Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

• Thread starter deleted user 10898
  • Ημερομηνία δημιουργίας

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.464
atc50sl at
Frequency Response (±2dB) :
70Hz–17kHz
Frequency Response (±6dB) :
38Hz–22kHz

καταλαβες?
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα review για τα ηχεία αυτά με μετρήσεις που απέχουν πολύ από αυτές που δίνει ο κατασκευαστής: F3 32hz passive, 26Hz active (!) Νομίζω δε ότι είναι από τα ελάχιστα reviews με μετρημένη απόκριση ATC.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Ας πω κι εγώ μερικά γι' αυτά που αντιπροσωπεύω και αναφέρθηκαν:

ATC 50: Μετράνε και γράφουν -6db στα 38Hz για 2 λόγους:
Από "εκ γενετής" ειλικρίνεια και άρρωστη ακρίβεια, αλλά και από νοοτροπία να ακούς το μπάσο του ηχείου, έστω λιγώτερο βαθύ, αλλά όχι το κουτί, το δωμάτιο, το πάτωμα κλπ., την στιγμή που με το γούφερ του θα μπορούσε εύκολα να γκρεμίζει και διπλανά διαμερίσματα. Τους ξέρω και τους κουβεντιάζω 25 χρόνια, δεν αλλάζει η νοοτροπία τους και η επιτυχία που είχαν δείχνει οτι κανένας δεν επηρεάζεται από μετρήσεις αλλά ακούει και κρίνει. Υπάρχει εξ άλλου σε επίδειξη ενεργό με τους διακριτούς ενισχυτές για να διαπιστώσει κανείς πως ακούγεται αυτό το "λειψό" μπάσο.

BENCHMARK: Το πιο αγορασμένο Dac του πλανήτη -και πρόσφατα διακαώς απαξιούμενο στα φόρα- είχε την εξής πορεία: Οι αγοραστές του διαπίστωναν ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ τις μικρές διαφορές μεταξύ των διαφόρων οδηγών δίσκων και χρησιμοποιούσαν τελικά καλά μεν αλλά όχι ακριβά τράνσπορτς. Και όλα αυτά αφού, αρχικά με δυσπιστία και μετά με έκπληξη, έβλεπαν οτι κανένα, μα ΚΑΝΕΝΑ, τράνσπορτ δεν συγκρινόταν με το ευτελέστερο PC. Αυτές ήταν οι γνώμες που δέχτηκα από τους περισσότερους κατόχους και αυτή είναι και η δική μου γνώμη. Αυθυποβολή? ότι πείτε.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

atc50sl at
Frequency Response (±2dB) :
70Hz–17kHz
Frequency Response (±6dB) :
38Hz–22kHz

...
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα review για τα ηχεία αυτά με μετρήσεις που απέχουν πολύ από αυτές που δίνει ο κατασκευαστής...
Δε θα το 'λεγα...
Για δες και τις παραμορφώσεις...

...
F3 32hz passive, 26Hz active (!) Νομίζω δε ότι είναι από τα ελάχιστα reviews με μετρημένη απόκριση ATC.
Με κριτήριο τις πραγματικά χαμηλές παραμορφώσεις, είναι δώρον - άδωρον τα εν λόγω low -3dB points και για τις δύο εκδόσεις του 50αριού της ATC.

Ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει επ' αυτού.

Και πάλι, δες τις παραμορφώσεις...

...
καταλαβες?
Εσύ κατάλαβες πού "κόλλαγε" ο... Πασχάλης Τερζής στα παρακάτω;:114:

για τα Limpinski δε θα μιλησω γιατι δε τα εχω ακουσει αρκετα ωστε να μπορω να εκφερω γνωμη.

για τα Tidal Piano Cera η αποψη μου ειναι οτι το να λεμε οτι δε βγαζουν μπασο ειναι εξισου ακριβες με το να λεμε οτι ξυριζουν. Το ηχειο αυτο μπορει να βγαλει τοσο μπασο οσο δεν εχει ξανακουσει κανεις απο αλλο ηχειο με δυο 7ιντσα μεγαφωνα...

Επειδη το εχω ακουσει και με ενισχυτες κτηνακια (βλεπε Krell 302 και Sovereign Glory) μπορω να πω απλα οτι εαν τα ακουσεις να οδηγουνται απο ενα μεγαλο Krell η ενα μεγαλο Bryston ειμαι σιγουρος οτι τουλαχιστον οσον αφορα το μπασο θα ενθουσιαστεις με το παραπανω...
Eιλικρινά δεν ξέρω τι μπασο-χαμηλό περιμένω να ακούσει ο Φίλος Χρήστος πάντως το σίγουρο είναι ότι οτι το μπάσο των Tidal διαφέρει από το μπάσο των περισσότερων ηχείων. Μπάσο με αρχή και τέλος, μπάσο που καταλαβαίνεις τη νότα, που δεν μπουμπουνίζει ποτέ χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη πληροφορία μέσα στο κομμάτι. Σχεδόν νομίζεις ότι είναι σχεδίαση με κλειστή καμπίνα. Ο Power έχει απίστευτο μπάσο, μην τρελένεστε. Όποιος θέλει να βλέπει ταινίες ας πάρει sub η ενισχυτή με τονισμένα άκρα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα άλλωστε. Ο Power και τα Tidal βγάζoυν αυτό που υπάρχει στην ηχογράφηση.

...
Δε νομιζω οτι θα ακουσεις το μπασο που ψαχνεις σπιτι μου γιατι δε με ενδιαφερει να ακουσω το μπασο ενος Bryston πανω σε ενα τετοιο ηχειο... Με ενδιαφερει το πραγματικο μπασο που υπαρχει στην ηχογραφηση και οχι να ακουω τρελο μπασο σε καθε ηχογραφηση οποτε ποτε δε θα εβαζα τετοιους ενισχυτες πανω στα Tidal....

Εσυ ομως θα τρελαινοσουν με το μπασο...

εχω υπαρξει πανω απο μια φορες μαρτυρας δουλειας mastering στο συγκεκριμενο συνδιασμο ηχειων ενισχυτη. Οι δυο επαγγελματιες με τους οποιους μιλαγα για να καταλαβω για ποιο λογο δουλευουν τον συγκεκριμενο συνδιασμο μου ειπαν οτι ειναι απολυτα ακριβης και τους βοηθαει να κανουν τη δουλεια πολυ γρηγορα....

Ο ενας προσφερθηκε να μου χαρισει εαν θελω κανεναν απο τους Bryston που εχει παρκαρισμενους σε κατι ραφια στο studio...

Εγω δε μπορω να ξερω ποιο ειναι το αληθινο μπασο αλλα μπορω να καταλαβω ποιο δεν ειναι οταν το συγκρινω με ενα ορθο συστημα αναφορας...

Εαν ομως δεν εχεις ακουσει ποτε στη ζωη σου ενα σωστο συστημα αναφορας τοτε μετα παμε στο θεμα του γουστου οποτε ολες οι γνωμες δεκτες...

Μπορούμε να μάθουμε ποιοί είναι αυτοί οι δύο επαγγελματίες και ποιο είναι το εν λόγω studio;

By the way, αν έχουν τους Bryston για χάρισμα και εσύ δεν τους θέλεις, τότε σίγουρα μπορείς να βοηθήσεις να τους διαθέσουν σε κάποια μέλη από το forum που ενδεχομένως τους χρειάζονται.:114:

Πού ξέρεις... αν βοηθήσεις να γίνει μια καλή πράξη τότε μπορεί "ο καλός θεούλης" να σε ανταμείψει με ένα Sunray.:143:

Αφιερωμένο:

[YOUTUBE]GlUx4GVE1uk[/YOUTUBE]

και

Όσο καλά και να είναι και τα δύο (Tidal Piano Cera και Lipinski L-707), δεν παύουν να είναι ηχεία με δύο μόνο 7άρια midwoofer και ένα tweeter, τα δε Lipinski είναι επιπλέον και σχεδίαση κλειστής καμπίνας (συνειδητή επιλογή).
Οι νόμοι της φύσης είναι αμείλικτοι, ειδικά αν κάποιος έχει σκοπό την ακρίβεια στην αναπαραγωγή και όχι τον εντυπωσιασμό.

...

Αν με τον όρο "ευρύτερα αποδεκτό - ηχητικά ορθό" εννοείς ένα ηχείο που να είναι πλήρους (ή σχεδόν πλήρους) φάσματος και να έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής σε υψηλές στάθμες με πραγματικά χαμηλές παραμορφώσεις και με όσο το δυνατόν μικρότερη δυναμική συμπίεση, τότε ναι, αν δεν "πιάνουν τα χερια σου", όντως θέλεις πάρα πολλά χρήματα.

...

Λες να χρειαζόμουν μετρήσεις των ATC ή των Tidal για να φτάσω σε αυτό το συμπέρασμα;:109:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.220

Και καποιος οταν διαβαζει αποκριση συχνιτητων θα πρεπει να φερνει στο νου του ολα αυτα? Και για το καθε διαφορετικο ηχειο το τι ειχε στο νου του ο καθε κατασκευαστης? Μαλλον καλλυτερα να μην εγραφαν τιποτα και σε καποιο μανουαλ να εγραφαν τα παντα αναλυτικα.
Άρα ο Ear έχει δίκιο...

δεν "αναλύονται" αυτά, τουλάχιστον έτσι όπως θα ήθελες (εύπεπτα), δυστυχώς.

αν "αναλυθούν" όπως "πρέπει", ούτε 1 στους 100 δε θα καταλάβει το παραμικρό. οπότε, κάθε τέτοια "ανάλυση", εκτός από χρονοβόρα και κουραστική για τον επίδοξο "αναλυτή", είναι άχρηστη (ουσιαστικά και αντικειμενικά).

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

Λες να χρειαζόμουν μετρήσεις των ATC ή των Tidal για να φτάσω σε αυτό το συμπέρασμα;:109:
ναι.

Το "γιατί" είμαι σίγουρος, είναι απλό: δε κοιτάζω τα "νούμερα" όπως ο vastsar.
οκ σουπερ.
Αρα οι δυο ποιο τεχνικα καταρτισμενοι συμφορουμιτες δεν χροιαζονται ή δεν κοιταζουν τις μετρησεις.
προφανως παιρνουν τις πληροφοριες απο την σχεδιαση.
ειναι ομως αυτο εφικτο απο τον μεσο ακροατη?

Reaction score
848

Πως καταρρίπτονται οι μύθοι τελικά....

Απο εκεί που μιλούσαμε για το "βρώμικο εσωτερικό" του υπολογιστή που δεν μπορούσε να συγκριθεί με τα "καθαρά" player ξαφνικά ψάχνουμε transport που να μπορεί να πλησιάσει τις εκπληκτικές επιδόσεις του υπολογιστή στον ήχο.

Ποιος θα τόλμαγε να πει οτι το ταπεινό Pc των 300€ παίζει καλλίτερα απο τα μεγαθήρια που σκονίζονται ξεχασμένα στα rack και στα μαγαζιά.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

ATC 50: Μετράνε και γράφουν -6db στα 38Hz για 2 λόγους:
Από "εκ γενετής" ειλικρίνεια...
Ίδιον των σοβαρών εταιρειών, όπως η ATC (τουλάχιστον στο τμήμα του engineering).

...

BENCHMARK: Το πιο αγορασμένο Dac του πλανήτη -και πρόσφατα διακαώς απαξιούμενο στα φόρα- είχε την εξής πορεία: Οι αγοραστές του διαπίστωναν ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ τις μικρές διαφορές μεταξύ των διαφόρων οδηγών δίσκων και χρησιμοποιούσαν τελικά καλά μεν αλλά όχι ακριβά τράνσπορτς. Και όλα αυτά αφού, αρχικά με δυσπιστία και μετά με έκπληξη, έβλεπαν οτι κανένα, μα ΚΑΝΕΝΑ, τράνσπορτ δεν συγκρινόταν με το """ευτελέστερο""" PC.

...
:607::607:

(Έπρεπε να βάλω τον όρο "ευτελέστερο" σε εισαγωγικά - καταλαβαίνεις το γιατί νομίζω...)

D

deleted user 10898

Guest
παιδια δεν κατηγορει κανεις το benchmark. τελος.
την αδυναμια των προδιαγραφων σε καποιους τομεις κριτικαρουμε...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
...
Υπάρχει εξ άλλου σε επίδειξη ενεργό με τους διακριτούς ενισχυτές για να διαπιστώσει κανείς πως ακούγεται αυτό το "λειψό" μπάσο.
...BENCHMARK... Αυθυποβολή? ότι πείτε.
Μιά και το θίγεις,η συγκεκριμένη συσκευή-γιά να μην ασχοληθούμε καν με το κατοστάρι- είναι επαρκής ώστε να καταδεικνύει ζητήματα που αφορούν τη γραμμική απόδοση της ενέργειας των χαμηλών συχνοτήτων σε υψηλές στάθμες ηχητικής πίεσης εντός του περί ου ο λόγος χώρου,όπως και την αλληλεπίδραση με τη χωροταξία των ηχείων και τη θέση των ακροατών.

Όσο γιά το Benchmark,έχεις αναλογιστεί ότι υπάρχουν ακροατές που μπορεί να βρίσκουν τo μοντέλο HDR πιό ελκυστικό ακουστικά και χρηστικά από το Weiss 202;:126:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

...οποιος λεει οτι δε παιζουν οι Wavac μιλαμε οτι εχει σοβαρο προβλημα ακοης (ειτε απλα δεν εχει ακουσει ποτε στη ζωη του)
Σαφώς και παίζουν...ενίοτε μάλιστα με τα νεύρα όσων επιθυμούν ν'απολαμβάνουν και μερικά σύγχρονα μουσικά ιδιώματα εκτός των ΄΄κλασικών΄΄.:126:

D

deleted user 10898

Guest
Όσο γιά το Benchmark,έχεις αναλογιστεί ότι υπάρχουν ακροατές που μπορεί να βρίσκουν τo μοντέλο HDR πιό ελκυστικό ακουστικά και χρηστικά από το Weiss 202;:126:
συμβαδιζει αυτο με τις τεχνικες προδιαγραφες τους?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

δεν ησυχαζω. θελω να παρω κατι που να μετραει καλα και να μου αρεσει...τί να κανω?
συμβαδιζει αυτο με τις τεχνικες προδιαγραφες τους?
Το ουσιαστικό θέμα είναι πως ό,τι και να κάνει ο καθένας,φαίνεται να μη μπορεί να κάνει...αλλιώς:126:.
Εάν λοιπόν πιστεύεις πως είναι κρίμα να κρατήσει η μελλοντική αναδρομή στην τρέχουσα γενιά των χαϊεντάδων την αποστροφή ΄΄δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς΄΄,μάθε πρώτα απ'όλα να μπορείς να ΄΄κάνεις και αλλιώς΄΄.Mας έχουν τελειώσει οι χαϊενδικές θεότητες και οι προφήτες αυτών όπως ο κάθε JA και η επιλεκτική έμφαση σε μετρήσεις ή νευρώσεις του εκάστοτε μερακλή χρυσαυτιά.:612:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.220

Απο εκεί που μιλούσαμε για το "βρώμικο εσωτερικό" του υπολογιστή που δεν μπορούσε να συγκριθεί με τα "καθαρά" player ξαφνικά ψάχνουμε transport που να μπορεί να πλησιάσει τις εκπληκτικές επιδόσεις του υπολογιστή στον ήχο.
H βρωμιά είναι κάτι σχετικό. Δανείζομαι μια εικόνα από δίπλα, από το avmentor (ελπίζοντας να μη μου βάλει τις φωνές ο μανιάτης).

Λέει ο Σταματάκος...

Ο κόκκινος οδηγός στο κέντρο του οφθαλμού είναι οι ελάχιστες προδιαγραφές που προτείνει το AES για την ασάφεια στην στάθμη (200mVpp) και την ασάφεια στον χρόνο (80nS). Όσο το σήμα βρίσκεται έξω από τα όρια αυτά (ο οφθαλμός είναι "ανοικτός") τότε το ψηφιακό interface θεωρείται επαρκές.
Δηλαδή, μπορεί η οριζόντια γραμμή του σήματος να μην είναι ευθεία (που δεν είναι, σε όλες τις περιπτώσεις), αλλά από τη στιγμή που το πλάτος του παλμού είναι υψηλότερο από τον ελάχιστο αποδεκτό (που υποδηλώνεται από την οριζόντια κόκκινη γραμμή), τότε ο καταχωρητής που δέχεται το σήμα, το αναγνωρίζει σωστά, δηλαδή ότι βρίσκεται σε high state. Το αντίστοιχο μπορεί κανείς να παρατηρήσει, αν το σήμα είναι σε low state. Επίσης, αντίστοιχα λειτουργεί και ο συλλογισμός αναφορικά με τη χρονική διάταξη του σήματος, δηλαδή, όταν το σήμα ανοίγει και κλείνει (μεταστρέφεται) έξω από τις κατακόρυφες πλευρές του κόκκινου τετραγώνου, τότε αποθηκεύεται στον καταχωρητή σωστά. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα μεταστραφεί λίγο πριν ή λίγο μετά την κατακόρυφη γκρίζα γραμμή.

Δηλαδή, μπορεί το σήμα να βρώμικο, αλλά μας ενδιαφέρει να είναι λιγότερο βρώμικο από ένα ελάχιστο επίπεδο, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα.

Το αντίστοιχο συμβαίνει και με το χρονισμό αλλαγής λαδιών σε έναν κινητήρα. Λέει ο κατασκευαστής, ότι πρέπει να αλλάζεται το λάδι ας πούμε κάθε 10000km, και να μπαίνει λάδι συγκεκριμένης ποσότητας. Αν η αλλαγή γίνει 1000km πριν ή 1000km μετά, δεν πειράζει, (οπότε το "κόκκινο" πλαίσιο έχει "μήκος" 8000km). Αν όμως το λάδι αλλαχθεί στις 8000km ή στις 12000km, τότε υπάρχει πρόβλημα, καθώς στην πρώτη περίπτωση ξοδεύεται λάδι άσκοπα, ενώ στη δεύτερη φθείρεται ο κινητήρας.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Αγαπητέ Bhutia δεν χρειάζεται να αναλογιστώ για να γνωρίζω οτι όλοι μας ακούμε και κρίνουμε ανάλογα με την εμπερία μας και με το πρώτυπο που έχουμε σαν ιδανικό και σωστό στην ακουστική μας τράπεζα. Και οι 2 μετατροπείς έχουν αρετές, με το 202 να έχει προχωρήσει, κατά τη γνώμη μου, περισσότερο στους τομείς διαφάνεια και ομοιογένεια.
Δεν παύει βέβαια να ισχύει οτι σπουδαίο ρόλο παίζει το ταίριασμα με το σύστημα και το χώρο που μπορεί άνετα να αλλάζει αναλόγως την σειρά προτίμησης.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

οκ σουπερ.
Αρα οι δυο πιο τεχνικα καταρτισμενοι συμφορουμιτες δεν χροιαζονται ή δεν κοιταζουν τις μετρησεις.
...
Σ' ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση, αλλά το "πιο" θα μπορούσε να λείπει.
Εδώ στο avsite έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε τη συμμετοχή αρκετών πολύ καταρτισμένων περί τα τεχνικά μελών.
Πολύ περισσοτέρων από όσους θα περίμενε κανείς να βρει σε ένα χομπίστικο φόρουμ...

Α, και μερικοί εξ' αυτών έχουν αποδειχτεί αρκετά πιο υπομονετικοί αλλά και γενναιόδωροι στο να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τα υπόλοιπα μέλη απ' ότι εγώ...

...
...
Προς στιγμήν νόμισα ότι έγραψες "από το σχεδιαστή", κάτι που θα αποτελούσε, ειδικά συνοδευόμενο από το "προφανώς", ευθεία αμφισβήτηση στις ικανότητές μου ως μηχανικού...:116:

Λέω λοιπόν "Τι στο διάολο;:111: Πρώτα με "γλυκαίνει" και μετά με "πικραίνει"; Σάββατο πρωί και έχει από τώρα όρεξη να με "τσιτώσει"; Είπαμε, είναι (κατά δήλωσή του) "προβοκάτορας", αλλά τόσο πια;":114:

Μετα κατάλαβα...

...

Για να επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα μας, ποιο είναι το "μυστικό";

Μα, το έχω ξαναγράψει:

Για να είναι σε θέση κανείς να κατανοήσει πραγματικά τις μετρήσεις και να συσχετίσει τα αποτελέσματά τους με την εμπειρία, πρέπει:
1. Να γνωρίζει το ακριβές νόημα κάθε μετρούμενης ποσότητας, καθώς και τη σχέση που έχει αυτή με τις ηλεκτρικές/μηχανικές παραμέτρους της Συσκευής Υπό Δοκιμασία (Device Under Test - DUT).
2. Να γνωρίζει την ακριβή μεθοδολογία των μετρήσεων.
3. Να γνωρίζει τους Φυσικούς Νόμους που εμπλέκονται στα παραπάνω φαινόμενα.

Όμως, κάποιος που ικανοποιεί και τις τρεις παραπάνω προϋποθέσεις, βρίσκεται συχνά σε θέση, αν το ερώτημα είναι αρκετά απλό, όπως π.χ. "Είναι σε θέση το τάδε ηχείο να αποδώσει (σε έναν κατάλληλο χώρο) καθαρά και απαραμόρφωτα μπάσα μέχρι τα 20 Hz σε ρεαλιστικές εντάσεις, με δεδομένο ότι διαθέτει ΜΟΝΟ δύο 12άρια woofer;" να μπορεί να απαντήσει αμέσως αρνητικά.

...
ειναι ομως αυτο εφικτο απο τον μεσο ακροατη?
Σε μεγάλο βαθμό όχι.

Παρ' όλα αυτά, ακόμα και ο μη ειδικός μπορεί, με γνώση μερικών βασικών αρχών, να προβλέψει σε γενικές γραμμές τη συμπεριφορά συσκευών (σε ζητήματα όπως το παραπάνω) ή συνδυασμού συσκευών "με τη μία", χωρίς να δει καν μετρήσεις.
Για ρίξε μια ματιά στο "χιτ" του περσινού καλοκαιριού:
KRELL FPB 400 CX

Αν κάνει μάλιστα τον κόπο να διαβάσει και λίγο (ξεκινώντας από τα όσα έχουν γραφτεί εδώ στο avsite αλλά και στο forum του avmentor - πέρα φυσικά από τα εξαιρετικά πολλές φορές κείμενα του ίδιου του Δημήτρη Σταματάκου - βλέπεις πώς καμια φορά ένα forum με "μικρή" συμμετοχή αποδεικνύεται πολύ βολικό στο διάβασμα ακριβώς λόγω της "μικρής", σε αριθμό posts και μόνο, συμμετοχής;) τότε θα είναι σε θέση να απαντά ίσως και στο 90% των (επιδεχόμενων λογικής απάντησης) ερωτημάτων που θα τον απασχολήσουν στον χαϊφιντελικό του βίο.

Για το υπόλοιπο 10% (π.χ. εξειδικευμένα ζητήματα σχετικά με το χώρο ακρόασης), υπάρχουν και οι ειδικοί.

Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο απλά και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

την αδυναμια των προδιαγραφων σε καποιους τομεις κριτικαρουμε...
Για να είναι κάποιος σε θέση να κριτικάρει βάσιμα την αδυναμία των προδιαγραφών ενός σοβαρού κατασκευαστή ή και των μετρήσεων μιας τρίτης αξιόπιστης πηγής να περιγράψουν ικανοποιητικά τη συμπεριφορά μιας συσκευής, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ, και με την προϋπόθεση ότι το παραπάνω σετ προδιαγραφών - μετρήσεων είναι επαρκές ως προς την πληρότητά του, να ικανοποιεί ο ίδιος τις παρακάτω προϋποθέσεις:

...
1. Να γνωρίζει το ακριβές νόημα κάθε μετρούμενης ποσότητας, καθώς και τη σχέση που έχει αυτή με τις ηλεκτρικές/μηχανικές παραμέτρους της Συσκευής Υπό Δοκιμασία (Device Under Test - DUT).
2. Να γνωρίζει την ακριβή μεθοδολογία των μετρήσεων.
3. Να γνωρίζει τους Φυσικούς Νόμους που εμπλέκονται στα παραπάνω φαινόμενα.

...

Ποιός τις ικανοποιεί;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Λάθος!:116:

Ο Κόγιας το "κατηγόρησε":

...
Ο Benchmark είναι μια από τις σημαντικότερες σχεδιάσεις των τελευταίων 20 ετών, αλλά έχει πάρα πολλά προβλήματα. Πρώτον, είναι φθηνός, άρα ακατάλληλος για πελάτες που θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα λεφτά. Δεύτερον, πωλείται στου Thomann, μαζί με τα διάφορα Korg, Focus Rite και δε συμμαζεύεται, και επομένως δεν έχει την απαραίτητη μούρη. Πάρα πολλοί πελάτες δεν -ΔΕΝ- ζητούν κάτι σωστό, αλλά πρωτίστως κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν έχουν οι άλλοι, κυρίως στον κύκλο τους, και επομένως αγοράζουν κάτι άλλο, συνήθως και ακριβότερο, και καλά κάνουν. Τρίτον, έχει, ο Benchmark, πολύ μικρό σασί, και δεν τον πιάνει τον μάτι σου. Τέταρτον, ο σχεδιαστής του, σε πείσμα του συρμού (βλέπε OPA627), επιμένει να υποστηρίζει πως ο ΝΕ5532 εξακολουθεί, μετά από 30 χρόνια στην αγορά, να είναι ένας εξαιρετικός τελεστικός - που είναι (*).

Θέλεις να τον έχεις; Πάρτον. Δεν σου κάνει; Πάρε κάτι άλλο, κάτι με καλύτερες χροιές. Κανείς δεν θέλει να γίνει Γκρενούιγ στη θέση του Γκρενούιγ - ούτε ο Burdick, δι' ευνοήτους λόγους. Τέλος πάντων, πάρε αυτό που θα σου πoyn oι μετρήσεις του Atkinson, ή ο ίδιος ο Atkinson.

(*) Αυτό έχει πλέον ακαδημαϊκή σημασία, μιας τον 5532 τον έχουν αντικαταστήσει με τον 4562.

Έγραψε πως "δεν κάνει για χαϊεντάδες"...:143::135::143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.801
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο "Κινδυνος" των τεχνικών προδιαγραφών.

οκ σουπερ.
Αρα οι δυο ποιο τεχνικα καταρτισμενοι συμφορουμιτες δεν χροιαζονται ή δεν κοιταζουν τις μετρησεις.
όχι, αυτό που λες είναι λάθος.
φυσικά κοιτάζουμε τις μετρήσεις.
απλά, τις κοιτάζουμε με άλλο "μάτι".
Δυστυχώς, χρειάζεται σοβαρό υπόβαθρο για να κατανοήσεις τα "επιφανειακά" νούμερα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.801

Ποιος θα τόλμαγε να πει οτι το ταπεινό Pc των 300€ παίζει καλλίτερα απο τα μεγαθήρια που σκονίζονται ξεχασμένα στα rack και στα μαγαζιά.
ο υποφαινόμενος. τόλμησα και το είπα και ξεκίνησα ένα σωρό θέματα με αυτό το αντικείμενο. κι αυτά, πριν από αρκετά χρόνια...

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.608
Members
38.347
Νεότερο μέλος
spanosth67