24/96 vs Vinyl

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Μια συμβουλή Νικολάκη! Να ακους τους πιό παλιούς... Ολο και κάτι θα πιάνεις...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Μια συμβουλή Νικολάκη! Να ακους τους πιό παλιούς... Ολο και κάτι θα πιάνεις...
και ακουω και σε ρωταω.
αλλα για αυτα που ξερεις, που εισαι ειδικος.

τεσπα ακου τον μικρο...

υπαρχει και αλλος τροπος συγκρισης, ποιο απλος.
και για πολλους ποιο αξιοπιστος.
ξεχνα τελειως τα α/β και τις τεχνικες π@π@ριες τους.
ακου 2 ωρες το ενα συστημα πχ το συστημα με weiss και Hd και 2 ωρες το ιδιο συστημα πχ με πικαπ.
ο τροπος αυτος ΔΕΝ ειναι α/β. αλλα για πολλους ειναι ποιο αξιοπιστος.
υπαρχουν παμπολλα αρθρα γιατι το αχβ δεν ειναι αξιοπιστο σχεδον ποτε... εαν εχεις ορεξη να γκουγκλαρεις...
αντε τα λεμε απο κοντα το Σαββατο...
Νικος

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

και ακουω και σε ρωταω.

τεσπα ακου τον μικρο...

ακου 2 ωρες το ενα συστημα πχ το συστημα με weiss και Hd και 2 ωρες το ιδιο συστημα πχ με πικαπ.
υπαρχουν παμπολλα αρθρα γιατι το αχβ δεν ειναι αξιοπιστο σχεδον ποτε... εαν εχεις ορεξη να γκουγκλαρεις...
Νικος
Κι εγώ αυτής της γνώμης είμαι και όχι μόνο 2 ώρες αλλά μια βδομάδα - να... εμποτιστεί ο εγκέφαλος... :143:

Αλλά αυτό το κάνει ένας και όχι μία ομάδα ανθρώπων. Και τότε κάποιος μπορεί να πει (και θα το πει): ΆΜΦΙΣΒΗΤΩ!!!

Ασε που αυτός θα είσαι πάλι εσύ... χαχαχα...

Θα τα πούμε μεθαύριο (να δω και ποιός είσαι... :139: :142:)

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

ΧΑΧΑ αρε συ αλεξ έχεις πλάκα .
Οχι δεν εννοώ οτι δεν παίζω απο pc, τουναντίον, παίζω , αλλά wav, μόνο .
ωχ..άρα ανήκεις στο δόγμα caravele!!!!:142:

Αν έχεις flac 24/96 και τα υπόλοιπα θα σου ήμουν υπόχρεος , αν θα μπορούσες να τα φέρεις κάποια στιγμή απο δω.
έχω διάφορα πραματάκια αλλα όχι και πολλά σε 24/96.αν είναι θα σου στείλω ένα pm με το τί έχω..

Ρε τι γίνεται ρε? εγω που σε είπα κάποτε άσχετο , ζητάω την βοήθειά σου?
Ρε δεν πάμε καλά ? με φωνή Βασίλη αυλωνίτη.
Αλεξ , ολα αυτά , απο χιουμοριστικά εως και αληθινά. Ξέρεις εσυ τι εννοώ.:142:
εντάξ ρε σύ...αυτό έλειπε τώρα να μαλώνουμε για καλώδια...το οτι αλλάξαμε μερικές κουβέντες δέν λέει κάτι.είναι σαν να μαλώνουμε για τον Παναθηναικό.αυτό έλειπε να τα τσουγκρίζαμε έτσι..

αν η ζωή λειτουργούσε έτσι, προσωπικά δέν θα είχα ούτε ένα φίλο!!!!:142:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

ωχ..άρα ανήκεις στο δόγμα caravele!!!!:142:
Mε το μπαρδόν!

Δεν είναι δόγμα! Απλή λογική είναι που λέει "φύλαγε τα ρούχα σου..."

Θυμάστε τα εμβόλια κατά της τρομερής γρίπης που θα αφάνιζε τον μισό πληθυσμό της γης; Και με πολύ σοβαρή επιστημονική τεκμηρίωση και με αναφορές για το προηγούμενο της Ισπανικής τοιαύτης των αρχών του 20 αιώνα...
(Ειδική παραβολή για το ιατρικό κοινό του AVSITE :142:)

Άσε καλύτερα...

:107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.191

...
ο ίαρ είναι εξαφανισμένος....
μπα, εδώ είμαι, αλλά δε βλέπω να μπορώ να βοηθήσω κάπως την κατάσταση, αφού και την πρόταση που έκανα (για να τους δώσω κι ένα ενισχυτή) την άφησαν να περάσει στο ντούκου, κάτι που κακώς κάνουν, διότι με ένα πιο "βαρβάτο" ενισχυτικό θα υπάρχει πιο σωστή ανάδειξη των δυναμικών (μικρο και μακρο) λόγω επαρκέστερης οδήγησης σε σχέση με τα υπάρχοντα ενισχυτικά, αλλά κ πιο εκτεταμένη απόκριση συχνότητας σε σχεση με μια λαμπάτη υλοποίηση, όπως και περισσότερος έλεγχος, λόγω πολύ υψηλότερου damping factor, κάτι που είναι γνωστό πως έχει ιδιαίτερο νόημα σε τέτοια ηχεία.

(και να μην ακούσω τίποτα για "χρειές", γιατί θα βγάλω σπυριά..)

Οπότε τι περισσότερο να πω? δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.

ΙΜΗΟ και το tascam cd-01u pro που έχω για να τους δανείσω, κόστους ~700 ευρώ, αρκεί για να γίνει αντιληπτή η διαφορά δυνατοτήτων των δυό μέσων (σε σχέση με το κόκκινο πικαπ δηλαδή), ουδόλου χρειάζονται hd αρχεία, τα οποία ως γνωστό έχουν ακόμα μεγαλύτερο πχ δυναμικό εύρος, το οποίο για να αποδοθεί χρειάζεται ανάλογα ενισχυτικά.

Αλλά δε πειράζει διόλου, εύχομαι να περάσουν καλά και να φαν ακόμα πιο καλά, νομίζω πως ο Λουκάς δε θα τους αφήσει νηστικούς...:143::142::144:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Αλλά δε πειράζει διόλου, εύχομαι να περάσουν καλά και να φαν ακόμα πιο καλά, νομίζω πως ο Λουκάς δε θα τους αφήσει νηστικούς...
Τι εννοεις?
Δε σε πιανω...
Γιατι εγω παλι νομιζω οτι εννοεις "νηστικους απο μουσικη" ??
Γιατι αν εννοεις κανα λικερ, φονταν, πτι-φουρ , 2ο κερασμα κ σεμεδακια, χλωμους μας βλεπω...
ΤΟ πολυ πολυ να φερει ο Γιαννης κανα σουβλακι...

Reaction score
4.250

και ακουω και σε ρωταω.

τεσπα ακου τον μικρο...

Νικος
Νικο εν μερει διαφωνω. Εχω κανει δοκιμες προσωπικα α/β ουκ ολιγες φορες.

Μια φορα εκανα λαθος. Οι υπολοιπες ηταν καθαρες υπερ καποιου μεσου και δεν υπαρχει αμφισβητηση. Συμφωνω οτι αυτο που προτεινεις ειναι καλλυτερο, αλλα αυτο δεν γινεται με παρεες αλλα εχοντας καποιος τα υπο συγκριση μηχανηματα στο σπιτι του, ειναι ανετος χωρις αγχος και κραταει τα αποτελεσματα για τον ευτο του.
Γιατι ποιος μπορει να τον πιστεψει αφου δεν συμμετειχε στο συγκριτικο?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Ρε συ Βασιλη αφου βλεπεις ΟΛΟΙ απαξιουν για τη δοκιμη (ας πουμε) μας, και αντι να πουν τη γνωμη τους , κοροιδευουν τους υπολοιπους.
Αφου τα γνωριζουν ολα, ας τους...

Reaction score
4.250

μπα, εδώ είμαι, αλλά δε βλέπω να μπορώ να βοηθήσω κάπως την κατάσταση, αφού και την πρόταση που έκανα (για να τους δώσω κι ένα ενισχυτή) την άφησαν να περάσει στο ντούκου, κάτι που κακώς κάνουν, διότι με ένα πιο "βαρβάτο" ενισχυτικό θα υπάρχει πιο σωστή ανάδειξη των δυναμικών (μικρο και μακρο) λόγω επαρκέστερης οδήγησης σε σχέση με τα υπάρχοντα ενισχυτικά, αλλά κ πιο εκτεταμένη απόκριση συχνότητας σε σχεση με μια λαμπάτη υλοποίηση, όπως και περισσότερος έλεγχος, λόγω πολύ υψηλότερου damping factor, κάτι που είναι γνωστό πως έχει ιδιαίτερο νόημα σε τέτοια ηχεία.

(και να μην ακούσω τίποτα για "χρειές", γιατί θα βγάλω σπυριά..)

Οπότε τι περισσότερο να πω? δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.

ΙΜΗΟ και το tascam cd-01u pro που έχω για να τους δανείσω, κόστους ~700 ευρώ, αρκεί για να γίνει αντιληπτή η διαφορά δυνατοτήτων των δυό μέσων (σε σχέση με το κόκκινο πικαπ δηλαδή), ουδόλου χρειάζονται hd αρχεία, τα οποία ως γνωστό έχουν ακόμα μεγαλύτερο πχ δυναμικό εύρος, το οποίο για να αποδοθεί χρειάζεται ανάλογα ενισχυτικά.

Αλλά δε πειράζει διόλου, εύχομαι να περάσουν καλά και να φαν ακόμα πιο καλά, νομίζω πως ο Λουκάς δε θα τους αφήσει νηστικούς...:143::142::144:
Κωστα τα φιλαρακια σου (κι εγω μεσα), πανε καπου να περασουν καλα, ν ακουσουν μουσικουλα, να ανταλλαξουν αποψεις, να πουνε το μακρυ τους και το κοντο τους. Και λαθος να ειναι, δεν υπαρχει δολος η σκοπιμοτητα.

Το αν καποια ηχεια μπορουν να παιξουν καλυτερα η χειροτερα δεν ειναι το ζητουμενο (προσωπικα τους μεγαλους Atmasphere τους εχω εμπιστοσυνη). Αν για παραδειγμα πηγαιναμε στην ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ δεν θα κουβαλουσαμε μαζι μας τα LIPINSKY ουτε τα K+H. Νομιζω οτι καταλαβαινεις πολυ καλα τι θελω να πω. Εξ αλλου και λαθος να ειμαστε βρε αδερφε, τι σκατα φιλοι ειμαστε, θα μας ανεχτεις και με τα λαθη μας.

Κατι ακομη ρε Κωστα. Στο Avsite που το εχουμε κανει σπιτι μας, πρεπει να παραδεχτουμε μια αδυναμια μας.

Μας λειπουν τα συγκριτικα. Αυτα που τοσο απλοχειρα μας τα εδινε ο Βασιλης Τσαντουλης και 2-3 ακομη. Τωρα με ιδιαιτερη χαρα τον ξαναβλεπω στην παρεα μας (οπως και καποιους ακομη να μην φυγω απο την ουσια αναφεροντας ονοματα).

Αλλα γιατι να ειναι μονο αυτος? Γιατι κι εδω στην Θεσ/νικη οταν μας δινεται η ευκαιρια και οπως μας δινεται, να μην κανουμε κατι αναλογο? Επαγγελματιες δεν ειμαστε και λαθη θα κανουμε. Αλλα θα περασουμε καλα, θα την βρουν μαζι με μας και καποιοι αλλοι διαβαζοντας τα οσα γραφουμε. Και σε τελικη αυτο δεν ειναι ενα απο τα ωραια του να εισαι μελος σε ενα φορουμ?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Και μην ξεχνατε και το κυριότερο! Θα είναι μαζί σας και ο Πρόεδρος των Βλαμμένων... :135: :142: :143:

Reaction score
4.250

Και μην ξεχνατε και το κυριότερο! Θα είναι μαζί σας και ο Πρόεδρος των Βλαμμένων... :135: :142: :143:
Θα ειναι?

Μοιαζει σα να παμε να φτιαξουμε μια συκε κατασταση. Ο αρχικος ενθουσιασμος που υπηρχε δεν υπαρχει. Αλλα αν με ανεχθει ο Λουκας θα παω και μονος μου.

Θα περιμενα σε μια τετοια εκδηλωση να υπαρχουν αρκετες συμμετοχες, ετσι κι απο περιεργεια. Δυστυχως οταν ξεκιναμε με καχυποψιες και εν πασει περιπτωσει με οτι εχει προηγηθει, δημιουργειται ενα κλιμα οχι ευχαριστο (πολυ περισσοτερο για τον οικοδεσποτη).

Θελω τα πραγματα να τα βλεπω αισιοδοξα κι ελπιζω συντομα να αλλαξει αυτο το κλιμα.

Reaction score
59
Χαρακτηριστικό γνώρισμα, [εκ πείρας το λέω] των αμούσικων είναι το φαΐ. Εξαίρεση αποτελεί ο Μελίδης=υιός του Μέλους. Έχω παρατηρήσει ότι όλοι οι αναλογικοί αρέσκονται πρώτα και κύρια στην πνευματική τροφή που προσφέρουν τα αναλογικά και μετά ικανοποιημένοι πνευματικά/ψυχικά αναζητούν και την άλλη τροφή [συμπεριλαμβανομένου και άλλου φύλλου]. Τότε η ικανοποίηση είναι μεγίστου βαθμού που δεν περιγράφεται. Πρέπει να το ζήσης για να ξέρεις. Γιαυτό αξίζει να ζείς αναλογικά.Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Οι βλαμμένοι δεν γίνονται δεκτοί. Άσε που οι δηλώσαντες συμμετοχή είναι συγκεκριμένοι. Υπάρχει κανένας πρόεδρος και βλαμμένος και δεν το γνωρίζω;; Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Λουκά,

Αυτοί παιδί μου δεν είναι επιπέδου. Αυτοί κάνουν μόνον...

... για κατσίκια... :142:

Reaction score
59
Ρε συ Βασιλη αφου βλεπεις ΟΛΟΙ απαξιουν για τη δοκιμη (ας πουμε) μας, και αντι να πουν τη γνωμη τους , κοροιδευουν τους υπολοιπους.
Αφου τα γνωριζουν ολα, ας τους...[/quote
Τάχουν χάσει, τρέμουν αυτή είναι η ψυχολογία τους, ενώ εμεις είμαστε άνετοι, θα περάσουμε καλά και δεν μας νοιάζει τίποτε άλλο. Κάποιων θα θιγούν τα συμφέροντα, φαίνεται, γιαυτό έχουν την συγκεκριμένη ψυχολογία. Να δούμε πόσα άλλα κουραφέξαλα θα ακούσουμε μέχρι την Κυριακή και τί θα ακολουθήσει μετά δεν λέγεται. Θα σας πω εκ των προτέρων όταν έρθετε για το ποιες θα είναι οι αντιδράσεις τους. Μου τα είπε όλα αυτά το Μαντείο του Άμμωνος Διός. Ελαβα το email μόλις προ ολίγου.
Τελικά πολύ μπροστά ήταν αυτοί οι πρόγονοί μας και απορούν πώς άφησαν΄πίσω τους τόσους πολλούς μ@λ@κες!Λ.Σ.

Reaction score
5.614
Εγώ πάντως χαίρομαι, γιατί δεν είχα μέχρι τώρα την ευκαιρία και την τιμή να επισκεφτώ τον χώρο του Λουκά, παρόλο που κι εγώ είμαι κάτοχος ενός τελικού Atma-sphere.

Το "συγκριτικό" είναι απλή αφορμή για συνεύρεση και συνακρόαση ενός κορυφαίου συστήματος.

Αν δεν φανούν οι διαφορές, ή αν φανούν υπέρ του ενός ή του άλλου μέσου, είναι δευτερεύον και ασήμαντο ζήτημα.

Η αλήθεια είναι ότι αν ήμουν μόνος στον χώρο του Λουκά, θα ξεχνιόμουν με τα βινύλια και ούτε καν θα συνέδεα το Weiss. Έτερον εκάτερον.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv