My Precious...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: My Precious...

One dac to rule them all, one dac to bite them,
One dac to tune them all and in the music bind them..

This is the one dac that Lord Monitor secretly en forged in the studio of Mount Monitoroom.
Κou-fou found it and kept it all these years and now it's yours Alex Zabagins..
But the Audio Lord Costas Earon is now rising and all his thoughts are concentrated to this dac.
The dac too is looking for his Master.It needs to be found.
So beware of the intentions of the dac.
To be sure that it will not be found you must take it to Vlasis room and forge it with the lava of Krell and B&W.
You must leave at dawn before the dac decides of his own and the Thessalonic-Zgouls hear it's calling.
Take young master teachertza with you and keep of the new road..
We will meet at the Manos58 inn in the midth of March.
Keep it secret,keep it safe..

:624:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390
Απάντηση: Re: My Precious...

Νομίζω οτι η βασική διαφορά είναι οτι με τη metric ορίζεις εσύ όπως θές το παιχνίδι των παραμορφώσεων.
η γλύκα που κρύβει η αλλαγή των λαμπών και των καλωδίων είναι αρκετά στα πλαίσια του τυχαίου που ναι μεν είναι κάτι ωραίο και όμορφο αλλα δέν παύει να είναι τυχαίο και μή ελεγχόμενο.

το να αντιγράψουμε ήχους και χροιές είναι μεν κάτι εφικτό αλλα είναι δέ και κάτι παράλογο.με την ίδια λογική μπορούμε να αναπαράγουμε την χροιά ενός krell με ένα καλό dsp?ή να αναπαράγω τον ήχο των kef?μπορώ να αναπαράγω μήπως και τις τυχαίες παραμορφώσεις του κάθε ηχείου που έχω ακούσει?

βέβαια, αν ποτέ είχα μία τέτοια κάρτα το τελευταίο που θα έκανα θα ήταν να βάλω λάμπα plugin.
Ναι !

Περιγράφεις το μέλλον, wall of sound στο δωμάτιον ακρόασης με δεκάδες ψηφιακά ηχεία που δεν θα φαίνονται στούς τοίχους , ήχος και νέες ηχογραφήσεις σε 3 διαστάσεις , δωμάτιο ρυθμιζoμένο με real time DSP correction ώστε να είναι πάντα flat και ο χαρακτήρας θα δίνεται με προσομοιώσεις μηχανημάτων του παρελθόντος. (και βέβαια εικόνα τρισδιάστατη με ολογραφήματα )

Reaction score
11
Απάντηση: Re: My Precious...

Ναι !

Περιγράφεις το μέλλον, wall of sound στο δωμάτιον ακρόασης με δεκάδες ψηφιακά ηχεία που δεν θα φαίνονται στούς τοίχους , ήχος και νέες ηχογραφήσεις σε 3 διαστάσεις , δωμάτιο ρυθμιζoμένο με real time DSP correction ώστε να είναι πάντα flat και ο χαρακτήρας θα δίνεται με προσομοιώσεις μηχανημάτων του παρελθόντος. (και βέβαια εικόνα τρισδιάστατη με ολογραφήματα )
Ακριβώς αυτό έχει περιγράψει ο Ερρίκος Ντήναχ, (όχι Ντυνάν), στο έργο του "Η κοιλάδα των ρόδων", όπου προβλέπει ότι, περίπου το...4000 μ.Χ., το σύστημα που περιγράφεις αποτελεί κοινό τόπο για κάθε χώρο διαβίωσης.

Λεπτομέρεια: το έργο αυτό έχει γραφτεί το...1924 και ανάμεσα στα άλλα έχει προβλέψει την ανακάλυψη της πυρηνικής ενέργειας και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο!

:107:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: My Precious...

Ναι !

εντάξει σε ένα μέλλον που θα περιλαμβάνει απο την αρχή μέχρι το τέλος ψηφιακή τεχνολογία χωρίς παραμορφώσεις σε όλη την αλύσίδα όλα γίνονται...
στο παρόν με τα plugin του foobar το αποτέλεσμα είναι αστείο.
στης metric φαντάζομαι θα είναι πιο σοβαρό αλλα σίγουρα αρκετά μακρυά απο την πραγματικότητα...θα το δώ και απο κοντά.:142:

μακάρι οι προσωμοιώσεις να ήταν τόσο κοντά στην πραγματικότητα αλλα δυστυχώς είμαστε μακριά.και όχι τίποτ άλλο.γιατί να στο πάω και ανάποδα.έστω οτι έχω λαμπάτο ενισχυτή.μπορώ να τον κάνω να ακούγεται σαν ψηφιακός?βλέπεις οτι δέν υπάρχει τέτοιο plugin.αντιθέτως τα plugin του τύπου "vinyl like" αναλώνονται στο να σου βάζουν θόρυβο στο τραγούδι και μουντίλα λές και το καλό βινύλιο κάνει χρατσ χρούτσ και είναι μουντό.

σημειωτέον...τα ψηφιακά ηχεία τα είχε κατα το παρελθόν θίξει ο καθηγητής Μουρτζόπουλος.είχε μάλιστα συνεργαστεί και με την b&w νομίζω.δυστυχώς για εμάς το θέμα δέν προχώρησε:110:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: My Precious...

Ακριβώς αυτό έχει περιγράψει ο Ερρίκος Ντήναχ, (όχι Ντυνάν), στο έργο του "Η κοιλάδα των ρόδων", όπου προβλέπει ότι, περίπου το...4000 μ.Χ., το σύστημα που περιγράφεις αποτελεί κοινό τόπο για κάθε χώρο διαβίωσης.

Λεπτομέρεια: το έργο αυτό έχει γραφτεί το...1924 και ανάμεσα στα άλλα έχει προβλέψει την ανακάλυψη της πυρηνικής ενέργειας και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο!

καράβελε.μιας και αναρωτιέσαι για τα specs της κάρτας ήχου διάβασε και αυτό εδώ
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=66769
και δές τις απόψεις των ίαρ και κου φου.όχι τίποτα άλλο αλλα για να δείς την διαφορετικότητα αυτής της κάρτας με κάποιο dac και γιατί δέν έχει και τόσο σημασία να δείς αυτή την κάρτα ως...dac.δέν το ξερα οτι η κάρτα αυτή είχε σχολιαστεί κατα το παρελθόν.τώρα το εντόπισα!απλά για να μήν στα λέω εγώ που βαριέμαι.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: My Precious...

καράβελε.μιας και αναρωτιέσαι για τα specs της κάρτας ήχου διάβασε και αυτό εδώ
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=66769
και δές τις απόψεις των ίαρ και κου φου.όχι τίποτα άλλο αλλα για να δείς την διαφορετικότητα αυτής της κάρτας με κάποιο dac και γιατί δέν έχει και τόσο σημασία να δείς αυτή την κάρτα ως...dac.δέν το ξερα οτι η κάρτα αυτή είχε σχολιαστεί κατα το παρελθόν.τώρα το εντόπισα!απλά για να μήν στα λέω εγώ που βαριέμαι.

Post # 49:

"Τούς ρώτησα κάποτε για χωριστά specs και η απάντηση ήταν πως δεν μέτρησαν ποτέ χωριστά τούς μετατροπείς

Άρα δεν είμαι ο μόνος με την, πολύ εύλογη αυτή, απορία!

Post # 70:

"Για να μην μπερδευ'ομαστε 'ομως η βασική λειτουργία που ενδιαφέρει εδώ είναι το DAC και ίσως η ψηφιοποίηση βινυλίων."

Tουλάχιστον ας σεβόμαστε τις απόψεις των αρμοδίων και γνωσιολογικά και πρακτικά.

Άρχισα να βαριέμαι...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: My Precious...

Ευχαριστώ.:107:

:118:
Μπορείς να διασαφηνίσεις λίγο τα παραπάνω;
Ρωτάω καλοπροαίρετα.
Ειλικρινά.:107:
δεν χρειαζεται, απαντησε ο Χρηστος ποτε οι "λαμπατες" επιλογες εχουν νοημα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.115

μακάρι οι προσωμοιώσεις να ήταν τόσο κοντά στην πραγματικότητα αλλα δυστυχώς είμαστε μακριά.
απλά, κάνεις λάθος. όχι μόνο δεν είμαστε μακριά, αλλά είναι πραγματικότητα.

γιατί να στο πάω και ανάποδα.έστω οτι έχω λαμπάτο ενισχυτή.μπορώ να τον κάνω να ακούγεται σαν ψηφιακός?βλέπεις οτι δέν υπάρχει τέτοιο plugin.
δε μπορείς να διορθώσεις κάτι που εκ των πραγμάτων δε διορθώνεται. Το "κακό" που γίνεται με το λαμπάτο ενισχυτή που λες, δεν έχει επιστροφή.

Αντίθετα, το "σωστό" ενός ψηφιακού ενισχυτή, το πάς βόλτα όλου θες, είτε προς λάμπα είτε προς ό,τι άλλο γουστάρεις, προσθέτοντας παραμορφώσεις.

Είναι απλά τα πράγματα, απορώ γιατί δε τα έχετε κατανοήσει.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

εντάξει σε ένα μέλλον που θα περιλαμβάνει απο την αρχή μέχρι το τέλος ψηφιακή τεχνολογία χωρίς παραμορφώσεις σε όλη την αλύσίδα όλα γίνονται...
στο παρόν με τα plugin του foobar το αποτέλεσμα είναι αστείο.
στης metric φαντάζομαι θα είναι πιο σοβαρό αλλα σίγουρα αρκετά μακρυά απο την πραγματικότητα...θα το δώ και απο κοντά.:142:

μακάρι οι προσωμοιώσεις να ήταν τόσο κοντά στην πραγματικότητα αλλα δυστυχώς είμαστε μακριά.και όχι τίποτ άλλο.γιατί να στο πάω και ανάποδα.έστω οτι έχω λαμπάτο ενισχυτή.μπορώ να τον κάνω να ακούγεται σαν ψηφιακός?βλέπεις οτι δέν υπάρχει τέτοιο plugin.αντιθέτως τα plugin του τύπου "vinyl like" αναλώνονται στο να σου βάζουν θόρυβο στο τραγούδι και μουντίλα λές και το καλό βινύλιο κάνει χρατσ χρούτσ και είναι μουντό.

σημειωτέον...τα ψηφιακά ηχεία τα είχε κατα το παρελθόν θίξει ο καθηγητής Μουρτζόπουλος.είχε μάλιστα συνεργαστεί και με την b&w νομίζω.δυστυχώς για εμάς το θέμα δέν προχώρησε:110:
Είναι ΟΛΑ ΕΦΙΚΤΑ ΣΗΜΕΡΑ. Δεν προχωράνε ακόμα για διάφορους λόγους οικονομικούς και όχι μόνο.

Θα σας περιγράψω ενα ακραίο παράδειγμα στο οποίο συμμετείχα.

¨Ενα CD έπαιζε κομμάτι για δύο ακκορντεόν με πάυσεις κάθε 15 sec περίπου και για 15 sec.

Δύο ακκορντεόν έπαιζαν ζωντανά τα κενά του CD, μετά πάλι το CD μετά πάλι ζωντανά κλπ

Σαν ηχεία ήταν κάποια σχεδόν κατεστραμμένα Hi-Fi ρώσικα ηχεία της δεκαετίας του 70'

Το αποτέλεσμα ήταν αδιανόητο. Δύσκολα καταλάβαινες διαφορά ανάμεσα στο
φυσικό ήχο και το "χαλασμένο ηχείο" μετα απο real time correction με DSP . Σχεδόν τρομακτικό ...

Με το Γιάννη τον Μουρτζόπουλο έχουμε αφήσει στη μέση ένα project όπου τους έδινα παραδείγματα mastering πριν-μετά και μεταπτυχιακοί φοιτητές έφτιαχναν κάτι σαν "Αλγόριθμο Χατζηστάμου" ας πούμε, λαμβάνοντας υπόψη διαφορές τονικής ισσοροπίας , παραμορφώσεων , time domain , αναλογική-ψηφιακή αλυσίδα κλπ Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, βέβαια επειδή ήταν απλά ερευνητικό πρόγραμμα χωρίς χρήματα κάποια στιγμή οι φοιτητές έφευγαν και έμεινε στη μέση.

Όλα αυτά είναι πολύ κοντά, άσχετα με το πόσα χρόνια θα πάρει να γίνουν εμπορικό προιόν.

Μάλλον τα παιδιά μας ...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Μάλλον τα παιδιά μας ...
Σταματα να λες τον ζαπ παιδακι.......καρδια μικρου παιδιου εχει αλλα σωμα .....πολυ μεγαλου.Και σκανταλιαρικο υφακι........

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: My Precious...

Είναι απλά τα πράγματα, απορώ γιατί δε τα έχετε κατανοήσει.
νομίζω οτι βλέπεις ένα και μόνο δρόμο ως λύση σε ένα τέτοιο κατ εξοχήν τεχνικό-επιστημονικό θέμα την ώρα που θεωρώ οτι γνωρίζεις μάλλον καλύτερα απο εμένα οτι η επιστήμη έχει πολλούς δρόμους.
αν δέν είχε πολλούς δρόμους και φιλοσοφίες τότε όλες οι μεγάλες εταιρείες θα είχαν τις ίδιες τεχνολογίες και τεχνοτροπίες στα ηχεία τους.
αντιθέτως η κάθε εταιρεία έχει το χαρακτήρα της ακόμα και σε ίδιας φιλοσοφίας προιόντα.
αν ήταν έτσι εγώ που ας πούμε έχω monitor ηχείο θα έβαζα ένα plugin magnepan και θα γινόμουν ίαρ!!!
επαναλαμβάνω πάντως οτι έχω δεί κάποια απο τα θαύματα του dsp και ελπίζω ο άλεξ να μου δείξει τα υπόλοιπα.
οι προσομειώσεις που έχω δεί όμως είναι αστείες εώς απαράδεχτες.οι διορθώσεις όμως είναι καταπληκτικές!!δέν ξέρω αν πχιάνεις τη διαφορά...

αυτά.πάει μακρυά η βαλίτσα.διαφωνούμε ριζικά σε αυτό μόνο το θέμα αλλα...δέν πειράζει.δέν έγινε και τίποτα...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: My Precious...

Για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα του "λαμπάτου ήχου" της Metric, μιλάμε για τις
δυνατότητες που δίνει το character.

http://www.mhsecure.com/v5mm/2882_2dExpanded.html

¨εχει γίνει emulation απο διάφορα λαμπάτα μηχανήματα (διαφορετικές αρμονικές και χαρακτήρας) που μπορείς να προσθέσεις στο σήμα.

Δεν είναι πανάκεια. Είναι όμως ενας τρόπος να δημιουργείς δικούς σου ήχους που πιθανόν να "βελτιώνουν" (τιουνάρουν καλύτερα) συγκεκριμένα συστήματα η και ηχογραφήσεις.

....
Έλα, βρήκα το χαρακτήρας είναι .... :137:
από : http://www.mhsecure.com/v5mm/2882_2dExpanded.html#this

Έχω και μια ερώτηση.
Μιλάμε για software έτσι ?

υγ.
Εγώ πάντως θα δοκίμαζα πρώτο το - Classic British Mic Pre :616:

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: My Precious...

Συγγνωμη που επεμβαινω στην συζητηση, αλλα θα ηθελα να πω την γνωμη μου σε ενα πολυ ενδιαφερον θεμα

αν δέν είχε πολλούς δρόμους και φιλοσοφίες τότε όλες οι μεγάλες εταιρείες θα είχαν τις ίδιες τεχνολογίες και τεχνοτροπίες στα ηχεία τους.
αντιθέτως η κάθε εταιρεία έχει το χαρακτήρα της ακόμα και σε ίδιας φιλοσοφίας προιόντα.
Αυτο οφειλεται περισσοτερο στο οτι υπαρχουν πολλα διαφορετικα γουστα ακροατων,παρα στους δρομους της επιστημης.

αν ήταν έτσι εγώ που ας πούμε έχω monitor ηχείο θα έβαζα ένα plugin magnepan και θα γινόμουν ίαρ!!!
Αν το εν λογω μονιτορ ηταν αρκετα ''γρηγορο'' για να μιμηθει την κρουστικη αποκρουση οποιουδηποτε αλλου ηχειου (δυσκολο) τοτε ,ναι με το εν λογω plugin θα μπορουσες να μιμηθεις τον direct ηχο αλλα οχι και τις ανακλασεις.To κορυφαιο θα ειναι με ενα συνδυασμο εξι ή παραπανω μονιτορ με τα αντιστοιχα plugin οπου πλεον θα μπορουσες να εξομοιωσεις οποιοδηποτε ηχειο σε οποιοδηποτε χωρο!!
Απιστευτο αλλα εφικτο!

Βεβαια ενα τετοιο μονιτορ ειναι δυσκολο να κατασκευαστει(λογικο αφου στηριζομαστε ακομα σε προπολεμικη τεχνολογια μεγαφωνων.)Σε κυκλωματα ομως η εξομοιωση ειναι εφικτη.

οι προσομειώσεις που έχω δεί όμως είναι αστείες εώς απαράδεχτες.οι διορθώσεις όμως είναι καταπληκτικές!!δέν ξέρω αν πχιάνεις τη διαφορά...
Μπορεις να το εξηγησεις λιγο αυτο?
Στο μυαλο μου η προσομοιωση ειναι απλα η αντιστροφη ''συναρτηση'' της διορθωσης.Οταν εισαι καλος στο ενα εισαι και στο αλλο.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: My Precious...

Συγγνωμη που επεμβαινω στην συζητηση, αλλα θα ηθελα να πω την γνωμη μου σε ενα πολυ ενδιαφερον θεμα
σαφώς και είναι ενδιαφέρον το θέμα.όμως είμαστε off topic και είναι κρίμα.

Αυτο οφειλεται περισσοτερο στο οτι υπαρχουν πολλα διαφορετικα γουστα ακροατων,παρα στους δρομους της επιστημης.
δέν είναι έτσι.γιατί υπάρχει μία ομάδα εταιρειών που δέν κοιτάει γούστο και φινέτσα.παρόλ αυτά ο ήχος των ηχείων αυτών είναι αρκετά διαφορετικός.και φυσικά θα είναι αφού είναι σχεδόν αδύνατο να φτιάξουμε δύο ηχεία με ακριβώς ίδια μετρητικά χαρακτηριστικά.και όταν λέω ίδια εννοώ ίδια.αντίσταση, στάθμες, σε όλα τα πιθανά βάτ και φάσματα.
ακόμα και οι σοβαρές εταιρείες σου στέλνουν κάποιο διάγραμμα απόκρισης του ηχείου σου συγκριτικά με το πρωτότυπο που διαθέτουν.ακόμα και εκεί θα δείς αποκλίσεις!!

Αν το εν λογω μονιτορ ηταν αρκετα ''γρηγορο'' για να μιμηθει την κρουστικη αποκρουση οποιουδηποτε αλλου ηχειου (δυσκολο) τοτε ,ναι με το εν λογω plugin θα μπορουσες να μιμηθεις τον direct ηχο αλλα οχι και τις ανακλασεις.To κορυφαιο θα ειναι με ενα συνδυασμο εξι ή παραπανω μονιτορ με τα αντιστοιχα plugin οπου πλεον θα μπορουσες να εξομοιωσεις οποιοδηποτε ηχειο σε οποιοδηποτε χωρο!!
Απιστευτο αλλα εφικτο!
δέν συμφωνώ.

Βεβαια ενα τετοιο μονιτορ ειναι δυσκολο να κατασκευαστει(λογικο αφου στηριζομαστε ακομα σε προπολεμικη τεχνολογια μεγαφωνων.)Σε κυκλωματα ομως η εξομοιωση ειναι εφικτη.
το ίδιο είναι ακόμα και αν τα πράματα εκεί είναι αρκετά πιο ελεγχόμενα.

Μπορεις να το εξηγησεις λιγο αυτο?
Στο μυαλο μου η προσομοιωση ειναι απλα η αντιστροφη ''συναρτηση'' της διορθωσης.Οταν εισαι καλος στο ενα εισαι και στο αλλο.
προσωμοίωση πάει να πεί οτι εγώ παίρνω ένα ηχείο, μελετώ κάθε δυνατή του παραμόρφωση, στάθμη, συμπεριφορά και αντίδραση και προσπαθώ να τα σχεδιάσω αυτά με κάποιον αλγόριθμο.αυτό φυσικά πρέπει να γίνει για οποιαδήποτε συχνότητα, σε οποιαδήποτε στάθμη και για οποιαδήποτε περίπτωση.μετά αν θεωρήσουμε οτι έχουμε την τέλεια πηγή ήχου μπορούμε να πάμε στη θέση ακρόασης και να ισοσταθμίσουμε αυτή την τυχαιότητα.
όμως είναι πρακτικά αδύνατο να αντιγράψουμε αυτό το τυχαίο κατα βάση γεγονός.απλά το προσεγγίζουμε.
απο την άλλη το να διορθώσουμε κάποια σφάλματα είναι αρκετά απλό.πάμε στη θέση ακρόασης.ορίζουμε οτι θέλουμε να έχουμε φλάτ ήχο.αμέσως η ανάδραση του συστήματος εντοπίζει την οποιαδήποτε ανωμαλία και τη φτιάχνει στην πηγή της.δηλαδή πές οτι το ηχείο μου τσιμπάει τα 400hz.ε το σύστημα το αντιλαμβάνεται και το ρίχνει στο φλάτ.πές όμως οτι σε υψηλές στάθμες τσιμπάει πολύ στα 400hz.ε το σύστημα απο την ανάδραση και μόνο ξαναρυθμίζει τη στάθμη ετσι ώστε αυτή να είναι εκεί που πρέπει ή που επιθυμούμε.
ουσιαστικά μέσω αυτής της μεθόδου φτάνουμε στο τέλειο αποτέλεσμα οπου φυσικά το ηχείο και οι χροιές του εξαφανίζονται.
άρα για ποιό λόγο να τρέχω να αντιγράψω τις ατέλειες της λάμπας όταν μπορώ μέσω απλής ισοστάθμισης να φτάσω την πραγματικότητα?
και αυτό είναι το μαγικό σε αυτή την κάρτα.ή τουλάχιστον όσο μαγικό μπορεί να το κάνει η επιστήμη σήμερα...
και γι αυτό φυσικά δέν είναι ένα παραδοσιακό dac!!!!!:137:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΤΙ OFFTOPIC ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ;

...

σαφώς και είναι ενδιαφέρον το θέμα.όμως είμαστε off topic και είναι κρίμα.
...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!:141::141:

Κάθε σοβαρή σκέψη και προβληματισμός που εκφέρεται με καλή διάθεση και με σκοπό να καταλήξουμε κάπου, είναι ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ανεξάρτητα από το αν είναι απόλυτα σωστή ή όχι.

ΔΩΣΤΕ!:615:

ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!:107:

Reaction score
2.003
Καλοριζικο το εργαλείο!

Το κακό με τα απόλυτα μηχανήματα είναι ότι ζητούν πολλά απο τα συνοδα μηχανήματα! Τώρα μπηκες στο χωρό, πρέπει να χορεψεις!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Ένας... Νουρέγιεφ 110 κιλών!

...
Τώρα μπηκες στο χορό, πρέπει να χορεψεις!
...
Άρα, το μόνο που μας λείπει είναι κάποιος να κάνει τον... αρκουδιάρη!:143::135:
Προσφέρεσαι;:135:

Καλοριζικο το εργαλείο!
...
Thank you man!:619:

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: My Precious...

Με τις ευλογιες πλεον του ιδιοκτητη του thread :142: θα ανεβουμε στο κρεβατι:136: (χαχα περα απο την πλακα εχω ζητησει ηδη να ανοιχθει καταλληλο dsp-ο-τοπικ και να το αναλυσουμε )

προσομοίωση πάει να πεί οτι εγώ παίρνω ένα ηχείο, μελετώ κάθε δυνατή του παραμόρφωση, στάθμη, συμπεριφορά και αντίδραση και προσπαθώ να τα σχεδιάσω αυτά με κάποιον αλγόριθμο.αυτό φυσικά πρέπει να γίνει για οποιαδήποτε συχνότητα, σε οποιαδήποτε στάθμη και για οποιαδήποτε περίπτωση.μετά αν θεωρήσουμε οτι έχουμε την τέλεια πηγή ήχου μπορούμε να πάμε στη θέση ακρόασης και να ισοσταθμίσουμε αυτή την τυχαιότητα.
όμως είναι πρακτικά αδύνατο να αντιγράψουμε αυτό το τυχαίο κατα βάση γεγονός.απλά το προσεγγίζουμε.

Δεν χρειαζεται καποιος αλγοριθμος.Ειναι πολυ πιο απλο και η λυση υπαρχει ηδη και χρησιμοποιειται.

Αυτο που αναφερεις ως συμπεριφορα του ηχειου σε καθε συχνοτητα, περιγραφεται πληρως απο την αποκριση του σε ενα κρουστικο ηχο (με ενα μετασχηματισμο Fourier εχεις και την αποκριση συχνοτητας περα απο την χρονικη).Οποτε προσθετωντας το impulse response μεσω του player σου πανω στο σημα (με μια διαδικασια που λεγεται συνελιξη-convolution) πανω στο αρχικο σημα της μουσικης-και εφοσον το υπολοιπο συστημα σου ειναι διαφανο/τελειο(παλι μεσω dsp αυτο χεχεχεχε :136: ) εχεις τον ηχο του ηχειου.

Για τις διαφορετικες συμπεριφορες σε διαφορετικες σταθμες υπαρχει και παλι λυση που ονομαζεται dynamic convolution-που χρησιμοποιει Impulse responses σε διαφορες σταθμες εν αντιθεση με το static IR.Αλλα αυτο δεν θα το βρεις σε plugin του foobar :105: τουλαχιστον οχι ακομα...

απο την άλλη το να διορθώσουμε κάποια σφάλματα είναι αρκετά απλό.πάμε στη θέση ακρόασης.ορίζουμε οτι θέλουμε να έχουμε φλάτ ήχο.αμέσως η ανάδραση του συστήματος εντοπίζει την οποιαδήποτε ανωμαλία και τη φτιάχνει στην πηγή της.δηλαδή πές οτι το ηχείο μου τσιμπάει τα 400hz.ε το σύστημα το αντιλαμβάνεται και το ρίχνει στο φλάτ.πές όμως οτι σε υψηλές στάθμες τσιμπάει πολύ στα 400hz.ε το σύστημα απο την ανάδραση και μόνο ξαναρυθμίζει τη στάθμη ετσι ώστε αυτή να είναι εκεί που πρέπει ή που επιθυμούμε.
Η διορθωση του χωρου γινεται με τον ιδιο ακριβως τροπο που σου ανεφερα παραπανω.Απλα αντι να ''προσθεσουμε'' την κρουστικη αποκριση ενος πχ ηχειου στη μουσικη, ''αφαιρουμε'' αυτην του χωρου-συστηματος (ας μου επιτραπουν τα αφαιρω και προσθετω)

Για να παρεις μια γευση δοκιμασε ενα convolver plugin στο foobar και δες ΕΔΩ βιβλιοθηκη IRs διαφορων χωρων.Αν και εντελως ερασιτεχνικη η προσπαθεια , το αποτελεσμα δειχνει τις δυνατοτητες του dsp,και ειναι εντυπωσιακο!

άρα για ποιό λόγο να τρέχω να αντιγράψω τις ατέλειες της λάμπας όταν μπορώ μέσω απλής ισοστάθμισης να φτάσω την πραγματικότητα?
και αυτό είναι το μαγικό σε αυτή την κάρτα.ή τουλάχιστον όσο μαγικό μπορεί να το κάνει η επιστήμη σήμερα...
και γι αυτό φυσικά δέν είναι ένα παραδοσιακό dac!!!!!:137:
Εδω συμφωνουμε.

Τις ατελειες της λαμπας τις αντιγραφεις σε δυο περιπτωσεις:
α)Σου αρεσουν οι ευφωνικες παραμορφωσεις και οι χροιες των λαμπατων-απολυτα κατανοητο

β)απο περιεργεια για να δεις πως ακουγαν στα παλια τα χρονια :135::135:
Πολυ θα γουσταρα στο plugin το φωνογραφο του edisson.

Ομως σε ενα αυστηρα hi-fi συστημα το μονο dsp που πρεπει να τρεχει ειναι το room(+system) correction

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ωραια πραγματα.........Για συνεχιστε να μαθαινουμε

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.192
Members
38.302