mirage omd 28

Reaction score
15.543
Απάντηση: mirage omd 28

οσο για την υποτιθεμενη θεση ακροασης και το sweet spot,ειναι κοντα στα 4,5μ σε τριγωνικη διαταξη,αν και δεν προκειται ποτέ να κατσω ευλαβικα να ακουσω κατι λες και ειμαι σε θεση θεατρου......
Σωστος......συμφωνω.

Στην μουσικη δεν πρεπει να "στηνεσαι" οπως στον κινηματογραφο.....
Εαν το κανεις αυτο εχασες το παιχνιδι της απολαυσης ενος μουσικου προγραμματος.

Μην κοιτας τους "βλαμενους"(αυτο το εχω παρει απο τον Μιχαλιο:116:)που το κανουν αυτο....

Μια κατοψη φτιαχνωντας την στην ζωγραφικη,θα ηταν ποιο ευκολο για σενα να δειξεις πως ειναι ο χωρος....

Παντως,οταν τα ηχεια δεν εχουν ιδια αποσταση απο τους πισω-πλαγιους τοιχους ξεκινας με μειον στην ακουστικη.....οτι και ηχειο να εχεις....

Reaction score
15.543

Ρε συ Σπυρο.......5.1 παιζεις η 7.1...?

Γιατι εαν παιζεις 7.1....με τα δυο ακομα που ψαχνεσε,μπορεις να παιζεις 9.1 και να εχεις και την μουσικη σου οπως θες..:437:

Reaction score
152

Κωστα, με το υπαρχον μου 7.1, πιο κοντα στους δορυφορους μου ειναι σιγουρα τα 15αρια...
τα 28αρια χρειαζονται το θηριωδες c2 για κεντρικο και τα OMD-R για περιφεριακα και αυτα εμενα δεν καθονται στο χωρο,σε αντιθεση με τα 15αρια που βολευονται με 5 ή 7 OMD-5 ή 4-6 απο δαυτα και το OMD-C1 κεντρικο....

στις φωτο που εβαλες,η πρωτη μοιαζει με τη δικη μου av stage αλλα στην αναποδη γωνια,αν και μου κανουν για 28αρια και αυτα...
στη δευτερη ο τυπος το εχει χαντακωσει το κεντρικο....

επανερχομαι συντομως..

Reaction score
15.543

ναι.....τα 28αρια ειναι......

Οντως το εθαψε το κεντρικο...

Reaction score
152

Κωστα, με το υπαρχον μου 7.1, πιο κοντα στους δορυφορους μου ειναι σιγουρα τα 15αρια...
....και λεω πιο κοντα γιατι δεν ειναι της ιδιας σειρας.κανονικα θα πρεπει να τα ξηλωσω και να βαλω τα 5αρια. ενα χιλιαρικο την 5αδα τα φερνω,αρα 2 την 10δα (για να εχουμε και παγκο..) και 1400 τα 15αρια,φτανουμε στα 3400ε που φτανουν για τα 28αρια να ερθουν..
θα μου πεις κατι θα βγαλεις αμα πουλησεις τα υπαρχοντα. Δεκα εχεις,τα σπας σε δυο πενταδες και θα βγαλω συνολικα ποσα; 500ε; 600; 700ε βαρια-βαρια....
Το θεμα ειναι οτι δε θελω να τα πουλησω γιατι μου αρεσουν ηχητικα-οπτικα και οπως εχω φτιαξει το χωρο μου τωρα δενουν απιστευτα και χρωματικα και εξαφανιζονται σ'αυτον σα χαμαιλεοντες....
Αν δε,θελω να αναπαραγω σε 9.1,γινεται και με περισσευει και ενα. (προσεχως δυο,αφου εντοπιστηκε κι αλλο ιδιο...).
(πιο σωστο θα ηταν να βρω ενα ζευγος κολωνες v2 που κυκλοφορησαν με τη ληξη των δικων μου...)
Ελα ομως που δε γουσταρω γιατι ετσι οπως κρεμονται αναποδα στα 2,4μ., σα νυχτεριδες καλυπτουν τρισδιαστατα ολο το χωρο.....
Να φανταστεις οτι στη μαχη του Γκουαντακαναλ,στο "Pacific" την νυχτα που βρονταγε και εβρεχε, ενας φιλος παραλιγο να ανοιξει ομπρελα....:114::114:
Για μενα αυτα τα 9.1, 11.1 και 101.1 ειναι για αυτους που εχουν συμβατικα ηχεια και ψαχνουν το υψος...

ειπαμε....
οποιο ζευγος και να ερθει θα χτιστει επανω και γυρω του καθαρα δικαναλος ηχος....:109:

Reaction score
152

το καλο ειναι οτι ο χωρος δεν ειναι με τιποτα ορθογωνιος....
θεοστραβος ειναι....
αυτο οφειλεται οτι το το διαμερισμα βρισκεται στο ακρο του οικοπεδου που εχει μια ελαφρια κλιση.....
αλλα ακομα και ο μεσοτοιχος με την κουζινα που θα μπορουσε να ειναι αλφαδι,χανει κατι εκατοστα εδω και εκει.....
σπασιματα υπαρχουν αφθονα λογω γυψοκατασκευων αλλα και απουσια γυαλινων επιφανειων τυπου "κρυσταλλιερας" :419:....
ο τοιχος που θα "βαλει πλατη" εχει πλατος 3.9 μετρα και συνεχιζεται για αλλα 2,6 μετρα εως την εξοδο με πλατος 1,55μ. ...
το μηκος ολου του χωρου ειναι 7 μετρα. το πλατος του τωρα παιζει,αφου μετα το 1,55 μετρα που λεγαμε,ξεκιναει απο 3,2 μετρα και φτανει τα 3,6 μετρα στη μπαλκονοπορτα.....
οσο για το υψος, μετα την ανακατασκευη,απανταται σε δυο επιπεδα,δηλαδη στα 2.43 και 2.63 μετρα...
σημαντικο ρολο θα παιζει και το γεγονος οτι το ηχειο που δε θα ειναι γωνιασμενο θα κοιταει σχεδον στα ματια την κουζινα, (δε κλεινει σχεδον ποτε,αν και ειναι εφικτο) ενα χωρο 2,9μ πλατος, 5,5μ μηκος και 2,8 υψος....
τρελοι χωροι,ε; :107:

οσο για την υποτιθεμενη θεση ακροασης και το sweet spot,ειναι κοντα στα 4,5μ σε τριγωνικη διαταξη,αν και δεν προκειται ποτέ να κατσω ευλαβικα να ακουσω κατι λες και ειμαι σε θεση θεατρου...
εξ'ου και η παντοκαντευθυντικη μου προτιμηση και προσεγγιση...
Σωστος......συμφωνω.

Στην μουσικη δεν πρεπει να "στηνεσαι" οπως στον κινηματογραφο.....
Εαν το κανεις αυτο εχασες το παιχνιδι της απολαυσης ενος μουσικου προγραμματος.

Μια κατοψη φτιαχνωντας την στην ζωγραφικη,θα ηταν ποιο ευκολο για σενα να δειξεις πως ειναι ο χωρος....

Παντως,οταν τα ηχεια δεν εχουν ιδια αποσταση απο τους πισω-πλαγιους τοιχους ξεκινας με μειον στην ακουστικη.....οτι και ηχειο να εχεις....
παρε κατι προχειρα αλλα διαφωτιστικο...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Ότι ηχείο και να χώσεις εκεί του έσκισες τα ράμματα.

Reaction score
15.543

Νομιζω οτι μπορει να παει ποιο μπροστα το ηχειο....η κανω λαθος....?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Μωρε η πολύθρονα είναι το πρόβλημα;
Το ένα ηχείο το στριμώχνεις στην γωνία(+6db τόνωση στις χαμηλές) και το άλλο κολλητά στον τοίχο(+3db).
Είσαι επισήμως μουρλός:143:

Reaction score
15.543

Εγω παντως Σπυρο μου θα τα χτυπαγα στο κεφαλι .....

Και να πουμε οτι περαν της ιδιαιτεροτητας του λογω διασπορας ειναι και ομορφο παναθεματο...

Reaction score
15.543

Να φανταστεις οτι στη μαχη του Γκουαντακαναλ,στο "Pacific" την νυχτα που βρονταγε και εβρεχε, ενας φιλος παραλιγο να ανοιξει ομπρελα....:114::114:
:204:

Reaction score
15.543

Ειναι γεγονος οτι οι χαμηλες θα τονιστουν.......ομως λογο της διασπορας πισω θα τονιστουν και οι μεσουψηλες.....

Θεωρω οτι απο χαμηλες εως νορμαλ εντασεις θα ακους ωραια.......
Απο εκει και πανω θα αρχιζουν προβληματα...

τι μουσικη ακους ποιο πολυ Σπυρο...?

Reaction score
152

ξενη.
ροκ
ιταλικη
ποπ
jazz
r n' b
ελαχιστους ελληνες..

Staff online