Ερωτική πρόβα στο Θάνατο

D

deleted user 10898

Guest
- Θέλω να δω την Υακίνθη 20 χρονών. Πόσο το θέλω!

- Έχω το δικαίωμα να τη δω, κι αν δεν το 'χω θα το πάρω!

- Δυο κοριτσάκια στο σπίτι μας μόνα; Όχι! Ποτέ!

- Δεν είναι δυνατόν να τα αφήσω!

Πρέπει να υπερβώ τα πάντα!

Κι αν φταίω για όλα,

πρέπει να πληρώσω, ναι, αλλά όχι με το φευγιό.

- Νομίζω ότι αρκετά πλήρωσα

μέσα στο θυελλώδη

και πανάσκημο αυτό χρόνο!!!!

- Άλλα, κι άλλα τόσα μπορώ ν' αντέξω,

φτάνει να μη φύγω.

- ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΩ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ.

20/2/1991

Ο Δημήτρης Λάγιος Πέθανε στις 11/04/1991 και η τέφρα του διασκορπίστηκε στα νερά της Ζακύνθου και της Κύπρου (την οποία, από το 1985, αναγνώριζε ως δεύτερη πατρίδα του). Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε ο δίσκος Ερωτική Πρόβα (Στο Θάνατο, όπως ήταν ο αρχικός τίτλος), σε στίχους δικούς του και του Μ. Ελευθερίου, με ερμηνευτές τους Γ. Νταλάρα, Χ. & Π. Κατσιμίχα και Σ. Γιαννάτου.

D

deleted user 10898

Guest
Από ένα αφιέρωμα του περιοδικού Μετρονόμος, 12/06:

Ο Δημήτρης Λάγιος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 07/04/1952, όπου και μεγάλωσε. Η αγάπη του για τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της πατρίδας του (χρώματα, ήχοι, κύματα) τον οδήγησαν στην έρευνα, στη μελέτη, στην καταγραφή και στη διδασκαλία έργων της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής, απ' όπου προέκυψαν έξι δισκογραφικές δουλειές και η σύσταση του συνόλου καλλιτεχνών Μουσικό Ασκηταριό, με το οποίο διοργάνωσε γιορτές τέχνης και λόγου στη Ζάκυνθο.
Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Aκολουθούν τέσσερα χρόνια θητείας στην Αμερική δίπλα στον Ernest Brown. To 1979 επιστρέφει στην Ελλάδα και ασχολείται με διάφορες μορφές σύνθεσης (θέατρο, μουσική δωματίου, μουσική για μπαλέτο, συμφωνικά έργα, μελοποίηση ποιητών, τραγουδοποιία). Συμμετέχει με τον Αριστείδη Μόσχο στη δημιουργία του Λαϊκού Σχολείου Παραδοσιακής Μουσικής, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει το Μουσικό Σχολείο Μυκόνου και το Μουσικό Σχολείο του δήμου Αλίμου. Υπήρξε επίσης ιδρυτής και πρόεδρος του Κάλβειου Κέντρου Μουσικών Μελετών και του Καλβειου Ωδείου, καθώς και μόνιμος συνεργάτης της Ορχήστρας Νυκτών Εγχορδων.
Εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ελληνική δισκογραφία το 1982 με το έργο Ο Ήλιος Ο Ηλιάτορας σε ποίηση Ο. Ελύτη και ερμηνεία Ε. Βιτάλη, Ν. Δημητράτου (απ' όπου και η πρώτη συνεργασία του με τον Γ. Νταλάρα), ενώ το 1980 είχε προηγηθεί -σε περιορισμένη κυκλοφορία- ο δίσκοςΡήγας Φερραίος. Μελοποίησε ακόμα κείμενα των Μιχ. Μπουρμπούλη, Φ. Λάδη, δικούς του, Τ. Κεφαλληνού, Κλ. Αγγελίδου, Κ. Καρυωτάκη (ανέκδοτα), Α. Κάλβου (ανέκδοτα), Μ. Ελευθερίου, αποσπάσματα ψαλμων του Δαυίδ, Ε. Παλληκαρίδη, Δ. Λιμπέρτη, Στρ. Πασχάλη.
Συνεργάστηκε επίσης με τους Σ. Μπέλλου, Α. Καλογιάννη, Η. Βάργκα, Μ. Κωχ, Α. Παρλωπάνου, Χ. & Π. Κατσιμίχα, Σ. Γιαννάτου. Από το 1980 έως το 1994 κυκλοφόρησαν συνολικά 16 δίσκοι του, ενώ τέσσερις δουλειές του παραμένουν ακόμα ανέκδοτες.

D

deleted user 10898

Guest
και κατι που δεν ηξερα μεχρι προσφατα οτι ηταν δικο του...

[YOUTUBE]y-4gS9VRdpQ[/YOUTUBE]

Reaction score
4
Απάντηση: Ερωτική πρόβα στο Θάνατο

:624: Μεγάλη φυσιογνωμία ο Λάγιος....Κρίμα που είναι μέσα σε όλη την ιστορία και ο ακατονόμαστος.....

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ερωτική πρόβα στο Θάνατο

:624: Μεγάλη φυσιογνωμία ο Λάγιος....Κρίμα που είναι μέσα σε όλη την ιστορία και ο ακατονόμαστος.....
και εγω ακουγα νταλαρα και ετρεχα...μακρια...
αλλα του αξιζει ενα μπραβο για την συγκεκριμενη ιστορια...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ερωτική πρόβα στο Θάνατο

και κατι που δεν ηξερα μεχρι προσφατα οτι ηταν δικο του...

[YOUTUBE]y-4gS9VRdpQ[/YOUTUBE]
Μετά από μια νύχτα με τσίπουρα, θαλασσινά και αναμνήσεις.. είπα να μπω avsite να χαλαρώσω λίγο.. και πέφτω στο μήνυμα αυτό.. μην το κάνεις φίλε μου σε παρακαλώ.. είμαστε ανατολίτες και μας πονάνε τα αγαπημένα μας τραγούδια στις ευαίσθητες στιγμές μας.. μεγάλοι άνθρωποι και μας παίρνουν τα ζουμιά.. :117: καληνύχτα

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.961
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid