Η ταχυπαλμία των Lipinski

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Mike ή Γιώργο? Ούτε εσύ έχεις συνέλθει από χτες ε? :114:

Χρόνια Πολλά!
το ιδιο δεν ειναι? :143::142:

χρονια πολααααα....

Reaction score
2.010
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

τι εδινε δηλαδη η "ακριβη" λαμπα? (define τεραστιο ηχο..)
(εχω δηλαδης μιας τετοια υλοποιηση και θελω να καταλαβω τι θα ακουω με τα Lipinski...)
Η λάμπα προφανως έδινε παραπάνω μεσοχαμηλό αυτό που άλλοι αποκαλούν όγκο άλλοι χρωματισμό. Πως το καταλαβαίνεις? Ε δεν έχουν όλες οι ηχογραφήσεις όγκο ρε φίλε, υπάρχουν και λεπτόηχες.

το ιδιο δεν ειναι? :143::142:

χρονια πολααααα....
:114:

Χρόνια Πολλά Nick!

Reaction score
663

Mike τι σε κάνει να πιστεύεις ότι με αυτόν το ηχητικό εξοπλισμό ακούς το πραγματικό μπάσο που υπάρχει στην ηχογράφηση κάτι που με άλλον δεν γίνεται;

p.s. Χρόνια Πολλά!

...

εχω υπαρξει πανω απο μια φορες μαρτυρας δουλειας mastering στο συγκεκριμενο συνδιασμο ηχειων ενισχυτη. Οι δυο επαγγελματιες με τους οποιους μιλαγα για να καταλαβω για ποιο λογο δουλευουν τον συγκεκριμενο συνδιασμο μου ειπαν οτι ειναι απολυτα ακριβης και τους βοηθαει να κανουν τη δουλεια πολυ γρηγορα....

Ο ενας προσφερθηκε να μου χαρισει εαν θελω κανεναν απο τους Bryston που εχει παρκαρισμενους σε κατι ραφια στο studio...

Εγω δε μπορω να ξερω ποιο ειναι το αληθινο μπασο αλλα μπορω να καταλαβω ποιο δεν ειναι οταν το συγκρινω με ενα ορθο συστημα αναφορας...

Εαν ομως δεν εχεις ακουσει ποτε στη ζωη σου ενα σωστο συστημα αναφορας τοτε μετα παμε στο θεμα του γουστου οποτε ολες οι γνωμες δεκτες...

Reaction score
498
Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Eιλικρινά δεν ξέρω τι μπασο-χαμηλό περιμένω να ακούσει ο Φίλος Χρήστος πάντως το σίγουρο είναι ότι οτι το μπάσο των Tidal διαφέρει από το μπάσο των περισσότερων ηχείων. Μπάσο με αρχή και τέλος, μπάσο που καταλαβαίνεις τη νότα, που δεν μπουμπουνίζει ποτέ χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη πληροφορία μέσα στο κομμάτι. Σχεδόν νομίζεις ότι είναι σχεδίαση με κλειστή καμπίνα. Ο Power έχει απίστευτο μπάσο, μην τρελένεστε. Όποιος θέλει να βλέπει ταινίες ας πάρει sub η ενισχυτή με τονισμένα άκρα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα άλλωστε. Ο Power και τα Tidal βγάζoυν αυτό που υπάρχει στην ηχογράφηση.

Αλλά ρε Chris αυτό ότι το Piano ακούγεται σαν βάσης με πέθανε! Σιγά μην είναι και μονόδρομο ρε:114:

Άρπα τη :618:

Χρόνια Πολλά σε όλους σας!
Xaxaxaxa.Τα Tidal όντως σαν ηχεία κλειστής καμπίνας ακούγονται.Ρε μαν, μην τρελλαίνεσαι.Την άποψή μου λέω και ξέρεις πως είμαι από τους λίγους που σου λέω την γνώμη μου και δεν κολώνω επειδή είμαστε φίλοι.Μην νομίζεις πως τα Λιπίνσκι και τα Tidal έχουνε μεγάλες διαφορές.Συνειρμικά επειδή τα Λιπίνσκι είναι βάσης για αυτό τα ανέφερα σαν βάσης και τα δύο.Έχουνε παραπλήσια χαρακτηριστικά που σε εντυπωσιάζουν και συνήθως με τα ηχεία βάσης περιμένεις κάτι να έρθει που δεν έρχεται (γιατί δεν γίνεται να έρθει).Και στα ηχεία ιδιοκατασκευής μου τα βάσης σε κλειστή καμπίνα θα ήθελα παραπάνω χαμηλό..Όσο για τα μονόδρομα που έχω φτιάξει με το 4ρι έχουνε περισσότερο χαμηλό αναλογικά από το 7ρι των δίδρομων μου βάσης..:114:..

Μην με κάνετε να μην γράφω ποτέ την γνώμη μου για τίποτα τώρα.Με την μουσική που ακούς δεν θα σου λείψει το χαμηλό ιδιαίτερα.Όπως έγραψα παραπάνω δεν σου λείπει σε όλα τα κομμάτια.Να διαβάζετε όλο το κείμενο και όχι μόνο αυτό που δεν σας αρέσει..:107:..

(Εντωμεταξύ εγώ ποτέ δεν ήμουνα μπασάκιας ιδιαίτερα.Νομίζω πως μιλάω αντικειμενικά..)

Υ.Γ: Χρόνια πολλά σε όλους (Γιώργηδες και μη)!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715
Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Αντε βρε.....χρονια πολλα και απο μενα........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Α ξεχασα..........................για περαστε και απο το τσαρδι μου να ακουσετε λιγο μπασακι κοφτο(σαν το μακαρονακι που λεμε)τουλαχιστον καποιοι εχετε εμπειρια απο αυτο μιας και το ακουσατε!!!!

Μιας και λεμε για μπασακι βρε λεβεντες ........αβασανιστα-μετρημενακαι συναρπαστικα θα ελεγα.....ξερετε τι ειναι να παιζοντε 8 συνεχομενες κοφτες μποτιες και να μην ακους ουτε ουρες ουτε μπουμαρισματα?

Τι να κανω βρε παιδια να μην τα πω......αφου το μπασο υπαρχει πρεπει και να ακουγεται,πως να το κανουμε τωρα ....και η drums πολλες φορες συντροφευει μια μπαντα.....και αυτο πρεπει να βγαινει και απο το ηχειο μας......

Reaction score
2.010
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Xaxaxaxa.Τα Tidal όντως σαν ηχεία κλειστής καμπίνας ακούγονται.Ρε μαν, μην τρελλαίνεσαι.Την άποψή μου λέω και ξέρεις πως είμαι από τους λίγους που σου λέω την γνώμη μου και δεν κολώνω επειδή είμαστε φίλοι.Μην νομίζεις πως τα Λιπίνσκι και τα Tidal έχουνε μεγάλες διαφορές.Συνειρμικά επειδή τα Λιπίνσκι είναι βάσης για αυτό τα ανέφερα σαν βάσης και τα δύο.Έχουνε παραπλήσια χαρακτηριστικά που σε εντυπωσιάζουν και συνήθως με τα ηχεία βάσης περιμένεις κάτι να έρθει που δεν έρχεται (γιατί δεν γίνεται να έρθει).Και στα ηχεία ιδιοκατασκευής μου τα βάσης σε κλειστή καμπίνα θα ήθελα παραπάνω χαμηλό..Όσο για τα μονόδρομα που έχω φτιάξει με το 4ρι έχουνε περισσότερο χαμηλό αναλογικά από το 7ρι των δίδρομων μου βάσης..:114:..

Μην με κάνετε να μην γράφω ποτέ την γνώμη μου για τίποτα τώρα.Με την μουσική που ακούς δεν θα σου λείψει το χαμηλό ιδιαίτερα.Όπως έγραψα παραπάνω δεν σου λείπει σε όλα τα κομμάτια.Να διαβάζετε όλο το κείμενο και όχι μόνο αυτό που δεν σας αρέσει..:107:..

(Εντωμεταξύ εγώ ποτέ δεν ήμουνα μπασάκιας ιδιαίτερα.Νομίζω πως μιλάω αντικειμενικά..)

Υ.Γ: Χρόνια πολλά σε όλους (Γιώργηδες και μη)!
Aφου το ξέρεις ότι δεν παραξηγούμε, τι θες τώρα? ε? ε? :114:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Mike τι σε κάνει να πιστεύεις ότι με αυτόν το ηχητικό εξοπλισμό ακούς το πραγματικό μπάσο που υπάρχει στην ηχογράφηση κάτι που με άλλον δεν γίνεται;

p.s. Χρόνια Πολλά!

...

εχω υπαρξει πανω απο μια φορες μαρτυρας δουλειας mastering στο συγκεκριμενο συνδιασμο ηχειων ενισχυτη. Οι δυο επαγγελματιες με τους οποιους μιλαγα για να καταλαβω για ποιο λογο δουλευουν τον συγκεκριμενο συνδιασμο μου ειπαν οτι ειναι απολυτα ακριβης και τους βοηθαει να κανουν τη δουλεια πολυ γρηγορα....

Ο ενας προσφερθηκε να μου χαρισει εαν θελω κανεναν απο τους Bryston που εχει παρκαρισμενους σε κατι ραφια στο studio...

Εγω δε μπορω να ξερω ποιο ειναι το αληθινο μπασο αλλα μπορω να καταλαβω ποιο δεν ειναι οταν το συγκρινω με ενα ορθο συστημα αναφορας...

Εαν ομως δεν εχεις ακουσει ποτε στη ζωη σου ενα σωστο συστημα αναφορας τοτε μετα παμε στο θεμα του γουστου οποτε ολες οι γνωμες δεκτες...
Μπορούμε να μάθουμε ποιοί είναι αυτοί οι δύο επαγγελματίες και ποιο είναι το εν λόγω studio;

By the way, αν έχουν τους Bryston για χάρισμα και εσύ δεν τους θέλεις, τότε σίγουρα μπορείς να βοηθήσεις να τους διαθέσουν σε κάποια μέλη από το forum που ενδεχομένως τους χρειάζονται.:114:

Πού ξέρεις... αν βοηθήσεις να γίνει μια καλή πράξη τότε μπορεί "ο καλός θεούλης" να σε ανταμείψει με ένα Sunray.:143:

Αφιερωμένο:

[YOUTUBE]GlUx4GVE1uk[/YOUTUBE]

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.269
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Έλα ρε sorry, φταίνε οι υπερβολικές δώσεις χοληστερίνης... :135:

Ωραία! Όμως ρε Γιώργη μιας και μιλάμε για ακρίβεια συχνοτικής αναπαραγωγής και όχι για γούστο (αέρινα πρίμα, υγρά μεσαία, αλατισμένα μπάσα και πιπεράτα υψηλά), πρέπει να σημειώσω ότι η ακουστική μας μνήμη είναι τόσο περιορισμένη που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους συμπεράσματα (περί καλών ή κακών αναπαραγωγέων) και μάλιστα σε επίπεδο συχνοτήτων. Ούτως ή άλλως είναι αδόκιμο να αξιολογούμε παράγοντες που μετρούνται (συχνότητες) με υποκειμενικά κριτήρια (αυτί). Επομένως, το σύστημα αναφοράς είναι καθορισμένο γιατί απλά "έχει μετρηθεί" και όχι (μόνο) γιατί έχει συγκεκριμένες μηχανές μέσα, αφού τις ίδιες ακριβώς μετρήσεις μπορεί να σου δώσουν κι άλλες μηχανές. Οι συγκρίσεις με άλλα συστήματα σε άλλους χώρους ακόμη και με τις ίδιες μηχανές είναι πρακτικά ανώφελες. Για παράδειγμα, τι νομίζεις ότι θα σου πούνε 10 τυχαία άτομα από εδώ, για ένα σύστημα με πραγματικά πολύ καλή απόδοση γύρω από τους 50 κύκλους (και ραγδαία πτώση από εκεί και κάτω); Εγώ στοιχηματίζω ότι με μια προσεκτική επιλογή s/w, οι 9 στους 10 θα σου πούνε ότι το σύστημα παίζει καταπληκτικά μπάσα. Ακόμη πιο σημαντικό όμως από αυτό, είναι ότι η αναπαραγωγή του συχνοτικού περιεχομένου μιας ηχογράφησης με απόλυτη ακρίβεια (σε μια κανονική mid field και άνω διάταξη), εξαρτάται 100% από την δυνατότητα του χώρου να αποδώσει τα αναμενόμενα και όχι να δώσει απλά ένα αποτέλεσμα εντελώς τυχαίου αλγόριθμου, που άλλοτε μπορεί να μας αρέσει και άλλοτε όχι. Γιατί η πικρή αλήθεια είναι ακριβώς αυτή: ότι όταν δεν έχουμε σωστό χώρο, είναι καθαρά θέμα τύχης ποιό ηχείο θα μας αρέσει - παίξει σωστά σαυτόν, αφού κάθε υλοποίηση μπορεί να τον διεγείρει διαφορετικά. Συνεπώς, επί της ουσίας δεν νοείται, δεν στέκει να μιλάμε για ακρίβεια συχνοτικής αναπαραγωγής ενός ηχείου εάν δεν έχουμε δεδομένα για το πως συμπεριφέρεται ο χώρος στο συχνοτικό φάσμα που μας ενδιαφέρει. Και σε αυτούς τους συσχετισμούς, οι μηχανές παίζουν πολύ μικρότερο ρόλο. Ακόμη και ο κατασκευαστής που ενσυνείδητα φτιάχνει ηχείο που όταν του δίνεις 50 κύκλους x εντάσεως σου βγάζει 50 κύκλους x+y εντάσεως, δεν μπορεί να προβλέψει και δεν θέλει να κριθεί από την τυχαία παρέμβαση του εκάστοτε χώρου που μπορεί να κάλλιστα να μετατρέψει το αποτέλεσμα σε (x+y)+z ή (x+y)-z.

...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Τα Grand θα τα παρω εγω....αμαν πια...
Εσύ Βλασούκο μου, αν κράταγες τα λεφτά που έχεις δώσει δεξιά κι αριστερά τον τελευταίο χρόνο μόνο (για πυκνωτές, λαμπούλες και καλώδια μεταξύ άλλων...), και προσέθετες σε αυτά και τα λεφτά που θα αντλούσες από την πώληση των μηχανημάτων που έχεις ήδη, τότε θα μπορούσες να αγοράσεις το συνδυασμό Lipinski Grand + ενισχυτές + Grace 903 (ή κάποιο άλλο DAC + pre που ενδεχομένως να σου άρεσε περισσότερο) χωρίς να "ματώσεις"...

...ειπαμε θελω να κλεισω σαν ανδρας....μεγαλωσα πια!!!!!!!!!!!!
Όσο είχε "κλείσει" η Δήμητρα Λιάνη σα γυναίκα...:114:

Από την άλλη βέβαια, έτσι και πεις ν' αλλάξεις ξαφνικά και να γίνεις "ορθολογιστής" προβλέπω να μας πιάνει κατάθλιψη εδώ μέσα.
Σ' έχουμε μάθει και σ' έχουμε αγαπήσει γι' αυτό που είσαι βρε μπαγάσα!:116:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

Bre πειτε οτι θελετε εσεις........ΤΑ ΜΠΑΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΕ ΣΑΝ ΜΠΑΣΑ και οχι σαν τυμπερλεκια...

Τα λλα εγω τα ακουω βερεσε!!!!!!!!!

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Bre πειτε οτι θελετε εσεις........ΤΑ ΜΠΑΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΕ ΣΑΝ ΜΠΑΣΑ και οχι σαν τυμπερλεκια...

Τα λλα εγω τα ακουω βερεσε!!!!!!!!!
τα λιπινσκι τυμπερλεκι επαιζαν?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

(για πυκνωτές, λαμπούλες και καλώδια μεταξύ άλλων...),
Και για ποδήλατα μεταξύ άλλων:421:

Reaction score
2.010
Νίκο σωστά όλα αυτά που λες και μέχρι ενός σημείου με βρίσκουν σύμφωνο! Όμως στην εποχή που ζούμε τα ηχεία έχουν τόσο πολύ "άποψη" που τελικά η συνεισφορά του χώρου παίζει λιγότερο ρόλο (δεν μιλάμε για τελείως λάθος χωρους αλλα για αυτούς που τηρούν κάποια τυπικά standard!) Σκέψου το λίγο!

Για αυτο και τα λίγα ηχεία που αποδίδουν την ηχογράφηση σωστά ξεχωρίζουν αμέσως με τις οποίες τελικά μικρές η μεγάλες συχνοτικες παρεμβάσεις του χώρου! Τα Tidal επειδή τα ξέρω καλα και τα έχω ακούσει σε ΠΑΡΑ πολλούς διαφορετικούς χώρους βγάζουν αυτο που τα κάνει να διαφέρουν, δηλαδή τη συχνοτικη και φασικη ακρίβεια πάντα, άλλοτε λίγοτερο και αλλοτε περισσότερο βέβαια!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.269
Νίκο σωστά όλα αυτά που λες και μέχρι ενός σημείου με βρίσκουν σύμφωνο! Όμως στην εποχή που ζούμε τα ηχεία έχουν τόσο πολύ "άποψη" που τελικά η συνεισφορά του χώρου παίζει λιγότερο ρόλο (δεν μιλάμε για τελείως λάθος χωρους αλλα για αυτούς που τηρούν κάποια τυπικά standard!) Σκέψου το λίγο!

Για αυτο και τα λίγα ηχεία που αποδίδουν την ηχογράφηση σωστά ξεχωρίζουν αμέσως με τις οποίες τελικά μικρές η μεγάλες συχνοτικες παρεμβάσεις του χώρου! Τα Tidal επειδή τα ξέρω καλα και τα έχω ακούσει σε ΠΑΡΑ πολλούς διαφορετικούς χώρους βγάζουν αυτο που τα κάνει να διαφέρουν, δηλαδή τη συχνοτικη και φασικη ακρίβεια πάντα, άλλοτε λίγοτερο και αλλοτε περισσότερο βέβαια!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ο καθένας κοιτά τα πράγματα υπό το πρίσμα που οι συνθήκες (και ο ίδιος του ο εαυτός) του επιτρέπουν.
Κατ' εμέ, τα ηχεία που έχουν "άποψη" είναι για πέταμα.

...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

Και για ποδήλατα μεταξύ άλλων:421:
Αλλαξα λαστιχα(road)και τις ζαντες.........εβαλλα ποιο ελαφριες και τρεχαλαει ποιο πολυ τωρα!!!!!!:602::626:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715
Απάντηση: Re: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Ο καθένας κοιτά τα πράγματα υπό το πρίσμα που οι συνθήκες (και ο ίδιος του ο εαυτός) του επιτρέπουν.
Κατ' εμέ, τα ηχεία που έχουν "άποψη" είναι για πέταμα.

...
Εμενα Νικο μας τα ηχεια μου ειναι αχαρακτηριστα...........:105::107::107:

Reaction score
3.912

τι εδινε δηλαδη η "ακριβη" λαμπα? (define τεραστιο ηχο..)
(εχω δηλαδης μιας τετοια υλοποιηση και θελω να καταλαβω τι θα ακουω με τα Lipinski...)
Ώρε μάγκα μου, την έχεις δαγκώσει και 'συ με δαύτα, έ??

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

τα λιπινσκι τυμπερλεκι επαιζαν?

Τα Lipinski τρελλοκτηνιατρε το εχω γραψει πολλες φορες .....ειναι ηχειαρες-απο τα λιγα τοσο αληθινα ηχητικα που εντιμως με συνεπηραν τοσο πολυ!!!!!

Οπως επισης εχω γραψει οτι σαφως δεν μου φτανει το μπασο που βγαζουν....φυσικα δεν ξεχνω τα λιτρα της καμπινας τους και την μια μοναδα των 6.5 ιντζων που φορανε!

Να γιατι μιλαω για τα μεγαλυτερα...ειμαι σιγουρος οτι αυτο που θα βγαλλουν θα μου παρουν τα μυαλα!!

Οσο για το αν ακουγεται σαν τυμπερλεκι το μπασο τους φυσικα οχι......ακουγεται οπως πρεπει παντα αναλογα με την καμπινα τους.....και την μοναδα των χαμηλων που φορανε!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.611
Members
38.349
Νεότερο μέλος
fidanis