Οικονομικό ηλεκτρονικό masking

Reaction score
62
Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Τα παιδιά του forum που ασχολούνται με τα δορυφορικά θα αναγνώρισαν αμέσως τους superjack actuators 18''. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες actuator ενδεικτικά αναφέρω οτι χρησιμοποιούνται για την κίνηση δορυφορικών πιάτων τόσο σε οριζόντια μετατόπιση όσο και σε κάθετη.
Επίσης, βρίσκουν εφαρμογές στην κίνηση των φωτοβολταϊκών ώστε κάθε φορά οι ακτίνες του ήλιου να πέφτουν κάθετα στην επιφάνεια του φωτοβολταϊκού.
Στην κατηγορία που ανήκει και ο συγκεκριμένος actuator που χρησιμοποίησα τα μεγέθη που υπάρχουν είναι 12'', 18'', 24'', 36'' (12'' ίντσες σημαίνει ότι ο άξονας του actuator έχει μέγιστη προέκταση 12 ίντσες δηλαδή 30,5 εκατοστά).
Δηλαδή, ο δικός μου εξασφαλίζει 45 εκατοστά ελεγχόμενης γραμμικής μετατόπισης.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Καλα, εγω να το κανω αυτο μονος μου...δεν υπαρχει περιπτωση.:601::137:
Κωστα, μετα τον Βογιατζακη παιρνω εγω σειρα.
Δεν εχουμε προβλημα σε σταθερη ειπαμε, ετσι?:121:
(σε βλεπω να αλλαζεις επαγγελμα συντομα)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.228
Re: Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι είναι ή τι κάνει αυτό το ματζαφλάρι, θα σας εξηγήσει ο Κώστας… :116:

Υποθέτω ότι το ματζαφλάρι αυτό είναι το σημείο που κουμπώνει το superjack πάνω στο δορυφορικό πιάτο στο πίσω μέρος της βάσης του. Εδώ υποθέτω ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι ελεύθερο κι έχει βιδωθεί στον τοίχο;

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι είναι ή τι κάνει αυτό το ματζαφλάρι, θα σας εξηγήσει ο Κώστας… :116:

Υποθέτω ότι το ματζαφλάρι αυτό είναι το σημείο που κουμπώνει το superjack πάνω στο δορυφορικό πιάτο στο πίσω μέρος της βάσης του. Εδώ υποθέτω ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι ελεύθερο κι έχει βιδωθεί στον τοίχο;

Εξασφαλίζει την σωστή τοποθέτηση του actuator στο τοίχο. Επίσης, με αυτό καθορίζουμε την απόσταση του μηχανισμού από τον τοίχο.

Reaction score
62

Κωστα, μετα τον Βογιατζακη παιρνω εγω σειρα.
Δεν εχουμε προβλημα σε σταθερη ειπαμε, ετσι?:121:
(σε βλεπω να αλλαζεις επαγγελμα συντομα)
Με μεγάλη μου χαρά Αντρέα.

Reaction score
62

Εγώ έφτιαξα τα σχέδια του masking αλλά και τα σχέδια κάθε πατέντας του μηχανισμού ( έχει πολύ πατέντα μέσα) και χάρη στη βοήθεια του Αποστόλη του Μεκιου (φίλος τον οποίο ευχαριστώ θερμά, κυρίως για την υπομονή του να με ανεχτεί) που είχε και τα εργαλεία προχωρήσαμε στη κατασκευή.
Χρειάζεται οπωσδήποτε δυο άτομα που να πιάνουν τα χέρια τους

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ποσο καιρο μου το ελεγες ωρε
χιλια μπραβο
και αλλα τοσα
σε περιμενω , για θεαση ...........

Reaction score
4

Τα παιδιά του forum που ασχολούνται με τα δορυφορικά θα αναγνώρισαν αμέσως τους superjack actuators 18''. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες actuator ενδεικτικά αναφέρω οτι χρησιμοποιούνται για την κίνηση δορυφορικών πιάτων τόσο σε οριζόντια μετατόπιση όσο και σε κάθετη.
.
Kαι ότι θα ρωτούσα....

Πολύ καλή ιδέα! φοβερή υλοποίηση! συγχαρητήρια!

Reaction score
1

Άσε μας βρε Σκαφάτε, ούτε... καφέ δεν ξέρεις καλά καλά να φτιάχνεις, μου θέλεις και να φτιάξεις ηλεκτρικό masking! :204:

Μπουχαχαχά, μου έφτιαξες πραγματικά τη μέρα... :116:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.948

Πολύ καλή η σύλληψη της ιδέας για τα εξαρτήματα των δορυφορικών και η κατασκευή τους για την συγκεκριμένη χρήση του masking.
Μπράβο σου Κώστα.
Με λίγο πιο καλό φινίρισμα στα επόμενα κομμάτια που θα φτιάξεις, θα είναι σούπερ.
Είχα σχεδιάσει κι εγώ να κάνω ηλεκτρικό masking αλλά με άλλον τρόπο.
Απλά δεν έκατσα να το φτιάξω ο αχαΐρευτος.

Reaction score
1

Στο μεταξύ, εγώ έχω πάθει μεγάλη ζημιά, μια και άθελά του βεβαίως, ο Κώστας με βάζει σε μεγάλους μπελάδες! Βλέπετε, έχω ήδη μια συλλογή από 150+ Blu-ray δισκάκια σε φορμά 2,35:1, στα οποία οι υπότιτλοι βρίσκονται ουσιαστικά μέσα στη κάτω μπάρα! :623:

Ο εφιάλτης βρίσκεται στο γεγονός ότι το Powerdvd10 δεν μετακινεί τους υπότιτλους.

Βέβαια, έχω ξεκινήσει ήδη εδώ και μερικές μέρες και βάζω πλέον τους υπότιτλους μέσα στο ενεργό κάδρο σε όλα τα Blu-ray που καίω... :107:

Reaction score
1

Ε τότε no problem βρε Παναγιώτη. Τι σκας;
Και τι θα κάνω βρε Μιχαλιό μου, αν θέλω να ξαναδώ τα 150+ Blu-ray μου που έχουν ήδη τους υπότιτλους μέσα στη κάτω μπάρα;! :118:

Το Powerdvd10 δεν μετακινεί τους υπότιτλους, μόνο το Total Media Theater το κάνει, αλλά θα πρέπει να ξανακάνω όλες μου τις ρυθμίσεις από την αρχή στο setup μου, που έχουν γίνει πάντα με player αναφοράς το Powerdvd10... :116:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.948

Ε σιγά το πράμα!
Κάνε και κάτι.
Απ΄την ώρα που ήρθες κάθεσαι :142::142:

Reaction score
62

ποσο καιρο μου το ελεγες ωρε
χιλια μπραβο
και αλλα τοσα
σε περιμενω , για θεαση ...........
Αργύρη είσαι ο πρώτος που γνώριζε ότι σχεδιασα ένα σύστημα ηλεκτρονικού masking το οποίο θα είναι οικονομικό αλλά πολύ αποτελεσματικό. Μάλιστα Νοέμβριο μήνα στο είχα πει.
Σ 'ευχαριστώ για την πρόσκληση οπότε κανονίσετε για θέαση είμαι μέσα.

Reaction score
62

Προσπαθούσα τόσο στο κομμάτι της σχεδίασης αλλά και της υλοποίησης να κρατήσω όσο γίνεται πιο χαμηλά το κόστος δίνοντας έμφαση στο λειτουργικό κομμάτι.
Πάντως για την ενημέρωσης σας το μαύρο ύφασμα το πήρα από τον Παρασκευοπουλο στη Καπνικαρεας το οποίο μου το έδωσε ειδικά για συσκότιση Εγώ πήγα για να πάρω μαύρο βελούδο. Έχουν την ίδια τιμή.

Reaction score
62

Ο χώρος στον οποίο ο Κώστας έχει στήσει τον μηχανισμό του ηλεκτρικού –ή ηλεκτρονικού– masking. Μια τυπική κρεβατοκάμαρα. Η οθόνη του είναι μία Dalite χειροκίνητη σε κάδρο 4:3. Κώστα δεν θυμάμαι πόσες ίντσες είναι η Dalite, συμπλήρωσέ το εσύ…

Όπως μπορείτε να δείτε, δεξιά και αριστερά από την οθόνη κρέμονται τέσσερις μεγάλες λουρίδες από μαύρο ύφασμα, οι οποίες κρύβουν εντελώς τα τμήματα του μηχανισμού για το masking στο επάνω και κάτω τμήμα της οθόνης.

Η οθόνη είναι χειροκίνητη da-lite 100'' 4:3 και οι ξύλινες τάβλες έχουν πλάτος 2,5 μέτρα. Τις έφτιαξα με γνώμονα την σταθερή οθόνη που θέλω να πάρω. Ότι βλέπετε άσπρο στη φωτογραφία στο τοίχο που βρίσκετε η οθόνη θα γίνει μαύρο όταν ολοκληρωθεί το αισθητικό μέρος. Επίσης, θα προστεθούν κουρτίνες στους πλαϊνούς τοίχους.

Reaction score
1

Πάντως για την ενημέρωσης σας το μαύρο ύφασμα το πήρα από τον Παρασκευοπουλο στη Καπνικαρεας το οποίο μου το έδωσε ειδικά για συσκότιση Εγώ πήγα για να πάρω μαύρο βελούδο. Έχουν την ίδια τιμή.

Κώστα, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, μαύρο βελούδο και ξερό ψωμί! :116:

Άλλωστε, δεν χάνουμε και τίποτα να κάνουμε μία μικρή σύγκριση. Αν σου έχει περισσέψει κάποιο μικρό κομμάτι από το μαύρο ύφασμα που χρησιμοποίησες στις μπάρες, το φέρνεις από βδομάδα που θα έρθεις να το συγκρίνουμε με μαύρο βελούδο που μου έχει περισσέψει.

Και αν πάλι δεν μπορούμε να βγάλουμε άμεσο συμπέρασμα, τα τοποθετούμε και τα δύο στη Stewart με αναμμένο τον προβολέα, για να διαπιστώσουμε ποιο απορροφά καλύτερα το φως. Αν το ύφασμά σου νικήσει το βελούδο μου, το δηλώνω δημόσια ότι θα κάνω delete όλα μου τα πατερνάκια!!! :204:

Reaction score
62

Κώστα, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, μαύρο βελούδο και ξερό ψωμί! :116:

Άλλωστε, δεν χάνουμε και τίποτα να κάνουμε μία μικρή σύγκριση. Αν σου έχει περισσέψει κάποιο μικρό κομμάτι από το μαύρο ύφασμα που χρησιμοποίησες στις μπάρες, το φέρνεις από βδομάδα που θα έρθεις να το συγκρίνουμε με μαύρο βελούδο που μου έχει περισσέψει.

Και αν πάλι δεν μπορούμε να βγάλουμε άμεσο συμπέρασμα, τα τοποθετούμε και τα δύο στη Stewart με αναμμένο τον προβολέα, για να διαπιστώσουμε ποιο απορροφά καλύτερα το φως. Αν το ύφασμά σου νικήσει το βελούδο μου, το δηλώνω δημόσια ότι θα κάνω delete όλα μου τα πατερνάκια!!! :204:
Χαχαχα. Μου εχει περισσεψει κομματι και θα το φερω. Εμενα με ενδιαφερει το τελικο αποτελεσμα αφου απο αποψη κοστους ειναι ακριβως το ιδιο. Βεβαια στο τομεα χνουδι το βελουδο ισως να υστερει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.540
Members
38.339
Νεότερο μέλος
Blueworld