24/96 vs Vinyl

Reaction score
11
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Πάντως Χρήστο, είσαι απίστευτος κωλοτούμπας. :114:

...
Γιατί καλέμ'; Μας είχανε αλλάξει τον αδόξαστο στο σχολείο: "κυβίσθηση" και "ανακυβίσθηση".

Κακό είναι;
(Χρήστος υπάρχει μόνο ένας άντε το πολύ δύο! :141:)

:111:

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Επαγγελματιες δεν ειμαστε και λαθη θα κανουμε. Αλλα θα περασουμε καλα, θα την βρουν μαζι με μας και καποιοι αλλοι διαβαζοντας τα οσα γραφουμε.
Σοβαρά δεν είστε επαγγελματίες???Και ο κύριος στεφανίδης(στου οποίου θα γίνει η συνάντηση) δεν έχει αντιπροσωπία με ηχητικά μηχανήματα και δίσκους??Η μήπως είναι απλός χομπίστας??

Έλεος ρεεεεεεεεεεεεεε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.186
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Κωστα τα φιλαρακια σου (κι εγω μεσα), πανε καπου να περασουν καλα, ν ακουσουν μουσικουλα, να ανταλλαξουν αποψεις, να πουνε το μακρυ τους και το κοντο τους. Και λαθος να ειναι, δεν υπαρχει δολος η σκοπιμοτητα.

Το αν καποια ηχεια μπορουν να παιξουν καλυτερα η χειροτερα δεν ειναι το ζητουμενο (προσωπικα τους μεγαλους Atmasphere τους εχω εμπιστοσυνη). Αν για παραδειγμα πηγαιναμε στην ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ δεν θα κουβαλουσαμε μαζι μας τα LIPINSKY ουτε τα K+H. Νομιζω οτι καταλαβαινεις πολυ καλα τι θελω να πω. Εξ αλλου και λαθος να ειμαστε βρε αδερφε, τι σκατα φιλοι ειμαστε, θα μας ανεχτεις και με τα λαθη μας.

Κατι ακομη ρε Κωστα. Στο Avsite που το εχουμε κανει σπιτι μας, πρεπει να παραδεχτουμε μια αδυναμια μας.

Μας λειπουν τα συγκριτικα. Αυτα που τοσο απλοχειρα μας τα εδινε ο Βασιλης Τσαντουλης και 2-3 ακομη. Τωρα με ιδιαιτερη χαρα τον ξαναβλεπω στην παρεα μας (οπως και καποιους ακομη να μην φυγω απο την ουσια αναφεροντας ονοματα).

Αλλα γιατι να ειναι μονο αυτος? Γιατι κι εδω στην Θεσ/νικη οταν μας δινεται η ευκαιρια και οπως μας δινεται, να μην κανουμε κατι αναλογο? Επαγγελματιες δεν ειμαστε και λαθη θα κανουμε. Αλλα θα περασουμε καλα, θα την βρουν μαζι με μας και καποιοι αλλοι διαβαζοντας τα οσα γραφουμε. Και σε τελικη αυτο δεν ειναι ενα απο τα ωραια του να εισαι μελος σε ενα φορουμ?
Σου δίνω δίκιο Βασίλη μου σε πολλά από αυτά που λες.

Ναι, μας λείπουν τα συγκριτικά.
Ναι, περνάμε καλά σε τέτοιες συγκεντρώσεις.
Ναι, δε χρειάζεται το καλύτερο στέρεο.
Ναι, δε πειράζει να γίνουν και λάθη.

Το μόνο "πρόβλημα" σε κάποια "σετάπ" και κάποιες "συμπεριφορές", είναι η ολοκληρωτική αδυναμία των συμμετεχόντων να κατανοήσουν τι εστί αντικειμενικά καλύτερο και ποια είναι τα αντικειμενικά μειονεκτήματα κάποιων μηχανημάτων.

Και εξηγούμαι.

Είμαι βέβαιος πως το ηχοσύστημα του Λου-Σου παίζει πάρα πολύ ωραία.
Και δε χρειάζεται καν να παίζει τόσο "ωραία" ή να είναι τόσο "καλό" ένα ηχοσύστημα για να ακούσεις κάποιες διαφορές.

Είμαι όμως και βέβαιος πως το "ωραία" με το "σωστά" είναι δυό διαφορετικά πράγματα, όπως και οι προτιμήσεις των ανθρώπων στον ήχο.

Και ξαναλέω, ο ενισχυτής του Λουκ μπορεί να προσφέρει ατελείωτη ευχαρίστηση στο άκουσμα μουσικής, δεν έχει όμως τα προσόντα να αναδείξει τις ανωτερότητες του ψηφιακού μέσου, όσον αφορά τα δυναμικά και τον έλεγχο. Αυτά που λέω, δεν είναι θέμα "γνώμης", είναι αντικειμενικά πράγματα, αν θες το καταλαβαίνεις, αν δε θες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ξέρεις πολύ καλά πως δε πρόκειται να χαλάσουμε την ζαχαρένια μας (πόσο μάλλον την παρέα μας) για τέτοιες αηδίες..

Θα στο πω με παράδειγμα: είχα πάει στον πολύ καλό μου φίλο, τον Γιαννάκη τον Κοτσίδη, το ενισχυτάκι το κακό-ψηφιακό. Κι ο Γιαννάκης έχει άτμα λαμπάτους στο σπίτι. Με το που μπήκε το ενισχυτάκι, όλα στρώσαν. Ήρθε σωστό μπάσσο (όχι ουρές και κρεμάσματα), ήρθαν πρίμα με "σώμα" κι έκταση, ήρθαν δυναμικά, ήρθε καθαρότητα, ήρθε σωστή οδήγηση. Αντικειμενικά μιλώντας, η βελτίωση στον ήχο ήταν άνευ προηγουμένου. Έλα μου όμως που το φιλαράκι μου ο Γιαννάκης δε γούσταρε! Ήθελε πιο πολύ "σώμα" στα μπάσσα (ανεξέλεγκτο μουμάρισμα, μπίχλα), τον ενοχλούσαν τα πρίμα (πιο γλυκό άκουσμα είναι το "ψαλιδισμένης" απόκρισης), ήθελε πιο γλυκό κι ήρεμο ήχο, όχι ξεσπάσματα και δυναμικά και βλακείες. Να χαρώ εγώ! Ξέρει τι θέλει, ξέρει τι γουστάρει, όλα όμορφα! Αλήθεια σου λέω, γουστάρω με τα 1000 να είναι ευτυχισμένο το φιλαράκι μου, και θέστηκα τι ηχεία κι ενισχυτικά έχει, σκασίλα μου μεγάλη, 10 παπαγάλοι...:135:

Αλλά άλλο τι σου αρέσει, κι άλλο τι είναι πιο σωστό.
Και από τη στιγμή που έχει τον άτμα να παίζει τα ηχεία του, που να καταλάβει ποιο ντακ έχει καλύτερα ελεγχόμενο κι εκτεταμένο μπάσο? Είναι εντελώς αδύνατο! Απλά πράγματα, κατανοητά.

Όταν πεις στο Λουκ "να, αυτό έχει καλύτερο μπάσσο, με πιο καλή ατάκα κι έλεγχο", αν αυτός σου απαντήσει: "το άλλο όμως έχει "ψυχή", έχει "συναίσθημα", είναι "αναλογικό", ε, τότε μάνα μου τι να συζητήσεις?

Είναι πιο εύκολο να σε στήσουν σε ένα αμφιθέατρο και να σου πουν να εξηγήσεις μικρο και μακρο οικονομικά στα σουαχίλι. :139:

Είναι σαν αυτό το "αριστούργημα" του Λουκ:

Πρέπει να το ζήσης για να ξέρεις. Γιαυτό αξίζει να ζείς αναλογικά.Λ.Σ.

Ε, αυτά δε παλεύονται με λογική κι επιχειρήματα, δε παίζει καν.

τι να συζητάμε λοιπόν?:144:

Πολύ πολύ φιλικά, και χωρίς καμιά διάθεση να παρεξηγηθώ με κανέναν...:126:

Reaction score
777
Λοιπόν guys...
πάω μία βολτίτσα τώρα ως αργόσχολος Έλλην που είμαι.

όταν γυρίσω θα βάλω δισκογραφία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ψηφιακοί για να νικήσουν τα κόκκινα θηρία του Λουκά!!!:143:

Στο Λουκά δέν συστήνω τίποτα...μάλλον ξέρει αρκετά καλύτερα τί εκτέλεση θα παίξει καλά...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Θα περιμενα σε μια τετοια εκδηλωση να υπαρχουν αρκετες συμμετοχες, ετσι κι απο περιεργεια. Δυστυχως οταν ξεκιναμε με καχυποψιες και εν πασει περιπτωσει με οτι εχει προηγηθει, δημιουργειται ενα κλιμα οχι ευχαριστο (πολυ περισσοτερο για τον οικοδεσποτη).
Βασίλη, δεν υπάρχει κανένας λόγο να απορείς. Ο κόσμος δεν είναι χαζός. Βλέπει και καταλαβαίνει. Αυτό το "πράγμα" δεν είναι συγκριτικό, είναι μια κάκιστη version βινυλιακού εγωισμού και ξερολισμού, σαν αυτόν που ουκ ολίγες φορές μας έχει συνηθίσει ο μεσιές ΛουΣου. Μην μπερδεύεις τον Τσαντουλή με τον ΛουΣου γιατί είναι σαν να μπερδεύουμε για την βούρτσα και την...

Συγκριτικά αγαπητέ μου φίλε, δεν μπορούν να γίνουν με οικοδεσπότες που δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό για το οποίο συζητάμε. Είναι πασιφανές ότι του δείχνουν το φεγγάρι κι αυτός κοιτάζει το δάχτυλο διότι πολύ απλά αρνείται να δεχτεί οτιδήποτε άλλο. Τα παραδείγματα τόσα πολλά που βαριέμαι και να τα αναφέρω. Αντιμετωπίζει τους πάντες ως κακούς που θέλουν να του φάνε τη δουλειά. Για ποιόν λόγο να συμμετάσχει κανείς σε αυτό το πράγμα; Δεν ξέρει ούτε τι θα ακούσει, ούτε πως θα το ακούσει, ούτε πως θα το συγκρίνει.

Εγώ είμαι υπέρ των μαζώξεων, πάντα ήμουν. Και ο ΛουΣου ξέρει ότι ήμουν ο πρώτος από τα φόρα που πήγα στο σπίτι του και έγραψα γι αυτόν στο internet! Αλλά είναι διαφορετικό πράγμα οι επισκέψεις για να ακούσει ή να αγοράσει κανείς μουσική από την οργάνωση ενός "συγκριτικού". Ο άνθρωπος αυτός, παρά την ισχυρογνωμοσύνη του, δεν μπορεί να κάνει αυτό που του βάζετε να κάνει και όσο πιο πολύ επιμένει τόσο πιο πολύ θα εκτίθεται.

Να πάτε να ακούσετε μουσική και να περάσετε καλά. Μέχρι εκεί όμως. :126:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.186
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Σοβαρά δεν είστε επαγγελματίες???Και ο κύριος στεφανίδης(στου οποίου θα γίνει η συνάντηση) δεν έχει αντιπροσωπία με ηχητικά μηχανήματα και δίσκους??Η μήπως είναι απλός χομπίστας??

Έλεος ρεεεεεεεεεεεεεε
ΙΜΗΟ, και σόρυ που θα "στην πω", αλλά κακώς το συνεχίζεις.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που είναι επαγγελματίας ο Λου-Σου.

Επίσης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν τα φιλαράκια μου φεύγοντας από τον Λουκ, φύγουν με 10 βινύλια ο καθένας παραμάσχαλα (αγορασμένα). Με γειές τους, και καλές ακροάσεις!

Αν με αυτό είναι ευτυχισμένα τα φιλαράκια μου, δε θέλω τίποτε παραπάνω. Μα αυτή είναι όλη η ουσία του χόμπι μας!

Καθόλου δε με ενοχλεί αν βγάζει χρήματα ο Λουκ από τα φιλαράκια μου. Και γιατί να με ενοχλεί άλλωστε? Μικρά παιδιά είναι ή δε ξέρουν που να τα ξοδέψουν?

Τες πα, ας μη το παρατραβήξω, νομίζω έπιασες το νόημα.:126:

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

ΙΜΗΟ, και σόρυ που θα "στην πω", αλλά κακώς το συνεχίζεις.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που είναι επαγγελματίας ο Λου-Σου.

Επίσης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν τα φιλαράκια μου φεύγοντας από τον Λουκ, φύγουν με 10 βινύλια ο καθένας παραμάσχαλα (αγορασμένα). Με γειές τους, και καλές ακροάσεις!

Αν με αυτό είναι ευτυχισμένα τα φιλαράκια μου, δε θέλω τίποτε παραπάνω. Μα αυτή είναι όλη η ουσία του χόμπι μας!

Καθόλου δε με ενοχλεί αν βγάζει χρήματα ο Λουκ από τα φιλαράκια μου. Και γιατί να με ενοχλεί άλλωστε? Μικρά παιδιά είναι ή δε ξέρουν που να τα ξοδέψουν?

Τες πα, ας μη το παρατραβήξω, νομίζω έπιασες το νόημα.:126:
Κοίτα ούτε εμένα με ενδιαφέρει αν πάρουν 100 δίσκους. Άλλα τουλάχιστον να μην ακούω ότι δεν έχουν σχέση με αυτόν τον χώρο επαγγελματικά...Αυτό το λένε για να έχει πιο πολύ αξιοπιστία(ας γελάσω..) το συγκριτικό τους. Αυτό δεν είναι συγκριτικό είναι μάζεμα για την αποθέωση της ανωτερότητας του βινυλίου που έχει πεθάνει εδώ και 2 δεκαετίες και αρνούνται κάποιοι να το κατανοήσουν...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Θα στο πω με παράδειγμα: είχα πάει στον πολύ καλό μου φίλο, τον Γιαννάκη τον Κοτσίδη, το ενισχυτάκι το κακό-ψηφιακό. Κι ο Γιαννάκης έχει άτμα λαμπάτους στο σπίτι. Με το που μπήκε το ενισχυτάκι, όλα στρώσαν. Ήρθε σωστό μπάσσο (όχι ουρές και κρεμάσματα), ήρθαν πρίμα με "σώμα" κι έκταση, ήρθαν δυναμικά, ήρθε καθαρότητα, ήρθε σωστή οδήγηση. Αντικειμενικά μιλώντας, η βελτίωση στον ήχο ήταν άνευ προηγουμένου. Έλα μου όμως που το φιλαράκι μου ο Γιαννάκης δε γούσταρε! Ήθελε πιο πολύ "σώμα" στα μπάσσα (ανεξέλεγκτο μουμάρισμα, μπίχλα), τον ενοχλούσαν τα πρίμα (πιο γλυκό άκουσμα είναι το "ψαλιδισμένης" απόκρισης), ήθελε πιο γλυκό κι ήρεμο ήχο, όχι ξεσπάσματα και δυναμικά και βλακείες. Να χαρώ εγώ! Ξέρει τι θέλει, ξέρει τι γουστάρει, όλα όμορφα! Αλήθεια σου λέω, γουστάρω με τα 1000 να είναι ευτυχισμένο το φιλαράκι μου, και θέστηκα τι ηχεία κι ενισχυτικά έχει, σκασίλα μου μεγάλη, 10 παπαγάλοι...:135:

Αλλά άλλο τι σου αρέσει, κι άλλο τι είναι πιο σωστό.

χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχ!!!

εισαι μεγαλος!!

(καρδουλες απο που βγαζει???
ειναι δυνατον τοσες χαζες φατσουλες εχουμε , τωρα που θελω καρδουλες δεν εχει???

:404::442::442:

τις βρηκα..τζαμπα το κραξιμο..)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.186
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Κοίτα ούτε εμένα με ενδιαφέρει αν πάρουν 100 δίσκους. Άλλα τουλάχιστον να μην ακούω ότι δεν έχουν σχέση με αυτόν τον χώρο επαγγελματικά...Αυτό το λένε για να έχει πιο πολύ αξιοπιστία(ας γελάσω..) το συγκριτικό τους.
καλά βρε, από αυτό θα δεις την αξιοπιστία ενός συγκριτικού? εκεί κόλλησες τώρα? μα για όνομα...

τες πα, καλά κάνει ο Λουκ κι είναι επαγγελματίας, και δε θα με πείραζε καθόλου να ήταν όλοι τους επαγγελματίες στο χώρο.

για να έχει αξιοπιστία το συγκριτικό, άλλα χρειάζονται, κι όχι να είναι ή να μην είναι επαγγελματίες του χώρου ή να φοράν κόκκινες κάλτσες ή να ξέρουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις των συμμετεχόντων και τις επιδόσεις τους στο σεξ, ή την άποψή τους για την (αναλογική) ζωή...:143::138::135:

ΥΓ όσο για τις επιδόσεις στο σεξ που ανέφερα, δεν είναι τυχαίο. αν είχε στόμα ο άσπρος ο δερμάτινος καναπές του Γιαννάκη, να δεις τι θα μάθαινες....:136:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Γιατί καλέμ';
Να σου πω.
Ο Σκαλ, δεν είναι τυχαίος στο χόμπι και φυσικά δεν είναι χαζός. Σε σχέση με τον ΛουΣου γνωρίζει πάρα πολλά παραπάνω κιλά hi-fi. Έχει τονίσει επανειλημμένα την τεχνική ανεπάρκεια του ΛουΣου σε διάφορα θέματα ενώ έχει κάνει πολύ τεκμηριωμένες παρατηρήσεις αφ' ενός για το λανθασμένο στήσιμο των ηχείων και της θέσης ακρόασης του ΛουΣου και αφ' ετέρου για την αδυναμία των ενισχυτικών του να τα οδηγήσουν. Αυτά είναι εδώ γραμμένα, όποιος ψάξει θα τα βρει. Εν ολίγοις ξέρει πολύ καλά ότι το σύστημα - χώρος, παρόλο που παίζει όμορφα, δεν ενδείκνυται για σοβαρές συγκρίσεις. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο οικοδεσπότης δεν γνωρίζει τι πρέπει να συγκρίνει και δεν έχει και μηχανές για να το κάνει, είμαι απολύτως βέβαιος πως καταλαβαίνει πολύ καλά ότι αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ονομαστεί συγκριτικό. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να μιλάει για εξαγωγή συμπερασμάτων, προφανώς γιατί τον συνεπαίρνει η βινυλιολατρεία του ΛουΣου και το προκαθορισμένο "αποτέλεσμα" ή όπως αλλιώς ονομαστούν οι εντυπώσεις της ακροάσεως.

Στην τελική βέβαια καλά κάνει. Ο Σκαλ είναι παθιασμένος χομπίστας Είμαι σίγουρος ότι αν είχε χρόνο θα ανέβαινε να τους έφτιαχνε αυτός το συγκριτικό, να τα κανόνιζε όλα όπως ακριβώς πρέπει να γίνουν και δεν θα τα άφηνε στην φάση που είναι. Δυστυχώς είναι μακρυά.

...

Reaction score
59
Μόλις έλαβα email από το Μαντείο των Δελφών. Δεν άντεξε άλλο η Πυθία διαβάζοντας τη συζήτησή μας απεφάνθη: Μα τόσο μ@λ@κες ειναι οι απόγονοί μας!!! Λ.Σ.

Reaction score
6
οταν παιζεις με τα καλωδγια ρεβματος φιλε μας ΣΚΑΛ να προσεχεις και να μην ασχολεισαι με τον .....:138:ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.

Υπαρχει κινδυνος ηλεχτροπληξιας τσιζ και απο.. ΣΚΑΛ .... >>>.....ΗΛΕΚΤΡΟΣΚΑΛ....:110:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.186
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

είστε τρελλλλλλοί για δέσιμο ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

:143::135::143::135:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv