24/96 vs Vinyl

Reaction score
59
Όταν λέω μελετημένος εννοώ σε εργαστήριο.Δεν νομίζω να πλησιάζει ο χώρος σου συνθήκες εργαστηρίου εε??
Ούτε που με ενδιαφέρει και δεν θάπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν. Η μουσική δεν ακούγεται σε τέτοιους χώρους, ούτε τα σπίτια μας χρειάζεται να είναι τέτοια. Φτάνει να μην έχουν προβλήματα και η ακουστική να είναι καλή. Ό χώρος μου έχει καλή ακουστική.
Άλλωστε γιατί τόση ανησυχία όλα θα παίξουν στον ίδιο χώρο τον οποίο, σε ανύποπτο χρόνο,εκθείαζε και ο Διαχειριστής. Λ.Σ.

Reaction score
59
Όταν λέω μελετημένος εννοώ σε εργαστήριο.Δεν νομίζω να πλησιάζει ο χώρος σου συνθήκες εργαστηρίου εε??

Ούτε ο χώρος του Costas ear είναι κατάλληλος για σοβαρή δοκιμή για αποτελέσματα που μπορούν να δημοσιευθούν στην AES. Και επίσης ούτε τα λόγια του τσαρούχα για τον χώρο σου μου λέει κάτι αν και νομίζω ότι θα συμφωνήσει μαζί μου για τις ελεγχόμενες συνθήκες. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι χρειάζεται πολύ μελέτη πριν από εργαστηριακές μετρήσεις και συγκρίσεις..
Ερώτηση:
Ο δικός σου ο χώρος και όλων όσων προτιμάτε και θεωρείτε τα ψηφιακά καλύτερα από τα αναλογικά, είναι προδιαγραφών εργαστηρίου; Αν δεν είναι [και φυσικά δεν είναι] τότε πώς έχετε σχηματίσει άποψη περί της ανωτερότητας των ψηφιακών;
Αν μπορείς απάντα.
Μάλλον θα έχετε πολλές εμπειρίες ζωντανής ακουστικής μουσικής ως αναφορά σας και θα καταλήξατε στο συμπέρασμά σας βλέποντας ότι ακόμα και σε μη εργαστηριακές συνθήκες τα ψηφιακά πλησιάζουν κατα πολύ τον ήχο αναφοράς. Λ.Σ.

Reaction score
70
Ούτε που με ενδιαφέρει και δεν θάπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν. Η μουσική δεν ακούγεται σε τέτοιους χώρους, ούτε τα σπίτια μας χρειάζεται να είναι τέτοια. Φτάνει να μην έχουν προβλήματα.
Άλλωστε γιατί τόση ανησυχία όλα θα παίξουν στον ίδιο χώρο τον οποίο, σε ανύποπτο χρόνο,εκθείαζε και ο Διαχειριστής. Λ.Σ.
Δεν έχω καμία ανησυχία διότι και πολύ καλύτερο να βγει το βινύλιο δεν πρόκειται να επενδύσω σε βινύλια για πολλούς λόγους.

Επίσης κάτι άλλο που πρέπει να κατανοήσεις είναι ότι δεν νομίζω κανείς να σου λέει ότι εφόσον βγεί καλύτερο το hd υλικό θα πρέπει να πετάξεις τα βινύλια σου. Ακόμα και χειρότερα να παίζουν είναι μέρος της ζωής σου,έχεις ζήσει πολλές στιγμές με αυτά,υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία μουσικής ως εκ τούτου τα κρατάς. Αυτό που θα έπρεπε να σκεφτείς είναι ότι ίσως μερικά hd αρχεία με μουσική σου δώσουν ωραίες στιγμές τις οποίες αγνοείς ή αποφεύγεις...

Reaction score
59
Γλάστρες και πήλινα αγγεία ήταν γνωστά στην αρχαιότητα για την καλή ακουστική των χώρων των προγόνων μας. Εχρησιμοποιύντο σε ωδεία, ναούς κλπ. Ο Πυθαγόρας ήταν ένας από τους πρωτοπόρους. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γλάστρες και πήλινα αγγεία ήταν γνωστά στην αρχαιότητα για την καλή ακουστική των χώρων των προγόνων μας. Εχρησιμοποιύντο σε ωδεία, ναούς κλπ. Ο Πυθαγόρας ήταν ένας από τους πρωτοπόρους. Λ.Σ.
Και κάπου εκεί (στον Πυθαγόρα) τελειώνουν οι γνώσεις σου περί ακουστικής. Ν.Τ.

...

Reaction score
70
Ερώτηση:
Ο δικός σου ο χώρος και όλων όσων προτιμάτε και θεωρείτε τα ψηφιακά καλύτερα από τα αναλογικά, είναι προδιαγραφών εργαστηρίου; Αν δεν είναι [και φυσικά δεν είναι] τότε πώς έχετε σχηματίσει άποψη περί της ανωτερότητας των ψηφιακών;
Αν μπορείς απάντα.
Μάλλον θα έχετε πολλές εμπειρίες ζωντανής ακουστικής μουσικής ως αναφορά σας και θα καταλήξατε στο συμπέρασμά σας βλέποντας ότι ακόμα και σε μη εργαστηριακές συνθήκες τα ψηφιακά πλησιάζουν κατα πολύ τον ήχο αναφοράς. Λ.Σ.

Σαφώς και ο χώρος μου δεν έχει καμία μα καμία σχέση με εργαστήριο και επίσης το στερεοφωνικό μου απέχει πολύ από το χαρακτηριστεί υψηλής πιστότητας(όπως και των περισσότερων hi-endάδων βεβαίως βεβαίως). Δεν έχω κόμπλεξ να αποδείξω ότι την έχω μεγαλύτερη όπως μερικοί άλλοι....

Reaction score
59
Αυτό που θα έπρεπε να σκεφτείς είναι ότι ίσως μερικά hd αρχεία με μουσική σου δώσουν ωραίες στιγμές τις οποίες αγνοείς ή αποφεύγεις...
Ούτε αγνοώ ούτε αποφεύγω. Πάλι λάθος κάνεις.
Αυτός είναι ο λόγος που επιθυμώ να γίνει αυτό το συγκριτικό. Έχω φυσικά κάνει σε άλλους χώρους, αλλά θα ήθελα και στο σύστημά μου για να δω τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Και κατάλαβε κάτι: Η μουσική είναι κάτι σαν το αέρα που αναπνέω και πάντα με ενδιαφέρει να την ακούω όσο καλύτερα γίνεται. Μέχρι στιγμής θεωρώ τα ανολογικά καλύτερα, έχοντας ως αναφορά μου την ζωντανή ακουστική μουσική την οποία βάζω πάνω από όλα. Εγώ έτσι νοιώθω και δικάιωμα του καθενός για το πώς νοιώθει. Υπάρχει όμως μία διαφορά: Προσωπίκα θεωρώ ως αυτονόητο το δικαίωμα σε κάθε άνθρωπο να έχει τις δικές του προτιμήσεις. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να είσαι πραγματικά απελευθερωμένος άνθρωπος που σέβεται την διαφορετικότητα και δεν την χλευάζει. Ο χλευασμός και ο μη σεβασμός τις διαφορετικής άποψης, η προσβολή της προσωπικότητας, είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων με συμπλέγματα. Τέτοια άτομα χρησιμοποιούσαν οι Ναζί.

Επι τη ευκαιρία θα συμβούλευα τέτοια άτομα [δεν αναφέρομαο σε σένα] να δουν κάποιον ειδικό επιστήμονα. Ως κοινωνιολόγος/πολιτικός επιστήμων μέχρις εδώ μπορώ να συνεισφέρω.Λ.Σ.

Reaction score
70
Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να είσαι πραγματικά απελευθερωμένος άνθρωπος που σέβεται την διαφορετικότητα και δεν την χλευάζει. Ο χλευασμός και ο μη σεβασμός τις διαφορετικής άποψης, η προσβολή της προσωπικότητας, είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων με συμπλέγματα. Τέτοια άτομα χρησιμοποιούσαν οι Ναζί.

Επι τη ευκαιρία θα συμβούλευα τέτοια άτομα [δεν αναφέρομαο σε σένα] να δουν κάποιον ειδικό επιστήμονα. Ως κοινωνιολόγος/πολιτικός επιστήμων μέχρις εδώ μπορώ να συνεισφέρω.Λ.Σ.
Πάντως οι πρώτοι που χλευάζουν τους κοινούς θνητούς που ακούνε με αυτό το ταπεινό μέσο χωρίς πσυχή(το ψηφιακό ντε..) είναι οι βινυλιάκιδες.:136:

Reaction score
777
βρε σείς!!!

αλλάξτε τηλέφωνα να τα πείτε μεταξύ σας!!!!:143:

νομίζω πως πλέον δέν έχει νόημα(το έχω πεί 6 φορές αυτό).

ο καθείς είναι κύριος του εαυτού του.μπορεί καθημερινά να κάνει τέστ είτε καλωδίων είτε αντι-τζιτερο-συσκευών.:126:

Reaction score
59
Πάντως οι πρώτοι που χλευάζουν τους κοινούς θνητούς που ακούνε με αυτό το ταπεινό μέσο χωρίς πσυχή(το ψηφιακό ντε..) είναι οι βινυλιάκιδες.:136:
Πάλι λάθος! Εγώ ποτέ δεν υποτίμησα κανένα γιατί ακούει ψηφιακά. Το αντίθετο συμαβαίνει, το να έχουν άποψη περί αναλογικών άνθρωποι που ίσως δεν είδαν ποτέ τους δίσκο. Άλλωστε υπάρχει και σχετικό θέμα κάπου στο avsite που αφορά με το τί ακούμε μουσική.
Εμείς οι *αναλογικοί* έχουμε και ψηφιακά και κατόπιν συγκρίσεων έχουμε καταλήξει εκεί, κατι που συνήθως δεν συμβαίνει με τους *ψηφιακούς* οι οποίοι έχουν εντελώς διαφορετικά κριτήρια. Αυτό αποτελεί μια ουσιώδη διαφορά.
Η προκατάληψη με την οποία με αντιμετωπίζεται, και εσύ, ότι υποστηρίζω τα αναλογικά γιατί τα πουλάω, είναι εξωφρενική, Γκεμπελική, και έχω αναγκαστεί αρκετές φορές να δηλώσω την επαγγελματική σχέση μου με τα ψηφιακά.
Αντιλαμβάνομαι οτι μας αντιμετωπίζεται από θέση 'εξουσιαστική' 'μοντέρνα', 'κατεστημένη'. Εμείς είμαστε οι παρακατιανοί, οι παλιομοδίτες, οι κουφοί, οι αμπελοφιλόσοφοι και άλλα πολλά μαργαριτάρια του Διαχειριστή μας που προάγει το έργο του σωματείου μας. Από τηνάλλη όμως μας βλέπετε και με άλλο μάτι, αυτό που πραγματικά είμαστε. Και όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!
Πώς σου φαίνεται αυτή η γελοία διαμάχη; Τί έχουμε να χωρίσουμε;Τελικά ποιοι σου φαίνονται να υπηρετούν συμφέροντα; Σου έχει περάσει από το νου; Φωνάζει ο κλέφτης πίαστε τον κλέφτη [τον νοικοκύρη δηλαδή] Φυσικά κανένας σας δεν αισθάνεται σύντροφος/συνφορουμίτης [αντιπαθώ αυτή τη δεύτερη λέξη όταν την διαβάζω μερικές φορές Λ.Σ.

Reaction score
70
Πάλι λάθος! Εγώ ποτέ δεν υποτίμησα κανένα γιατί ακούει ψηφιακά.
Κανείς δεν είπε μόνο για σένα. Είπα οι βινυλιάκιδες. Και το έχω ζήσει πολλές φορές ,άλλωστε εσύ ο ίδιος μίλησες περιφρονητικά για αυτούς που ακούνε από φηφιακά(δηλαδή για το 99% του κόσμου) γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν την μαγεία της μουσικής επειδή συνέχεια αλλάζουν τραγούδια και δεν αφήνουν το έργο να τελειώσει...

Καληνύχτα. Άυριο πρέπει να ξυπνήσω να πάω πορεία να βρίζω τους Ναζί που έχουμε από πάνω.

Reaction score
70
Ούτε που με ενδιαφέρει και δεν θάπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν. Η μουσική δεν ακούγεται σε τέτοιους χώρους, ούτε τα σπίτια μας χρειάζεται να είναι τέτοια. Φτάνει να μην έχουν προβλήματα και η ακουστική να είναι καλή. Ό χώρος μου έχει καλή ακουστική.
Α και κάτι ακόμα που είπες. Είπες ότι δεν σε ενδιαφέρουν οι εργαστηριακές συνθήκες αφού ακούμε σε οικιακό χώρο. Καλό ακούγεται. Άλλα για απάντησε μου. Γιατί οι μεγαλύτερες βιομηχανίες ηχείων στο κόσμο( οι μικρές ακούνε με το αυτί..:136:) έχουν ανηχοικούς θαλάμους και μετρητικά όργανα αφού τελικά όλοι ακούμε στα σπίτια που δεν είναι ανηχοικός θάλαμος??

Και οι βιομηχανίες αυτοκινήτων γιατί έχουν εργαστήρια μηχανικής ρευστών(προσομοιώνουν την ροή του αέρα σε περίπτωση που δεν το ξέρετε) αφού αυτά θα κινηθούνε στους κοινούς μας δρόμους τελικά,όπου δεν υπάρχουν εργαστηριακές συνθήκες???

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Προς Λουκά: Αν συγκρίνετε μία σύγχρονη ψηφιακή HD παραγωγή που βγήκε και σε βινύλιο, τότε για να διασφαλιστείς οτι το μάστερ του βινυλίου είναι ακριβώς το ίδιο με το HD-αν φυσικά σου μένει κάποια αμφιβολία-μπορούμε να ψηφιοποιήσουμε ένα κομματάκι από το βινύλιο και να το συγκρίνουμε και οπτικά για πιο σίγουρα με το αντίστοιχο HD.
Αν βρείτε το βινύλιο που υπάρχει και σε HD, στείλε μου το δίσκο ή ψηφιοποίησε 3 λεπτά μουσικής και στείλτα μου.
Θ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Αν η γιαγια μου είχε καρούλια θαταν τρολευ...

Αν και αν... αρχίσαμε πάλι τα ίδια.

Βρε Θέμη εχω πολλά ίδια βινύλια και από το ίδιο master σε Reference Recordings!!! Κανονικά δεν θάπρεπε καν να συμμετέχεις πιά σε αυτό το τοπικ, μετά την άτακτη υπαναχώρηση σου... :111:

Ελα σε παρακαλώ να τα δούμε όλα αυτα μόνοι μας και σου υπόσχομαι να μην πω τη φράση: "και τώρα ας ακούσουμε και λίγη μουσική", λές και είσαι παιδάκι άβγαλτο και υποβάλεσαι (μα ποιός είμαι ο Χουντίνι? :135:), ολόκληρος επαγγελματίας και γκουρού στο High End!!!

Αν ο χώρος, αν το μέσον, αν το αναλογικό στάδιο, αν το ένα, αν το άλλο!!!!!!! Αν η γιαγια μου είχε καρούλια θαταν τρολευ...

Τελικά όλοι ασς οι ψηφιακοί μένετε σε στουντιο και δεν το κατάλαβα? :139:

Προς τα παιδιά που θα κάνουν το συγκριτικό:
Ρυθμίστε όλες τις λεπτομέρειες και περάστε ένα όμορφο βράδυ την Κυριακή και μην...... επηρεάζεστε από το τι γράφεται εδώ μέσα...

... γιατί το βλέπω εγώ, έρχεται... :137:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Αν η γιαγια μου είχε καρούλια θαταν τρολευ...

Αν και αν... αρχίσαμε πάλι τα ίδια.

Βρε Θέμη εχω πολλά ίδια βινύλια και από το ίδιο master σε Reference Recordings!!! Κανονικά δεν θάπρεπε καν να συμμετέχεις πιά σε αυτό το τοπικ, μετά την άτακτη υπαναχώρηση σου... :111:

Ελα σε παρακαλώ να τα δούμε όλα αυτα μόνοι μας και σου υπόσχομαι να μην πω τη φράση: "και τώρα ας ακούσουμε και λίγη μουσική", λές και είσαι παιδάκι άβγαλτο και υποβάλεσαι (μα ποιός είμαι ο Χουντίνι? :135:), ολόκληρος επαγγελματίας και γκουρού στο High End!!!

Αν ο χώρος, αν το μέσον, αν το αναλογικό στάδιο, αν το ένα, αν το άλλο!!!!!!! Αν η γιαγια μου είχε καρούλια θαταν τρολευ...

Τελικά όλοι ασς οι ψηφιακοί μένετε σε στουντιο και δεν το κατάλαβα? :139:
Χρήστο καλημέρα
- Αν πρόσεξες απευθύνθηκα προς τον Λουκά.
- Όταν λέω βινύλιο και HD εννοώ σύγχρονη σχετικά, ΨΗΦΙΑΚΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ της RR και όχι μία από τις αναλογικές της που ψηφιοποιήθηκαν.
- Αυτό αναφέρεται στο site της RR για τα βινύλιά τους:
Pure Analogue LPs
All RR LPs are officially out of print, and our warehouse hasn't any stock left.

- Συγνώμη αλλά θα επιμείνω στην άρνησή μου για συγκριτικά.
Όποια άλλη βοήθεια θέλετε ευχαρίστως

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll