Παν... METRIC... Αριστον

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Παν ........METRIC........Αριστον

.....Οι διαφορές αυτές ήταν έντονα αισθητές ακούγοντας pink noise σε όλο το φάσμα ανάμεσα στα δύο ηχεία.
...
Εγώ θα ήθελα να μάθω κάτι περισσότερο για αυτό :616:

Δηλαδή παίξατε pink noise και ακούσατε με το αυτί, βύθισμα στους 160hz ?

Ακόμη, σωστό νομίζω θα ήταν, να γράψετε και το τρόπο μέτρησης, το μικρόφωνο, αποστάσεις, στάθμες κτλ

Έτσι από περιέργεια, μήπως μετρήσατε επίπεδο στάθμης θορύβου ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Ambient_noise_level
(αυτό το λέω σε περίπτωση που 'πέρναγε' κανένα -παπί- απέξω... ;)

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Εγώ θα ήθελα να μάθω κάτι περισσότερο για αυτό :616:

Δηλαδή παίξατε pink noise και ακούσατε με το αυτί, βύθισμα στους 160hz ?

Ακόμη, σωστό νομίζω θα ήταν, να γράψετε και το τρόπο μέτρησης, το μικρόφωνο, αποστάσεις, στάθμες κτλ

Έτσι από περιέργεια, μήπως μετρήσατε επίπεδο στάθμης θορύβου ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Ambient_noise_level
(αυτό το λέω σε περίπτωση που 'πέρναγε' κανένα -παπί- απέξω... ;)
O ρόζ θόρυβος περιλαμβάνει ολόκληρο το συχνοτικό φάσμα , πλήρες. Είναι πολύ εύκολο να ακούσεις διαφορές αν υπάρχουν , ακόμα και αν είναι πολύ μικρές.

Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο κανάλια στο Βλάσση ήταν μεγάλες.
Με εξάσκηση μπορείς να ακούς εύκολα συχνότητες και να τις αναγνωρίζεις , όπως και την αρμονική παραμόρφωση,
την αποκοπή στα ψηφιακά φίλτρα και άλλα "μυστήρια". Ακόμε και τότε μένουν κάποια πράγματα ανεξήγητα.

Το Spectra Foo της Metric είναι απο τα πιό εξελιγμένα συστήματα μετρήσεων , το μοναδικό που μπορεί να μετρήσει ταυτόχρονα απο 8 διαφορετικά σημεία. Επίσης απο ότι ξέρω το μοναδικό που μετράει φάση ως πρός συχνότητα. To Spectra Foo παρουσιάστηκε το 1997 και ήμουν απο τούς πρώτους στον κόσμο που το αγόρασα για το Athens Mastering. Mε το transfer function μπορείς να συγκρίνεις με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια το OUT (έξοδο σήματος) και το IN (επιστροφή απο ηχεία για παράδειγμα ) και να φτιάξεις την ανάποδη καμπύλη ώστε να έχεις μεγάλη ακρίβεια στην μέτρηση.
Αν κάνεις μακρυά η κοντά στα ηχεία την μέτρηση, βλέπεις καθαρά πως επιδρά ο χώρος.
(Το Σάββατο κάναμε basic μετρήσεις για λόγους χρόνου, αλλά ικανές να καταλάβεις τι παίζει ...)

Το μικρόφωνο ήταν Earthworks , η μέτρηση απο την θέση ακρόασης και η στάθμη περίπου στα επίπεδα του Dolby standard 84 db.

Ο δρόμος έξω είναι αρκετά ήσυχος.

Εξάλλου η στάθμη όταν ο Βλάσσης ζεστάθηκε έφτασε 121 db peak !! Είχα κρυφτεί στο άλλο δωμάτιο.

Βέβαια και αυτό δεν αναφέρθηκε , ο λόγος που μπορείς να ακούσεις τόσο δυνατά (αφύσικα δυνατά και δεν είναι σωστό ) είναι η παντελής έλλειψη παραμόρφωσης και κόκου γεγονός που πρέπει να χρεωθεί και στα 3(4) μηχανήματα στην αλυσίδα 802-Krell-Metric (Amarra)

Το ενδιαφέρον κατα την γνώμη μου είναι πως σαν τονική ισσοροπία το σύστημα του Βλάσση δεν είναι πολύ μακρυά απο την τονική ισσοροπία της Metric επάνω στον Krell. Και αυτό γιατί ένας φωτεινός ήχος απο τον προενισχυτή του ισσοροπεί απο τον μαλακό ήχο του CD Player. Απλώς με την Metric είχες την 3πλη πληροφορία χωρίς να σκληραίνει ποτέ.

Reaction score
1.766
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

Έχει τεράστια διαφορά η ακρόαση ενός μηχανήματος με την τελική αγορά του.Το οτι ακούσαμε ένα καλό dac δέν συνεπάγεται την αγορά του έστω και αν έχουμε τα λεφτά στην άκρη.

Θέλει αρκετό ψάξιμο και σύγκριση.
Ειδικά όταν το σύστημα είναι βασισμένο σε λαμπάτες υλοποιήσεις που αυτομάτως καρφώνουν το "γλυκό" άκουσμα που ψάχνει ο ιδιοκτήτης.

Δηλαδή είσαι τόσο σίγουρος οτι αν του καρφώσω ένα ας πούμε bufallo δέν θα ακούσει ένα αντίστοιχο άρτιο αποτέλεσμα?Και δηλαδή τί?Θα πρέπει να πάρει ένα μπάφαλο που έχει και τη μισή τιμή έτσι στα γρήγορα?
Το θέμα καμια φορά δέν είναι τί είναι το τεχνικά σωστό αλλα και τί μας αρέσει σε αυτά τα συστήματα.

Το σίγουρο πάντως είναι οτι ο Βλάσης το ψάχνει το θέμα.Αυτός θα επιλέξει το βέλτιστο που του αρέσει και σίγουρα μετά απο αρκετό χρόνο.Ειδικά αυτή την εποχή που τα πράματα είναι εύκολα αν έχεις χρήμα και δύσκολα αν θές να αποκτήσεις χρήμα.

Βλέπω αρκετό κόσμο γύρω μου να βιάζεται να αγοράσει την ώρα που η αγορά κρατιέται με νύχια και με δόντια να κρατήσει κάποιο κατώτερο πλαφόν στις τιμές.Φυσικά δέν αναφέρομαι στον Βλάση αλλα σε οποιονδήποτε βιάζεται.

Πάντα φιλικά προς όλους και ειδικά προς τον ίδιο μου τον εαυτό.

απο το λεγομενα του βλαση του αρεσε και παρα πολυ μαλιστα.

βλεπεις το τεχνικα σωστο εχει το συνηθειο να αρεση κιολας κατα εναν περιεργο τροπο.

το buffalo δεν καταλαβαινω που κολαη.

αν και θα ηταν υποβαθμιση στο συγκεκριμενο συστημα αν υποθεσουμε οτι ηταν αναβαθμιση γιατι οχι;

Reaction score
1.766
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

Κοιτα τρελλο αγορι........μπορει πραγματι να μου ακουγεται για την ωρα δυσκολο ,ποιο δυσκολο ομως ξερεις ποιο ηταν ? να πιστεψω σε αυτην την μηχανη...........και τωρα πιστευω....πολυ μαλιστα......αυτο για μενα λεει πολλα ....για τα εως τωρα δεδομενα μου!!!!!!!!!!!
:444:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

απο το λεγομενα του βλαση του αρεσε και παρα πολυ μαλιστα.

βλεπεις το τεχνικα σωστο εχει το συνηθειο να αρεση κιολας κατα εναν περιεργο τροπο.

το buffalo δεν καταλαβαινω που κολαη.

αν και θα ηταν υποβαθμιση στο συγκεκριμενο συστημα αν υποθεσουμε οτι ηταν αναβαθμιση γιατι οχι;
όχι δέν είμαι κατά της αναβάθμισης.Είμαι κατά της άμεσης αναβάθμισης.

Θέλει ψάξιμο και ακρόαση πολλών συσκευών.

Ας μήν ξεχνάμε οτι ο πρό στα spec δέν οδηγεί απόλυτα τον krell κάτι που το metric το έκανε...Οπότε δέν ξέρουμε απόλυτα πώς θα αντιδράσει το σύστημα με ένα πιο δυνατό πρό.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.381

http://www.avsite.gr/vb/showthread....%F4%E7%F2-%E1%EA%EF%DE%F2&p=973766#post973766
Ειδικά αυτή την εποχή που τα πράματα είναι εύκολα αν έχεις χρήμα και δύσκολα αν θές να αποκτήσεις χρήμα.
Βλέπω αρκετό κόσμο γύρω μου να βιάζεται να αγοράσει την ώρα που η αγορά κρατιέται με νύχια και με δόντια να κρατήσει κάποιο κατώτερο πλαφόν στις τιμές.Φυσικά δέν αναφέρομαι στον Βλάση αλλα σε οποιονδήποτε βιάζεται.
Πάντα φιλικά προς όλους και ειδικά προς τον ίδιο μου τον εαυτό.
Με μόνη διαφορά ότι ακόμα και τώρα,πολλοί εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ως ΄΄Λουδοβίκοι των...Ανωγείων΄΄ σε ό,τι αφορά τις τιμές που αξιώνουν.
Κοιτα τρελλο αγορι........μπορει πραγματι να μου ακουγεται για την ωρα δυσκολο ,ποιο δυσκολο ομως ξερεις ποιο ηταν ? να πιστεψω σε αυτην την μηχανη...........και τωρα πιστευω....πολυ μαλιστα......αυτο για μενα λεει πολλα ....για τα εως τωρα δεδομενα μου!!!!!!!!!!!
Δέστο και ως ευκαιρία ν'αλλάξεις την...υπογραφή σου.Από το "...KRELLΑΘΗΚΑ τελείως..." στο "...METRIΘΗΚΑ τελείως μου φαίνεται!!!".:142:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Δέστο και ως ευκαιρία ν'αλλάξεις την...υπογραφή σου.Από το "...KRELLΑΘΗΚΑ τελείως..." στο "...METRIΘΗΚΑ τελείως μου φαίνεται!!!".:142:
Εγραψεεεεεεεεεες!!!!!!!
Το ιδανικο βεβαια θα ειναι...........KrelloMetriθηκα τελειως.........μιας και ο Κρελλιδης δεν υπαρχει περιπτωση να φυγει ετσι οπως παιζει το χρυσουλι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

\
:204::204::410::410::426::426::437::437:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.081
Απάντηση: Re: Παν... METRIC... Αριστον

[YOUTUBE]VakLQp3gKPU[/YOUTUBE]
Με το <<Cry me a river>> (της Krall ήταν η εκτέλεση αν δεν κάνω λάθος) δοκιμάσατε τα δυναμικά?:103:

Τουλάχιστον θα έπρεπε να είχατε αυτήν την εκτέλεση...

Τ

Last edited by a moderator:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706
Απάντηση: Re: Παν... METRIC... Αριστον

Με το <<Cry me a river>> (της Krall ήταν η εκτέλεση αν δεν κάνω λάθος) δοκιμάσατε τα δυναμικά?:103:

Ηταν ενα απο τα κομματια που ακουσαμε βρε Πετρο...........

Με την Καραγκουνα σε Gold Limited Edition καναμε τις μετρησεις και ειδικα στο δευτερο γυρισμα εκει που ακουγοντε τα βελασματα με το echo στην πλαγια!!!!!!!!!!!!!!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
αντε βρε με το καλο και τεσερους κλασ ντι να εισαι ασορτι !!! :103::103::103:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Παν... METRIC... Αριστον

Τουλάχιστον θα έπρεπε να είχατε αυτήν την εκτέλεση...

Τ

Δοκιμάσαμε και ορχηστρικό έργο και τύμπανα και norah jones.

Απο τα τύμπανα που έχουν τα περισσότερα "δυναμικά" ακόμα μαζεύουμε σαγόνια!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.081
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παν... METRIC... Αριστον

Λες να σοβαρολογώ λέγοντας πως με την Krall τεστάρατε τα δυναμικά?
Ζητώ συγνώμη αν αυτό βγήκε με τον τρόπο που το έγραψα.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παν... METRIC... Αριστον

Λες να σοβαρολογώ λέγοντας πως με την Krall τεστάρατε τα δυναμικά?
Ζητώ συγνώμη αν αυτό βγήκε με τον τρόπο που το έγραψα.
α τον αλήτη...πλάκα κάνει.και έλεγα να δημιουργήσουμε λίγο τζέρτζελο...να μαλώσουμε βρε παιδί μου πώς το λέμε!!!
:116:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

http://www.avsite.gr/vb/showthread....%F4%E7%F2-%E1%EA%EF%DE%F2&p=973766#post973766

Με μόνη διαφορά ότι ακόμα και τώρα,πολλοί εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ως ΄΄Λουδοβίκοι των...Ανωγείων΄΄ σε ό,τι αφορά τις τιμές που αξιώνουν.
Γι αυτό ανέφερα πολύ σωστά οτι η αγορά προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια ένα κατώτερο πλαφόν.Δηλαδή να κρατήσει τις τιμές ετσι ώστε να μήν υποδιπλασιαστούν ετσι ώστε να υπάρχει ισορροπία της αγοράς.
Μήν ξεχνάς οτι όλες οι τιμολογήσεις έγιναν με "ακριβό χρήμα" και όχι με το σημερινό που είναι σημαντικά πιο φθηνό αν σκεφτούμε οτι όλοι μας έχουμε δεχτεί περικοπές της τάξεως του 20% απο τη ζωή μας.

Οπότε είναι εύκολο να τσιγαρίσουμε την αγορά ετσι ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο.Εγώ προσωπικά τώρα τελευταία έχω κάνει καλές αγορές λόγω αυτού του φαινομένου.Όχι σε ήχο.Σε άλλα προιόντα...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.381
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

...
...Όχι σε ήχο.Σε άλλα προιόντα...
Έξι λέξεις που δίνουν την ουσία...:612:

Κατά τ'άλλα,μένει να μάθουμε τη συνωμοταξία χρήματος βάσει της οποίας εχουν επίσης τιμολογηθεί οι εκάστοτε μεταχειρισμένες,demo,stock κ.α. χαϊενδικές ΄΄προσφορές΄΄...:126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.292
Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

2 ερωτησεις:
Childern of Sanchez ακουσατε;
Tαινια με τον 83 ειδατε;:405:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

2 ερωτησεις:
Childern of Sanchez ακουσατε;
Tαινια με τον 83 ειδατε;:405:
oχι (ευτυχως)
οχι(δεν ειμαστε του κινηματογραφου)

Reaction score
2.002

Καλά όλα αυτά, σαν δικάναλο DAC, που ενδιαφέρει και το 99.9999999% των χρηστών, πως παίζει?

Έχουμε αναφορές σύγκρισης με Weiss, EMM LABS, DCS, Velkian, Orpheus, Stylos etc?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.473

Ας αναλογιστούμε γιά λίγο την υπόθεση της χαϊενδικής Comedia dell'Arte:Οι κατασκευαστές κόπτονται γιά την ομοιομορφία απόκρισης καναλιών των μηχανημάτων.Οι δοκιμαστές / χρήστες κόπτονται γιά τις χροιές,τις δυναμικές αντιθέσεις,τις διαστάσεις και την οξύτητα απεικόνισης των στερεοφωνικών ειδώλων.Και όλα αυτά ενώ πολλά συστήματα είναι εγκατεστημένα εντός χώρων που παρουσιάζουν Ακουστικές ασυμμετρίες...
Να ένα ποστ που πέρασε "απαρατήρητο". Το κράτησα όμως, και περίμενα... :125::125:

Υπό την έννοια του εν λόγω ποστ, το δήθεν "τεστ" της μέτρικ στο χώρο του αγαπητού μου βλασόπουλου, ήταν μια παταγώδης αποτυχία, διότι δεν έγινε το σημαντικότερο όλων, αυτό που θα έκανε την μέγιστη των μεγίστων διαφορά, αυτό που θα χτυπούσε σα σφυρί στο κούτελο όλους τους συμμετέχοντες, αυτό που θα τους άλλαζε όντως τρόπο σκέψης, αυτό που θα ανέτρεπε τα πάντα όλα:

ισοστάθμιση των δυό ηχείων μεταξύ τους, και εν συνέχεια και ισοστάθμιση ηχοσυστήματος-χώρου.

(και ξέρω πολύ καλά τι λέω, διότι, σε αντίθεση με την εξοντωτικά συντριπτική πλειοψηφία των φίλων μελών του χώρου μας, που ποτέ τους δεν αξιώθηκαν να ακούσουν ένα ζεύγος ηχείων στο χώρο τους που να παίζουν μεταξύ τους ακριβώς το ίδιο(!!!), προσωπικά το έχω επιτύχει. Η εμπειρία αυτή είναι συγκλονιστική, πέραν κάθε υποψίας (ακόμα και ψαγμένου), μου είναι αδύνατο να σας μεταφέρω το μέγεθος της βελτίωσης που επιφέρει αυτή η διαδικασία στην αντίληψη του ήχου, και είναι και αδύνατο να επιτευχθεί αυτό χωρίς "διόρθωση-ισοστάθμιση" σε οποιοδήποτε -ανεξαιρέτως- ζεύγος ηχείων και χώρο ακρόασης στον πλανήτη. Και σε αυτό, είμαι απολυτότερος του απόλυτου, και δε θα το συζητήσω.)

το "όπλο" χρησιμοποιήθηκε ως "δεκανίκι", ως "βέλος" σε κάποιο αρχαίο τόξο, ως (φευ) "δικάναλο ντακ με βόλιουμ κοντρόλ"!:141:

ντροπή!:141:

Ελπίζω, στην επόμενη "δοκιμή" (τάχα μου τάχα μου) της μέτρικ, να μη τη βάλετε να παριστάνει το "δικάναλο ντακ με βόλιουμ κοντρόλ", ώστε να αξιοποιηθεί κάπως...:136::136::136:

(η ελπίδα, πεθαίνει τελευταία):138:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.035
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic