Οικονομικό ηλεκτρονικό masking

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Εκτός από αυτά τα δύο χαρακτηριστικά Στέλιο μου, ο Κώστας (αλλά και ο Αποστόλης από το λίγο που τον γνώρισα μέχρι στιγμής) είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και χρυσή ψυχή κυριολεκτικά, εγώ αυτό έχω εκτιμήσει και τον σέβομαι απεριόριστα... :107:
+1000

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Μπράβο σε Κώστα και Αποστόλη λοιπόν!!! Τελειώσατε; Θα δούμε κανένα βιντεάκι εν δράσει Παναγιώτη;
Όχι, δεν έχουμε τελειώσει ακόμη, λείπουν κάποιες πινελιές. Αλλά ακόμη και ο Κώστας και ο Αποστόλης να τελειώσουν, εγώ θα έχω πολλή δουλειά, μια και θα πρέπει να μεταφερθούν όλες οι κουρτίνες από τα μασκαρίσματα της οθόνης από τον δεύτερο διάδρομο που βρισκόντουσαν, στον πρώτο. Ευτυχώς που είχα προβλέψει τότε που τα είχα κρεμάσει, να έχω βάλει διπλό διάδρομο, ο οποίος θα μου χρησιμεύσει τώρα... :107:

Και μια και ανέφερες για βιντεάκι, θυμήθηκα ότι δεν έχω κάμερα 720p ή 1080p. Πάλι θα βάλω σε μπελάδες μου φαίνεται τον στρατηγό μας, τον Μπάμπη Κολέζα!

Reaction score
1
Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Λοιπόν, να σας ενημερώσω για τα νεότερα. Όπως θα είχατε καταλάβει οι περισσότεροι, για να έχουμε καθυστερήσει τόσο, σημαίνει ότι κάπου είχαμε κολλήσει και χρειαζόμασταν νέες πατέντες! Το πρόβλημα με την αρχική μας σχεδίαση είχε ως εξής: Λόγω της φύσης της λειτουργίας των actuators, που εκτός από τη δύναμη προς τα πάνω ασκούν και ροπή στρέψης προς τα πλάγια, αλλά και της μη σταθερής μπίλιας που περιλαμβάνεται στη στήριξή τους, οι δύο μπάρες του μασκαρίσματος είχαν την τάση να ανεβοκατεβάζουν ελαφρά τα άκρα τους κατά την κίνησή τους.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν είχαμε τέλειο οριζόντιο μασκάρισμα, μια και π.χ. η αριστερή άκρη της μπάρας μπορεί να ήταν περισσότερο ανασηκωμένη από την δεξιά μέχρι και δύο πόντους, όταν σταματούσε η κίνηση. Με μικρορυθμίσεις ο Κώστας θα μπορούσε π.χ. να πετύχει σχεδόν οριζόντιο μασκάρισμα στο 2,35:1 αλλά θα ήταν αδύνατον να το πετύχει αυτό σε πολλαπλά κάδρα, όπως 1,85:1 και 2,40:1 κτλ. Ήταν φανερό λοιπόν ότι έπρεπε οι μπάρες να κινούνται σε σταθερή προκαθορισμένη τροχιά από εμάς και όχι ελεύθερα πάνω στα δύο ροδάκια, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι ήταν απολύτως λογικό (και ίσως αναμενόμενο) να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα. Μην ξεχνάτε ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός υλοποιείται στον χώρο μου με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τον πρωτότυπο μηχανισμό που στήθηκε στο σπίτι του Κώστα. Σε μένα δεν υπάρχουν συρματόσχοινα, τροχαλίες, βάρη εξισορρόπησης περιμετρικά της οθόνης κτλ.

Έτσι λοιπόν, όπως θα δείτε, περάσαμε στο σχέδιο Β. Τα ροδάκια πίσω από τις δύο μπάρες του μασκαρίσματος αφαιρέθηκαν τελείως, όπως και τα τέσσερα ξυλάκια πάνω στα οποία πατούσαν. Όπως βλέπετε στη φωτό, πρώτα τοποθετήθηκαν στις δύο πλευρές της μπάρας από ένας μηχανισμός συρταριού.

Μετά τοποθετήθηκαν δύο μικρά λευκά ξύλα κάθετα στο τοίχο, πάνω στα οποία σταθεροποιήθηκαν οι δύο συρταρωτοί μηχανισμοί, ενώ μία λευκή μεταλλική γωνία πλάτους δέκα εκατοστών σταθεροποιήθηκε πάνω στον τοίχο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που βλέπετε στη φωτό και βρίσκεται στη κάτω δεξιά γωνία της Stewart.

Το τελικό αποτέλεσμα: ομαλότατη κίνηση της μπάρας και επιτέλους ακριβέστατο οριζόντιο μασκάρισμα με ακρίβεια ενός χιλιοστού! :626:

Είμαι απλά... χεσμένος από την χαρά μου! :204:

Reaction score
1

Και η στιγμή της μεγάλης χαράς. Ο μηχανισμός στην κάτω μπάρα έχει λειτουργήσει άψογα κάμποσες φορές, και είναι η στιγμή για να βγουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Βλέπετε λοιπόν τον Κώστα χαρούμενο μπροστά στο δημιούργημά του! Προσέξτε το χαμόγελό του, γελάνε ακόμα και τα μουστάκια του!!! :204:

Η μπάρα έχει ανέβει, μασκάροντας στα 15,5 εκατοστά ακριβώς την Stewart, με ακρίβεια οριζόντιου μασκαρίσματος 1 χιλιοστού της αριστερής από την δεξιά μεριά. Μόνο σαμπάνιες που δεν ανοίξαμε... :626:

Reaction score
1

Κάποια επιπρόσθετα στοιχεία για τους δύο positioners. Απλά θα τους λατρέψετε όσοι είστε λάτρεις του απόλυτου bat cave όπως εγώ. Το πρώτο πολύ θετικό στοιχείο: μπορείτε να μασκάρετε την οθόνη σας και αμέσως μετά να τους σβήσετε και τους δύο με το τηλεχειριστήριο. Σε θέση stand by λοιπόν, μένει στην οθόνη τους ένα κίτρινο λαμπάκι τόσο μικρό, που θυμίζει μια σκέτη ψείρα! Το φως που προσθέτει στον χώρο είναι μηδαμινό, ακόμα και άρρωστοι όπως εγώ δεν ασχολούμαι πλέον... :116:

Επιπλέον, οι δύο positioners «θυμούνται» πολύ καλά, είτε τους σβήσετε από το τηλεκοντρόλ είτε ακόμα τους βγάλετε από την πρίζα, την επόμενη φορά θα ανάψουν ακριβώς στην μνήμη που τους αφήσατε.

Εδώ βλέπετε λοιπόν τον positioner της κάτω μπάρας ρυθμισμένο πλέον με την μνήμη 1 στο 16:9, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε φορά που πατάτε 1 και ok, οι δύο μπάρες του μασκαρίσματος θα απελευθερώνουν την οθόνη για κάδρο 16:9.

Ενώ εδώ τον βλέπετε στη θέση 2,35:1, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο μπάρες θα έχουν ανεβοκατέβει για να μασκάρουν σε κάδρο 2,35:1. Μην ξεχνάτε ότι θα έχετε 99 διαθέσιμες διαφορετικές μνήμες, για να φάνε και οι κότες δηλαδή!... :116:

Reaction score
1

Και μερικά επιπλέον σχόλια: Κώστα, τον έχω απλά «ξεσκίσει» τον μηχανισμό στο πάνω κάτω από την ώρα που φύγατε με τον Αποστόλη! :116: :204:

Βγάζω απλά το άχτι μου. :137:

Όπως σας έχω ήδη πει, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός πρέπει να διαθέτει μνημειώδη αντοχή. Εφόσον δεν επέμβει κάποιος να πειράξει, να στραβώσει κάτι κτλ., πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι actuators πρέπει να δουλεύουν απροβλημάτιστα κυριολεκτικά για δεκαετίες. Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι φτιαγμένοι για να δουλεύουν σε πολύ σκληρές καιρικές συνθήκες αλλά και συχνότητα χρήσης, έτσι λοιπόν η λειτουργία τους για να μασκάρουν την οθόνη σας θα τους φανεί σαν απλό χάδι... :126:

Reaction score
0

Παναγιωτη καλοριζικο το masking, δεν θα γλυτωσεις την επισκεψη μου για αλλη μια φορα στο χωρο σου...
Εαν δεν εχεις τοποθετησει τα πραγματα στην θεση τους μπορεις να μετρησεις το actuator ποσο υψος εχει μαζεμενο?

Και φυσικα τα συγχαρητηρια μου στον εμπνευστη και κατασκευαστη Κωστα και το βοηθο του.

Reaction score
1

Παναγιωτη καλοριζικο το masking, δεν θα γλυτωσεις την επισκεψη μου για αλλη μια φορα στο χωρο σου...
Εαν δεν εχεις τοποθετησει τα πραγματα στην θεση τους μπορεις να μετρησεις το actuator ποσο υψος εχει μαζεμενο?

Και φυσικα τα συγχαρητηρια μου στον εμπνευστη και κατασκευαστη Κωστα και το βοηθο του.

Είσαι καλοδεχούμενος όταν με το καλό τελειώσουμε, όπως και οποιοδήποτε άλλο μέλος του forum. :107:

Δεν έχω τοποθετήσει ακόμα τίποτε στη θέση του φυσικά, έχουμε ουσιαστικά ολοκληρώσει την τοποθέτηση με τη νέα σχεδίαση μόνο στην κάτω μπάρα μασκαρίσματος, η ίδια ακριβώς δουλειά όμως πρέπει να γίνει και με την πάνω μπάρα, πιθανότατα θα ολοκληρώσουμε τις εργασίες το Σάββατο. Αμέσως μετά θα μπουν οι κουρτίνες του μασκαρίσματος περιμετρικά από την Stewart.

Οι συγκεκριμένοι actuators είναι οι 12άρηδες της Superjack και εντελώς μαζεμένοι έχουν μήκος 55-56 εκατοστά.

Reaction score
1.213

Tωρα ξεδιαλυνουν τα πραγματα :116: .Στην μεση ο actuator και γλυτωνουμε και την κατασκευη εξισορροπησης .Στην πανω πλευρα, ομοιως ? Περιμενουμε να δουμε και τις κουρτινες μασκαρεματος..:109:

Reaction score
1

Tωρα ξεδιαλυνουν τα πραγματα :116: .Στην μεση ο actuator και γλυτωνουμε και την κατασκευη εξισορροπησης .Στην πανω πλευρα, ομοιως ? Περιμενουμε να δουμε και τις κουρτινες μασκαρεματος..:109:
Με το ζόρι κρατήθηκα για να σου αλλάξω τη λέξη «μασκαρέματος» στο μήνυμά σου με τη λέξη «μασκαρίσματος».

Βλέπεις η λέξη «μασκαρέματος» παραπέμπει στις Αποκριές. :137:

Λοιπόν, σου έχει ξεφύγει το μήνυμά μου με αριθμό 160 σε αυτό το θέμα. Διάβασέ το και θα καταλάβεις για το πώς θα είναι τοποθετημένα τα πάντα μόλις τελειώσουμε. Στις κουρτίνες του μασκαρίσματος λοιπόν, δεν αλλάζει απολύτως τίποτε, εκτός από το κεντρικό κομμάτι που βρισκόταν επάνω από την Stewart και το οποίο θα είναι μακρύτερο τώρα κατά 23 εκατοστά. :126:

Ένα μικρό θεματάκι έχω σίγουρα με την θέση που έχω επιλέξει για τους δύο positioners, που θα είναι «θαμμένοι» πίσω από το κεντρικό ηχείο μου, μέσα στο χαμηλό έπιπλο που πατάει επάνω του η plasma. Το δοκιμάσαμε ήδη από χτες, οι positioners δεν μπορούν να «ακούσουν» τις εντολές του τηλεκοντρόλ, όταν βρίσκονται πίσω από το κεντρικό ηχείο. Αλλά αυτό ήμουν σχεδόν σίγουρος από πριν ότι θα συνέβαινε.

Έχω δύο λύσεις λοιπόν: ή θα χρησιμοποιήσω extenders με έναν πομπό και δύο δέκτες (αλλά και πάλι δεν θα βλέπω τις οθόνες από τους positioners για να τσεκάρω ότι δέχονται τις εντολές) ή απλά θα τραβάω κάθε φορά το κεντρικό ηχείο, θα μασκάρω και μετά θα το ξανασπρώχνω στη θέση του...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
100.049
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να μπουν μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια του συστήματος (ενισχυτή, player...)?

Reaction score
1.213

Με το ζόρι κρατήθηκα για να σου αλλάξω τη λέξη «μασκαρέματος» στο μήνυμά σου με τη λέξη «μασκαρίσματος».

Βλέπεις η λέξη «μασκαρέματος» παραπέμπει στις Αποκριές. :137:
:204:

Σορυ βρε συ , μασκαρισματος (και κατι δεν μου πηγαινε καλα οταν το εγραφα :120:)

Ευχαριστω για τις πληροφοριες ! :444:

(συνεχισε με φωτο !)

Reaction score
1

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να μπουν μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια του συστήματος (ενισχυτή, player...)?
Μπουχαχά, πρόσεχε το τι γράφεις. Η λέξη Blu-ray player είναι απλά απαγορευμένη στα δικά μου setup, στο ρακ υπάρχει μόνο το κύριο HTPC και το Dune Prime 3.0 σαν πηγές, που μόνο ως απλό player δεν μπορεί να θεωρηθεί. :116:

Γιάννη, το σκέφτηκα πολλές φορές. Στο ρακ μου δεν χωράνε, είναι απλά τίγκα στα μηχανήματα, με το ζόρι βρήκα λίγο χώρο για να βάζω πάνω του το μικρό τηλεκοντρόλ από τους δύο positioners. :116:

Δεύτερο ρακ δεν με παίρνει με τίποτα να βάλω, έχεις δει την φωτογραφία του χώρου, τσίμα τσίμα χωράνε σε διάταξη από αριστερά προς τα δεξιά: αριστερό ηχείο, ρακ μηχανημάτων, πλάσμα και κεντρικό ηχείο από κάτω της, υπογούφερ και τέλος δεξί ηχείο. Ούτε για αστείο φυσικά δεν μπορώ να βάλω ψηλότερο ρακ μια και θα πέσω μέσα στο ενεργό κάδρο της Stewart.

Ή θα έβαζα λοιπόν τους δύο positioners κάτω στο πάτωμα αριστερά και δεξιά από την πλάσμα ή θα τους στρίμωχνα πάνω στο έπιπλο της plasma ακριβώς μπροστά της. Και οι δύο αυτές λύσεις μου είναι πολύ αντιαισθητικές. :419:

Οπότε, μένει μόνο η λύση του να τους βάλω μέσα στο έπιπλο της plasma. Το καλό είναι ότι το κεντρικό μου ηχείο αποτραβιέται πολύ εύκολα, και το ίδιο εύκολα μπάινει ξανά στη θέση του... :126:

Reaction score
1.213

Ποση αντοχη εχουν οι (συγκεκριμενοι , ιδιαιτερα προσιτοι στην τιμη ) actuators ? Aν καποιος θελει να τους βαλει στο πλαι , αλλα καταργωντας τις τροχαλιες και δενοντας την ξυλινη μπαρα σε μια μακρια σιδερενια ραβδο θα αντεξουν ? Εννοειται οτι θα τρεχουν σε οδηγο , σαν τον μηχανισμο συρταριου που χρησιμοποιηθηκε .
(και αν χρειαστει να χρησιμοποιηθει καποιο υλικο ελαφρυτερο του ξυλου , αλλα να μπορεις να καρφωσεις το πανι με το επιθυμητο αποτελεσμα, ποιο θα προτεινε καποιος ) ?

Reaction score
1

:204:

Ευχαριστω για τις πληροφοριες ! :444:

(συνεχισε με φωτο !)

Λογικά, το Σάββατο θα είναι η μεγάλη μας μέρα. Το Photobucket θα γονατίσει κυριολεκτικά! :116:

Να διευκρινίσω επίσης παιδιά ότι σε μένα υπήρξε αυτή η αναστάτωση στον χώρο λόγω του ότι έγιναν σχεδόν όλες οι εργασίες στο σπίτι μου. Εγώ τη γούσταρα αυτή τη κατάσταση, δεν είχα πρόβλημα (αυτό βέβαια δεν ισχύει και για το έτερον ήμισυ που το μάτι της έχει γυαλίσει ελαφρώς)! :204:

Αυτό το σενάριο όμως δεν θα ξαναπαίξει σε όποιον άλλο υλοποιήσει τον μηχανισμό. Ο Κώστας και ο Αποστόλης θα έρχονται μια μέρα, θα μετράνε προσεκτικά, και μετά με την ησυχία τους θα μοντάρουν όλο τον μηχανισμό στις μπάρες και θα έρχονται απλά στον χώρο σας για την τελική τοποθέτηση. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά...

Reaction score
1

Ποση αντοχη εχουν οι (συγκεκριμενοι , ιδιαιτερα προσιτοι στην τιμη ) actuators ? Aν καποιος θελει να τους βαλει στο πλαι , αλλα καταργωντας τις τροχαλιες και δενοντας την ξυλινη μπαρα σε μια μακρια σιδερενια ραβδο θα αντεξουν ? Εννοειται οτι θα τρεχουν σε οδηγο , σαν τον μηχανισμο συρταριου που χρησιμοποιηθηκε .

Να φανταστείς μόνο ότι μπορούν να κινήσουν 200 κιλά βάρος (!) :111:

Από τη στιγμή που θα τους βάλεις και τους δύο actuators στο πλάϊ της οθόνης, δύσκολα μπορείς να αποφύγεις τα συρματόσχοινα, τις τροχαλίες και τα βάρη εξισορρόπησης. Πιο αρμόδιος όμως να απαντήσει είναι ο Κώστας, μια και ο δικός του μηχανισμός είναι κυριολεκτικά γεμάτος πατέντες. :116:

Και να μην ξεχνάμε και τον πολύ σημαντικό ρόλο του Αποστόλη παιδιά, είναι πολύ λιγομίλητος και προτιμά να μιλά με πράξεις. Πολλές από τις πατέντες στον μηχανισμό του Κώστα είναι αποκλειστικά δικής του έμπνευσης... :107:

Reaction score
1

Κάπως έτσι θα ήταν εάν έβαζα τους δύο positioners πάνω στο έπιπλο που πατάει η plasma ακριβώς μπροστά της. Δεν κόβω και τις φλέβες μου... :116:

Reaction score
1.213

Δεύτερο ρακ δεν με παίρνει με τίποτα να βάλω, έχεις δει την φωτογραφία του χώρου, τσίμα τσίμα χωράνε σε διάταξη από αριστερά προς τα δεξιά: αριστερό ηχείο, ρακ μηχανημάτων, πλάσμα και κεντρικό ηχείο από κάτω της, υπογούφερ και τέλος δεξί ηχείο. Ούτε για αστείο φυσικά δεν μπορώ να βάλω ψηλότερο ρακ μια και θα πέσω μέσα στο ενεργό κάδρο της Stewart.

Ή θα έβαζα λοιπόν τους δύο positioners κάτω στο πάτωμα αριστερά και δεξιά από την πλάσμα ή θα τους στρίμωχνα πάνω στο έπιπλο της plasma ακριβώς μπροστά της. Και οι δύο αυτές λύσεις μου είναι πολύ αντιαισθητικές. :419:

Οπότε, μένει μόνο η λύση του να τους βάλω μέσα στο έπιπλο της plasma. Το καλό είναι ότι το κεντρικό μου ηχείο αποτραβιέται πολύ εύκολα, και το ίδιο εύκολα μπάινει ξανά στη θέση του... :126:
Σιγουρα δεν σε παιρνει ενα μικρο ρακακι,στο πλατος των positioner , με μαυρο τζαμακι μπροστα , ομορφο ? Με κανα επιπλεον ραφακι που θα κρυψει και κανα σκληρο :116: .Μετακινησε εκεινο το πολυπριζο :405:

Reaction score
62

Καλησπερα σε όλους.
Λοιπόν, Παναγιώτη η μεγαλύτερη ηδονή είναι όταν συκλινουν και αποκλίνουν συγχρόνως οι δυο τάβλες.

Αν βάλετε οδηγούς να ισαπεχουν απο τα δυο ακρα καθε ταβλας , η ταβλα ειναι πολυ ελαφρια και βαλετε τον actuator στο πλαι, τοτε ισως να δουλεψει χωρις βαρη. Το θεωρω δυσκολο γιατι η ροπη στρεψης ειναι πολυ μεγαλη επειδη οι ταβλες ειναι πολυ μακριες εστω και αν ειναι ελαφριες(θυμιζω τον παραγοντα r^2 ).

Εχετε παθει μια τροχαλιο φοβια. . .

Οπως ειπε και ο Παναγιωτης πολλες απο τις πατεντες ειναι αποκλειστικα δικης μου εμπνευσεως. . .

Reaction score
1

Λοιπόν, Παναγιώτη η μεγαλύτερη ηδονή είναι όταν συκλινουν και αποκλίνουν συγχρόνως οι δυο τάβλες.

Εμένα μου λες. Του έχω βγάλει κανονικά τα μάτια από χθες το βράδυ αλλά και σήμερα, με το που τελείωσε το ματς στην ERTHD άρχισε το ανέβα-κατέβα! :116:

Μάλιστα χτύπησα στον γείτονα για να τσεκάρω κατά πόσο ακούγεται στο διαμέρισμά του ο μηχανισμός όταν δουλεύει, αλλά δυστυχώς δεν τον βρήκα. :204:

Έβαλα και είδα λίγο στον Sharp χτες βράδυ, μασκάροντας κανονικά το 2,35:1 στην κάτω μπάρα και άφησα τον πάνω μηχανισμό όπως τον έχουμε τώρα που μασκάρει μόνο τη μισή από την επάνω μπάρα. Φοβερό το pop που δίνει στην εικόνα, μασκάρισμα και... ξερό ψωμί!... :137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.550
Members
38.340
Νεότερο μέλος
loukas21