Στην γωνια του antkots

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

Στάσου φίλε ΝΙΚΝΜ γιατί... μας εκθέτεις! Αυτά που παραθέτεις τα δούλευε ο...παππούς μου!

(Είσαι και πολύ μεγαλύτερος βέβαια...).

:142:

NAI KAI BEBAIA...

ο ...:137:παππους μου εψαχνε στο γιου τιουμπ να βρει πικαπ της εποχης του...και ετσι μου ηρθε η ιδεα να βαλω το λινκ εδω.:142:

εεεε...λογω της μικρης μου :131:ηλικιας παρασυρθηκα....

Reaction score
11
Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Δεν κάνω καμιά αναφορά σε DD vs BD. Η αναφορά είναι για έναν κορυφαίο βραχίονα σε ένα πλατώ.

Ο βραχίονας μου έμεινε οπτικά. Επρεπε να στρέψω την προσοχή μου κάπου αλλού ??

Και εγώ στο ΜΚ 1 κορυφαίο βραχίονα έχω βάλει. Που είναι το παράξενο;

:111:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

NAI KAI BEBAIA...

ο ...:137:παππους μου εψαχνε στο γιου τιουμπ να βρει πικαπ της εποχης του...και ετσι μου ηρθε η ιδεα να βαλω το λινκ εδω.:142:

εεεε...λογω της μικρης μου :131:ηλικιας παρασυρθηκα....
Τώρα μας τα λες καλά...

:142:

Reaction score
6
υπαρχουν πολλες επιλογες στην αγορα για μηχανηματα και πικαπ.

ποια απο αυτες μας ταιριαζει, κανεις δεν ξερει αν δεν δοκιμασει πολλες πολλες συσκευες στο δικο του χωρο και συστημα για να καταληξει.

τα χαρτια, οι προδιαγραφες, οι κριτικες μπορει να ειναι μια χαρα, το θεμα ειναι....μας αρεσει εμας που πληρωνουμε και θα ζησουμε μαζι του χρονια...? ταιριαζει ηχητικα με το υπολοιπο συστημα και χωρο?.

Reaction score
460

Eχει καποιος φιλος αποψη για το clear audio innovation με βραχιονα universal και transrotor zet 3.2 με βραχιονα sme 5012(τον διαθετει αποκλειστικα η τρανσροτορ για τα πλατω της,ειναι τροπον τινα ενας τροποποιημενος 5αρης)?

Reaction score
11

Eχει καποιος φιλος αποψη για το clear audio innovation με βραχιονα universal και transrotor zet 3.2 με βραχιονα sme 5012(τον διαθετει αποκλειστικα η τρανσροτορ για τα πλατω της,ειναι τροπον τινα ενας τροποποιημενος 5αρης)?
1)WOW & FLUTTER:

MK2: 0,035 (IEC 98A WEIGHTED).

INNOVATION:

0,042 (IEC WEIGHTED).(Ο κατασκευαστής δεν το δίνει αλλά δημοσιεύει test του hi fi world, με μετρήσεις, στην επίσημη ιστοσελίδα του).

2)SPEED ACCURACY:

MK2: 0,002

INNOVATION: 0,05

3)RUMBLE: Δυστυχώς καμία αναφορά για το innovation.

To MK2: - 78 db

Εδώ πάει φίλε GEOVAZ αυτό που έχω πει και σου αρέσει όπως δηλώνεις:

"Ειδικά αυτή την εποχή, παρατηρώ ένα περίεργο φαινόμενο: πολλοί κατασκευαστές πάσης φύσεως αναλογικών συστημάτων, λειτουργούν σαν να απευθύνονται σε πρωτόγονους που μόλις έχουν ανοίξει τα μάτια τους σε έναν, αναλογικό, πλανήτη, σε μία (μετά)αναλογική εποχή, όπου η γνώση της περιόδου της ακμής έχει χαθεί!

Κάτι σαν σε ταινία του Σπήλμπεργκ ασούμε ναμ! "

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=94800&page=2

Xωρίς, (άλλα), σχόλια!

:107:

Reaction score
871
Re: Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Σημερα μετα απο μια απροσμενη και γρηγορη τηλ επικοινωνια ηρθε σπιτι μου ο sudoku (Μανος) και ακουσαμε λιγη μουσικουλα.Η συνεχεια των εντυπωσεων απο τον Μανο.Τον Μανο τον ειχα γνωρισει στην Ηχοδομη,ειναι σουπερ ανθρωπος και χαρηκα πολυ που τον γνωρισα και απο κοντα!!
Μανο σε ευχαριστω για την παρεα σου και την αποδοχη του καλεσματος μου.
Μετά την επιστροφή του Αντώνη από τις διακοπές, θα ήθελα να γράψω δυο λόγια όσον αφορά στις εντυπώσεις μου από την σύντομη ακρόαση του συστήματός του...

Κατ' αρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη για την πρόσκλησή του και τα καλά του λόγια...Φυσικά το ίδιο ισχύει και με μένα...χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε, ακούσαμε μουσικές και τα είπαμε...

*-*-*-*-*-*

Αν και είμαι αρκετά εξοικειωμένος με την ακρόαση κορυφαίων συστημάτων, όντας μέλος στο γνωστό club που κατά πλειοψηφία στελεχώνεται από κατόχους τους, η ευκαιρία να ακούσω ένα 'μεγάλο' σύστημα είναι πάντα για μένα μια πρόκληση... Ας ξεκινήσω λοιπόν...

Κατ' αρχάς συμφωνήσαμε να μην ακούσουμε αναλογικό, αναγνωρίζοντας την τεράστια διαφορά του φθηνού επαγγελματικού ΜΚΙΙ, όντας σε μια παντελώς διαφορετική και υποδεέστερη κατηγορία από το υπόλοιπο setup...

*-*-*-*-*-*

Ξεκινώ λοιπόν με την διαπίστωση πως το συγκεκριμένο σύστημα έχει 'μεγάλο ήχο'... Τα ογκώδη ηχεία έχουν δέσει με τους τερατώδεις BRYSTON σε ένα δυναμικό-κτηνώδη συνδυασμό όπου, σε νορμάλ συνθήκες, το ένα συμπληρώνει το άλλο, ενώ σε τραβηγμένες-ακραίες συνθήκες αλληλοεξαντλώνται και φθάνουν ή ξεπερνούν τα όριά τους... Αν και τα bryston δεν τα θεωρώ αυτό που λέμε απόλυτες hi-end μηχανές, ο συνδυασμός τους με τα JBL ήταν εξαιρετικά ταιριαστός...

Το σύστημα ακούστηκε με διάφορες επιλογές εκατέρωθεν... Ο ιδιοκτήτης έδωσε περισσότερο βάρος στην ένταση και τη δυναμική του συστήματος, επιλέγοντας ανάλογο πρόγραμμα και ανάλογες στάθμες, εγώ αντίθετα προτίμησα να ανακαλύψω άλλες παραμέτρους όπως η μουσικότητα, η ανάλυση, οι χροιές και το συναίσθημα που μπορούσε να αποδώσει... Αμφότεροι οι συνδυασμοί ήταν πετυχημένοι...

Η ανάλυση και η λεπτομέρειες που ανέδειξε το σύστημα κινήθηκαν σε πολύ καλά επίπεδα, χωρίς να φθάσουν σ' αυτόν τον τομέα τα κορυφαία Wilson Alexandria, Martin Logan CLX ή Magnepan MG 20.1 ...

Oι χροιές φυσικότατες, με την ανοιχτοσύνη και τον αέρα που αποδίδουν οι κόρνες... Οι μοναχικές φωνές, ανδρικές και γυναικείες, αρκετά φυσικές και υγρές, το ίδιο και οι ηλεκτρακουστικές κιθάρες και τα πιάνα... όλα αυτά σε έναν συνδυασμό δυναμικής και μουσικότητας αρκετά κοντά στον όρο 'κορυφαίος', με το σύστημα όμως να έχει ένα δικό του χαρακτήρα στην απόδοση κάθε επί μέρους τομέα, έτσι ώστε να μην μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν 'monitor',...

H solo drums, αγαπημένο track του ιδιοκτήτη παιγμένο σε ακραίες στάθμες, αποδόθηκε σαν σε live, από ακριβές πανίσχυρο και καλοστημένο Ρ.Α. Το ίδιο και ρυθμικά ηλεκτρικά jazz-rock θέματα, όπου εκεί το σύστημα έδειξε τις φοβερές δυνατότητες πρόσληψης ισχύος και απόδοσης(ανώδυνα και αβίαστα) εξαιρετικών επιπέδων δυναμικών...

Στο σημείο αυτό θα ήθελα, εξαντλώντας την αυστηρότητα και την παραξενιά μου και με πλήρη γνώση της ποιότητας και της αξίας του συστήματος, να προσθέσω κάποιες μικρές παρατηρήσεις, όχι απαραίτητα 'αρνητικά' σημεία, σύμφωνα πάντα με τη δική μου γνώμη και με φιλική πάντα διάθεση...

Διέκρινα μια επιλεκτικότητα στις ηχογραφήσεις, πράγμα που παρατήρησε και έτερος συνακροατής μας...(Dianna Krall) Επίσης σε πολύ απαιτητικό πρόγραμμα με Organ works το μπάσο δεν αποδόθηκε βέλτιστα παρά τις μεγάλες διαστάσεις της μονάδας χαμηλών και της καμπίνας...

Ένα άλλο σημείο, πράγμα που ανέφερα και στον Αντώνη, ήταν η απουσία κάποιας λάμπας στην αλυσίδα αναπαραγωγής, η απουσία της οποίας στέρησε σε κάποιες ηχογραφήσεις την μουσικότητα και το feeling...

Όμως, η μεγαλύτερη παρατήρηση που έχω να κάνω, που εισέπραξα σε όλα τα ακούσματα(ιδιαίτερα σε χαμηλές στάθμες), τόσο σε χορωδιακή μουσική, όσο και σχεδόν σε όλα τα άλλα Tracks, είναι μια ασάφεια, ένα μπέρδεμα, μια έλλειψη εστιασμού, στερεοφωνικής εικόνας και σκηνικής παρουσίας του συστήματος που έχει να κάνει καθαρά με τον χώρο και την τοποθέτηση...

Το σύστημα όντας στημένο σε έναν πολύ όμορφο ζωντανό και μεγάλο χώρο σπιτιού, ασύμμετρα, έχει το δεξί κανάλι του εγκλωβισμένο σε ένα κλειστό χώρο σχήματος 'Π', εκεί όπου είναι τοποθετημένο και το rack με τα μηχανήματα... Το αποτέλεσμα είναι, βοηθώντας και η παντελής έλλειψη αποσβεστικών, να 'λουπάρουν' οι αντανακλάσεις του καναλιού αυτού σ' ένα χαοτικό συνονθύλευμα, δημιουργώντας αυτό το κομφούζιο και την ασάφεια... Αντίθετα, το αριστερό κανάλι, όντας ελεύθερο στον αχανή χώρο, συμπεριφέρονταν φυσιολογικότερα, όχι όμως τέλεια..

Αρκετές φορές, μάταια προσπαθούσα να εστιάσω και να βρω το κέντρο της εικόνας μετακινώντας τον εαυτό μου στη θέση ακρόασης... Αυτό φυσικά το γνωρίζει ο Αντώνης, ο οποίος δικαιολογημένα επιλέγει τις περισσότερες φορές υψηλές στάθμες ακρόασης έτσι ώστε να υπερτερεί ο άμεσος ήχος του πολλαπλώς και άναρχα ανακλώμενου... Αυτό είναι και το σημείο είναι που πιστεύω πως ευθύνεται και για τις πιο πάνω παρατηρήσεις μου... Έχω την πεποίθηση πως το σύστημα αυτό θα ανέβαζε κατακόρυφα την απόδοσή του στημένο σε κάποιον καταλληλότερο χώρο... Όμως εδώ την επιλογή την έχει ο ιδιοκτήτης και είναι απόλυτα σεβαστή...

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τον Αντώνη για την φιλοξενία, την ωραία κουβέντα και ευκαιρία που μου έδωσε ν' ακούσω το τόσο ενδιαφέρον σύστημά του... Μάνος...

Reaction score
1.685

1)WOW & FLUTTER:

MK2: 0,035 (IEC 98A WEIGHTED).

INNOVATION:

0,042 (IEC WEIGHTED).(Ο κατασκευαστής δεν το δίνει αλλά δημοσιεύει test του hi fi world, με μετρήσεις, στην επίσημη ιστοσελίδα του).

2)SPEED ACCURACY:

MK2: 0,002

INNOVATION: 0,05

3)RUMBLE: Δυστυχώς καμία αναφορά για το innovation.

To MK2: - 78 db

Εδώ πάει φίλε GEOVAZ αυτό που έχω πει και σου αρέσει όπως δηλώνεις:

"Ειδικά αυτή την εποχή, παρατηρώ ένα περίεργο φαινόμενο: πολλοί κατασκευαστές πάσης φύσεως αναλογικών συστημάτων, λειτουργούν σαν να απευθύνονται σε πρωτόγονους που μόλις έχουν ανοίξει τα μάτια τους σε έναν, αναλογικό, πλανήτη, σε μία (μετά)αναλογική εποχή, όπου η γνώση της περιόδου της ακμής έχει χαθεί!

Κάτι σαν σε ταινία του Σπήλμπεργκ ασούμε ναμ! "

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=94800&page=2

Xωρίς, (άλλα), σχόλια!

Αν αυτες ειναι για σενα οι βασικες παραμετροι ηχητικης ποιοτητας η υπεροχης μεταξυ δυο πλατω, μπορεις να μας πεις αυτες οι διαφορες που γραφεις σε ποιο σημειο και σε ποιο βαθμο επενεργουν? ποιο ειναι το πρακτικο τους νοημα? τι στερηται το ενα και σε τι υπερισχυει το αλλο?

Reaction score
1.685

Πρακτικα ειπα Γιαννη μου, τα νουμερα αυτης της ταξης ειναι "τριχες"..

Ξερω πολυ καλα να ερμηνευω αυτες τις παραμετρους, και ρωτω απο ενδιαφερον.

Reaction score
11

Πρακτικα ειπα Γιαννη μου, τα νουμερα αυτης της ταξης ειναι "τριχες"..

Ξερω πολυ καλα να ερμηνευω αυτες τις παραμετρους, και ρωτω απο ενδιαφερον.
Δηλαδή τόση ώρα που ψάχνω να ποστάρω τα κατάλληλα κείμενα για αυτές τις τρεις παραμέτρους, άδικα σκοτώνομαι!

Τέλος πάντων, wow & flutter, rumble, ακρίβεια περιστροφής είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα πλατώ και το αποτέλεσμα της όποιας σπουδαίας η μη τεχνολογίας χρησιμοποιεί.

Όσο καλύτερες οι τιμές αυτές τόσο καλύτερο το σύστημα.

Ιδιαίτερα αν στα 500 € αγοράζεις κάτι καλύτερο απ' ότι στα 5.000 €, επειδή οι βιοτεχνίες καλές είναι αλλά δεν φθάνουν με τίποτα τους γίγαντες, (εντάξει, κατά 99%).

Reaction score
1.685

Πραγματικα απορω με τον "τροπο" που εκφραζεις το καλυτερο.

Πρεπει να ξεχωρισεις τις παραμετρους που αφορουν ενα πλατω μαζας κι ενος πλατω αναρτησης. Επισης πρεπει να γνωρισεις εκεινα τα στοιχεια που διαφοροποιουν την κινηση και την περιστροφη ενος πλατω με ιμαντα και ενος με απευθειας κινηση.

Και ξαναλεω αν οι διαφορες της ταξης του 0.00κατι% ειναι βασικος παραγοντας στον ηχο του πλατω να πεταξουμε ολοι τα πλατω μας και να παρουμε ΜΚΙΙ..

Ειναι εντελως ατοπο φιλε μου....

Reaction score
11

1)Τα στοιχεία αυτά είναι οι βασικές παράμετροι που επηρεάζουν τον αναπαραγόμενο ήχο και δεν έχει καμία σχέση αν πρόκειται για πλατώ ανάρτησης η μάζας!

2)Πράγματι υπάρχει διαφορά στις μετρήσεις ανάλογα με τον τρόπο μετάδοσης της κίνησης!

Για παράδειγμα, όταν λέμε ένα νούμερο για τον wow & flutter, ελάχιστα είναι γνωστό ότι στα belt drive η μέτρηση γίνεται στο μοτέρ και όχι στο πλατώ!

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι και με τις καλύτερες συνθήκες για μικρές ενδοτικότητες στον ιμάντα μετάδοσης της κίνησης, οι πραγματικές επιδόσεις του πλατώ είναι χειρότερες από τις ονομαστικές!

3)Τα όρια των μετρήσεων, όπως ξέρεις, γίνονται αυστηρότερα όσο αυξάνουν οι απαιτήσεις! Ωστόσο πολλά σημερινά και πανάκριβα πλατώ, δεν ξεπερνούν τα όρια του...1960, και αυτός είναι ο λόγος που δεν ανακοινώνουν τις επιδόσεις τους οι, κατά τα λοιπά, hi end κατασκευαστές!

4)To να πετάξεις το pickup σου, που δεν ξέρω καν ποιό είναι, για να πάρεις MK2 είναι όντως άτοπο! Κάθε κατασκευή έχει την δική της αξία!

Όμως ένα SL-1200, ακόμα και το δικό μου το MK1, είναι κάτι σημαντικό, σαν κομμάτι της αναλογικής τεχνολογίας, για κάθε σπίτι!

Reaction score
1.815
Παιδιά συγνώμη για την επέμβαση, ούτως ή άλλως εγώ δεν "παίζω" σε δυσθεώρητα για μένα κοστολόγια. Είμαι ένας από τους "πολλούς" και όχι από τους "λίγους", που έχουν χτίσει σιγά σιγά με πολύ κόπο το σύστημά τους.

Θεωρώ οτι δεν έχω ξοδέψει τα απίστευτα χρήματα και βεβαίως μέχρι εκεί που σηκώνει η τσέπη μου προχωράω.
Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του set-up μου και ουσιαστικά δε θέλω να κάνω αλλαγές, παρά μόνον ίσως στο sub που συνοδεύει τα monitor ηχεία μου (Blueroom Minipods). Kι αυτό πάλι μάλλον θα το σκεπτόμουν.

Το ΜΚ2 που πρόσφατα πήρα με ικανοποιεί και νομίζω κατά την ταπεινή μου άποψη οτι θα έπρεπε να πληρώσω πάρα πολλά περισσότερα χρήματα, για να πάρω έναν ήχο που υποθετικά θα ήταν καλύτερος.
Έχω ακούσει άπειρα συστήματα, ακριβά, μεσαία, ή φθηνά σε αξία. Η δουλειά μου άλλωστε στο χώρο από το '92 μου επέτρεπε να είμαι συνεχώς σε αναζήτηση και επιδείξεις ήχων.
Άλλωστε ήμουν "γυρολόγος" από το '84 και έπρηζα τον καθένα από τα ιερά τέρατα των Hi-Fi studios της Αθήνας, για λίγες συγκρίσεις!

Σίγουρα υπάρχουν πολλά αξιοπρεπή μηχανήματα. Ομως... παίρνουμε πίσω αυτά που πληρώνουμε?? Εγώ αμφιβάλλω, εαν δώσει κάποιος πολύ περισσότερα λεφτά για πικάπ, οτι θα πάρει ανάλογη διαφορά στην αναβαθμισμένη ποιότητα!

Στις υψηλές κατηγορίες τιμής, ψάχνουμε να κάνουμε την τρίχα τριχιά και αυτό είναι το ζητούμενο, έτσι ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν τα πολλά χρήματα που ζητάνε..
Συμφωνώ με τον Καράβελλα λοιπόν για τις "βιομηχανίες" συγκριτικά με τις "βιοτεχνίες".
Είναι πχ σα να παει κανείς να ανταγωνιστεί την Timberland. Βεβαίως και όλοι βγάζουν παπούτσια, τα οποία μπορεί να έχουν πολύ ακριβότερα από τα Timberland (πχ αν γράφουν "Χαραλάς"). Όμως αξίζουν τα λεφτά τους??

Από εκεί και πέρα, όλοι κάνουν αυτό που γουστάρουν και που μπορούν να πληρώσουν.
Εαν κάποιος γουστάρει να πάρει κάποιο προιόν που ξεφεύγει από τα consumer δεδομένα, θα πρέπει να έχει υπ' όψην του οτι δε θα αγοράσει τον super duper ήχο, αλλά κάποιες "επιπλέον λεπτομέρειες". Αυτός είναι ΚΑΝΟΝΑΣ και δεν είναι δική μου άποψη...

Σε ένα τέτοιο σύστημα σαν του Αντώνη, που πραγματικά "φυσάει" (χωρίς υπερβολή, εαν στρώσουν λίγο παραπάνω τα ηχεία του και γράψουν λίγες ώρες ακόμα, το σύστημα οχι μόνο θα "χτυπάει" την αδρεναλίνη του ακροατή αλλά και το συναίσθημα), ένα πικάπ καθαρά "κονσουμεράδικο" και με αιρετική διάθεση dj, είναι (θεωρητικά) ηχητική και οπτική παραφωνία, έστω κι αν δεν μπορεί κανείς να αιτιολογήσει οτι ίσως και να μην "παίζει"... ή μήπως δεν είναι έτσι??

Το θέμα είναι όπως καταλαβαίνετε καθαρά ψυχολογικό....:126:

Reaction score
1.685

Κατανοητο Σταματη και ο συλλογισμος σου εχει βαση, αλλα υπαρχουν πολλα αλλα...

Θυμησου την διαφορα στου Γιαννη μεταξυ του ΜΚΙΙ και του ταπεινοτατου clear του Γιωργου.

Μην τα κανουμε ολα ισωμα, και προπαντως μην αναμασαμε την ιδια καραμελα, εχει λιωσει πια...

Εγω σταματω αυτο το Off topic εδω...

Reaction score
11

Φίλε Σταμάτη, το MK2 παίρνει και πολλές αναβαθμίσεις σε πολλούς τομείς και με λίγα, σχετικά, χρήματα.

Το περνάς και από ένα...ψυχίατρο, απαραίτητα μαζί με τον ιδιοκτήτη, :)142:), και... τέλος! (Με την αρχαία Ελληνική έννοια).

Reaction score
11

Θυμησου την διαφορα στου Γιαννη μεταξυ του ΜΚΙΙ και του ταπεινοτατου clear του Γιωργου.
Ίδια κεφαλή, βραχίονα, phono stage;

:111:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Μην τα κανουμε ολα ισωμα, και προπαντως μην αναμασαμε την ιδια καραμελα, εχει λιωσει πια...
Φίλε Κωστή το Clear που ακούσαμε στου Γιάννη συγκριτικά με το ΜΚ2 φορούσε εντελώς διαφορετική κεφαλή! Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις ανόμοιες.
Είμαι διαθέσιμος να καλέσω εσένα το Γιώργο και όποιο απ' όλα τα παιδιά θέλει, να έρθετε σπίτι μου και σε ένα σύστημα μεσαίο όπως το δικό μου, να κάνουμε σύγκριση πικάπ με τις ίδιες κεφαλές..
Ακόμα πάντως εγώ δεν έχω πεισθεί για τις διαφορές των πλατώ πολλαπλάσιας τιμής από τα 600 περίπου ευρώ... Θεωρώ οτι όλα παίζουν το ίδιο, με την ίδια κεφαλή ακόμα και με ανακαλωδίωση βραχιονα..:126:

Reaction score
1.685

Συμφωνοι caravelle, αλλα μηπως ξεχνας οτι το καθε ενα απο τα ποδαρικα του ηχειου του συστηματος του φιλου μας κανει οσο κανουν δυο ΜΚΙΙ μαζι?

Ελα σε παρακαλω, σεβομαστε εναν εξαιρετικο ανθρωπο με ενα απιστευτο και πανακριβο συστημα...

Φιλε μου Σταματη αν ολα παιζουν το ιδιο γιατι καθε ενα εχει τον δικο του ηχο και χαρακτηρα? και με την ιδια κεφαλη φυσικα.

Και σου μιλαει ενας ανθρωπος (εγω) που εχει 3 πλατω στα χερια του τωρα και εχουν περασει απο τα χερια του αλλα 7, και με 6 κεφαλες.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.285
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.