CAV MDX-III

Reaction score
4.250
Απάντηση: CAV MDX-III

Επανέρχομαι με μία

Ανακοίνωση:

Πρόσφατα ανακάλυψα κάποια βελτίωση που μπορεί να γίνει στα ηχεία αυτά, (CAV md-ex3g), με κόστος 1 (ένα) € και μέσα σε πέντε λεπτά από κάθε ειδικό η μη.

Οι διάφορες κατά καιρούς βελτιώσεις έχουν αποδώσει από 1% έως 5% (ας πούμε).

Εδώ μιλάμε για βελτίωση 50%! (90% θα ήθελα να πω αλλά δεν το λέω για να μην φανώ ακόμα περισσότερο γραφικός.).

Για να μην ταλαιπωρώ τους συμφορουμίτες, δεν προχωράω σε εξηγήσεις. Αν κάποιος ενδιαφέρεται ευχαρίστως να το παρουσιάσω είτε εδώ η με pm.

Σας ευχαριστώ.

:107:
Δηλαδη τοσο χαλια επαιζαν? :142:

Reaction score
498
Re: Απάντηση: CAV MDX-III

Δηλαδη τοσο χαλια επαιζαν?
Είσαι κακός..:141:..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..:142::142::142:..

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
Ξερασε τα ολα!!!

ΤΟ κανες κορνα η ηλεκτροστατικο????

(για να ανεβει 50% πανω...)

Reaction score
1.187

Επανέρχομαι με μία

Ανακοίνωση:

Πρόσφατα ανακάλυψα κάποια βελτίωση που μπορεί να γίνει στα ηχεία αυτά, (CAV md-ex3g), με κόστος 1 (ένα) € και μέσα σε πέντε λεπτά από κάθε ειδικό η μη.

Οι διάφορες κατά καιρούς βελτιώσεις έχουν αποδώσει από 1% έως 5% (ας πούμε).

Εδώ μιλάμε για βελτίωση 50%! (90% θα ήθελα να πω αλλά δεν το λέω για να μην φανώ ακόμα περισσότερο γραφικός.).

Για να μην ταλαιπωρώ τους συμφορουμίτες, δεν προχωράω σε εξηγήσεις. Αν κάποιος ενδιαφέρεται ευχαρίστως να το παρουσιάσω είτε εδώ η με pm.

Σας ευχαριστώ.

Για λέγε λοιπόν... :118:

Reaction score
11

Για λέγε λοιπόν... :118:
Φίλε komhst εξηγώ:

To midrange των ηχείων αυτών, είναι Γερμανικό, της LPG, (ΕΤΟΝ), σαν αυτά εδώ:

αλλά σε βελτιωμένη έκδοση με τρύπα στον μαγνήτη για την ψύξη του πηνίου όπως εδώ:

'Οπως βλέπουμε, το μεγάφωνο διαθέτει ψευδοphaseplug, που είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Ψάξε-ψάξε, ανακάλυψα ότι: καλύπτοντας τον κώνο του ψευδοphaseplug με ένα πολύ λεπτό στρώμα, εν είδη μεμβράνης, από το υλικό της UHU που λέγεται "patafix" και έχει την μορφή κολλώδους πλαστελίνης, οι μεσοϋψηλές γίνονται πραγματικά εξαιρετικά διαυγείς!

Συμπέρασμα: o κώνος του ψευδοphaseplug παρουσιάζει το φαινόμενο του κωδωνισμού με πολύ αρνητικές επιπτώσεις στον ήχο!

Άλλωστε σε Ρώσικα site είδα ότι το ηχείο παραδίδεται πλέον με αυτό το μεγάφωνο:

Σημειώνω πως πρωτοπαρουσιάστηκε με mid & woofer AUDAX, και έτσι τεσταρίστηκε και έκανα κα εγώ την ακρόαση στο studio, στην πορεία όμως, επειδή η AUDAX έπαψε να παραδίδει μεγάφωνα σε άλλους τομείς πλην αυτόν του αυτοκινήτου, έγινε αυτή η αλλαγή σε mid & woofer LPG. (Το ribbon είναι Νορβηγικό αλλά δεν ξέρω μάρκα, το tweeter είναι ΤDL made in U.K.).

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV MDX-III

άντε μέχρις ότου αυτό

φτάσει αυτό

έχουμε καμια 30άρα χρόνια...
:137:
To ηχείο είναι σχεδιασμένο για να παίζει με αυτό:

AEROGEL AUDAX

που είναι σίγουρα TO καλύτερο, αλλά με το μεγάλο μειονέκτημα να μην υπάρχει, με απόφαση της ίδιας της AUDAX, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

To ηχείο είναι σχεδιασμένο για να παίζει με αυτό:

AEROGEL AUDAX

που είναι σίγουρα TO καλύτερο, αλλά με το μεγάλο μειονέκτημα να μην υπάρχει, με απόφαση της ίδιας της AUDAX, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα...

Μου αρέσει η σιγουριά σου. Αφού άκουσες όλα τα μεάφωνα, αφού τα ταίριαξες με το κατάλληλο cross και την κατάλληλη καμπίνα, αποφάνθηκες ότι το aerogel είναι καλύτερο. Η μέθοδός σου μου προκαλεί ανατριχίλες.

Η επιστήμη, υποκλίνεται...

Reaction score
11

Μου αρέσει η σιγουριά σου. Αφού άκουσες όλα τα μεάφωνα, αφού τα ταίριαξες με το κατάλληλο cross και την κατάλληλη καμπίνα, αποφάνθηκες ότι το aerogel είναι καλύτερο. Η μέθοδός σου μου προκαλεί ανατριχίλες.

Η επιστήμη, υποκλίνεται...
Μιλάω για υλικό κώνου. Αυτό είδα να αναφέρεται παντού. Αν κάνω λάθος ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Πάντως θεωρήθηκε απώλεια στα διεθνή φόρα η απόφαση της AUDAX να μην παρέχει, (2006 νομίζω, δεν ξέρω αν κάτι άλλαξε), μεγάφωνα παρά μόνο για αυτοκίνητα.

Το AEROGEL, που είναι πατενταρισμένο και δεν μπορεί να το παράξει άλλος, θεωρείται το ελαφρύτερο και με την μικρότερη δυνατή παραμόρφωση στην αναπαραγωγή. Παίζει "αέρινα" λένε.

Φυσικά κάθε αντίθετη άποψη σεβαστή.

Τώρα για την μόνιμα ειρωνική σου διάθεση σε συγχωρώ. Ίσως δεν μπορείς να εκφραστείς αλλιώς. Συμβαίνει σε πολλούς...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV MDX-III

Το AEROGEL, που είναι πατενταρισμένο και δεν μπορεί να το παράξει άλλος, θεωρείται το ελαφρύτερο και με την μικρότερη δυνατή παραμόρφωση στην αναπαραγωγή. Παίζει "αέρινα" λένε.

Φυσικά κάθε αντίθετη άποψη σεβαστή.

δέν είναι θέμα απόψεως.δέν γίνεται έτσι αυθάιρετα να πετάς ένα ηχείο και να λές οτι είναι το καλύτερο επειδη το είπαν 5-6 άτομα στα φόρουμ.
ειδικά όταν το mid της b&w έχει φάει 30 χρόνια r&d απο τους καλύτερους...:126:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV MDX-III

δέν είναι θέμα απόψεως.δέν γίνεται έτσι αυθάιρετα να πετάς ένα ηχείο και να λές οτι είναι το καλύτερο επειδη το είπαν 5-6 άτομα στα φόρουμ.
Εντάξει ρε παιδί μου, αν είναι εκεί το θέμα.

Ας πούμε ότι το καλύτερο είναι της B & W, (το είχα και εγώ το kevlar στο 601 που ήταν το προηγούμενο σύστημά μου και ήταν πράγματι εξαιρετικό), και αμέσως μετά ας είναι της AUDAX.

Tώρα βέβαια διακαιούνται από όλες τις εταιρείες κατασκευής μεγαφώνων να διαμαρτυρηθούν!

Εντάξει λοιπόν ας είναι το χειρότερο της AUDAX! Tι με κόφτει εμένα!

:142:

Reaction score
11

Πάντως φίλε μου φαντάσου όταν εκφράζει κάποιος μία άποψη, να βγαίνουν και να παρεξηγιούνται όλοι όσοι έχουν άλλο μεγάφωνο!

Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω! Έκανα εγώ κάποια αναφορά στα B&W στο παρόν thread και είπα ότι δεν έχουν καλό mid;

:111:

Reaction score
1.187

Πάντως φίλε μου φαντάσου όταν εκφράζει κάποιος μία άποψη, να βγαίνουν και να παρεξηγιούνται όλοι όσοι έχουν άλλο μεγάφωνο!

Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω! Έκανα εγώ κάποια αναφορά στα B&W στο παρόν thread και είπα ότι δεν έχουν καλό mid;

Σωστός! :444:

-Εγώ την έχω μακρύτερη...
-Οχι η δικιά μου είναι μακρύτερη... :202:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV MDX-III

έλα μωρέ.αστειάκια κάνουμε...
έτσι κ αλλιώς το οτι είσαι χαρούμενος με το ηχείο σου λέει πολλά:137:

όλα τα άλλα είναι φρου φρού και αρώματα...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV MDX-III

έλα μωρέ.αστειάκια κάνουμε...
έτσι κ αλλιώς το οτι είσαι χαρούμενος με το ηχείο σου λέει πολλά:137:

όλα τα άλλα είναι φρου φρού και αρώματα...
Άμα το θέτεις έτσι...

Και πάλι φίλοι...

Reaction score
4.250

Παντως ρε φιλε καραβελ, εχω να κανω της εξης παρατηρηση:
Απο τοτε που τα ειχες πρωτοπαρει τα ηχεια ησουν κατενθουσιασμενος. Εγραφες διθυραμβους. Ανα διαστηματα ομως ανακαλυπτες και κατι που προσθετικο στο συστημα που τα ηχεια πηγαιναν ακομη ψηλοτερα.

Μ αυτο ομως το τελευταιο που ανακαλυψες και που πηγαν απο 50 εως 90% πιο πανω, μας εστειλες κανονικα.
Φανταζομαι πλεον οτι τα Grand Utopia ακουγονται πολυ ρηχα σε σχεση με τα Καβ (οπως λεμε γαβ).

Περα απο την πλακα ομως, θεωρω οτι απ ολους τους κατοχους ηχειων εισαι με μεγαλη διαφορα ο πλεον ικανοποιημενος. Και μαλιστα οταν σου δινεται η δυνατοτητα να γραψεις κατι γι αυτα η να βαλεις και καμια φωτο τοτε πλεον εισαι σε κατασταση νιρβανα. Οποτε εμεις απλως σε απολαμβανουμε!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
Re: Απάντηση: CAV MDX-III

Παντως ρε φιλε καραβελ, εχω να κανω της εξης παρατηρηση:
Απο τοτε που τα ειχες πρωτοπαρει τα ηχεια ησουν κατενθουσιασμενος. Εγραφες διθυραμβους. Ανα διαστηματα ομως ανακαλυπτες και κατι που προσθετικο στο συστημα που τα ηχεια πηγαιναν ακομη ψηλοτερα.

Μ αυτο ομως το τελευταιο που ανακαλυψες και που πηγαν απο 50 εως 90% πιο πανω, μας εστειλες κανονικα.
Φανταζομαι πλεον οτι τα Grand Utopia ακουγονται πολυ ρηχα σε σχεση με τα Καβ (οπως λεμε γαβ).

Περα απο την πλακα ομως, θεωρω οτι απ ολους τους κατοχους ηχειων εισαι με μεγαλη διαφορα ο πλεον ικανοποιημενος. Και μαλιστα οταν σου δινεται η δυνατοτητα να γραψεις κατι γι αυτα η να βαλεις και καμια φωτο τοτε πλεον εισαι σε κατασταση νιρβανα. Οποτε εμεις απλως σε απολαμβανουμε!

+ 10000!!!!:136:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef