Παν... METRIC... Αριστον

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706
Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

Mιας και καποια στιγμη μιλαγαμε για το τροφοδοτικο της Metric(απο φωτο) που τιμολογειται στα 5000 € ριξτε μια ματια και στα σωθικα του Lavry DA 2002..............στα 8500 δολλαρια....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.414

Ή και συνδυασμό τους.
Ενδέχεται καθένα εκ των 1 και 2 να αποδειχτεί καλύτερο σε μια συγκεκριμένη συχνοτική περιοχή, ανάλογα και με τη διαθέσιμη υπολογιστική ισχύ.
Τουλάχιστον για την ώρα...:126:

Όσο για το μέλλον, οχτώ κουβέντες έχω να σου πω:

...
:624:

ΥΓ. ζήτα από τον χρήστο να σου στείλει το πι-εμ που μόλις του έστειλα. (δυστυχώς δε το αποθήκευσα για να στο στείλω εγώ). σημείωση: το έγραψα πριν δω το κείμενό σου, το οποίο πρέπει να κοπιάρω κάπου, για να το έχω άμεσα εύκαιρο για ψάξιμο....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.414
Απάντηση: Re: Παν... METRIC... Αριστον

...Και επί τέλους ας με πείσει κάποιος κι εμένα γιατί θα έπρεπε να αγοράσω την παραπάνω οχτακάναλη επαγγελματική φέτα για να τη χρησιμοποιήσω στο δικάναλλο οικιακό σύστημά μου...
Μήν την αγοράζεις.

μακριά.

άκου κει να σε "πείσει" κάποιος... έλεος! Γιατί κάποιος να θέλει να σε "πείσει"; Και γιατί να "πρέπει" να αγοράσεις κάτι που ούτε θες ούτε γουστάρεις, κάτι που το αποκαλείς "φέτα" :138::137::138::137::138::137:!!!!!!!!!!!!!!!

ούτε τυρί να ήταν δηλαδή! μπουαααααααααααα-χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.414

Μια τελευταία ερώτηση, θεωρείτε το Metric πιο "ορθό-ακριβές" DAC έναντι του Lavry Gold?
http://www.lavryengineering.com/productspage_audiophile_da2002.html
αυτό το λάβρι, μέχρι τα 96 πάει. άσε που είναι απλά μια πάπια (ντακ).:116:

οπότε, το ένα παίζει μέχρι τα 96 και δε παίζει τα παραπάνω, τα οποία τα παίζει το άλλο. ασήμαντο? οκ. παμ παρακάτ.

άντε, ας πούμε μέχρι τα 96 και τα 2, ποιο παίζ καλύτερα (που λέει κι ο άρτζι).

ε, για να μη σε χαλάσω το χατήρι, αλλά και για να σε φτιάξω τη διάθεση (κι ας νομίζεις πως εγώ σα σύγχρονος καντάφης δεν έχω απαιτήσεις από τα ηχεία, το αντιπαρέρχομαι), ναι λοιπόν, το λάβρι είναι πιο καλή πάπια, πιο καλός ήχος, πιο καλές χροιές. :145:

και για να "στη σπάσω" και λίγο: ε, και? :138::137:

Reaction score
2.002

αυτό το λάβρι, μέχρι τα 96 πάει. άσε που είναι απλά μια πάπια (ντακ).:116:

ε, για να μη σε χαλάσω το χατήρι, αλλά και για να σε φτιάξω τη διάθεση (κι ας νομίζεις πως εγώ σα σύγχρονος καντάφης δεν έχω απαιτήσεις από τα ηχεία, το αντιπαρέρχομαι), ναι λοιπόν, το λάβρι είναι πιο καλή πάπια, πιο καλός ήχος, πιο καλές χροιές. :145:

και για να "στη σπάσω" και λίγο: ε, και? :138::137:
Παιδιά, παιδιά ο ξυπνιτζής! :114:

Άμα πρόσεξες, έτσι το λέω το ξέρω ότι δεν προσέχεις, δεν ρώτησα αν έχει πιο καλές χροιές ή αν είναι πιο "καλό" αλλα αν είναι πιο "ακριβές-ορθό" (μη με ρωτήσεις τι εννοώ - σε επόμενο μάθημα, όλα μαζί τα θες μπαγάσα), άσε τον άνθρωπο που έχει ακούσει και έχει δει δυο πράγματα παραπάνω να μας απαντήσει και μην πετάγεσε συνέχεια...:119:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.414

Παιδιά, παιδιά ο ξυπνιτζής! :114:
μπουααααααααααααααααααααααααα-χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!:135::143:

μ'έπνιξε βρε, μπάστα! :138::137:

ΥΓ έλα ρε χαζούλη, μεταξύ μας, το πιο "καλό" είναι το πιο "ακριβές-ορθό", όσο για τις χροιές, το πιο "ακριβές-ορθό" τις βγάζει πιο καλές, οκ? άντε που μου κόλλησες στις "λέξεις" τάχαμου τάχαμου! τες πα, ας δούμε την άποψη του χρήστου, αν έχει άποψη δηλαδή ο άνθρωπος. Στις μετρήσεις πάντως, μέχρι κει που πάει το λάβρι, "τα σπάει". ε, και? :137:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

κ. Χατζηστάμου σας ευχαριστώ για την απάντηση. Η ερώτηση δεν έγινε τυχαία, τυγχάνει να έχω μακρά συμβίωση με DAC της EMM LABS, της Orpheus, το Weiss Medea και πολλές ώρες ακρόασης κορυφαίων DAC. Εξ ου και η ρώτηση μιας και θα ήθελα να μάθω που στέκεται σε σχέση με τα συγκεκριμένα.

Μια τελευταία ερώτηση, θεωρείτε το Metric πιο "ορθό-ακριβές" DAC έναντι του Lavry Gold?
http://www.lavryengineering.com/productspage_audiophile_da2002.html

Ευχαριστώ και πάλι.
Ναί έτσι νομίζω.

Ο Lavry είναι κάτι σαν το αμερικάνο Weiss (απλά λίγο τρελαμμένος) , δεν φτιάχνει μηχανήματα πάνω απο 96kHz γιατί πιστέυει παίζουν χειρότερα και έχει και άρθρα που το τεκμηριώνει.

Αξίζει να ακούσεται το δίσκο του μήνα στο Stererophile που γράφτηκε με μια ULN-8 στα 192 kHz και 2 Earthworks σε φυσικό χώρο για να δείτε (όπως μου αρέσει να λέω τελευταία) που έχει φτάσει το πράγμα.

http://www.stereophile.com/category/recording-month

http://www.soundkeeperrecordings.com/equinox.htm#photos

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

E πές το πια...Να πάρει κανα σοβαρό...κανα b&w...800...di...

Είπα πως σε ένα δικάναλο σύστημα ενός χαιεντά μή γνώστη της τεχνολογίας(δηλαδή του 90%) η κάρτα αυτή θα λειτουργήσει στο 7% των δυνατοτήτων της.
Για να φτάσουμε το 100% θα πρέπει να έχουμε και ενεργά ηχεία.
Συγγνώμη αλλά αυτό που λές δεν έχει σχέση. Ο Βλάσσης έπαιξε με ενεργά ηχεία ?
Και το 7% επίσης δεν έχει σχέση.
Αν η Metric έβγαζε ανοδοιωμένη πρόσοψη με μηχανάκι 5 κιλών και είχε μέσα μόνο το DAC με Volume control, κόστιζε 6000 € και έπαιζε στο 100 % , θα είχε διαφορά στον ήχο ?

Οτι κάποιος μπορεί να μπερδέυεται απο τις δυνατότητες η την εμφάνιση το καταλαβαίνω. Αν κάποιος θέλει απλά να ακούσει , είναι ένα firewire preamp - DAC 100 %

Reaction score
4.817
το ασχημο ειναι οτι η προσφορα απ οτι καταλαβα εληξε ...:110:
ονειρο ηταν και παει ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.928

Αν η Metric έβγαζε ανοδοιωμένη πρόσοψη με μηχανάκι 5 κιλών και είχε μέσα μόνο το DAC με Volume control, κόστιζε 6000 € και έπαιζε στο 100 % , θα είχε διαφορά στον ήχο ?
Υποκειμενικώς, ναι, πολύ μεγάλη. Το χορτασμένο μάτι είναι εκ των ων ουκ άνευ στο χώρο του λεγομένου "hi-end". Είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Reaction score
4

Ρε σεις μέχεται απογοητεύσει .... :104:
...αλλά πρέπει να γράφω και να ρωτάω πολλά.. :138: οπότε δεν λέω τίποτα.
Κρίμα,
και νόμιζα ότι είσασταν επιστήμονες ! :414:

Ποιο πολύ τα έχω με τον Κώστα (τον Εάρ:116:) που έχει κάνει μετρήσεις και υποτίθεται ότι έχει μάθει κάποια πράγματα...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Παν... METRIC... Αριστον

Συγγνώμη αλλά αυτό που λές δεν έχει σχέση. Ο Βλάσσης έπαιξε με ενεργά ηχεία ?
Και το 7% επίσης δεν έχει σχέση.

Οτι κάποιος μπορεί να μπερδέυεται απο τις δυνατότητες η την εμφάνιση το καταλαβαίνω. Αν κάποιος θέλει απλά να ακούσει , είναι ένα firewire preamp - DAC 100 %
Όχι δέν κατάλαβες τί θέλω να πώ.Όταν το συγκεκριμένο προιόν το χρησιμοποιήσω μόνο ως dac+pro.

πώς να στο πώ...

χωρίς καν να το συνδέσω σε υπολογιστή.Πές οτι δέν γνωρίζω τίποτα απο υπολογιστές και οτι το δίνω σε ένα γείτονα χαιεντά και το δουλεύει μόνο ως dac και προ όπως θα δούλευε ας πούμε το benchmark.Χωρίς κάν να το συνδέσει σε pc.

Πόσο τα % των δυνατοτήτων του προιόντος εκμεταλεύεται?Το 100%?Το 80%?

Δέ νομίζω οτι κάπου αναφέρθηκα σε θέματα design,σχήματος,γούστου κ.τ.λ.Μήν το πάτε πάλι προς τα εκεί.Ξεκολήστε κάποτε σε αυτό το φόρουμ:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.414
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παν... METRIC... Αριστον

Όχι δέν κατάλαβες τί θέλω να πώ.Όταν το συγκεκριμένο προιόν το χρησιμοποιήσω μόνο ως dac+pro.

πώς να στο πώ...

χωρίς καν να το συνδέσω σε υπολογιστή.Πές οτι δέν γνωρίζω τίποτα απο υπολογιστές και οτι το δίνω σε ένα γείτονα χαιεντά και το δουλεύει μόνο ως dac και προ όπως θα δούλευε ας πούμε το benchmark.Χωρίς κάν να το συνδέσει σε pc.

Να σου πω ΙΜΗΟ το ποσοστό για την ULN8:

έχει 8 dac & 8 adc, που είναι το 50% του μηχανήματος
-από τα 8 ντακ, χρησιμοποιείς τα 2, άρα είσαι στο 25% των ντακ.
-από τους 8 αναλογικοψηφιακούς μετατροπείς, χρησιμοποιείς το 0% *** (δες ΥΓ)
έχει δυνατότητες signal prossesing, δηλαδή ένα σκασμό plug-ins, (ανάμεσά τους τα 22 characters), που είναι το υπόλοιπο 50% του μηχανήματος, χρησιμοποιείς μόνο το Volume control που είναι (ας πούμε) το 0,1%, άρα καν δε πιάνει τόπο.

άρα, πάνω κάτω, χρησιμοποιείς το 25% του 25% του μηχανήματος, δηλαδή το ~6%.

Στη Lio, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, λείπουν οι adc, άρα είσαι στο ~13% (γρουσούζικο νούμερο).

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αν το θες για "δικάναλο ντακ και προ" πάντως, η λύση είναι το Lio8 στα 2 χιλιάρικα, κι ασχέτως ποσοστού χρήσης, καλό είναι να δεις ο ανταγωνισμός σε αυτά τα χρήματα αν έχει να προσφέρει κάτι ανάλογης ποιότητας. ΙΜΗΟ δεν υπάρχει κάτι που να το πλησιάζει καν στην ποιότητά του ως απλό ντακ στο 2-χίλιαρο. Και βάζω στοίχημα, πως όσο περνάει ο καιρός μαζί του, τόσο θα ανεβαίνει το ποσοστό των δυνατοτήτων του μηχανήματος που θα εκμεταλλεύεσαι.

***ΥΓ: αν έχεις πικάπ, θα χρησιμοποιήσεις 2 αναλογικοψηφιακούς μετατροπείς, οπότε θα πας στο 25% αυτών, + το dsp της ψηφιακής ρίας. Οπότε είσαι στο ~13% της Uln8, άρα οι πικαπάτσηδες θα είναι γρουσούζηδες..

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παν... METRIC... Αριστον

άρα, πάνω κάτω, χρησιμοποιείς το 25% του 25% του μηχανήματος, δηλαδή το ~6%.

Στο Lio, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, λείπουν οι adc, άρα είσαι στο ~13% (γρουσούζικο νούμερο).
ε ντάξ...εγώ είπα 7%!!!!!!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Τι Lio8 στα 2 χιλιαρικα λες μωρε τρελλαμενε................................................

Η ULN2 κανει 1500 €
Η LIO8 κανει 3600 €

Τα 2 που τα βρηκες βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε:422:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.414

Τι Lio8 στα 2 χιλιαρικα λες μωρε τρελλαμενε................................................

Η ULN2 κανει 1500 €
Η LIO8 κανει 3600 €

Τα 2 που τα βρηκες βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε:422:
Πάλι αδιάβαστος είσαι...

Η Uln 2 δε παίζει, έχει παλιώσει. Η Uln 8 παίζει, αυτή άκουσε ο βλάσης και τα ίδια έχει μέσα της η Lio 8.

τώρα από τιμές, έχω μείνει στην έκπτωση...:116::116:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παν... METRIC... Αριστον

πώς να στο πώ...

Δέ νομίζω οτι κάπου αναφέρθηκα σε θέματα design,σχήματος,γούστου κ.τ.λ.Μήν το πάτε πάλι προς τα εκεί.Ξεκολήστε κάποτε σε αυτό το φόρουμ:116:
Δεν συμφωνώ. Αν σε κάποιον αρέσει σαν DAC τότε είναι 100 % DAC.
Αν του αρέσει preamp - DAC είναι 100 % preamp-DAC

Αν ψήνει και καφέ είναι για όσους θέλουν καφέ. Οι άλλο δεν θα πιούν.

Δηλαδή, δεν είναι και μειονέκτημα οτι κάνει πολλά !

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.019
Members
38.278
Νεότερο μέλος
lagoudas1957