Στην γωνια του antkots

Reaction score
11
Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Συμφωνοι caravelle, αλλα μηπως ξεχνας οτι το καθε ενα απο τα ποδαρικα του ηχειου του συστηματος του φιλου μας κανει οσο κανουν δυο ΜΚΙΙ μαζι?

Ελα σε παρακαλω, σεβομαστε εναν εξαιρετικο ανθρωπο με ενα απιστευτο και πανακριβο συστημα...
Συγνώμη αλλά αν θεωρείς ότι κάνοντας μία τεχνική συζήτηση με επιχειρήματα, προσβάλουμε κάποιον αξιοσέβαστο άνθρωπο που έχει ακριβά μηχανήματα, νομίζω ότι μπερδευτήκαμε πολύ!

Φιλικά πάντα, καληνύχτα!

:107:

Reaction score
1.685

Αν μου επιτρεπεις δεν εχουμε το δικαιωμα να κανουμε κανενος ειδους τεχνικη συζητηση στο προσωπικο νημα ενος ανθρωπου για θεματα που δεν αφορουν το συστημα του.

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Στην γωνια του antkots

....Σταματη αν ολα παιζουν το ιδιο γιατι καθε ενα εχει τον δικο του ηχο και χαρακτηρα? και με την ιδια κεφαλη φυσικα.

Και σου μιλαει ενας ανθρωπος (εγω) που εχει 3 πλατω στα χερια του τωρα και εχουν περασει απο τα χερια του αλλα 7, και με 6 κεφαλες.....
Ο "χαρακτήρας" Κωστή είναι το χαρακτηριστικό που κάνουν τα προιόντα να διαφέρουν μεταξύ τους. Αν παρατηρήσεις ο "χαρακτήρας" που λες, μεταξύ προιόντων, ακόμα και ίδιας ακριβώς κατηγορίας τιμής, κάνει τη διαφορά. Κανείς μας όμως δεν μπορεί να πει οτι το Χ προιόν είναι κατα κράτος και σημαντικά ή και χαοτικά καλύτερο από το Α προιόν. Κι αυτό γιατί υπάρχει η διαφορά του "χαρακτήρα".

Αυτό δηλαδή που αρέσει σε μένα, μπορεί για σένα να είναι απαρατήρητο, ή μπορεί και να μη σου αρέσει τόσο.. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα πει κανείς από τους δυό μας οτι είναι συγκριτικά απίστευτες οι διαφορές, έτσι δεν είναι?

Έχεις ακούσει πολλά συστήματα, όταν πχ ακους ένα σύστημα σαν του Αντώνη, εκεί σίγουρα λες οτι είναι κατα κράτος καλύτερο από ένα πχ σαν το δικό μου. Όμως στο ίδιο σύστημα, ή του Αντώνη, ή το δικό μου, εαν συγκρίνεις 2 πικάπ ίδιας τιμής με τις ίδιες κεφαλές, θα διακρίνεις διαφορές μόνο στον "χαρακτήρα".

Έτσι λοιπόν, εσένα μπορεί να σου ταιριάζει ο ήχος αυτός, και εμένα απλά να μου αρέσει, κανείς μας όμως δε θα πει οτι βρήκε χαοτικές διαφορές.
Το ίδιο λοιπόν πιστεύω οτι θα γινόταν και με ακριβότερα πλατώ..:126:

Reaction score
1.815
Με λίγα λόγια θα έλεγα οτι τη διαφορά σε ένα πικάπ την κάνει η κεφαλή και το phono stage και όχι απαραίτητα το πλατό. Αν υποθέσουμε βέβαια οτι έχουμε ένα πλατό της προκοπής και όχι ένα χάρβαλο τύπου ..Arpasonic!
Θα συμφωνήσω δηλαδή με τον ΝΙΚΝΜ στο ποστ #164:403:

Reaction score
1.685

Σταματη μου ο βασικος ρολος ενος πλατω ειναι να δημιουργει τις τελειοτερες συνθηκες ωστε να περιστρεφει τον δισκο.
Ο ρολος του βραχιονα ειναι να δημιουργει τις τελειοτερες συνθηκες ωστε η κεφαλη να "αισθανεται" οτι δεν ακουμπαει πουθενα, σαν να την κρατα μια λεπτη κλωστη απο ψηλα.

Τοτε και μονον τοτε η κεφαλη θα κανει την δουλεια της σωστα και μονον τοτε θα παιξει αυτο που πρεπει να παιξει....
Σε καθε αλλη περιπτωση ο θορυβος και ολοι οι αλλοι προηγουμενοι παραγοντες οι οποιοι δεν εχουν πληρωθει θα την "καταστρεψουν" ηχητικα.

Αυτα για να συμβουν δεν ειναι καθολου κατι απλο, και το ξερουμε ολοι, εδω ερχεται η διαφορα του ενος πλατω απο το αλλο και σαφως και οι διαφορες της τιμης τους.
Δεν δικαιολογω αυτα τα τρελλα ποσα που ζητουν καποιοι αλλα δεν μπορω ταυτοχρονα να αγνοησω την αξια κατασκευης τους και την αναγκαιοτητα αυτης.

Ταυτοχρονα οσο και να θελω να πιστεψω οτι δεν χρειαζεται κατι "εξωτικοτερο" και οτι κατι πιο απλο θα μπορουσε να αποδωσει το ιδιο, η πραξη με διαψευει και με προσγειωνει....(δυστηχως).

Το ποστ 164 του Νικου μιλα για μια προχειρη ενδεχομενως λυση εως οτου βρει αυτο που του αρεσει. Λογικο ειναι αλλα δεν μπορει να θεωρηθει κανονας.

Τελος φανταζομαι οτι εχουμε αγνοησει καποια βασικα πραγματα.

Reaction score
1.815
Κωστή ουσιαστικά συμφωνούμε μαζί. Γιατί κι εσύ όπως νομίζω και ο καθένας που σέβεται τα χρήματά του είσαι σκεπτόμενος και σίγουρα δε "μασάς" από τις τρέλλες των κατασκευαστών.

Όπως επίσης και εμένα μου αρέσει να θαυμάζω τα πολύ όμορφα έργα τέχνης που φτιάχνουν συνεχώς οι ψαγμένες εταιρίες (βιοτεχνίες ή μη δεν έχει σημασία), καθώς και τα απίστευτα προιόντα που έφτιαχναν παλαιότερα οι consumer εταιρίες του χώρου.

Απλά θεωρώ οτι τόση πολύ λεπτομέρεια, είναι οξύμωρο να ζητά υπερβολικά βαλάντια για ξόδεμα.. Θέτω κι εγώ στον εαυτό μου το ερώτημα "Τελικά αξίζει τόσα πολλά λεφτά ένα πλατώ και ένας ακριβός βραχίονας?"

Νομίζω κατά την ταπεινή μου άποψη οτι αυτό ισχύει περισσότερο στους εν/τες και στα ηχεία.. Στα πλατώ και γενικά στα συστήματα πικάπ νομίζω οτι είναι υπερβολή. Ισως κάνω και λάθος...

Εξαρτάται και από τι δισκοθήκη έχει ο καθένας. Δηλαδή θέλω να πω.. όσο κορυφαία αίσθηση και να σου δίνει το πλατώ και ο βραχίονας (πάντα από θεωρητικής πλευράς, γιατί από "ακουστικής" το λέμε "χαρακτήρα"), τι να το κάνεις, αν δεν έχεις μεγάλη δισκοθήκη (πάνω από 2000 δίσκους που τους ακούς καθημερινά), ή άν βάλεις το δίσκο με τα τσικι τσίκι και τη remastered εγγραφή? Μάλλον θα ξενερώσεις απότομα με το αποτέλεσμα στο τέλος..

Reaction score
1.685

Αυτο που λες για την δισκοθηκη ερχεται δευτερο, δεν μπορεις να "απαγορεψεις" σε καποιον την δυνατοτητα να θελει να αγορασει ενα καλο πλατω και να ακουει remastering εγγραφες, σαφως ομως ειναι ενας παραγοντας.

Πιστεψε με εχω ακουσει απο το 1983 εως σημερα σχεδον οτι πλατω εχει κυκλοφορησει στην Ελλαδα με απιθανους συνδιασμους σε απιθανα η μη συστηματα, η ιδιοκτησιακη μου εμπειρια οπως σου ειπα μαλλον θα μπορουσε να θεωρηθει ακομη και υπερβολη αλλα ισχυει. Ολα μα ολα μα ολα αυτα τα πλατω επαιζαν διαφορετικα μεταξυ τους..

Η λεπτομερια οπως αναφερεις κανει την διαφορα και σαφως αυτη η διαφορα παιρνει πολυ μεγαλυτερες διαστασεις αναλογα το συστημα και τις απαιτησεις μας. Στο ρημαδοχομπι αυτο καθε τι ακουγεται και οι αναβαθμισεις εχουν λογαρυθμικο χαρακτηρα, τι να κανουμε.

Το αν αξιζει το ξερει μονον αυτος που το κανει...

Reaction score
6
ΠΟΛΛΑ προιοντα ειναι υπερτιμημενα απο τον κατασκευαστη τους.
ειδικα τα πικαπ που δεν εχουν την επαναστατικη τρομερη τεχνολογια.....

ο καθε κατασκευαστης ανακοινωνει μια καποια βελτιωση σαν να ανακαλυψε την κοτα με τα χρυσα αυγα και τη χρεωνει καποιες χιλιαδες ευρω.

Για δειτε τι γινεται με το Thorens TD 124 ΤΟΥ 1960....ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...LUXURY ...ΠΙΚΑΠ....των χιλιαδων ευρωπουλων..του 2010 ....

Εχω ακουσει τετχοιο και.....αναθεωρησα πολλα...

πολλοι δε τα τσιμπανε οπου τα βρουν και τα κανουν πικαπ αναφορας ενω εχουν πικαπ αρκετων η πολλων χιλιαδων ευρω.

σοκ.....οταν το ακουω..

Reaction score
1.685

Ναι Νικο και ετσι ειναι, αλλο ομως αυτο και αλλο οτι ενα πικαπ των 500 ευρω δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο ενα πιο αξιολογο, η αν προτιμας δεν αξιζει η αγορα καποιου πιο αξιολογου.

Το ιδιο θα μπορουσαμε να πουμε και για την κεφαλη η για το phono? Εκει γιατι εστιαζουμε στο καλυτερα δυνατον η στην συχρονη σχεδιαση και φιλοσοφια?

Reaction score
1.685

Τελικα πιστευω οτι εχουμε παρενοησει το ποιος πρεπει να ειναι ο ηχος ενος πικαπ, πως πρεπει να παιζει δηλαδη..

Ξυλοσουπα οπως οι θρυλοι?, για την εποχη τους με τις δυνατοτητες κατασκευης τους ηταν, και σημερα απλα παιζουν μουσικη. Τι σχεση ομως εχει αυτη η μουσικη απο την μουσικη, απο την δυναμικη ενος ζωντανου γεγονοτος?
Η μηπως εκεινη την εποχη οι μουσικοι επαιζαν σαν υπνοτισμενοι και σημερα ζωηρεψαν?

Και μετα ερχεται ο "αλλος" και σου λεει οτι το CD παιζει καλυτερα. Εμ βεβαια οταν εχεις σαν αναφορα μερικους απο τους θρυλους, λογικο ειναι...

Reaction score
1.815

...Και μετα ερχεται ο "αλλος" και σου λεει οτι το CD παιζει καλυτερα. Εμ βεβαια οταν εχεις σαν αναφορα μερικους απο τους θρυλους, λογικο ειναι...
:143::142:
Καλέ ποιός είπε κάτι τέτοιο??
Πικάπ και τα μυαλά στα κάγκελα λέμε!!!!!!:144:

Reaction score
1.685

Βρε μια χαρα τα λες, πικαπ και παλι πικαπ, αλλα 40 να ρωτησεις 40 διαφορετικους ηχους θα σου φτιαξουν με τα πικαπ. Ποιος ειναι ο σωστος?

Reaction score
1.815
Ένα τέτοιο πάντως χάρισε ο zizik....
http://www.vinylengine.com/library/thorens/td135.shtml
Και παίζει μια χαρά!

Τωρα για το ποιος είναι ο σωστός ήχος... χμμμ.
Όποιος σ' αρέσει Κωστή!!!:126:

Ούτως ή άλλως παραμετροποιήσιμος είναι!!! Όποτε θες τον διαφοροποιείς!
Αυτή είναι και η μαγεια του..

Reaction score
1.685

Χμ Σταματη, στην υψηλη πιστοτητα (αν αυτο θελει καποιος) δεν χωρα "αυτο που σ αρεσει", σε καθε αλλη περιπτωση, ναι ισχυει.

Πρεπει να ορισουμε το που ανηκει ο καθε ακροατης..

Αστο φιλε μου, αυτη η μαγεια ποναει και ποναει πολυ...

Reaction score
1.815
Λοιπόν θα τολμήσω να σε καλέσω στο σπίτι, αλλά θα μου φέρεις παραμάσκαλα 2 πικάπια σου όποια σ αρέσουν περισσότερο... Γαλακτομπούρεκο μη φέρεις γιατί θα σε περιμένει!
Πάω γιατί ...ανήκω πλέον στο Μορφέα και δεν το παλεύω!!
Καλό βράδυ!:605:

Reaction score
6

Ναι Νικο και ετσι ειναι, αλλο ομως αυτο και αλλο οτι ενα πικαπ των 500 ευρω δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο ενα πιο αξιολογο, η αν προτιμας δεν αξιζει η αγορα καποιου πιο αξιολογου.

Το ιδιο θα μπορουσαμε να πουμε και για την κεφαλη η για το phono? Εκει γιατι εστιαζουμε στο καλυτερα δυνατον η στην συχρονη σχεδιαση και φιλοσοφια?
ναι Κωστα καλο θα ηταν, αφου ομως πρωτα εχουμε εναν αριστο βραχιονα ,κεφαλη και phono, να ειχαμε και ενα εξαιρετικο πλατω που πραγματικα να αξιζει τα λεφτα του οχι σε βαρος και design αλλά σε ηχο.

πιστευω πως πιο σημαντικα κομματια ειναι η κεφαλη και το phono stage και μετα ο βραχιονας και το πλατω (που ομως θα πρεπει να λειτουργουν εντος προδιαγραφων και να ειναι σωστα ρυθμισμενα).

Καλο ειναι Κωστα να τα εχουμε ολα καλα και αψογα απο την αρχη, αλλά κατι τετοιο στοιχιζει πολλα και δεν ξερουμε τελικα αν θα ταιριαξει στο συστημα μας.

Αλλο να ψαχνουμε για το ιδανικο cd και αλλο για το ιδανικο πλατω, βραχιονα, κεφαλη και phono stage ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ -ΣΥΣΤΗΜΑ -ΠΗΓΗ που μια και μονο αλλαγη δινει τεραστιες διαφορες προς το καλυτερο η το ΠΟΛΥ χειροτερο..

Το θεμα πικαπ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ειναι τοσο ενδιαφερον αλλά και τοοσο'' ευθραυστο''.

Reaction score
6

Βρε μια χαρα τα λες, πικαπ και παλι πικαπ, αλλα 40 να ρωτησεις 40 διαφορετικους ηχους θα σου φτιαξουν με τα πικαπ. Ποιος ειναι ο σωστος?

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ....

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ!!

Reaction score
1.685

ναι Κωστα καλο θα ηταν, αφου ομως πρωτα εχουμε εναν αριστο βραχιονα ,κεφαλη και phono, να ειχαμε και ενα εξαιρετικο πλατω που πραγματικα να αξιζει τα λεφτα του οχι σε βαρος και design αλλά σε ηχο.

πιστευω πως πιο σημαντικα κομματια ειναι η κεφαλη και το phono stage και μετα ο βραχιονας και το πλατω (που ομως θα πρεπει να λειτουργουν εντος προδιαγραφων και να ειναι σωστα ρυθμισμενα).

Καλο ειναι Κωστα να τα εχουμε ολα καλα και αψογα απο την αρχη, αλλά κατι τετοιο στοιχιζει πολλα και δεν ξερουμε τελικα αν θα ταιριαξει στο συστημα μας.

Αλλο να ψαχνουμε για το ιδανικο cd και αλλο για το ιδανικο πλατω, βραχιονα, κεφαλη και phono stage ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ -ΣΥΣΤΗΜΑ -ΠΗΓΗ που μια και μονο αλλαγη δινει τεραστιες διαφορες προς το καλυτερο η το ΠΟΛΥ χειροτερο..

Το θεμα πικαπ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ειναι τοσο ενδιαφερον αλλά και τοοσο'' ευθραυστο''.

Γι αυτο κι εγω μετα απο τοσα χρονια περιπλανηση εχω καταληξει σε κατι καλο αλλα σχετικα φτηνο και το βαρος εχει πεσει στις κεφαλες...

Το εξωτικο παντα το απεφευγα, αλλα το σωστο δυστηχως δεν μπορουμε.

Η κατα καποιον τροπο διαφωνια (αν μπορουμε να την πουμε ετσι) με τα παιδια εχει να κανει με την αναγκαιοτητα του καλου..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.345
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent