Ράδιο αρβύλα

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Ράδιο αρβύλα

Αρέσει δεν αρέσει το ηχείο και γενικά η φιλοσοφία της focal, νομίζω ότι χρήζει καλύτερης αντιμετώπισης.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.732

Όταν μιλάμε για ηχητικές μηχανές αυτού του βεληνεκούς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ! Απλά προσεκτικοί !...Ας μου πουν εκείνοι που "φτύνουν" τα Utopia πόσες φορές το άκουσαν , για πόσο χρόνο και κυρίως σε ποιες συνθήκες χώρων.......
...Ξέρεις πόσα ηχεία πουλιούνται από κατόχους οι οποίοι αποσιωπούν αμφιλεγόμενες προηγηθείσες προσπάθειες "βελτίωσης" του προϊόντος;
Σκέφτηκες ότι μια πιθανή αστοχία ενός μη ικανοποιητικά λειτουργούντος στοιχείου του κροσσόβερ (πράγμα όχι ασύνηθες) ευθύνεται για περίεργη ηχητική συμπεριφορά;
Όσον αφορά δε τις εκτιμήσεις του κατόχου επίσης δεν μου λένε τίποτε ! Η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων audiophile μηχανών έχουν μαύρα μεσάνυχτα για τις πραγματικές δυνατότητες των μηχανημάτων τους.....Πλήρης άγνοια σωστής διαχείρισης του hardware , αδιαφορία για το μείζον θέμα της ηχητικής συμπεριφοράς του χώρου και ψυχοπαθολογικές εμμονές στο tuning μέσω φις σούκο , πολύμπριζων και ασφαλειών του πίνακα. Που όντως βοηθούν σε επίπεδο fine tuning και τίποτε περισσότερο ! Γιατί σε ένα ασύμμετρο χώρο με άθλια χαρακτηριστικά αντήχησης και διάχυσης ,συντονισμών κ.λ.π. που οδηγεί το καλύτερο ηχείο σε αποκρίσεις συχνότητας +/- 20 db , όποιο μεγάλο ηχείο και υψηλών προδιαγραφών βάλεις θα ακουστεί άθλιο.Και εκεί δεν σε σώζει κανένα καλώδιο και καμία ασφάλεια...
Πες τα Βασίλη μου, αυτός ο χώρος δεν είναι αγγελικά πλασμένος :612: (copyright Bhutia) ... και τον γνωρίζεις καλύτερα και από τους δημιουργούς του !!!
Η εκταμίευση ποσού που αντιστοιχεί σε πολυτελή οχήματα γιά ηχεία όπως το επίμαχο δίχως μελέτη καταρχάς του σχετικού συντελεστή ΄΄Q΄΄ γιά τους θεμελιώδεις(με έμφαση στον χαμηλότερο συχνοτικά) ρυθμούς ταλάντωσης του χώρου ακρόασης και της απόκρισης του συστήματος ηχεία-χώρος εντός της ΄΄Ζώνης Πίεσης΄΄ συγκαταλέγεται στις...ουτοπιστικές σκέψεις υψηλής πιστότητας.:126:

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η τάση του ΄΄χαϊενδικού νεοπλουτισμού΄΄ όταν η συμβίωση με αντικείμενα του πόθου δεν ευοδώνεται,να επεμβαίνει τροποποιώντας ή αλλάζοντας σαν πουκάμισα τα εκάστοτε μηχανήματα δίχως να επιδεικνύει ισοδύναμο ζήλο γιά τις συνθήκες του χώρου ακρόασης και την ορθή τοποθέτηση,είτε επειδή δεν τους δίνει την πρέπουσα σημασία,είτε επειδή κωλύεται από ζητήματα άσχετα με την υψηλή πιστότητα(ο προσδιορισμός των τελευταίων αφήνεται στην οξυδέρκεια και την...προσωπική εμπειρία των αναγνωστών).

Παρατηρούμε λοιπόν μέσω ΄΄ακίνδυνων΄΄ και ιλαρών εκ πρώτης όψεως θεμάτων,διάφορα κομμάτια από το παζλ χαϊενδικών ΄΄τεράτων΄΄ να μπαίνουν προοδευτικά στη θέση τους.Η κατοχή μιάς πανάκριβης συσκευής δίχως ο κάτοχος να γνωρίσει ποτέ την πραγματική της απόδοση αποτελεί κάτι χειρότερο από ανοησία.Πρόκειται γιά τη λεγόμενη ουτοπιστική...Ζμπατάλη:)142:) πόρων υψηλής πιστότητας.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
αριστερες ασυναρτησιες με δοση πνευματος ικανο να ταρακουνησει επιδοξους αντικομφορμιστες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.739

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων audiophile μηχανών έχουν μαύρα μεσάνυχτα για τις πραγματικές δυνατότητες των μηχανημάτων τους.....Πλήρης άγνοια σωστής διαχείρισης του hardware , αδιαφορία για το μείζον θέμα της ηχητικής συμπεριφοράς του χώρου και ψυχοπαθολογικές εμμονές στο tuning μέσω φις σούκο , πολύμπριζων και ασφαλειών του πίνακα. Που όντως βοηθούν σε επίπεδο fine tuning και τίποτε περισσότερο ! Γιατί σε ένα ασύμμετρο χώρο με άθλια χαρακτηριστικά αντήχησης και διάχυσης ,συντονισμών κ.λ.π. που οδηγεί το καλύτερο ηχείο σε αποκρίσεις συχνότητας +/- 20 db , όποιο μεγάλο ηχείο και υψηλών προδιαγραφών βάλεις θα ακουστεί άθλιο.Και εκεί δεν σε σώζει κανένα καλώδιο και καμία ασφάλεια.....
Φίλε μου, αγαπητέ μου φίλε, Βασίλη.

Αναγνωρίζω (πλέον) στο γραπτό σου λόγο ένα μικρό κόγια....

Αυτό, είναι μια τρελή στροφή, μια απίστευτη κι αναπάντεχη εξέλιξη, ενός (έτσι κι αλλιώς) ευγενέστατου και διακριτικού ανθρώπου, που ναι μεν δεν έχει χάσει ίχνος από την ευγένειά του, αλλά έχει πλέον αποδεχτεί πως σε κάποιους-κάποιους και σε κάποια-κάποια, πρέπει να είναι αντίθετος, αλλά και να τραντάζει τα "νερά", που είναι "στάσιμα".:126:

Πιθανά, στα ανωτέρω να έχει συμβάλλει η πρόσφατη εμπειρία σου από το "κρυφό" σου πρότζεκτ. Δε ξέρω, εικάζω. :138:

Θεωρώ όμως, την εξέλιξη αυτή ιδιαίτερα θετική για σένα, αλλά και για όσα μπορείς να προσφέρεις στο χώρο, και την επικροτώ 1000%!Από καρδιάς, μπράβο Βασίλη μου! Πέστα χρυσόστομε!:444:

Ειλικρινά μιλάω, χάρηκα πάρα πολύ που είδα αυτά, γραμμένα από σένα. Ξέρεις και ξέρω πολύ καλά τι εννοώ...

Πίνω άλλη μια μπύρα, στην υγεία σου! :605:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Πίνω άλλη μια μπύρα, στην υγεία σου!
Αυτο το τελευταιο τι τοθελες.....Θα την επινες ετσι κι αλλιως:619:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Ράδιο αρβύλα

Μα δεν είναι καμμιά εξέλιξη για τον Βασίλη, αυτά περί στησίματος και χώρου τα πίστευε και τα έλεγε πάντα. Ο τρόπος μόνο έλειπε για να τον κάνει Ημίθεο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.732
Απάντηση: Re: Ράδιο αρβύλα

αριστερες ασυναρτησιες με δοση πνευματος ικανο να ταρακουνησει επιδοξους αντικομφορμιστες.
Xαϊενδικές εικασίες ονειρικής φαντασιώσεως μη ελεγχόμενης λογικής λόγω ψύχους...:137:

Reaction score
249

αν το ηχειο (που μπορει να ειναι καλο δεν αντιλεγω) ειναι τοσο δυσκολο απο αποψη χωρου και στησιματος τοτε γιατι να το προτιμησεις σε σχεση με ενα αλλο;
αν σε 100 μη φροντισμενα τετρ. βαλουμε ενα πιανο θα ακουγεται αθλια;

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Re: Απάντηση: Re: Ράδιο αρβύλα

Xαϊενδικές εικασίες ονειρικής φαντασιώσεως μη ελεγχόμενης λογικής λόγω ψύχους...:137:

αναλεητος προπαγανδισμος οριακης λογικης εξηγησης, με καταληξη την τηξη των παγων... :105:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Ηθελα να εβλεπα τι θα εγραφε σε σας τους δυο αμα ζουσε ο σχωρμενος ο Μπακουνιν!!!!!!!!!!!!!
Σας πειραξε ο χιονιας μου φαινεται......βλαμμενα!!!!!!!!!!!!!!!!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
θεωρω ευατον χαρακτηρηστικη περιπτωση μαθητου που εξαιτιας αποπροσανατολισμου ασχοληθηκα με τα μαθηματικα και ουχι με τα αμπελοφιλοσοφικα, λογω της μοδας της εποχης η οποια επιτασσε το πρακτικο υπερανω του κλασικου..

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.732
Απάντηση: Ράδιο αρβύλα:"The Day Afte r... Tomorrow"

αναλεητος προπαγανδισμος οριακης λογικης εξηγησης, με καταληξη την τηξη των παγων... :105:
Η λήξη της εποχής των παγετώνων είναι φαινόμενο που πλησιάζει ειδικά γιά όσους ενστερνίζονται την τήξη των πάγων ξεχνώντας όμως ότι θα επακολουθήσει ακόμα σφοδρότερη επιστροφή της.
Η "οριακή λογική" τείνει να γίνει τετράγωνη,ειδικά όταν κάποιοι την αντιμάχονται ανελέητα και όχι "αναλέητα".
Ηθελα να εβλεπα τι θα εγραφε σε σας τους δυο αμα ζουσε ο σχωρμενος ο Μπακουνιν!!!!!!!!!!!!!
Σας πειραξε ο χιονιας μου φαινεται......βλαμμενα!!!!!!!!!!!!!!!!
Μην ανησυχείς,θα του αποστείλουμε γιά να ενημερωθεί το νέου τύπου SMS γιά Υπερπέραν συνδέσεις,το γνωστό και ως...X-SMS.:142:

Reaction score
250

Αναγνωρίζω (πλέον) στο γραπτό σου λόγο ένα μικρό κόγια....

.....
Λες ότι είσαι και φίλος μου.....Εγώ σε έχω βρίσει ποτέ ;;;::

........
Αυτό, είναι μια τρελή στροφή, μια απίστευτη κι αναπάντεχη εξέλιξη, ενός (έτσι κι αλλιώς) ευγενέστατου και διακριτικού ανθρώπου, που ναι μεν δεν έχει χάσει ίχνος από την ευγένειά του, αλλά έχει πλέον αποδεχτεί πως σε κάποιους-κάποιους και σε κάποια-κάποια, πρέπει να είναι αντίθετος, αλλά και να τραντάζει τα "νερά", που είναι "στάσιμα".:126:

............
Καμία στροφή δεν υπάρχει ....Τα τελευταία 10 χρόνια οι απόψεις μου για το αντικείμενο "υψηλή ηχητική πιστότητα" παραμένουν σαφώς καθορισμένες και σταθερές. Αναφερθέντος του Κόγια βρίσκω την ευκαιρία να τονίσω ότι εκτός από πολλές κοινές θέσεις έχουμε και αρκετές που διαφέρουν!

...................

Θεωρώ όμως, την εξέλιξη αυτή ιδιαίτερα θετική για σένα, αλλά και για όσα μπορείς να προσφέρεις στο χώρο, και την επικροτώ 1000%!Από καρδιάς, μπράβο Βασίλη μου! Πέστα χρυσόστομε!:444:

Ειλικρινά μιλάω, χάρηκα πάρα πολύ που είδα αυτά, γραμμένα από σένα. Ξέρεις και ξέρω πολύ καλά τι εννοώ...

Πίνω άλλη μια μπύρα, στην υγεία σου! :605:
Σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τα καλά σου λόγια και αντεύχομαι και εγώ στην υγεία σου πίνοντας ένα ποτήρι ξυνόμαυρο.....:619:

Reaction score
250

αν το ηχειο (που μπορει να ειναι καλο δεν αντιλεγω) ειναι τοσο δυσκολο απο αποψη χωρου και στησιματος τοτε γιατι να το προτιμησεις σε σχεση με ενα αλλο;
........
Αν ο χώρος είναι προβληματικός με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύεται η υπεροχή ενός καλύτερου προϊόντος , αλλά αντίθετα να υποβαθμίζεται (το προϊόν αυτό) βάναυσα , τότε σαφώς και διαλέγεις το υποδεέστερο που όμως στον χώρο αυτό ακούγεται καλύτερα !

......
αν σε 100 μη φροντισμενα τετρ. βαλουμε ενα πιανο θα ακουγεται αθλια;
Βεβαίως ! Δεν έχεις ακούσει για άθλιες αίθουσες συναυλιών. Αίθουσες όπου ένα Steinway ακούγεται το ίδιο ή χειρότερα από ένα Clavinova;

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.315
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90