Η ταχυπαλμία των Lipinski

Reaction score
460
Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Aυτό που λες έχει λίγο πλάκα, γιατί βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι που διαβάζουν το θέμα πιστεύουν το ίδιο για το ηχείο που έχουν σπίτι τους. :114:

Εδώ ο άλλος έγραψε στο audiogon ότι τα Harbeth είναι τα πιο μουσικά, τι να εννοεί, ηχεία και ένα period μετά που με πέθανε. :114:
Μα για πλακα το εγραψα συνονοματε (νομιζω σε λενε Αντωνη).
Ο καθενα κρινει ακουγοντας τι θα επιλεξει,τι του ταιριαζει στον χωρο του κτλ,εαν δεν ισχυε αυτο ολοι θα ειχαμε την ιδια μαρκα και μοντελο ηχειων.

Reaction score
460

Παντως πιστευω οτι ενα ηχειο οσο και να σου αρεσει πρεπει να βαλεις και τον παραγοντα αξιοπιστια,σερβις,εγγυηση,αντιπροσωπο.
Οσο καλο και να ειναι ενα ηχειο μια καποια στιγμη θα χρειαστεις αυτους τους παραγοντες,και εαν δεν .....τοτε δεν!

Reaction score
3.912
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

για να στο κάνω "φέτες" να το καταλάβεις. Δε τον νοιάζει απαραιτήτως να χρησιμοποιήσει το γενικά - συνολικά "καλύτερο", αλλά τον νοιάζει να χρησιμοποιήσει αυτό που θα του προσφέρει ευκολότερα αυτό που θέλει εκεί που θέλει. ένα "εργαλείο" είναι, δεν είναι για διασκέδαση.
ώστε έτσι, ε? μου φαίνεται πρέπει να αφήσω μούσι...
:116::116:
Ναι βρε παλληκάρι, αυτό εννοούσα κ γώ, ο γραπτός λόγος παρερμηνεύται εύκολα, για ταύτο ερώτηξα τον Κρίς.

Απλά εμένα δε μου κολλάει η φράση ότι ο μάστορης ακούει με αυτά επειδή μόλις τέλειωσε ένα μάστεριν χρησιμοποιώντας τα.

Τούγιναν συνήθχειο μετά?:116:

Να μάθουμε θέμε κ μεις, καπίτο?

Τώρα για να δέχομαι τις γνώμες σου, όντως πρέπει ν' αφήσεις μούσι(α) και να κάμεις κ μερικά άλλα πραγματάκια(β) που ως ατάσθαλος νέος τα παραβλέπεις!!:109:

Reaction score
3.912
Απάντηση: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ...

...δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση ότι τα Lipinski αποτελούν τα "τέλεια ηχεία".

Αποτελούν όμως μια σοβαρά μελετημένη και ποιοτικότατα κατασκευασμένη λύση που προσφέρεται σε μια λογική τιμή.

Αξίζουν συνεπώς την προσοχή μας και με το παραπάνω.
Ναι σε όλα σχεδόν!

Τα σχεδόν:

-Το φινίρισμα των συγκεκριμένων demos είναι μετριώτατο

- Λογική τιμή, σχετικώτατο δεδομένης της ανάγκης sub ή των δικών του sub, οπότε "φεύγουμε" στο τίμημα. Βέβαια τα μεταξωτά βρακιά θέλουν....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Να μην μπλέκουμε την λογική στην τιμολόγηση ενός ηχείου.
Με τα ίδια λεφτά κάποιος περνάει ενα (1) ολόκληρο χρόνο διαβίωσης(άντε έστω επιβίωσης).
Από την άλλη είναι φτηνό για αυτά που προσφέρει σε κάποιον που είναι διατεθειμένος να πληρώσει.
Ελεύθερη αγορά είμαστε και δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης για να χρειάζεται "λογική τιμολόγηση".
Ορθολογική τιμολόγηση είναι...........άρα δεν έχει τύχη στην Ελλάδα (Σόρυ Χρήστο).

Reaction score
3.912

Έ, καλά, δεν μας απείλησε κανείς με περίστροφο να τα αγοράσουμε!!

Στο πόστ σου μπερδεύεις τις κάλτσες με τα σώβρακα!!

Μιλάω για τιμολόγηση προιόντος αναπαραγωγής μουσικής κ θεωρώ ότι όλοι το συγκρίνουν με αντίστοιχες υλοποιήσεις κ όχι με το εκκαθαριστικό της εφορίας κάποιου ή τις τιμές των καμπαρντινών!!

Η τύχη του στην Ελλάδα δεν μπορώ να γνωρίζω ποιά θα είναι, είναι ζητήματα άλλων βασικά.

Στο ψάξιμο που ο καθείς μας προβαίνει, οφείλει αν μη τι άλλο να τα προσέξει ιδιαίτερα.

Ο αντιπρόσωπος μου παρείχε -άνευ χρηματικού αντιτίμου- την δυνατότητα αυτή κ με το παραπάνω.

Ακόμη δεν έγραψα βέβαια εντυπώσεις.

Σε λίγο που θα κλείσει ο.... κύκλος!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.829

Τώρα για να δέχομαι τις γνώμες σου, όντως πρέπει ν' αφήσεις μούσι(α) και να κάμεις κ μερικά άλλα πραγματάκια(β) που ως ατάσθαλος νέος τα παραβλέπεις!!:109:
για πες, για πες, είμαι όλος ...αφτιά!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

και δε με λες Χρήστο, ο Λιπίνσκης δέναι άθρωπας??

Δηλαδίς του τέλειωσαν τα 707 και χρησιμοποιεί τα 505 τώρα για το στούντιο??

Εγώ ξερω ότι ο κανένας άθρωπας δεν επιστρέφει απε το καλύτερο στο χειρότερο, ειδικά αν ο ίδιος ΞΕΡΕΙ ποιό είναι το καλύτερο.

Αν μούλεγες ότι το έκανε για να προωθήσει κ το μικρό, το καταλαβαίνω.
Άν μούλεγες οτι οι ανάγκες του Studio καλυπτόταν απ το μικρό, το καταλαβαίνω.

Αυτό που λες, ντεν το καταλαβαίνω!!

Ά, την γνώμη σου στο τέλος, φυσικά τη δέχομαι!!
Πρόσεξε πόσο απλό είναι μερικές φορές.

Ηχογράφησε Σοπέν στο Παρίσι πρόσφατα και δούλεψε για καιρό εκεί. Τα 505 είναι όσο φορητά χρειάζονται για να τα κουβαλάει ευκολότερα.

Έτσι "αυτή την περίοδο" ακούει με 505.

Reaction score
3.912

Πακετάρισα ηχεία και μονομπλόκ για την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Ο μπαμπάς τους τα περιμένει, του λείψανε!!

Χορταστικές ακροάσεις, απολαυστικές, με ήχο αρκετά διαφορετικό απο ότι έχω συνηθίσει, εντυπώσεις και συμπεράσματα από όλα τα ματσαρίσματα, από αύριο!!

Απο καλώδια δεν υπήρξε ποικιλία, μπατ τέλος πάντων!!!:116::116:

Reaction score
3.912

Οκ, επανήλθαν οι σφυγμοί, οπότε ξεκινώ:

- Απαιτούνται βάσεις ύψους 65 cm, στιβαρές-τατες. Εγώ διαθέτω ξύλινα ορθογώνια κουτιά γεμισμένα με άμμο πάνω στα οποία τοποθέτησα ένα κομμάτι μάρμαρο, γενικώς μια μέτρια και αντιαισθητική λύση.

- Απαιτείται η συνεργασία με τους μονομπλόκ ή τον ολοκληρωμένο του Πολωνού για την επίτευξη ηχητικής ταυτότητας κοντινής -τουλάχιστον- με το κούρδισμα του ηχείου.

Εγώ τον οδήγησα με τον Τρέντς σαν ολοκληρωμένο, τον Audio Analogue Maestro σαν προ ή ολοκληρωμένο, με τα λαμπάτα Άρτεμις του Τσακιρίδη, με τον τελικο τάξη Α της SPL, tους μονομπλόκ EAR, με τον προ λαμπάτο της SPL αλλά και τον προ τάξη Α της spl, me benchmark ως προ+ντακ ή σκέτο ντακ, με το ντακ της Alchemy kai me lipinski monoblock 301.

Εννοείται ότι με όλα έπαιξε, δείχνοντας απέχθεια στο ντακ της Alchemy και συμπάθεια στο Μπένσμαρκ.
Για συγκεκριμένους βέβαια λόγους.

Το καλύτερο αποτέλεσμα το πήρα με τους δικούς του μονομπλόκ και προ τον τάξη Α ή του Αudio Analogue Maestro.

Συνεχίζεται....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.829

να, ακριβώς για να μην υπάρχει αυτός ο τζερτζελές με "δοκιμές μηχανημάτων και συνδυασμών τους", προσωπικά προτιμώ ένα ενεργό με ενσωματωμένο ντακ, όπως πχ τα Κ+Η (κι ένα σωρό άλλα αξιόλογα προϊόντα που συνδυάζουν σε ένα "πακέτο" όλα τα ανωτέρω), οπότε τα ταίζεις από το πι-σί με ψηφιακό σήμα και σταματάς να ασχολείσαι με μηχανήματα και κα(β)λώδια.

Reaction score
3.912

Μη βιάζεσαι γιατρέ μου.
Είναι σεβαστές οι απόψεις σου κ αναμφιβόλως είσαι διαβασμένος κ πσαγμένος και πιάνει το χέρι σου κ έχεις υπέροχα πσάρια και ενυδρεία αλλά κ μια εμμονή στον μονόδρομο απίστευτη.:111:

Το σταυροδρόμι με τα Λιπίνσκι, σε συνδυασμό με ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα -κυρίως- αλλά και αλλαχόθεν, οι συζητήσεις και οι ακουστικές εμπειρίες μου -ναι δεν σ' ενδιαφέρουν και δεν μ' ενδιαφέρει.. :116:- και χ άλλα θέματα με οδηγήσανε σε κάποια συμπεράσματα.

Ιγώ θα τα εκθέσω συντόμως για το λόγο ότι κάποιους μπορεί να τους ενδιαφέρουν κ συ ...ξανατραγούδα τον ...μονόδρομο!!:109:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Eμένα με ενδιαφέρει να διαβάσω και την συνέχεια!
Όλοι οι ενισχυτές είναι δικοί σου, geomiat?

Reaction score
3.912

Οκ, εξασφαλίσαμε 1 αναγνώστη, συνεχίζεται η νουβέλα!!:114:

Κώστα οι EAR δεν είναι δικοί μου, όπως κ οι κλας Α της SPL που είναι μοντέλα πρό-παραγωγής (τους έχω παραγγείλει).:111:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Κάποιοι άλλοι τους έχουν ήδη.Το σετάκι εννοώ.Και παίζουν..........

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.829

...και χ άλλα θέματα με οδηγήσανε σε κάποια συμπεράσματα.

Ιγώ θα τα εκθέσω συντόμως για το λόγο ότι κάποιους μπορεί να τους ενδιαφέρουν κ συ ...ξανατραγούδα τον ...μονόδρομο!!:109:
όλους μας ενδιαφέρουν τα συμπεράσματά σου και η συνέχεια της αναφοράς σου! εννοείται! ιδίως όταν αφορούν τόσο αξιόλογα ηχεία!

κι άσε με μένα να "τραγουδάω" όπως λες, αλλά τα "τραγούδια" μου δε λένε "ψέμματα", κάτι είναι κι αυτό, ε? :126:

Reaction score
3.912

Ναί και πολύ καλά κάνουν και να καθίσουν στα αυγά τους ...να τους πείς!!

Συνεχάω...

Στο συγκεκριμένο ύψος των βάσεων το τουήτερ είναι στο ύψος του αυτιού ενός καθήμενου επι καναπέως ακροατή.

Επιμένω σε ταύτο τούτο το γεγονός διότι ο γνωστός ρηβιούερ-γκουρού αναφέρει ότι συμφωνα με τις οδηγίες του Λιπίνσκι πρέπει να τοποθετηθούν σε ύψος 90cm, δηλαδή το τουήτερ κάπου στη στρατόσφαιρα.

Λέει δε ότι σέβεται αυτή την άποψη του κατασκευαστή κ αυτός έτσι το άκουσε το ηχείο.
Εγώ λέω ότι έτσι ακούγεται ΜΟΝΟ αν κάθεσαι κ συ 30 πόντους ψηλότερα, αλλοιώς κουκουρούκου τα γεμιστά.

Οκ ο λόγος μου απέναντι στο λόγο του Σταμ., σίγουρος ο νικητής!!:116:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Το οποίο σκουλήκι......................:107::107:

Είσαι ο πρώτος ξεροκέφαλος που γουστάρω με τα χίλια...........μόνο μην το πεις του Βλάση και κακιώσει:432:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.620
Members
38.350
Νεότερο μέλος
Αστέριος