Για να σου πω και ένα παράδειγμα, είστε τόσο ψωνισμένοι (με την καλή ή την κακή έννοια, δεν έχει τόση σημασία), που για να σας αρέσει ένα σακκάκι, πρέπει πρώτα να το δείτε από μέσα, να γράφει Versace. Γιατί άμα δε γράφει Versace, πάει το σακκάκι, πήγε να κάνει παρέα με τα Windows.

Reaction score
777
κατσε ρε συ θα δωσω για ρολογια διπλασια λεφτα απο το DAC?

και μετα κοροιδευεις τους καλωδιαδες....

αντε να δωσει καποιος με κανενα υπερσυστημα 3 χιλιαρικα για κανενα extreme ρολοι και παλι τρελα λεφτα ειναι...
χαχα!!!ρε ίαρ σε πήρανε χαμπάρι βρε με τα κλόκς σου!!!

να ρωτήσω κάτι εδώ?όταν ενεργοποιώ το dither ουσιαστικά το bitperfect χάνεται έτσι δέν είναι?

Για δύο λόγους!

1. Επειδή τα Macintosh είναι κατά κανόνα ακριβότερα από τα PC.
2. Επειδή Macintosh χρησιμοποιούν λίγοι -και καλοί, ενώ οι πολλοί -η πλέμπα- χρησιμοποιούν PC.

Δηλαδή, αν μεθαύριο ανατραπεί η κατάσταση και η Apple πάρει το 90% της αγοράς, και το μερίδιο της Microsoft πέσει στο 8%, όλοι εσείς που σήμερα χρησιμοποιείτε Mac, θα τα πετάξετε από το παράθυρο και θα τρέξετε να πάρετε πισιά με Windows. Διότι δεν σας ενδιαφέρει να κάνετε σωστά τη δουλειά σας, αλλά βασικά να αισθάνεστε ξεχωριστοί, να είστε με τους λίγους. Διότι οι λίγοι -τί διάολο- αυτοί θα είναι και οι εκλεκτοί.

Για να μην παρεξηγηθώ πάλι (που το έχω συνηθίσει δηλαδή), το να επιδιώκεις να είσαι με τους λίγους δεν είναι κακό. Κακό είναι το γιατί πράττεις τοιουτοτρόπως.

Για να σου πω και ένα παράδειγμα, είστε τόσο ψωνισμένοι (με την καλή ή την κακή έννοια, δεν έχει τόση σημασία), που για να σας αρέσει ένα σακκάκι, πρέπει πρώτα να το δείτε από μέσα, να γράφει Versace. Γιατί άμα δε γράφει Versace, πάει το σακκάκι, πήγε να κάνει παρέα με τα Windows.
Κόγια αν και θα συμφωνήσω εν μέρη με τη φιλοσοφία της εταιρείας που κινείται όπως το θέτεις...

έχω πραγματικά βαρεθεί να μαλώνω με τυπάκια που επιμένουν στα windows 7 και μου λένε "έλα ρε θα πάρω τώρα κομπιούτερ χωρίς i7?.φυκια...".
οι ίδιοι βέβαια αγοράσαν το iphone και βρήκαν σε αυτό το απόλυτο τηλέφωνο.
οπότε προτού μιλήσεις πάρε ένα apple, πάθε το πολιτισμικό σου σόκ και μετά ξαναέλα διότι φαίνεται οτι είσαι αρκετά αδιάβαστος ως προς το θέμα apple.:126:
και δέν στα λέω για να στην πώ.είμαι ένας άνθρωπος που ζυγίζει πολύ τα πράματα πρίν πεί οτι το apple και το κάθε apple είναι καλό.γνωρίζω εξ αρχής την αχρηστία του για ένα μηχανικό.
αλλα όπως και να το κάνουμε στα προιόντα της το λογισμικό και στην κατασκευή είναι μπροστά.
πραγματικά έχω βαρεθεί...:126:
αν πάλι αναφέρεσαι αποκλειστικά στον ήχο και στα άτομα που θέλουν να το παίξουν τότε ίσως να συμφωνήσω κάπου...:116:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778

Και ένα παλιότερο -πραγματικό- περιστατικό με την Apple, προ 15ετίας. Χρειάσθηκε να αλλαχθεί ο δίσκος σε μια μεγάλη μηχανή -Apple- ενός εκδοτικού οργανισμού, εδώ στην Αυστρία. Χρέωση Apple: 1 εκατομμύριο δρχ. ο δίσκος συν ένα εκατομμύριο τα "περαστικά" (σε τιμές 1995, ή κάπου τότε).

Reaction score
140
Re: Απάντηση: I Love 'WAV'

Και ένα παλιότερο -πραγματικό- περιστατικό με την Apple, προ 15ετίας. Χρειάσθηκε να αλλαχθεί ο δίσκος σε μια μεγάλη μηχανή -Apple- ενός εκδοτικού οργανισμού, εδώ στην Αυστρία. Χρέωση Apple: 1 εκατομμύριο δρχ. ο δίσκος συν ένα εκατομμύριο τα "περαστικά" (σε τιμές 1995, ή κάπου τότε).
το πρωτο μου yamaha cdrw 1x ταχυτητας scsi εκανε 460000δρχ
α ξεχασα σε windows ηταν

Reaction score
685

Δε ξέρω τι προβλήματα σε βασανίζουν και αποκαλεις ψωναρες τους χομπιστες με Mac αλλα το Mac μου έχει τα μισά λεφτά απο το pc μου. Πολυ φοβάμαι ότι τον υπολογιστή δε τον θες για να ακούς μουσική αλλα μόνο για να εντυπωσιασεις τους αρχάριους με τις 'γνωσεις ' σου...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778

Πάλι με παρεξηγείς! Αν ήθελα να εντυπωσιάζω τους αρχαρίους, θα έγραφα για hi end! Θα δοκίμαζα καλώδια, θα είχα "τραβήξει" αποκλειστική γραμμή για το "σύστημά μου", τέτοια...

Reaction score
140
Re: Απάντηση: I Love 'WAV'

Πάλι με παρεξηγείς! Αν ήθελα να εντυπωσιάζω τους αρχαρίους, θα έγραφα για hi end! Θα δοκίμαζα καλώδια, θα είχα "τραβήξει" αποκλειστική γραμμή για το "σύστημά μου", τέτοια...
158 POST σε ένα thread με τίτλο I LOVE WAV και να μην γυρίσει η συζήτηση στα καλώδια
είπα και εγώ,

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Το πισι η το μακ ειναι δυνατον να παιξει καλυτερα απο το media player αφου στην ουσια την βρωμικη δουλεια κανει το ντακ?
Επ'αυτου κανεις δεν απαντησε.Μην μας σνομπαρετε γιατι θα το πω στον Οπποστολη να σας μαλωσει

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.671
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale