Παν... METRIC... Αριστον

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.080
Απάντηση: Re: Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

Και για να θέσουμε τη δοκιμή σε μια άλλη βάση...
Πόσο βαρύνουσα μπορεί να είναι η άποψη ατόμων που φευγαλέα έρχονται σε επαφή με ένα σύστημα?
Όλα αυτά περί ωρών ακροάσεων ώστε να βγουν σαφή συμπεράσματα που πήγαν?

Μετά την δεύτερη ακρόαση επιστρέψατε στο πρώτο άκουσμα για να ακούσετε τι άλλαξε?

Προσωπικά θα έδινα βαρύτητα μόνο στην άποψη του Βλάση που γνωρίζει το σύστημα του καλύτερα από τον καθένα.
Χρειάζονται πολλές ώρες ακροάσεων για να κατανοήσεις πλήρως την ακουστική ταυτότητα ενός συστήματος και τις ιδιαιτερότητες του.

Το διαφορετικό δεν είναι απαραίτητα και καλύτερο.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Βρε παλλικαρια......χρειαζοντε αυτοι οι τσακωμοι και οι κοντρες.........???????

Οτι και να γινει ενα παρεακι ειμαστε με τα θελω μας και τα γουστα μας.......γουστα που δεν θα μας τα αλλαξουν ο Βλασης ,ο Παντελης,ο Νικος....μα την Παναγια δηλαδη δεν χρειαζοντε τα υπολλοιπα!!!!

Σκεφτειτε και το αλλο.....και αν εμεις οι 6 ειμαστε κουφοι????αυτο τι σας λεει?:143::143:

Τωαρ λεβεντες σχετικα με τις μετρησεις ....σας το ξαναειπα.....οι γνωσεις μου ελαχιστες....εχω γνωση ομως να ακουω σωστα.....25 χρονια τωρα!!!!!!

Πετρακο σχετικα με την ακροαση μετα εχεις δικιο,ομως δεν εγινε λογω χρονου,παρολαυτα φιλαρακι ξερω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πως παιζει το συστημα μου και την διαφορα που εισεπραξα σας την ανεφερα με απλοτητα και ανθρωπια!!!!!

Αν δεν επαιζε οπως ηθελα και παλι θα το ελεγα.......δεν εχω αναγκη να κριθω ξερετε απο κανεναν ....

Σαφως ζω παρα πολυ ανετα με τον ηχο που εχω στο σπιτι(ακομα τον πληρωνω)δεν θα ηθελα ομως να κρυψω ουτε απο τον εαυτο μου ουτε και απο οσους γουσταρετε πραγματικα να διαβασεται αυτες τις αραδες αυτα που εισεπραξα απο το σεταρισμα που στηθηκε το σαββατο.....

Reaction score
250

Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν κάποιος φίλος αναφερόταν (ενδεχομένως επαναλάμβανε ,αν μου έχει διαφύγει κάτι) τα εξής :

1) Ποια DAC(s) χρησιμοποιεί και σε ποια "διευθέτηση" ;

2) Ποια η δομή-σύνθεση του αναλογικού σταδίου εξόδου της συσκευής ;

3) Ποια τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού;

4) Ποια τα χαρακτηριστικά του υποσυστήματος που σχετίζεται με την διαχείριση θεμάτων "χρονισμού" και αντιμετώπισης του jitter;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Απλά διάβασε αυτό που έδωσες σαν φόρμα.
Ξεκινάει με το Sine wave.
...
Και;
Μη βιαστείς να απαντήσεις, σε παρακαλώ.
Ρίξε πρώτα μια προσεκτική ματιά στα παρακάτω:
1. Fourier Analysis
2. Nyquist - Shannon sampling theorem

...
Και μιας και είσαι της θεωρίας...
Γιατί όταν χρειάζεσαι 1,5 καρέ καλώδιο έχεις καλύτερη ατάκα με τα 5?
...
Αυτό ισχύει για όλους τους συνδυασμούς ηχείων - ενισχυτικών ανεξαιρέτως;
Από ποιες παραμέτρους εξαρτάται ο υπολογισμός της κατάλληλης διατομής - ηλεκτρικών χαρακτηριστικών;
Τι εννοείς με τον όρο "ατάκα";

...
Γιατί η Magnepan δίνει μέγιστη ισχύ 250 watt για το ηχείο σου και εσύ του δίνεις μερικά Kwatt?
...
1. Ο Κώστας ουσιαστικά δεν οδηγεί τα Magnepan με περισσότερα από 1000 Watt.
Απλά δίνει στα ενισχυτικά του τη δυνατότητα να λειτουργούν με δυναμικό περιθώριο (dynamic headroom) γύρω στα 9 dB.
Και ΝΑΙ, αυτό ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.
Σε παρόμοια συμπεράσματα είχα φτάσει κι εγώ από το 1998 (μόνο που εγώ, φτωχαδάκι ων, είχα γύρω στα 4 dB headroom).
2. Μη μπερδεύεις τη μέγιστη ισχύ με τη συνιστώμενη ισχύ.
3. Φαντάζεσαι η Magnepan να έγραφε στο site και τα διαφημιστικά της φυλλάδια ότι τα ηχεία της χρειάζονται κιλοβαττικές ενισχυτικές διατάξεις.
Δε θα προλάβαινε να πουλάει...:204::204::204:

...
Γιατί ενώ μια ανάλυση της τάξης των 16 bit 44,1 KHz υπεραρκεί για απόκριση μέχρι τους 20 KHz τα υψηλής ανάλυσης ακούγονται καλύτερα?
...
:111:
Δε λαμβάνεις υπόψιν σου όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν το παραπάνω, με αποτέλεσμα να καταλήγεις να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.
Νομίζω πως πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω:
Upsampling και Oversampling
Παρεμπιπτόντως, παρότι bit depth και sampling frequency μπορούν να αλληλοσυσχετιστούν δεν είναι το ίδιο πράγμα...

...
Για τους ίδιους λόγους ο ρυθμός ανόδου κάνει τη διαφορά.
Apples and oranges once again...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.451

Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν κάποιος φίλος αναφερόταν (ενδεχομένως επαναλάμβανε ,αν μου έχει διαφύγει κάτι) τα εξής :

1) Ποια DAC(s) χρησιμοποιεί και σε ποια "διευθέτηση" ;

2) Ποια η δομή-σύνθεση του αναλογικού σταδίου εξόδου της συσκευής ;

3) Ποια τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού;

4) Ποια τα χαρακτηριστικά του υποσυστήματος που σχετίζεται με την διαχείριση θεμάτων "χρονισμού" και αντιμετώπισης του jitter;
Βασίλη μου ξέρω τα εξής:

ντακ φοράει τα AK4395, νομίζω 2 στο κανάλι. (αυτά τα τσιπάκια είναι "διπλά", δηλαδή περιλαμβάνουν 2 κανάλια, 2 ντακ το καθε τσιπάκι)

στο αναλογικό στάδιο χρησιμοποιεί οπ-αμπς, τα γνωστά ΝΕ5532, με line level μετασχηματιστή εξόδου, που προαιρετικά είναι ο τζένσεν (αυτός που έβαλα το συγκριτικό με το δικό μου το λούνταλ, ίδιος ουσιαστικά.) Εξ'ου και ο ρυθμός ανόδου των αναλογικών εξόδων, για τον οποίο συζητήσαμε κόσμια πριν λίγο.

το τροφοδοτικό είναι διακοπτικό, με τις γνωστές σταθεροποιήσεις σε κάθε τμήμα.

το "υποσύστημα" διαχείρησης τζίρερ είναι πλήρως συμβατό με όλες τις νόρμες της αες (των επαγγελματικών νορμών συμπεριλαμβανομένων), μετασχηματιστών συμπεριλαμβανομένων, και το βύσμα μπι-εν-σι στην πλάτη έχει μια ταμπελίτσα που γράφει "εδώ συνδέστε την αντιλόπη".

αν κάπου κάνω λάθος, παρακαλώ πολύ να με διορθώσετε. (στην ταμπελίτσα :116::116::116: δε κάνω λάθος, κι ας διαφωνεί ο χρήστος, το ξέρω πως διαφωνεί, ...έχω όμως ρίξει πολύ διάβασμα των όσων γράψαν οι γκουρού των μπέτα-κι όχι μόνο- τεστ της μέτρικ)

Εκτός των παραπάνω, Βασίλη, φίλε μου, θα σου πω μια μόνο λέξη: πάρτο. :102:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

.................................................................................................................... Πολυ κοντα σε αναλογικη πηγη το AMR..
καλα τι σου εκανε ο Βλασης και τον προσβαλλεις ?:405:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.734

καλα τι σου εκανε ο Βλασης και τον προσβαλλεις ?:405:
:421:
:609: επαινεψα την αναλογικη χροια και τη φυσικοτητα του cdp του χρησιμοποιωντας λαθος εκφραση, θα το βλεπει κ ο γνωστος μηδενιστης των ψηφιακων πηγων κ θα ηδονιζεται στην ιδεα οτι ακομα κ τωρα που λειπει υπαρχει το στιγμα του:405:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.080

Slew Rate = Ρυθμός Απόκλισης

Εκφράζει το χρόνο που απαιτεί η έξοδος ώστε να ακολουθήσει την είσοδο.

Rising Time = Ρυθμός Ανόδου

Εκφράζει την ικανότητα του κυκλώματος να ανταπεξέρχεται στις στιγμιαίες μεταβολές της τάσης

Από την αρχή μίλησα για ρυθμό ανόδου και οι απαντήσεις και οι τύποι που εγράφησαν αφορούσαν τον ρυθμό απόκλισης των 20 kHz.
Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.080

Και;
Μη βιαστείς να απαντήσεις, σε παρακαλώ.
Ρίξε πρώτα μια προσεκτική ματιά στα παρακάτω:
1. Fourier Analysis
2. Nyquist - Shannon sampling theorem

Αυτό ισχύει για όλους τους συνδυασμούς ηχείων - ενισχυτικών ανεξαιρέτως;
Από ποιες παραμέτρους εξαρτάται ο υπολογισμός της κατάλληλης διατομής - ηλεκτρικών χαρακτηριστικών;
Τι εννοείς με τον όρο "ατάκα";

1. Ο Κώστας ουσιαστικά δεν οδηγεί τα Magnepan με περισσότερα από 1000 Watt.
Απλά δίνει στα ενισχυτικά του τη δυνατότητα να λειτουργούν με δυναμικό περιθώριο (dynamic headroom) γύρω στα 9 dB.
Και ΝΑΙ, αυτό ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.
Σε παρόμοια συμπεράσματα είχα φτάσει κι εγώ από το 1998 (μόνο που εγώ, φτωχαδάκι ων, είχα γύρω στα 4 dB headroom).
2. Μη μπερδεύεις τη μέγιστη ισχύ με τη συνιστώμενη ισχύ.
3. Φαντάζεσαι η Magnepan να έγραφε στο site και τα διαφημιστικά της φυλλάδια ότι τα ηχεία της χρειάζονται κιλοβαττικές ενισχυτικές διατάξεις.
Δε θα προλάβαινε να πουλάει...:204::204::204:

:111:
Δε λαμβάνεις υπόψιν σου όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν το παραπάνω, με αποτέλεσμα να καταλήγεις να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.
Νομίζω πως πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω:
Upsampling και Oversampling
Παρεμπιπτόντως, παρότι bit depth και sampling frequency μπορούν να αλληλοσυσχετιστούν δεν είναι το ίδιο πράγμα...

Apples and oranges once again...
Αυτά που ανέφερα είναι η θεωρητική προσέγγιση των πραγμάτων, και όχι η προσωπική μου άποψη,και τελικά πόσο κοντά είναι αυτά με την καθημερινότητα μας.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

Για να μήν χανόμαστε.

Απο μικρό παιδί έχω ζήσει με ένα σύστημα ανάλογο του Βλάση.Έχω ακούσει πάνω του απο το να παίζει ένα καλό βινύλιο μέχρι ένα κορυφαίο ψηφιακό σύστημα.

Γνωρίζω άριστα το χαρακτήρα του.Γνωρίζω επίσης άριστα τον χαρακτήρα του κάθε χαιεντά που πάει να προσεγγίσει με χροιές το ίδιο σύστημα όπως π.χ. οι λάμπες του Βλάση.Γνωρίζω άριστα τα υπέρ και τα κατά της κάθε διάταξης και τα έχω δοκιμάσει...

Έτσι λοιπόν νοιώθω οτι γνωρίζω άριστα το σύστημα του Βλάση.

Θεωρώ μάλιστα οτι το φαινόμενο direct drive με dac και αυτή την εμπειρία την έχω ξαναζήσει ξανά, με όμοιο σύστημα, στον ίδιο μάλιστα βαθμό και φυσικά με το ίδιο software αναπαραγωγής.

Για να μήν τα πολυλογούμε δέν είμαι απο τους ανθρώπους που λένε "μέρα με τη νύχτα" όταν οι διαφορές είναι μικρές.Όταν λέω οτι "ένα μηχάνημα έχει διαφορά" το εννοώ.Έχει διαφορά...διαφορά που την ακούει ο πλέον κουφός και άσχετος απο το θέμα.

Γι αυτό ακούγονται ατάκες απο το στόμα μου του τύπου "τα dac παίζουν όμοια μεταξύ τους" κ.τ.λ.Για να πώ οτι έχει διαφορά πρέπει να δώ εμφανή διαφορά.

Άρα για να ξεκαθαρίσω όσο μπορώ την κατάσταση...

Το metric όταν συνδέθηκε στον krell απευθείας είχε διαφορά.
Όμως δέν είχε τόσο μεγάλη διαφορά ωστε να αξίζει ο Βλάσης να πετάξει τον εξοπλισμό του.Εγώ έτσι νομίζω.Δέν άλλαξε το σύστημα του ούτε το ηχείο του.Απλά έγινε καλύτερο.
Αν θεωρήσω οτι η διαφορά vdac-medea είναι ακουστή σε ένα Α βαθμό τότε στο τέστ βλασοπρό+βλασοcd vs metricdac+metricπρο η διαφορά ήταν σε μεγαλύτερο επίπεδο.Όχι αρκετά μεγαλύτερο.Απλά μεγαλύτερο.
Ελπίζω να αποκτήσατε κάποιο μέγεθος των τελεστών του συγκριτικού...

Reaction score
1.766
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

Για να μήν χανόμαστε.

Απο μικρό παιδί έχω ζήσει με ένα σύστημα ανάλογο του Βλάση.Έχω ακούσει πάνω του απο το να παίζει ένα καλό βινύλιο μέχρι ένα κορυφαίο ψηφιακό σύστημα.

Γνωρίζω άριστα το χαρακτήρα του.Γνωρίζω επίσης άριστα τον χαρακτήρα του κάθε χαιεντά που πάει να προσεγγίσει με χροιές το ίδιο σύστημα όπως π.χ. οι λάμπες του Βλάση.Γνωρίζω άριστα τα υπέρ και τα κατά της κάθε διάταξης και τα έχω δοκιμάσει...

Έτσι λοιπόν νοιώθω οτι γνωρίζω άριστα το σύστημα του Βλάση.

Θεωρώ μάλιστα οτι το φαινόμενο direct drive με dac και αυτή την εμπειρία την έχω ξαναζήσει ξανά, με όμοιο σύστημα, στον ίδιο μάλιστα βαθμό και φυσικά με το ίδιο software αναπαραγωγής.

Για να μήν τα πολυλογούμε δέν είμαι απο τους ανθρώπους που λένε "μέρα με τη νύχτα" όταν οι διαφορές είναι μικρές.Όταν λέω οτι "ένα μηχάνημα έχει διαφορά" το εννοώ.Έχει διαφορά...διαφορά που την ακούει ο πλέον κουφός και άσχετος απο το θέμα.

Γι αυτό ακούγονται ατάκες απο το στόμα μου του τύπου "τα dac παίζουν όμοια μεταξύ τους" κ.τ.λ.Για να πώ οτι έχει διαφορά πρέπει να δώ εμφανή διαφορά.

Άρα για να ξεκαθαρίσω όσο μπορώ την κατάσταση...

Το metric όταν συνδέθηκε στον krell απευθείας είχε διαφορά.
Όμως δέν είχε τόσο μεγάλη διαφορά ωστε να αξίζει ο Βλάσης να πετάξει τον εξοπλισμό του.Εγώ έτσι νομίζω.Δέν άλλαξε το σύστημα του ούτε το ηχείο του.Απλά έγινε καλύτερο.
Αν θεωρήσω οτι η διαφορά vdac-medea είναι ακουστή σε ένα Α βαθμό τότε στο τέστ βλασοπρό+βλασοcd vs metricdac+metricπρο η διαφορά ήταν σε μεγαλύτερο επίπεδο.Όχι αρκετά μεγαλύτερο.Απλά μεγαλύτερο.
Ελπίζω να αποκτήσατε κάποιο μέγεθος των τελεστών του συγκριτικού...
εγω παλι νομιζω οτι ειναι θεμα εμφανισεις και μονο.

αφου αν τα πουληση περνη τη metric και ρεστα.

ομως ο βλασης δεν θα το κανη.

οχι οτι ειναι κακο αλλα δεν θα το κανη.:107:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Αλεξ σε περικαλω εχω τραβηξει και ενα απο το αιφονι σου......για ανεβασε το και αυτο αν θες!!!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Κοιτα τρελλο αγορι........μπορει πραγματι να μου ακουγεται για την ωρα δυσκολο ,ποιο δυσκολο ομως ξερεις ποιο ηταν ? να πιστεψω σε αυτην την μηχανη...........και τωρα πιστευω....πολυ μαλιστα......αυτο για μενα λεει πολλα ....για τα εως τωρα δεδομενα μου!!!!!!!!!!!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

Έχει τεράστια διαφορά η ακρόαση ενός μηχανήματος με την τελική αγορά του.Το οτι ακούσαμε ένα καλό dac δέν συνεπάγεται την αγορά του έστω και αν έχουμε τα λεφτά στην άκρη.

Θέλει αρκετό ψάξιμο και σύγκριση.
Ειδικά όταν το σύστημα είναι βασισμένο σε λαμπάτες υλοποιήσεις που αυτομάτως καρφώνουν το "γλυκό" άκουσμα που ψάχνει ο ιδιοκτήτης.

Δηλαδή είσαι τόσο σίγουρος οτι αν του καρφώσω ένα ας πούμε bufallo δέν θα ακούσει ένα αντίστοιχο άρτιο αποτέλεσμα?Και δηλαδή τί?Θα πρέπει να πάρει ένα μπάφαλο που έχει και τη μισή τιμή έτσι στα γρήγορα?
Το θέμα καμια φορά δέν είναι τί είναι το τεχνικά σωστό αλλα και τί μας αρέσει σε αυτά τα συστήματα.

Το σίγουρο πάντως είναι οτι ο Βλάσης το ψάχνει το θέμα.Αυτός θα επιλέξει το βέλτιστο που του αρέσει και σίγουρα μετά απο αρκετό χρόνο.Ειδικά αυτή την εποχή που τα πράματα είναι εύκολα αν έχεις χρήμα και δύσκολα αν θές να αποκτήσεις χρήμα.

Βλέπω αρκετό κόσμο γύρω μου να βιάζεται να αγοράσει την ώρα που η αγορά κρατιέται με νύχια και με δόντια να κρατήσει κάποιο κατώτερο πλαφόν στις τιμές.Φυσικά δέν αναφέρομαι στον Βλάση αλλα σε οποιονδήποτε βιάζεται.

Πάντα φιλικά προς όλους και ειδικά προς τον ίδιο μου τον εαυτό.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744

Κοιτα τρελλο αγορι........μπορει πραγματι να μου ακουγεται για την ωρα δυσκολο ,ποιο δυσκολο ομως ξερεις ποιο ηταν ? να πιστεψω σε αυτην την μηχανη...........και τωρα πιστευω....πολυ μαλιστα......αυτο για μενα λεει πολλα ....για τα εως τωρα δεδομενα μου!!!!!!!!!!!
Φιλαράκι, αυτό σημαίνει οτι δεν είσαι κολλημένος και δέχεσαι κάθε τι που θα κάνει την μεγάλη μας αγάπη , την μουσική, ν ακούγεται καλύτερα.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

Αλεξ σε περικαλω εχω τραβηξει και ενα απο το αιφονι σου......για ανεβασε το και αυτο αν θες!!!!!!!!!!
ναι βρε αυτά είναι σε hd!!!πέθανα να τα ανεβάσω.100 ώρες να ούμε...

[YOUTUBE]t2RBQcl2jWM[/YOUTUBE]

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic