Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

• Thread starter deleted user 10898
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Reaction score
848
Απάντηση: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

ο υποφαινόμενος. τόλμησα και το είπα και ξεκίνησα ένα σωρό θέματα με αυτό το αντικείμενο. κι αυτά, πριν από αρκετά χρόνια...
Και πολύ καλά έκανες.

Επιβεβαιώνεσαι (ευτυχώς για εμάς και την τσέπη μας) καθημερινά.

:622::622::622:

Τώρα αν θα βρεθεί ενα player των 50000€ να σε διαψεύσει........ δεν πάει στην ευχή.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

Για να είναι κάποιος σε θέση να κριτικάρει βάσιμα την αδυναμία των προδιαγραφών ενός σοβαρού κατασκευαστή ή και των μετρήσεων μιας τρίτης αξιόπιστης πηγής να περιγράψουν ικανοποιητικά τη συμπεριφορά μιας συσκευής, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ, και με την προϋπόθεση ότι το παραπάνω σετ προδιαγραφών - μετρήσεων είναι επαρκές ως προς την πληρότητά του, να ικανοποιεί ο ίδιος τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Ποιός τις ικανοποιεί;
οποτε τι κάνουμε?
ρωταμε εναν φιλο που νομιζουμε οτι ξερει?
ρωταμε σε ενα φορουμ καποιον που νομιζουμε οτι ξερει?
ακουμε εναν εμπορΑ που εμπιστευομαστε οτι ξερει?
ο εαρ απερριψε παντελως την επιλογη "ακουμε και κρινουμε" οποτε δεν το βαζω ως επιλογη.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

το θεμα δεν ειμαι εγω.

ξαναρωταω ευθεως, συμβαδιζουν οι μετρησεις/προδιαγραφες dac202 benchmark με το σχολιο σου?
και γιατι μιλας για "επιλεκτική έμφαση σε μετρήσεις"? άλλο ενα πρόβλημα των μετρησεων? επιλεκτικη εμφαση που οδηγει σε παραπληροφορηση ισως?
θα με κανετε να μην ξαναδιαβαζω κανενα νουμερο...

Το ουσιαστικό θέμα είναι πως ό,τι και να κάνει ο καθένας,φαίνεται να μη μπορεί να κάνει...αλλιώς:126:.
Εάν λοιπόν πιστεύεις πως είναι κρίμα να κρατήσει η μελλοντική αναδρομή στην τρέχουσα γενιά των χαϊεντάδων την αποστροφή ΄΄δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς΄΄,μάθε πρώτα απ'όλα να μπορείς να ΄΄κάνεις και αλλιώς΄΄.Mας έχουν τελειώσει οι χαϊενδικές θεότητες και οι προφήτες αυτών όπως ο κάθε JA και η επιλεκτική έμφαση σε μετρήσεις ή νευρώσεις του εκάστοτε μερακλή χρυσαυτιά.:612:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ZONEPRESS...

οποτε τι κάνουμε?
ο εαρ απερριψε παντελως την επιλογη "ακουμε και κρινουμε" οποτε δεν το βαζω ως επιλογη.
Για δες λίγο τι έχει γράψει ο φίλος μας ο zonepress - RDoherty στο forum του avmentor:

...
Άρα πού πάμε ως κοινωνία, ως έθνος, ως λαός, ως βιτσιόζοι ερασταί της Τέχνης? Κατά διαόλου? Γενικώς ναι, αλλά υπάρχει οδός σωτηρίας. Μακαρία η οδός ... ότι ητοιμάσθη σοι τόπος χαϊεντικής αναπαύσεως (ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ). Τόπος φωτεινός, τόπος χλοερός, τόπος αναψύξεως, ένθα ου πόνος, ου λυπη, ου στεναγμός και (το κυριότερο) ου γρέζι, ου κόκκος, ουκ έλλειψις υγρασίας στις μεσοϋψηλές. Τα μακάρια βήματα είναι τα εξής:

1. Διαβάζουμε, διαβάζουμε, διαβάζουμε. Πρώτα απ' όλα Μαθηματικά και Φυσική. Αν προσέχαμε στο σχολείο, το βήμα μπορεί να παραλειφθεί (σχεδόν).
2. Ορίζουμε μπάτζετ: τόσα έχω, ή τόσα δίνω (που δεν είναι αναγκαστικά ίσα με όσα έχω). Εάν δίνουμε περισσότερα από όσα έχουμε*, τότε και πάλι συνιστώ ψυχίατρο (=καλύτερο value for money).
3. Καταρτίζουμε shortlist (εντός των ορίων του μπάτζετ!) με αποκλειστικό κριτήριο το συμπέρασμα των αναγνωσμάτων μας. Η μαγκιά είναι να έχουμε διαλέξει τα σωστά αναγνώσματα και να έχουμε εξαγάγει τα σωστά συμπεράσματα. Δεν είναι εύκολο πράγμα.
4. Επιτέλους στα εύκολα: από την shortlist διαλέγουμε ό,τι μας αρέσει περισσότερο. Τόσο απλά. Υπάρχουν και εδώ δυσκολίες, αλλά είναι πρακτικής φύσεως, δηλαδή πώς μπορούμε να ακούσουμε κάτι ήρεμα και συγκεντρωμένα, αν γίνεται να το ακούσουμε στο σπίτι μας με τη μουσική που μας αρέσει και όχι σε ένα θορυβώδες μαγαζί με καρακαλτάκες (Diana Krall, Patricia Barber και λοιπή χαϊεντική χλωρίδα) κλπ κλπ κλπ.

To βήμα 1 μας εξασφαλίζει ότι δεν πάμε κουτουρού, τυφλοί και βλάκες σε έναν σκοτεινό λαβύρινθο.
Το βήμα 2 μας εξασφαλίζει ότι δεν πάμε φυλακή.
Το βήμα 3 μας εξασφαλίζει ότι δεν θα πέσουμε θύμα του κάθε παπάρα και του βίτσιου του (στους παπάρες συμπεριλαμβάνουμε και τους εαυτούς μας) ή/και των συμφερόντων του, διότι είμαστε πλέον θεωρητικώς, πρακτικώς, τεχνολογικώς και επιστημονικώς τεθωρακισμένοι.
Το βήμα 4 μας εξασφαλίζει την ευχαρίστηση του βίτσιου μας.

Και όλα αυτά διότι, όπως εδίδασκον οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ο άνθρωπος έχει πάθη, αλλά έχει και λογική. Η λογική πρέπει να χαλιναγωγεί τα πάθη, όχι να προσπαθεί να τα καταργήσει. Διότι εν τέλει τα πάθη πάντοτε αποδεικνύονται ισχυρότερα και καταστρέφουν τη λογική, οπότε καταστρεφόμεθα με τη σειρά μας και εμείς! Πιστέψτε με, έτσι είναι τα πράγματα. Και αν δεν πιστεύετε εμένα, πιστεψτε τους αρχαίους ημών προγόνους. Και αν δεν πιστεύετε τους αρχαίους ημών προγόνους, πιστέψτε τον Άδωνι Γεωργιάδη.

*Δεν είναι αστείο! Είχα δει κάποτε αγγελία. Πουλούσε κάποιος ηχεία των 20.000 ευρώ, επειδή του έπαιρνε η Τράπεζα το σπίτι. Εμ δεν είχε για το στεγαστικό, εμ ήθελε μικροδυναμικά! Και πόσοι άλλοι τέτοιοι θα υπάρχουν. Απλά ντρέπονται και δεν το λένε, γράφουν "Πωλούνται Von Schweikert, άστρωτα, λόγω αναβάθμισης". Σου λέει, και πού θα με βρει μετά αυτός, να δει αν όντως πήρα τα Magico που έλεγα? Αφού θα νοικιάσω δυαράκι στην Κυψέλη κι αυτός θα ψάχνει στη μαιζονέτα στα Βριλήσσια.
Το βήμα 1 του zonepress αποτελεί προϋπόθεση για να εκτελεστεί σωστά το βήμα 3 που περιγράφει ο ίδιος, και αποτελεί και τον οδηγό με βάση τον οποίον αξιολογούμε τα όσα αντλούμε από τις παρακάτω οδούς (όσο μας επιτρέπει και το μυαλουδάκι μας φυσικά):

...

Γενικά μιλώντας, δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη Γνώση...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.801
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

οποτε τι κάνουμε?
να σου πω εγώ τι κάνω:

θέλω να μάθω κάτι. ε, πρώτα απ'όλα, τα αυτονόητα: ξεκινώ το διάβασμα. ό,τι βρω, όπου το βρω. όταν (μετά από κάποιους μήνες επίμονων κι επίπονων προσπαθειών) "γεμίσει" το κεφάλι μου, και νιώθω πως κάτι ξέρω, τότε ρωτάω αυτόν που βλέπω πως "ξέρει".

θέλω να ρωτήσω κάτι για το μπάφαλο? για ψηφιακό ενισχυτή? για ενισχυτή ακουστικών? για για για..? διαβάζω τι έχει γράψει στο φόρουμ, και μετά: τηλέφωνο στον κουφό. Μπορώ να το συζητήσω μαζί του (κάτι ξέρω κι εγώ πλέον, αφού ...διάβασα!)

θέλω να ρωτήσω κάτι για μικρόφωνο μετρήσεων? για το χώρο? για το ρολογάκι? για για για...? διαβάζω τι έχει γράψει στο φόρουμ, και μετά: τηλέφωνο στον ζαπάντη. Μπορώ να το συζητήσω μαζί του (κάτι ξέρω κι εγώ πλέον, αφού ...διάβασα!)

κλπ κλπ κλπ (δε χρειάζεται να γράφω τα ονόματα τόσων εδώ μέσα που ξέρουν και λένε...)

στο τέλος της συζήτησης, αν μου πει ο πχ ζαπάντης "πάρε αυτό", δε κοιτάζω κάτι άλλο, δε ρωτάω κάποιον άλλο, ότι μου πει. εκεί τελειώνει το θέμα. εγώ, απλά, μαζεύω τα λεφτά.:116:

(για αυτό που είμαι ίσως "πρωτοπόρος" πανάθεμά με, είναι το πως δε δίνω καμιά σημασία στο τι μου "αρέσει". Αν εσείς δίνετε, τότε χρειάζεστε να έχετε στο τέλος πάνω από 1 επιλογές, ώστε να επιλέξετε ανάμεσά τους αυτή που σας "αρέσει" περισσότερο. Άχρηστο ΙΜΗΟ, αλλά αποδεκτό ως γενική τακτική...:116:)

όλα τα παραπάνω, εμπεριέχουν ως προϋπόθεση την δική μου γνώση, την με κόπο αποκτημένη. Αν δε γίνει αυτό, ούτε να συζητήσω μπορώ με οποιονδήποτε, ούτε να καταλάβω αν ξέρει ή αν είναι παπάρας, ούτε τίποτα, δε μπορεί να βγει άκρη. Κι όχι για κανένα περίεργο λόγο, είναι απλό: η ημιμάθεια, είναι το χειρότερο στάδιο και σημαίνει πλήρη αδυναμία επικοινωνίας με τον πραγματικό "γνώστη". Ακούς τι σου λέει ο άλλος, και όχι μόνο δε το καταλαβαίνεις, αλλά νομίζεις πως είναι και λάθος ο άνθρωπος. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την ημιμάθεια. Δυστυχώς, είμαστε βουτηγμένοι στην ημιμάθεια (πρώτος απ'όλους εγώ, την τύφλα μου μέσα...)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
όλα τα παραπάνω, εμπεριέχουν ως προϋπόθεση την δική μου γνώση, την με κόπο αποκτημένη. Αν δε γίνει αυτό, ούτε να συζητήσω μπορώ με οποιονδήποτε, ούτε να καταλάβω αν ξέρει ή αν είναι παπάρας, ούτε τίποτα, δε μπορεί να βγει άκρη.

...
:607::607::607:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.801

Αυτό που έχω προσέξει, είναι πως όσο διαβάζω για κάτι, τόσο περισσότερο μαθαίνω πως δε ξέρω τίποτα.

πλάκα έχει. όμως, μαθαίνω ποιος ξέρει και εκτιμώ αυτούς που θα θελήσουν να με βοηθήσουν.

τουλάχιστον, όταν πχ έχω τον "ειδικό", πχ τον "μηχανικό ήχου" στο σπίτι μου να μου κάνει σαφείς υποδείξεις, μπορώ να του κάνω 1 στις 3 ερωτήσεις, που να μην είναι εντελώς βλακεία. (στην αρχή νομίζω πως και οι 3 ερωτήσεις ήταν "σωστές", αργότερα το αντιλαμβάνομαι αυτό...). Επίσης, όταν με ρωτάει κάτι για το "τι θέλω", καταλαβαίνω πως "ανακουφίζεται" από την απάντηση που του δίνω. Λέει μέσα του : << ευτυχώς, δεν έπεσα πάλι σε εντελώς μ@λ@κ@ άσχετο...>>:116::116::116:

D

deleted user 10898

Guest
παιδια σας ευχαριστω ολους, νομιζω το εξαντλησαμε.
φυσικα καθε προσθηκη δεκτη...
(σουπερ τα λινκ του zonepress)

D

deleted user 10898

Guest

Αυτό που έχω προσέξει, είναι πως όσο διαβάζω για κάτι, τόσο περισσότερο μαθαίνω πως δε ξέρω τίποτα.

πλάκα έχει. όμως, μαθαίνω ποιος ξέρει και εκτιμώ αυτούς που θα θελήσουν να με βοηθήσουν.
παρομοίως, με την διαφορα οτι εγω το ξερω οτι δεν ξερω γρι....

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Να σημειώσω επίσης πως ορισμένα τουλάχιστον από τα βήματα που περιγράφουν τόσο ο zonepress - RDoherty όσο και ο Costas EAR εμπεριέχουν και κάποιο βαθμό αβεβαιότητας.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μελετήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, να σταθμίσουμε όσο καλύτερα γίνεται τις ανάγκες μας, και να ακολουθήσουμε την παραπάνω μεθοδολογία όσο πιο πιστά είναι εφικτό.

Μ' αυτόν τον τρόπο θα ελαχιστοποιήσουμε κατά το δυνατόν την αβεβαιότητα σχετικά με το "απόλυτα" βέλτιστο της επιλογής μας.
Ακόμα και να μην τη μηδενίσουμε όμως, δεν ήρθε δα και η "Συντέλεια του Κόσμου"...

Δηλαδή θα έχουμε επιλέξει "λάθος" αν αντί π.χ. για το Weiss DAC 202 επιλέξουμε το Grace 903;
Ή αν αντί για Lipinski επιλέξουμε ATC;

Κούρλι χερς που λέει και ο Costas EAR... (τουλάχιστον στο 90% των περιπτώσεων)

Για άλλη μια φορά, μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο "αβέβαια" και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας (ειδικά εν μέσω ΔΝΤ)...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.801

Δηλαδή θα έχουμε επιλέξει "λάθος" αν αντί π.χ. για το Weiss DAC 202 επιλέξουμε το Grace 903;
Ή αν αντί για Lipinski επιλέξουμε ATC;

Κούρλι χερς που λέει και ο Costas EAR... (τουλάχιστον στο 90% των περιπτώσεων)
όντως, τρίχαι κατσαραί...:116:

Ξέρω πως αρκετοί λεν πως το λιπίνσκι είναι κορυφαίο, ενώ το κλέιν-χάμελ είναι πατάτα. Πως το έι-τι-σι είναι κορυφαίο, ενώ το γκέιθάιν είναι πατάτα. Πως το τζένελεκ είναι κορυφαίο, ενώ το άνταμ είναι πατάτα. ή πως η μέτρικ είναι κορυφαία, ενώ η λινξ είναι πατάτα, μαζί με την άλλη πατάτα, αυτή του βέις, ή και την γνωστή πατάτα, το μπέντσμαρκ. λέμε τώρα...:116:

ξέρω, ξέρω.:116:

Για μένα, όλα τα παραπάνω είναι περισσότερα από όσα ξέρω, περισσότερα απ'όσα μπορώ να καταλάβω, περισσότερα απ'όσα μπορώ να αξιολογήσω ουσιαστικά. Και όλα τα παραπάνω είναι σίγουρα περισσότερα από όσα "θέλω", ή απ'όσα με "καλύπτουν". Διότι, αφού δε ξέρω αρκετά, δε ξέρω και το τι "θέλω". Μπορεί να νομίζω πως ξέρω τι θέλω ή τι μου αρέσει, αλλά βλέπω στην πράξη πως αυτό που "θέλω", ή αυτό που μου "αρέσει", αλλάζει πιο συχνά από τα πουκάμισά μου, άρα είναι εμφανέστερο του εμφανούς πως δε ξέρω την τύφλα μου.

Το τι μου "αρέσει", δικαίως, πάει περίπατο. Κι όχι "κακώς", αφού όλα τα παραπάνω τελικά... "μου αρέσουν"! Ίσως να έχω λίγες "προσδοκίες", ίσως να το παραβλέπω "χαλαρά" το σπορ, ίσως να μην είμαι και τόσο "απαιτητικός" που λένε, ίσως όμως και να έχω και δίκιο. Ποιος ξέρει? :126:

ΥΓ Παρότι γράφω στον "ενικό", δε σημαίνει πως απαραιτήτως μιλάω για "μένα", κάτι που μάλλον ανιαρό θα ήταν...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.220
Απάντηση: Re: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

παιδια σας ευχαριστω ολους, νομιζω το εξαντλησαμε.
φυσικα καθε προσθηκη δεκτη...
(σουπερ τα λινκ του zonepress)
Γιατρέ, κάνε με μια χάρη, μιας κι εκεί δεν μπορώ να μιλήσω. Πες του του παιδιού πως αυτό που ακούει έτσι κοντά στον τοίχο είναι στάσιμα, όχι μπάσο. Τον έχετε και τον πιλατεύετε τον άνθρωπο ένα μήνα τώρα...

Reaction score
3.912

όντως, τρίχαι κατσαραί...:116:

Ξέρω πως αρκετοί λεν πως το λιπίνσκι είναι κορυφαίο, ενώ το κλέιν-χάμελ είναι πατάτα. Πως το έι-τι-σι είναι κορυφαίο, ενώ το γκέιθάιν είναι πατάτα. Πως το τζένελεκ είναι κορυφαίο, ενώ το άνταμ είναι πατάτα. ή πως η μέτρικ είναι κορυφαία, ενώ η λινξ είναι πατάτα, μαζί με την άλλη πατάτα, αυτή του βέις, ή και την γνωστή πατάτα, το μπέντσμαρκ. λέμε τώρα...:116:

ξέρω, ξέρω.:116:

Για μένα, όλα τα παραπάνω είναι περισσότερα από όσα ξέρω, περισσότερα απ'όσα μπορώ να καταλάβω, περισσότερα απ'όσα μπορώ να αξιολογήσω ουσιαστικά. Και όλα τα παραπάνω είναι σίγουρα περισσότερα από όσα "θέλω", ή απ'όσα με "καλύπτουν". Διότι, αφού δε ξέρω αρκετά, δε ξέρω και το τι "θέλω". Μπορεί να νομίζω πως ξέρω τι θέλω ή τι μου αρέσει, αλλά βλέπω στην πράξη πως αυτό που "θέλω", ή αυτό που μου "αρέσει", αλλάζει πιο συχνά από τα πουκάμισά μου, άρα είναι εμφανέστερο του εμφανούς πως δε ξέρω την τύφλα μου.

Το τι μου "αρέσει", δικαίως, πάει περίπατο. Κι όχι "κακώς", αφού όλα τα παραπάνω τελικά... "μου αρέσουν"! Ίσως να έχω λίγες "προσδοκίες", ίσως να το παραβλέπω "χαλαρά" το σπορ, ίσως να μην είμαι και τόσο "απαιτητικός" που λένε, ίσως όμως και να έχω και δίκιο. Ποιος ξέρει? :126:

ΥΓ Παρότι γράφω στον "ενικό", δε σημαίνει πως απαραιτήτως μιλάω για "μένα", κάτι που μάλλον ανιαρό θα ήταν...

O άθρωπας γιατρέ μου, ο άθρωπας θάναι πάντα έρμαιο των ατελειών του.

Τα μαχανήματα μια χαρά είναι.

Όλα!!!

Reaction score
3.912

και όπως λέει κ το DNA μου:

Luck is not a factor. Hope is not a strategy. Fear is not an option.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

Γιατρέ, κάνε με μια χάρη, μιας κι εκεί δεν μπορώ να μιλήσω. Πες του του παιδιού πως αυτό που ακούει έτσι κοντά στον τοίχο είναι στάσιμα, όχι μπάσο. Τον έχετε και τον πιλατεύετε τον άνθρωπο ένα μήνα τώρα...
τα γραψα, εδωσα λινκ, τι αλλο να κάμω?
ας διαβασουν...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Λοιπόν όταν "οι συνήθεις ύποπτοι" έχουν κέφια μαθαίνεις πράγματα
Όταν δεν έχουν σπάς πλάκα......
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα :107:

D

deleted user 10898

Guest

Λοιπόν όταν "οι συνήθεις ύποπτοι" έχουν κέφια μαθαίνεις πράγματα
Όταν δεν έχουν σπάς πλάκα......
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα :107:
ναι, μονο που ιδρωνω καθε φορα, και συνηθως τα ακουω και απο πανω...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

το θεμα δεν ειμαι εγω.
ξαναρωταω ευθεως, συμβαδιζουν οι μετρησεις/προδιαγραφες dac202 benchmark με το σχολιο σου?
και γιατι μιλας για "επιλεκτική έμφαση σε μετρήσεις"? άλλο ενα πρόβλημα των μετρησεων? επιλεκτικη εμφαση που οδηγει σε παραπληροφορηση ισως?
θα με κανετε να μην ξαναδιαβαζω κανενα νουμερο...
ναι, μονο που ιδρωνω καθε φορα, και συνηθως τα ακουω και απο πανω...
(...)
Ενημέρωσε τότε το...΄΄dead ringer΄΄ σου ο οποίος έχει ανοίξει και κάνει κατάληψη στο θέμα παρατηρώντας κιόλας επίμονα τους γράφοντες σ'αυτό,ότι πιεστικός δεν σημαίνει ταυτόχρονα και...πειστικός.:612:

Γιά ποιό λόγο θα όφειλαν οπωσδήποτε να συμβαδίζουν,από τη στιγμή που δεδομένες σχεδιαστικές προδιαγραφές ενδέχεται να μην ταυτίζονται απόλυτα με τις λαμβανόμενες μετρήσεις δειγμάτων του προς κατανάλωση προϊόντος;:126:
...Luck is not a factor. Hope is not a strategy. Fear is not an option.
Αναλαμβάνοντας λοιπόν συνήγοροι του διαβόλου,οδηγούμαστε σ'ένα ενδιαφέρον επιχείρημα:Εφόσον στην αντιλαμβανόμενη επίδοση μιάς συσκευής δύνανται να παίζουν καίριο ρόλο παράμετροι οι οποίες-σύμφωνα με τη νοοτροπία της χαϊενδικής υπερβατικότητας- δεν έχουν καταστεί ΄΄μετρήσιμες΄΄ με τις έως τώρα εφαρμοζόμενες μεθόδους,συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρχει ούτε και γιά την προδιαγραφή αυτών μέθοδος χαρακτηριζόμενη από αποδεκτή ακρίβεια κι επαναληψιμότητα.
Επομένως όποτε μιά φυλή ακροατών βρίσκει την απόδοση δεδομένης συσκευής ιδιαίτερα ελκυστική,αυτό δεν θα οφείλεται υποχρεωτικά στην όποια σχεδιαστική δεινότητα,έμπνευση κι εμπειρία του αντίστοιχου μάγου-κατασκευαστή,αλλά θα υπεισέρχεται και ο απροσδιόριστος παράγοντας του ΄΄τυχαίου΄΄!Αυτό ακριβώς είναι που καταργεί τη ΄΄θεϊκή΄΄ υπόσταση οποιουδήποτε δημιουργού και δεν αφήνει την αξία της ατομικής ακρόασης να καταδυναστεύει την αφομοίωση επιστημονικών δεδομένων από την πλευρά του αγοραστή.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

ο υποφαινόμενος. τόλμησα και το είπα και ξεκίνησα ένα σωρό θέματα με αυτό το αντικείμενο. κι αυτά, πριν από αρκετά χρόνια...
Θυμάσαι φασαρίες πάλι τότε;
Και άντε να εξηγήσεις τι είναι το accurate rip, άντε να εξηγήσεις πώς δουλεύει το EAC, άντε να εξηγήσεις γιατί ποτέ κανένα δισκάκι και transport δεν θα φτάσουν ένα αρχείο και έναν σκληρό δίσκο κλπ κλπ.... Και να τα παίρνει στο κρανίο ο ασχετίδης που του έθιξες το CD2Pro που το είχε χρυσοπληρώσει και να φοβάσαι ότι θα μείνει στο πληκτρολόγια από έμφραγμα να έχεις και τύψεις...

Δεν είναι τίποτα.. Μόνο 5-6-7 χρόνια χρειάστηκαν για να έρθουν όλοι στα λόγια μας (καλά, όχι όλοι... ξέρεις τώρα εσύ κάτι περιπτώσεις που κυκλοφορούν στην πιάτσα...) και να είναι πλέον δεδομένο ότι το PC είναι το ιδανικό ψηφιακό front end.
Με κάτι τέτοια έχω αρχίσει να σκέφτομαι πλέον τη φθορά που προκαλώ στο πληκτρολόγιό μου χωρίς ουσιαστικό λόγο. Γιατί πιστεύω γνωρίζεις κι εσύ πως όσα πληκτρολόγια και να είχαμε χαλάσει, αν δεν έβγαζαν σχετικές συσκευές η Χ και η Υ χαϊεντάδικη εταιρεία (δε λέω ονόματα, θα λένε ότι τα "παίρνω" πάλι), αν δεν ανέφεραν το PC audio σιγά σιγά στον "ειδικό" τύπο, αν δεν έγραφε κανένα αρθράκι ο Robert Harley, αν δεν έμπαιναν τα PC σε συστήματα εκθέσεων κλπ κλπ, ακόμα με τα CD θα τραβιόταν η πλειοψηφία κι εμείς θα χαρακτηριζόμασταν (κλασσικά) γραφικοί που νομίζουμε ότι τα PC μπορούν να "παίξουν".

Επίσης οφείλω να συμφωνήσω ότι πιο επικίνδυνη από τις τεχνικές προδιαγραφές, πιο επικίνδυνη κι από τα μαύρα μεσάνυχτα ακόμα, είναι η ημιμάθεια.

Btw, για να παίξω και λίγο τον ρόλο του vet (ξεκουράζεται και με άφησε στο πόδι του):
Καλό το Benchmark αλλά αν εγώ με τα ίδια ή λιγότερα χρήματα μπορώ να πάρω (ή να φτιάξω) κάτι που αντικειμενικά (βλ. μετρήσεις) και υποκειμενικά (βλ. ήχος) είναι καλύτερο, γιατί να το αγοράσω;

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.608
Members
38.347
Νεότερο μέλος
spanosth67