24/96 vs Vinyl

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Νικολα με το λιν τα ειχα αυτα ολα,με τα ψηφιακα δεν.....
ξερω Αντωνη μου τι λες, και ξερεις τι λεω...:126:

Απο τα λιγα πικαπ που νοσταλγω.:127: Απο σιντια ...κανα δυο...
δυστυχως...και ας με βολευει να ακουω απο σιντι τις περισσοτερες φορες...Ειναι μεγαλη ευκολια, κλπ κλπ κλπ, αλλά παντα κατι σου λειπει οταν εχεις ακουσει πραγματικα καλοσχεδιασμενα πικαπ οχι απαραιτητα πολυ υψηλης κατηγοριας τιμης.

Ακουω και απο τα δυο μεσα, αλλά οταν θελω να απολαυσω πραγματικα μουσικη βαζω το πικαπ και ολα τα χ ψ αξεσουαρ του μπροστα. Λιγο αρχαιος τροπος αναπαραγωγης μπροστα στην τεχνολογια που παρεχεται φτηνα σημερα με ολα της τα καλα....αλλά το'' χειροποιητο σπιτικο''.. φαγητο η κρασι κλπ:126:μου αρεσει περισσοτερο απο το ετοιμο, εκτος καποιων λιγων εξαιρεσεων.

Reaction score
460
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Την ιδια αντιπαραθεση ειχα την περασμενη Κυριακη με τον μπατζανακη μου τον γιατρο,πολλοι τον ξερετε σαν iozan (νομιζω) ο οποιος το γυρισε σε ψηφιακο με τα εξης μηχανακια, ηχεια atc 50 αυτοενισχυωμενα,weiss 202 το νεο του αποκτημα,μακ,αμαρα, προ τον atc τον μεγαλο και καλωδια του πανακριβου.
Η διαφωνια μας ηταν καθετη,αλλα.......με το νεο ετος θα αλλαξει κατι απο το συστημα του:138::143:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Λοιπόν κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε το dac θα παραδώσει ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΗΧΟ από τις εξόδους του
...
Γι' αυτό ονομάζεται DAC...

...
Αυτό είναι που θα το προδώσει όχι η ικανότητα σωστού χειρισμού των αρχείων 24/96
Και αυτό γιατί δεν είναι στην ίδια κατηγορία τιμής το αναλογικό του τμήμα
2 αναλογικά σεταπ θα συγκριθούν στην ουσία
...
Καταλαβαίνω τι γράφεις, και αυτό που γράφεις έχει κάποια βάση.
Όμως εσύ γιατί υποτιμάς τόσο πολύ το αναλογικό τμήμα του 202;
Τόσο κατώτερο είναι από το συνδυασμό phono stage - προενισχυτή;

...
δεν είναι αυτός τρόπος να βρεθεί η ανωτερότητα του ενός από το άλλο
αν συνεχίζουμε να μιλάμε για φόρμα ( hd vs vinyl )
Σε ό,τι αφορά στη σύγκριση των format, έχεις κάποιο δίκιο, αλλά δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Δες εδώ και εδώ.

Ούτως ή άλλως, το "συγκριτικό" έχει και πολλά άλλα θέματα τα οποία το εμποδίζουν να διεκδικήσει δάφνες αξιοπιστίας...

Από τη στιγμή όμως που τα παιδιά έχουν όρεξη να το κάνουν γιατί όχι;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Την ιδια αντιπαραθεση ειχα την περασμενη Κυριακη με τον μπατζανακη μου τον γιατρο,πολλοι τον ξερετε σαν iozan (νομιζω) ο οποιος το γυρισε σε ψηφιακο με τα εξης μηχανακια, ηχεια atc 50 αυτοενισχυωμενα,weiss 202 το νεο του αποκτημα,μακ,αμαρα, προ τον atc τον μεγαλο και καλωδια του πανακριβου.
Η διαφωνια μας ηταν καθετη,αλλα.......με το νεο ετος θα αλλαξει κατι απο το συστημα του:138::143:
Και τι πικάπ είχε ο φίλος μας ο γιατρός (και παλιός συμμαθητης μου...... στα νήπια? ... :135:)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Σιγά και τί θα γίνει! Πάνε να συγκρίνουν μήλα με ροδάκινα. Ένας φωνογραφικός δίσκος και ένα άυλο υψηλής ανάλυσης αρχείο και ένα CD και ένα SACD είναι πράγματα τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Προέρχονται από διαφορετικό master διότι καθένα τους έχει διαφορετικούς τεχνικούς περιορισμούς, έχει γίνει σε διαφορετική χρονική στιγμή, με διαφορετικό διαθέσιμο εξοπλισμό, διαφορετικό budget, και ενδεχομένως από διαφορετικό μηχανικό, με διαφορετική ιδιοσυγκρασία και διαφορετική αρεστή κολοκυθόπιτα.

Δεν ξέρουν πώς να το κάνουν.
Σιωπή!
Άσχετε!

:143::135::143:

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

ξερω Αντωνη μου τι λες, και ξερεις τι λεω...:126:

Απο τα λιγα πικαπ που νοσταλγω.:127: Απο σιντια ...κανα δυο...
δυστυχως...και ας με βολευει να ακουω απο σιντι τις περισσοτερες φορες...Ειναι μεγαλη ευκολια, κλπ κλπ κλπ, αλλά παντα κατι σου λειπει οταν εχεις ακουσει πραγματικα καλοσχεδιασμενα πικαπ οχι απαραιτητα πολυ υψηλης κατηγοριας τιμης.

Ακουω και απο τα δυο μεσα, αλλά οταν θελω να απολαυσω πραγματικα μουσικη βαζω το πικαπ και ολα τα χ ψ αξεσουαρ του μπροστα. Λιγο αρχαιος τροπος αναπαραγωγης μπροστα στην τεχνολογια που παρεχεται φτηνα σημερα με ολα της τα καλα....αλλά το'' χειροποιητο σπιτικο''.. φαγητο η κρασι κλπ:126:μου αρεσει περισσοτερο απο το ετοιμο, εκτος καποιων λιγων εξαιρεσεων.
Το chivas royal salute θελει χαμηλο ποτηρι χωρις παγο και ενα καλο πλατω που με την τριβη της λειτουργειας του και το αγγιγμα του διαμαντιου επανω στο βινυλλιο να ζεσταινει την ατμοσφαιρα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Το chivas royal salute θελει χαμηλο ποτηρι χωρις παγο και ενα καλο πλατω που με την τριβη της λειτουργειας του και το αγγιγμα του διαμαντιου επανω στο βινυλλιο να ζεσταινει την ατμοσφαιρα.
Πές μου κι αλλα , πές μου κι άλλα, πές μου κι άλλα!!! :136:

Μ' αρέσει να φωνάζεις!!! :135:

Reaction score
460

Και τι πικάπ είχε ο φίλος μας ο γιατρός (και παλιός συμμαθητης μου...... στα νήπια? ... :135:)
Χρηστο στο υπαρχον συστημα δεν ειχε ποτε πλατω,παλια ειχε ομως καποιο καλο το οποιο νοσταλγει ακομη,ειναι και αυτος ρομαντικος αλλα η τεχνολογια των ψηφιακων τον κερδισε.

Reaction score
140
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικα του realtek chip που εχει η μητρικη μου επανω

• High performance DACs with 108dB signal-to-noise ratio (A-weighting)
• High performance ADCs with 104dB signal-to-noise ratio (A-weighting).
• Meets Microsoft WLP3.10 and future WLP audio requirements
• Ten DAC channels support 16/20/24-bit PCM format for 7.1 sound playback, plus 2 channels of concurrent independent stereo sound output (multiple streaming) through the front panel output
• Three stereo ADCs support 16/20/24-bit PCM format, multiple stereo recording
• All DACs supports 44.1k/48k/88.2k/96k/176.4k/192kHz sample rate
• All ADCs supports 44.1k/48k/88.2k/96k/176.4k/192kHz sample rate
• Primary 16/20/24-bit SPDIF-OUT supports 32k/44.1k/48k/88.2k/96k/192kHz sample rate
• Secondary 16/20/24-bit SPDIF-OUT supports 32k/44.1k/48k/88.2k/96k/192kHz sample rate
• 16/20/24-bit SPDIF-IN supports 32k/44.1k/48k/96k/192kHz sample rate
• All analog jacks (port-A to port-G) are stereo input and output re-tasking
• Port-A/B/C/D/E/F built in headphone amplifiers
• Port-B/C/E/F with software selectable boost gain (+10/+20/+30dB) for analog microphone input
• High-quality analog differential CD input
• Supports external PCBEEP input and built-in digital BEEP generator
• Software selectable 2.5V/3.2V/4.0V VREFOUT
• Up to four channels of microphone array input are supported for AEC/BF applications
• Two jack detection pins each designed to detect up to 4 jacks
• Supports analog GPIO2 to be jack detection for CD input which is used as 9th analog port
• Supports legacy analog mixer architecture
• Up to 3 GPIOs (General Purpose Input and Output) for customized applications. GPIO0 and GPIO1 share pin with DMIC-CLK and DMIC-DATA.
• Supports mono and stereo digital microphone interface (pins shared with GPIO0 and GPIO1)
• Supports anti-pop mode when analog power AVDD is on and digital power is off.
• Content Protection for Full Rate loss-less DVD Audio, Blue-Ray DVD and HD-DVD audio content playback (with selected versions of WinDVD/PowerDVD)
• Hardware Zero-Detect output volume control

να το πάρω να πάω στο συγκριτικό?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

• Ten DAC channels support 16/20/24-bit PCM format for 7.1 sound playback, plus 2 channels of concurrent independent stereo sound output (multiple streaming) through the front panel output
• Primary 16/20/24-bit SPDIF-OUT supports 32k/44.1k/48k/88.2k/96k/192kHz sample rate
• Secondary 16/20/24-bit SPDIF-OUT supports 32k/44.1k/48k/88.2k/96k/192kHz sample rate
• Port-B/C/E/F with software selectable boost gain (+10/+20/+30dB) for analog microphone input
• Up to four channels of microphone array input are supported for AEC/BF applications
• Supports analog GPIO2 to be jack detection for CD input which is used as 9th analog port
• Up to 3 GPIOs (General Purpose Input and Output) for customized applications. GPIO0 and GPIO1 share pin with DMIC-CLK and DMIC-DATA.
• Supports mono and stereo digital microphone interface (pins shared with GPIO0 and GPIO1)
• Content Protection for Full Rate loss-less DVD Audio, Blue-Ray DVD and HD-DVD audio content playback (with selected versions of WinDVD/PowerDVD)

Πήγαινε!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Καταλαβαίνω τι γράφεις, και αυτό που γράφεις έχει κάποια βάση.
Όμως εσύ γιατί υποτιμάς τόσο πολύ το αναλογικό τμήμα του 202;
Τόσο κατώτερο είναι από το συνδυασμό phono stage - προενισχυτή;
...
Και έστω ότι τα δύο τελευταία είναι αρκούντως πιο "διάφανα" από το πρώτο...
Ε, στην τελική, δίσκο βινυλίου αναπαράγουν...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Αμέ, γιατί όχι;

Πιστεύω πως θα συμβάλλει σημαντικά στην αξιοπιστία του συγκριτικού.

Reaction score
460

Λοιπον θα σας πω και κατι αλλο που εχει μεινει χαραγμενο στο μυαλο μου.
Πριν αρκετα χρονια ειχα γνωριστει μεσω φιλου μου με τον mr Aquarius hi-fi,o οποιος και με καλεσε στην τοτε εκθεση χαι εντ (νομιζω στο hilton) για να δω ενα πρωτοφανη χωρο που θα δημιουργουσε στο δωματιο που του ειχαν δωσει για την παρουσιαση των προιοντων του.
Θυμαμαι λοιπον οταν μπηκα μεσα οτι μου ηρθε μια ρομαντικη και απαλη μυρωδια απο καποιο αρωματικο και οτι δεν ειχε φωτα παρα μονο το απαλο φως καποιων κεριων.
Η πρωτη εντυπωση ηταν απιθανη,το συστημα ηταν στημενο με καποια proac ηχεια,ενισχυτικα δεν θυμαμαι,αλλα θυμαμαι ενα πλατω νομιζω μιτσελ,το οποιο χαρισε σε ολους μας την μαγεια της μουσικης και της ηρεμιας.
Ηπιαμε ενα ποτηρακι ουισκι χαλαρωσαμε ακουγωντας τα θεικα περασματα του πλατω και εφυγα με την θυμιση που σας παραθετω τωρα.
Παντως απο ψηφιακα αυτο δεν το εχω παρει ακομη,και δεν ξερω και αν θα το παρω ποτε,μακαρι ομως να διαψευστω.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

:143::135::143:

EDIT:
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα smileys αντιστοιχούν στο post μου #1014 και όχι στο post #1015 του Αντώνη (antkots).

Reaction score
460

Εχω συνεχως προβλημα με το EDIT και την υποβολη,μου εχει σπασει τα νευρα.
Μπορει καποιος διαχειριστης να κανει κατι?η ειναι προβλημα απο μενα?

Reaction score
460

Σιγά και τί θα γίνει! Πάνε να συγκρίνουν μήλα με ροδάκινα. Ένας φωνογραφικός δίσκος και ένα άυλο υψηλής ανάλυσης αρχείο και ένα CD και ένα SACD είναι πράγματα τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Προέρχονται από διαφορετικό master διότι καθένα τους έχει διαφορετικούς τεχνικούς περιορισμούς, έχει γίνει σε διαφορετική χρονική στιγμή, με διαφορετικό διαθέσιμο εξοπλισμό, διαφορετικό budget, και ενδεχομένως από διαφορετικό μηχανικό, με διαφορετική ιδιοσυγκρασία και διαφορετική αρεστή κολοκυθόπιτα.

Δεν ξέρουν πώς να το κάνουν.
Γι αυτους τους λογους που αναφερεις εγραψα την παραγραφο #999# ο καθενας ας κατεβασει οτι καλυτερο και δυνατοτερο εχει!!
Εμενα δεν με ενδιαφερει το πως, το απο που, και απο τι θα ειναι το υλικο του καθενος.
Εμενα με ενδιαφερει το τελικο αποτελεσμα!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
kαλα, καλα...αρχισαν τα κολπα τωρα...οχι ο μετατροπεας δεν ειναι καλος, οχι ο χωρος δεν ειναι καλος, οχι ο ενας κρυωνει κ θελει να σκεπαστει, οχι τα μηχανακια ειναι οτι να ναι...οχι αστειακια εξυπνα ο αλλος..
οριστε, πιο dac δηλαδη πρεπει να παιξει? medea? κατι αλλο? burmester? metric halo? βρειτε κ φερτε τα...
τελος παντων...
Βρε μην αρχίζεις κι εσύ να... Λουκανίζεις τώρα!
Γιατί δεν μαζεύεις εσύ το αναλογικό σου ή όποιο αναλογικό γουστάρετε να το πάτε στου ΕΑR να κάνετε το test, να δείτε τι ωραία που θα περάσετε; :127:

Εδώ του είπαμε του άλλου του πολύξερου ότι δεν χρειάζεται να κουβαλήσει κανένας τίποτα, ότι όλα είναι στημένα και μάλιστα με ίδιας κατηγορίας μηχανές, σε μετρημένο "σωστό" χώρο με "σωστές" μηχανές και δεν δέχτηκε συγκριτικό στην Τηλεοπτική. "ΝΑ" του πήγε, ακόμη μυρίζει... :405:

Κάντε εκεί ότι είναι να κάνετε...

...

Reaction score
11

Εχω συνεχως προβλημα με το EDIT και την υποβολη,μου εχει σπασει τα νευρα.
Μπορει καποιος διαχειριστης να κανει κατι?η ειναι προβλημα απο μενα?
Τα ίδια έχω και 'γω αλλά ανακάλυψα το εξής: όταν κατεβάζω φωτό η link, μέσα στο παράθυρο που ανοίγει βγάζει αυτόματα ένα "http//". To σβήνεις, κάνεις επικόλληση της URL και δουλεύει ρολόι!

Αν εννοείς αυτό...

:107:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ