Η ταχυπαλμία των Lipinski

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

οταν μιλαει ο bob katz κατι ξερει.
σε ολα τα φορουμ, εκτος απο αυτο εδω που ξερουμε ποιο πολλα.
το "κουραστικο" (σε εισαγωγικα) για αυτον στα 707 ηταν οτι δουλευε ξεκουραστα εαν ακουγε 1db χαμηλοτερα ψηλα, μεχρι τα 20khz. αυτα για εμας και τα σπιτια μας φυσικα ειναι αχρηστα πραγματα, και φυσικα τα lipinki δεν προκειτε να κουρασουν κανεναν μας.
απλως εχει πλακα τεραστια η μαζωξη των ειδικων, που lipinski και katz ... ε τι να ξερουν....
α ο bob katz αντι να κοψει αυτο το 1db με eq πηρε αλλο ηχειο. ε οχιιιιιιι, δεν το ισοσταθμισε....
οχιιιιι
α και τι πηρε?
Revel?
αν υποψιαστωωωω οτι ειχε δικιο το stereophile..... θα πεθανωωωωωωω....

Δέν ξέρω αν έχει σημασία η ακουστική άποψη μου σε αυτό το θέμα αλλα πρόσφατα τα άκουσα στο athens pro audio.
Καταλαβαίνω φυσικά οτι ο χώρος εκεί ευνοεί στο να ακουστεί και η παραμικρή λεπτομέρεια του ηχείου ετσι ώστε να μπορέσω να βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Στα όσα κομμάτια όμως άκουσα δέν βρήκα κάποιο ίχνος "κούρασης", παραμόρφωσης και "χροιάς".
Είδα ένα πολύ γρήγορο "παλμό", μια σαφέστατη καθαρότητα και μία άριστη καλή εικόνα.
Φυσικά για εμένα αυτό το άκουσμα δέν είναι πρωτόγνωρο.Το έχω ξαναδεί σε διάφορα ηχεία-μύθους που κυκλοφορούν στην αγορά όπως π.χ. τα kef,focal.

Πάντως χαίρομαι που πλέον αρκετός κόσμος ξεφεύγει απο την μυθολογία που κυριαρχεί αυτό το χόμπι -π.χ. πυκνωτές θαμένοι σε τάφους για καλύτερο ήχο" - και επιτέλους κοιτάει σε εταιρείες σοβαρές και με σοβαρό backround απο πίσω.

Geomiat να χαίρεσαι το νέο σου ηχειάκι!!!

Reaction score
777

το "κουραστικο" (σε εισαγωγικα) για αυτον στα 707 ηταν οτι δουλευε ξεκουραστα εαν ακουγε 1db χαμηλοτερα ψηλα, μεχρι τα 20khz. αυτα για εμας και τα σπιτια μας φυσικα ειναι αχρηστα πραγματα, και φυσικα τα lipinki δεν προκειτε να κουρασουν κανεναν μας.
απλως εχει πλακα τεραστια η μαζωξη των ειδικων, που lipinski και katz ... ε τι να ξερουν....
α ο bob katz αντι να κοψει αυτο το 1db με eq πηρε αλλο ηχειο. ε οχιιιιιιι, δεν το ισοσταθμισε....
οχιιιιι
α και τι πηρε?
Revel?
Μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις γιατί quotαρες την υποκειμενική μου γνώμη για το ηχείο κάτω απο την αντικειμενο-υποκειμενική γνώμη ενός άλλου?
Όχι τίποτα άλλο...αλλα έχω δηλώσει προ πολλού οτι έχω χαμηλό δείκτη νοημοσύνης οπότε...θα ήθελα μία εξηγησούλα βρε παιδί μου...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΜΠΡΑΒΟ ΣΙΓΟΥΡΙΑ...

...
Βλέπω συνεχίζεις να είσαι ιδιαίτερα σίγουρος για το τι γνωρίζουμε εδώ στο avsite και τι όχι...
Λίγο λιγότερη σιγουριά δε θα έβλαπτε...

...
οχιιιιι

...
Έλα ντε...
Έπρεπε να "ισοσταθμίσει" ένα παθητικό ηχείο off-axis...
:142::142:

...

...
Πέρα από τους "ειδικούς", υπάρχουν και άλλοι που έχουν πολύ περισσότερη πλάκα...
Εν αγνοία τους μάλιστα...:142:

...
Όχι βρε συ!:111:
Κρίμα είναι...
Για δυο παλιοηχεία;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

μπα, συντονιζουμε τωρα? ή ειναι απλή προτροπή?
...ας είναι καλά ο Μάνος.:109:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Βρε αφήστε τον άνθρωπο να ποστάρει εντυπώσεις πρώτα και μετά ξεθάβετε τα τσεκούρια του πολέμου .
Θυμίζει την παροιμία "2 γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα".
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς την Ιερουσαλήμ.Άσε που κάποιοι δεν θέλουν να πάνε εκεί.Γουστάρουν Μύκονο

Reaction score
3.912
Απάντηση: ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

Τήτσερ θένκς για την ευχή, μπάτ δεν αγόρασα τίποτις ακόμη.

Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου ηχείου είναι ελαφρώς Οδύσσεια!!

Πρώτη ακρόαση πρόπερσι στο σόου, έχοντας διαβάσει κριτική Απο Σταμ, ...για τα μπάζα.

Στημένο στο δεμάτιο(Πήτερ Σέλερς) του περιοδικού, απο τον Σταμ...

Πέρσι στην έκθεση...απογείωση!!

Στο στούντιο, ξανά απογείωση!!!

Στο σπίτι (με Μάνο παρέα) σούπερ απογοήτευση.

Στο Σπίτι (με Χρήστο παρέα) καλό!!

Στο σπίτι με τα $%#@*&^($% ενισχυτικά του...σούπερ-ντούπερ!!

Άτιμος κενωνία...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ...

...τότε, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν τις χρειάζεσαι καν - με την έννοια ότι μπορείς να προβλέψεις τα αποτελέσματά τους.:144:

οκ,
να προσθεσω τα λιπινσκι τα 505α τα θεωρει ο ιδιος ποιο ακριβη, και εαν θεωρησουμε πως και το μεγαλο το θελει το σαμπ του, μοιαζουν δελεαστικη αγορα.
1. Ναι; Γιατι;
2. Πού το ξέρεις; Σου το είπε ο ίδιος;
3. Απαιτούνται μετρήσεις για να αποκτήσει κανείς μια αίσθηση σχετικά με το πού θα μπορούσε να βρίσκεται ένα προβληματάκι των L-707;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

$%#@*&^($%
Αναλογικό διακοπτικό ενισχυτικό επί το επιστημονικότερον

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

Ένας συντονιστής να φλιτάρει ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε:409:

Reaction score
3.912

...και με τι παίζει απο πίσω???
dac ενα Μπένσμαρκ, επαγγελματικό πικάπι, λαμπάτο πρό SPL, ή κλάς έη (ναι εσένα λέω...)SPL, ή έναν ολοκληρωμένο Ιταλικό, ή EAR, ή Τσακιρίδη, ή, ή, ότι υπάρχει!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

Τήτσερ θένκς για την ευχή, μπάτ δεν αγόρασα τίποτις ακόμη.

Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου ηχείου είναι ελαφρώς Οδύσσεια!!

Πρώτη ακρόαση πρόπερσι στο σόου, έχοντας διαβάσει κριτική Απο Σταμ, ...για τα μπάζα.

Στημένο στο δεμάτιο(Πήτερ Σέλερς) του περιοδικού, απο τον Σταμ...

Πέρσι στην έκθεση...απογείωση!!

Στο στούντιο, ξανά απογείωση!!!

Στο σπίτι (με Μάνο παρέα) σούπερ απογοήτευση.

Στο Σπίτι (με Χρήστο παρέα) καλό!!

Άτιμος κενωνία...
Ουπς!!!Είδα που έγραφες οτι τα άκουσες στο χώρο σου και νόμιζα οτι τα ψώνισες.
Δέν έχει σημασία...και πάλι...

είσαι πολύ τυχερός που μπόρεσες και άκουσες το ηχείο στο χώρο σου.
Κατα πρώτον κατάλαβες άμεσα οτι ο χώρος έχει τεράστια σημασία.
Κατα δεύτερον είσαι απο τους τυχερούς που έχουν αυτή τη δυνατότητα.Το 99% ακούει σε κάποιο demo room κάποιο ηχείο και απλά το αγοράζει...

Reaction score
3.912

Κάπως έτσι είναι.

Σίγουρα δεν έχουν όλοι την ευκαιρία αφ ενός και τον χρόνο αφ' ετέρου (10+ μέρες στο σπίτι!!), συν τις γνώσεις του Χρήστου - ζήτημα θεμελιώδες- να σμπρώχνουν στην ορθή κατεύθυνση.

Όλα καλά λοιπόν, η 1η ευχή επιτελέσθη!!

Τόλεγα στην παληοπαρέα (Τζών, Μιχάλη, Μάνο, Βλάσση, Τάκη κ λοιπούς) ότι ήθελα νάρθει στο χώρο μου το ηχείο.

Έ, τελικά τόπα κ στον Κρίς...και τόφερε!!!

Την άλλη φορά θα του ζητήσω παραπάνω πράγματα...μετρικ. μικρόφωνα, σαμπ, ξέρω γώ....

Ά, κάτι βασικό, ΔΕΝ τον ήξερα τον άνθρωπο!!

Ανταμώκαμε 2 φορές στις εκθέσεις και μέσα απο το φόρουμ.

Θένκσ Κρις και σκέψου τις...εκπτώσεις!!!:116::116:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Δηλαδής άμα αύριο ο Katz αλλάξει (για 99999η φορά) ηχεία ή γράψει σε ένα forum πώς μία Κυριακή βράδυ τον έπιασε πονοκέφαλος ή αν μάθουμε ότι o "κύριος Revel" ακούει στο σπίτι του με B&W, τα Revel θα πάψουν να είναι σωστά ηχεία;

Btw, η Revel ανήκει στο Harman Group.
Εκεί, ρε, αντί να πληρώνουν το προσωπικό να πηγαίνει "Μέγαρο" (με ή άνευ παίδαρου) δίνουν τα λεφτάκια τους σε κάτι γραφικούς σαν τον Olive και τον Toole για να τους κάνουν έρευνα, με blind test και άλλες τρέλες... Go figure!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.230
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Δηλαδής άμα αύριο ο Katz αλλάξει (για 99999η φορά) ηχεία ή γράψει σε ένα forum πώς μία Κυριακή βράδυ τον έπιασε πονοκέφαλος ή αν μάθουμε ότι o "κύριος Revel" ακούει στο σπίτι του με B&W, τα Revel θα πάψουν να είναι σωστά ηχεία;
Ίσως ο Katz να άλλαξε τα Lipinski επειδή είναι άσχημα (*). Ίσως, πάλι, να τα άλλαξε επειδή είναι πολύ κατευθυντικά, καθώς εκτός άξονος (ειδικά του κατακορύφου) πέφτουν αρκετά στις υψηλές. Ίσως και για τα δύο. Επίσης, ίσως τα άλλαξε επειδή προτίμησε μια σχεδίαση τριών δρόμων, (κάτι που εν πολλοίς, για ηχεία mastering, με βρίσκει σύμφωνο).

Πάνω στον άξονά τους, τα Lipinski δεν συγχωρούν τίποτε. Ακούγοντας δύο παραγωγές διαμετρικά αντίθετες, (Fat Boy Slim και Jazz at the Pawnshop), ακούς δύο διαφορετικά ηχεία, για να το πω απλά. Και επομένως, μπορείς εύκολα να μαντέψεις με πόσο μικρά ηχεία έχει γίνει το mastering στο Weapon of choice.

Στο άλλο άκρο της κατευθυντικότητας βρίσκονται τα 802 (Ν, D, Di, DS, GTS, SLI turbo, USB, KATEE, ΣΕΛΕΤΕ ή ό,τι άλλο), και ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί διαμαρτύρονται ότι "ξυρίζουν" (τα 802). Δηλαδή, έχοντας συνηθίσει κάποιος στο άκουσμα ενός (πιο κατευθυντικού) ηχείου, που το ακούει εκτός άξονα για διαφόρους λόγους, συνηθέστεροι των οποίων είναι η χωροταξία του δωματίου και οι φυσικές του διαστάσεις σε σχέση με το ύψος των ώτων του καθημένου ακροατή, ακούει το ηχείο με κάποια πτώση στις υψηλές. Περνώντας σε ένα πολύ πιο παντοκατευθυντικό ηχείο, που του δίνει (περισσότερα) πρίμα και εκτός άξονα, (και όρθιος, και καθιστός, και στο πλάι), νιώθει το άκουσμα να τον ξενίζει, και επομένως να του ξινίζει, και τελικά το αντιλαμβάνεται ως εσφαλμένο, ή εν πάση περιπτώσει αφύσικο, κάτι που δεν ισχύει.

Πάντως, αδυνατώ να καταλάβω το λόγο, για τον οποίον ο Lipinski έχωσε το τουήτερ σ' αυτή την αφρώδη κόρνα, και ειδικά αυτό το τουήτερ, που δεν είναι θόλος, αλλά δακτυλιοειδές διάφραγμα (ελληνιστί ρίνγκ ραντιέιτορ)...

(*) Άμα βρείτε νοικοκυρά-γυναίκα και κυρά- με Lipinski σπίτι της, εγώ αρχίζω να στρώνω καλώδια ρεύματος, από σήμερα κιόλας... :105:

Tip: Για πάρτυ, τα Lipinski πρέπει να τοποθετηθούν ψηλά, με το τουήτερ σε ύψος τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Διότι κάνουν και για πάρτυ, αλλά χωρίς αυτό το αντιαισθητικό γκριζόπανο που τα συνοδεύει δίκην καλύμματος...

Reaction score
3.912

Κώστα πρέπει να ξανάρθεις ΠΡΙΝ φύγουν απο το σπίτι τα ηχεία..
- Σε περιμένει μεγάλη έκπληξη
- Περιμένω τους Black Blood
- Ta τσιγάρα σου δεν καπνίζονται μωρ' αδερφάκι μου...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

να ενα ποστ που πραγματικα προαγει την συζητηση... ευγε ΚΚ

α, καπου ειδα... To eliminate the edging effect, the tweeter surrounding is carefully shaped from specially designed Belgian foam.

Ίσως ο Katz να άλλαξε τα Lipinski επειδή είναι άσχημα (*). Ίσως, πάλι, να τα άλλαξε επειδή είναι πολύ κατευθυντικά, καθώς εκτός άξονος (ειδικά του κατακορύφου) πέφτουν αρκετά στις υψηλές. Ίσως και για τα δύο. Επίσης, ίσως τα άλλαξε επειδή προτίμησε μια σχεδίαση τριών δρόμων, (κάτι που εν πολλοίς, για ηχεία mastering, με βρίσκει σύμφωνο).

Πάνω στον άξονά τους, τα Lipinski δεν συγχωρούν τίποτε. Ακούγοντας δύο παραγωγές διαμετρικά αντίθετες, (Fat Boy Slim και Jazz at the Pawnshop), ακούς δύο διαφορετικά ηχεία, για να το πω απλά. Και επομένως, μπορείς εύκολα να μαντέψεις με πόσο μικρά ηχεία έχει γίνει το mastering στο Weapon of choice.

Στο άλλο άκρο της κατευθυντικότητας βρίσκονται τα 802 (Ν, D, Di, DS, GTS, SLI turbo, USB, KATEE, ΣΕΛΕΤΕ ή ό,τι άλλο), και ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί διαμαρτύρονται ότι "ξυρίζουν" (τα 802). Δηλαδή, έχοντας συνηθίσει κάποιος στο άκουσμα ενός (πιο κατευθυντικού) ηχείου, που το ακούει εκτός άξονα για διαφόρους λόγους, συνηθέστεροι των οποίων είναι η χωροταξία του δωματίου και οι φυσικές του διαστάσεις σε σχέση με το ύψος των ώτων του καθημένου ακροατή, ακούει το ηχείο με κάποια πτώση στις υψηλές. Περνώντας σε ένα πολύ πιο παντοκατευθυντικό ηχείο, που του δίνει (περισσότερα) πρίμα και εκτός άξονα, (και όρθιος, και καθιστός, και στο πλάι), νιώθει το άκουσμα να τον ξενίζει, και επομένως να του ξινίζει, και τελικά το αντιλαμβάνεται ως εσφαλμένο, ή εν πάση περιπτώσει αφύσικο, κάτι που δεν ισχύει.

Πάντως, αδυνατώ να καταλάβω το λόγο, για τον οποίον ο Lipinski έχωσε το τουήτερ σ' αυτή την αφρώδη κόρνα, και ειδικά αυτό το τουήτερ, που δεν είναι θόλος, αλλά δακτυλιοειδές διάφραγμα (ελληνιστί ρίνγκ ραντιέιτορ)...

(*) Άμα βρείτε νοικοκυρά-γυναίκα και κυρά- με Lipinski σπίτι της, εγώ αρχίζω να στρώνω καλώδια ρεύματος, από σήμερα κιόλας... :105:

Tip: Για πάρτυ, τα Lipinski πρέπει να τοποθετηθούν ψηλά, με το τουήτερ σε ύψος τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Διότι κάνουν και για πάρτυ, αλλά χωρίς αυτό το αντιαισθητικό γκριζόπανο που τα συνοδεύει δίκην καλύμματος...

D

deleted user 10898

Guest

επισης βλεπω πως παλι οι γνωστες δεν βοηθαν. μονο ειρωνειες.
ο σκοπος μου ηταν να προκαλεσω απαντησεις (οπως πχ και με το usb καλωδιο που ο ear εδωσε ρεστα ΟΤΑΝ ΤΣΙΓΚΛΗΘΗΚΕ).
ο μονος λογος να βοηθησω τον υποψηφιο (οπως φενεται) αγοραστη να εχει μια ποιο σφαιρικη αποψη/γνωση.
προσπαθηστε λοιπον εαν κατεχετε να δειχνεται κατευθυνσεις και οχι μονο ειρωνεια.
το εαν ο bob katz τα αλλαξε δεν μας νοιαζει, το γιατι εχει σημασια.
ο κωστας κογιας το προσεγγισε.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.230
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

να ενα ποστ που πραγματικα προαγει την συζητηση...
Κάπου πήρε τ' αυτί μου πως κάθε φορά που προάγω μια συζήτηση, άλλος ένας αντιπρόσωπος μου βάζει πάγο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.828

Δέν ξέρω αν έχει σημασία η ακουστική άποψη μου σε αυτό το θέμα αλλα πρόσφατα τα άκουσα στο athens pro audio.
Καταλαβαίνω φυσικά οτι ο χώρος εκεί ευνοεί στο να ακουστεί και η παραμικρή λεπτομέρεια του ηχείου ετσι ώστε να μπορέσω να βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα.
όχι ακριβώς. ο χώρος δεν ευνοεί το να ακούς τις λεπτομέρειες του ηχείου, αλλά να ακούς τι παίζει το ηχείο και να μην ακούς μια "εκδοχή" του ηχείου, μια (αδόκιμο) "ισοσταθμισμένη" έκδοση του ηχείου.

Αυτό κάνει ο χώρος.

καλα μας τα εχεις κανει..... με το οτι δεν σε νοιαζει τι νοιαζει τον καθενα.
και εμας δεν μας νοιαζει που δεν σε νοιαζει τιποτα.
αλλα κατι θα ξερει αυτος που ταφτιαξε ε?
ε?
?
και τα μετρησε?
ε?
ξερει?
ρε βετ, μη με πρήζεις για πράγματα που ξέρεις.

Φυσικά ο λιπίνσκης ξέρει και μετράει και είναι αρχιγκουρού και μπράβο του και σκίζω και το καλτσόν μου.

Αλλά όταν αγοράζεις ένα ηχείο, δεν αγοράζεις τον λιπίνσκη, ούτε τα χούγια του. Το προϊόν αγοράζεις, και αν είσαι οκ στο μυαλό σου και δεν έχεις βλάβες χαλιεντικές, δε σε νοιάζουν τα πούρα που καπνίζει ο λιπίνσκης ούτε τα κρασιά που έχει στην κάβα του.

Σε νοιάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχείου του, τα οποία γαμούν και δέρνουν, η τιμή του, που αντέχεται τρόπον τινά, και το γούστο σου, αν σου αρέσουν εμφανισιακά δηλαδή, καθώς η ομορφιά μετράει, ιδίως στο καθιστικό μας ή το σαλόνι με το "σύνθετο". Εκεί τελειώνει το παραμύθι.

Το ποιος πήρε τι και γιατί και πότε το πούλησε και τι είπε και όλες αυτές οι σαχλαμάρες κι αηδίες που δήθεν είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλου του κόσμου και αν δε τα ξέρεις είσαι κοιμισμένο και ζαβό, καθώς επίσης και το αν "αρέσει" ο ήχος του στον γκεομίατ ή στον κόγια ή στον μπομπ κατζ, είναι τόσο παρανοϊκά άχρηστη πληροφορία, που απορώ γιατί... πραγματικά απορώ! Διάβασε στερεοφίλ παιδί μου, διάβασε μάρτιν κόλομς, να μάθεις τι του "αρέσει", να μορφωθείς! μα για όνομα...

τώρα συ πας γυρεύοντας να βγάλω τη μαγκούρα και να σε βαράω, ε?

όχι, το στερεοφίλ ξέρει πιο πολλά!
όχι, ο σταματάκος ξέρει πιο πολλά!
όχι, ο χρήστος (κρις-χατ) ξέρει πιο πολλά!
όχι, ο ίαρ ξέρει πιο πολλά!
όχι, η κουτσή μαρία ξέρει πιο πολλά!

κλπ κλπ κλπ

ε, και? Με το που θα κάνεις ή με το που θα πεις (αντιγράψεις) αυτό που κάνει ή λέει ο μπομπ κατζ ή ο σταματάκος, τι σημαίνει? πως έμαθες αυτά που ξέρει κ δικαίως έχεις το ίδιο προσωπικό συμπέρασμα? Πως είσαι ανόητος και δε μπορείς να έχεις δικό σου συμπέρασμα? πως δε ξέρεις από τεχνικά χαρακτηριστικά και υιοθετείς "απόψεις" για να αναπληρώσεις το κενό? τι? αλήθεια, τι σημαίνει?

το ποιος ξέρει τι, έχει μόνο σχέση με το τι καταλαβαίνει και τι επιλέγει αυτός για τον εαυτό του. Σε ένα προϊόν, τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι αυτός που ξέρει, πιθανά φτιάχνει ένα ηχείο που δε του "αρέσει", αλλά αυτό είναι το πιο σωστό που μπορεί να φτιαχτεί, και θα "αρέσει" σε χίλιους μύριους (άσε που θα μετράει άψογα)! Ή φτιάχνει ένα ηχείο που του "αρέσει", και δε θα "αρέσει" επίσης σε χίλιους μύριους (και δε δείχνουμε πως μετράει, γιατί να το δείξουμε άλλωστε? αφού "αρέσει")!

εφόσον έχεις άλλες γνώσεις (περισσότερες ή λιγότερες δε με ενδιαφέρει) έχεις άλλες ανάγκες και άλλες επιλογές θα είναι οι σωστές για σένα. Αυτές που θα καλύπτουν τις δικές σου γνωσιακές απαιτήσεις, ή έστω τις δικές σου παράλογες απαιτήσεις, γιατί είσαι ρε αδερφέ στριμμένο άντερο και θες λάμπες πολλές να φέγγουν μέσα στον ενισχυτή σου το βράδυ και απόκριση στα πρίμα να γελάει το παρδαλό κατσίκι του λιπίνσκη. Ε, και? Θα πάρεις αυτό που αρέσει στον μπομπ κατζ ή στον κόγια γιατί ξέρουν περισσότερα από σένα? μήπως να αλλάξεις και μαλλί να το κάνεις σα του κόγια ή σα του λιπίνσκη?

τες πα, νομίζω πως όλες οι παρεμβάσεις σου στο θέμα με τα λιπίνσκι, αγαπητέ βετ, είναι άνευ ουσίας. ταπεινή μου γνώμη, αλλά αυτήν έχω και τη μοιράζομαι μαζί σου.

Άτιμος κενωνία...
τι άτιμος κενωνία βρε! άμα δεν έχει ενισχυτή από πίσω του το πράμα, αμα δεν οδηγείται ως προβλέπεται, τι περιμένεις? χαΐρι? μπας κι είσαι σε λάθος φόρουμ? τι λέμε τόσα χρόνια?

εγώ θέλω να μάθω τι ασπιρίνες παίρνει ο μπομπ κατζ όταν έχει πονοκέφαλο τις κυριακές τα βράδια.
έχει πολύ ενδιαφέρον.
σίγουρα πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από το ποια ηχεία έχει στο στούντιό του. για μένα, οκ? επίσης συνεχίζω να ενδιαφέρομαι για το χρώμα της κάλτσας του, όπως και της παντόφλας του.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

επισης βλεπω πως παλι οι γνωστες δεν βοηθαν. μονο ειρωνειες.
ο σκοπος μου ηταν να προκαλεσω απαντησεις (οπως πχ και με το usb καλωδιο που ο ear εδωσε ρεστα ΟΤΑΝ ΤΣΙΓΚΛΗΘΗΚΕ).
ο μονος λογος να βοηθησω τον υποψηφιο (οπως φενεται) αγοραστη να εχει μια ποιο σφαιρικη αποψη/γνωση.
προσπαθηστε λοιπον εαν κατεχετε να δειχνεται κατευθυνσεις και οχι μονο ειρωνεια.
το εαν ο bob katz τα αλλαξε δεν μας νοιαζει, το γιατι εχει σημασια.
ο κωστας κογιας το προσεγγισε.
Κι εσύ, συχνά-πυκνά, την ειρωνεία επιλέγεις ως μέθοδο τσιγλίσματος και άρα αυτομάτως χάνεις το δικαίωμα να την κατακρίνεις.

Επίσης τον χρόνο που ξοδεύεις για να "τσιγλάς" τους γνώστες μπορείς να τον αξιοποιείς για να ενημερώνεις κι εμάς τους υπόλοιπους σχετικά με αυτά που διάβασες και γνωρίζεις (γιατί ξέρω ότι το ψάχνεις λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο).

Εκτός αν φοβάσαι να εκτεθείς. :126:

μήπως να αλλάξεις και μαλλί να το κάνεις σα του κόγια ....
Αυτό κι αν είναι όνειρο πολλών! :116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.613
Members
38.350
Νεότερο μέλος
Αστέριος