LG LW5500 6500.3D TV'sμε παθητική τεχνολογία!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.309
Η πρώτη 3d τηλεόραση με παθητικού τύπου γυαλία έσκασε μύτη!

Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε μια αναλυτική παρουσίαση της:

http://fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/7755-lg-42lw5500-review.html

(Και για να ευλογήσω τα γένια μου:Τώρα αρχίζω και δικαιώνομαι..:120:)

Reaction score
0
Απάντηση: LG LW5500 6500.3D TV'sμε παθητική τεχνολογία!

καλησπερα και καλο μηνα. Πηγα και ειδα την 42LW5500 απο κοντα σε μαγαζι και ομολογω οτι εντυπωσιαστηκα. ειναι μια πολυ ομορφη τηλεοραση και πολυ πληρης απο αποψη τεχνολογιων που φερει. το 3D ειναι πολυ ικανοποιητικο (τουλαχιστον για εμενα) και σε συγκριση με μια Samsung 46D8000 που ηταν διπλα μπορω να πω οτι εμενα μου αρεσε περισσοτερο. ηταν πολυ πιο φωτεινη και δεν καταλαβα την μειωμενη HD αναλυση που εχει η παθητικη τεχνολογια σε σχεση με την ενεργη. τα γυαλια ειναι καταπληκτικα και ανετα και σου δινουν την αισθηση οτι μπορεισ να βλεπεις ωρες ολοκληρες πριν σε κουρασουν. πολυ ικανοποιητικο ειναι και το 2D σε 3D conversion αρκει να μην περιμενει κανεισ να δει αντιστοιχο βαθος με κανονικο Full HD 3D. το δοκιμασα σε ενα SD DVD που ειχα μαζι μου και μου αρεσε πολυ.
Γενικα επαιξα πολυ με τα μενου και το ΜΟΝΟ που δεν μπορεσα να βρω ειναι το πολυποθητο (για εμενα) PVR functionality. διαβασα σε αρθρα οτι μπορει και κανει εγγραφη ψηφιακου τηλεοπτικου προγραμματος απο την θυρα usb κατευθειαν σε usb flash ή εξωτερικο HDD αλλα ΔΕΝ μπορεσα να βρω την λειτουργια αυτην πουθενα. Αμφιβαλω εαν υπαρχει. Ξερει κανεις σας τιποτα για αυτο????

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.309

διαβασα σε αρθρα οτι μπορει και κανει εγγραφη ψηφιακου τηλεοπτικου προγραμματος απο την θυρα usb κατευθειαν σε usb flash ή εξωτερικο HDD αλλα ΔΕΝ μπορεσα να βρω την λειτουργια αυτην πουθενα. Αμφιβαλω εαν υπαρχει. Ξερει κανεις σας τιποτα για αυτο????
Με firmware update κατά τον Ιούνιο-Ιούλιο μερία.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.309

Νέο μεγαλύτερο μοντελάκι:

LG 55LW980S

Reaction score
0

Reaction score
0

εψαξα για το θεμα του PVR και η λυση που προτεινετε ειναι η εξης: αλλαζουμε απο το μενου της τηλεορασης την χωρα και βαζουμε Ισπανια (στην οποια υποστηριζεται PVR). την γλωσσα των μενου μπορουμε να την βαλουμε ελληνικα ή αγγλικα. Φυσικα δεν γνωριζω εαν θα πετυχει απλα το βρηκα σε ενα φορουμ και το παραθετω :
"btw, I mentioned the PVR option, and i have some sad news... users that want PVR function enabled, need to enable the "Nordic" mode as well, otherwise it will still fail when a HDD is inserted into usb port 1.. so it really is as mentioned in the manual.. "Denmark,Sweden,Norway,Finland and Spain" otherwise it fails to enable the HDD.
Edit: challenge solved.
Language: UK (or your choice of selection)
Country: Spain
Smart-TV: UK
and recording works.. "

Reaction score
1.815

To PVR στη σειρά LW (4500, 5500 & 650) λειτουργεί κανονικότατα!
Θα πρέπει να γνωρίζετε οτι στα καταστήματα οι τηλεοράσεις δεν παίζουν με τον αναλογικό ή τον ψηφιακό τους δέκτη σε demo. Είναι συνδεμένες είτε με media player που έχουν στο σκληρό τους δίσκο αρχεία FullHD 3D σε μορφή TS, είτε με3D Βlu-Ray players. Σ' αυτές τις περιπτώσεις (από είσοδο) το PVR δε λειτουργεί.

H λειτουργία PVR ανοίγει μόνο αν θέλουμε να αντιγράψουμε από τον ψηφιακό δέκτη της τηλεόρασης σε σκληρό δίσκο ή USB (Εννοείται οτι η διακόρφωση μπορεί να είναι σε NTFS ή FAT32) και πάντα με μορφή αρχείου TS

Reaction score
0

thanks Delamostre για την απαντηση. Πραγματι οταν την ειδα επαιζε ενα demo 3d BD. οταν το εβγαλα απο το player και επαιξα με τα settings της τηλεορασης δεν ειδα πουθενα την δυνατοτητα PVR, ουτε καν γκριζαρισμενη (ωστε να υποδυνκνυει οτι υπαρχει αλλα ειναι για καποιο λογο απενεργοποιημενη). Οταν ζητησα απο τον πωλητη να δουμε εαν το PVR δουλευει με τηλεοπτικο σημα μου ειπε οτι δεν εχει κεραια.Επισης οταν εβαλα ενα usb stick, παλι δεν ειδα καποιο μενουπου να εχει σχεση με PVR functionality. εσυ για να εισαι τοσο σιγουρος να υποθεσω οτι το ειδες να δουλευει??

Reaction score
1.815

To PVR στη σειρά LW (4500, 5500 & 650) λειτουργεί κανονικότατα!

H λειτουργία PVR ανοίγει μόνο αν θέλουμε να αντιγράψουμε από τον ψηφιακό δέκτη της τηλεόρασης σε σκληρό δίσκο ή USB (Εννοείται οτι η διακόρφωση μπορεί να είναι σε NTFS ή FAT32) και πάντα με μορφή αρχείου TS
....εσυ για να εισαι τοσο σιγουρος να υποθεσω οτι το ειδες να δουλευει??

Οhhh Yes!!!!!!!!
Μπορείς να αντιγράψεις ΜΟΝΟ από τον ψηφιακό της δέκτη, χαλαρά.....:616:
Θα πρέπει να πάς στα menu της τηλεόρασης, όταν είσαι σε κάποιο ψηφιακό κανάλι. Εκεί ακριβώς σου ανοίγει λίστα με το τι θες να εγγράψεις, ποια ώρα, ποια μέρα, ποιό μήνα και πόσα κανάλια μέσα στη διάρκεια 30 ημερών......:111:

Εάν κάνεις τα παραπάνω χακιεριάσματα που αναφέρει αυτός, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι στο επόμενο firmware update που θα λάβει η τηλεόραση, να μπορείς να εγκαθιστάς τα applications της Αγγλίας και όχι της Ελλάδος, που πίστεψέ με θα είναι πάρα πολλά, ακόμη και ταινίες 3D καθώς και παιχνίδια 3D στα ελληνικά (ή με ελληνικούς υπότιτλους..):116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.309

Τις είδα σήμερα σε Saturn.
Επιτέλους ξεκούραστο 3d!!
Αν και φυσικά οι συνθήκες καταστήματος δεν είναι και οι καλύτερες για να καταλάβεις ένα προίον παρόλα αυτά τα καλά της στοιχεία ξεχωρίζουν.
Ποιά είναι αυτά;
Ξεκούραστη κατά την 3d θέαση.Οκ, σε ορισμένα πλάνα ναι μεν ο εγκέφαλος μας ''τα παίζει'' λιγάκι αλλά καμία σχέση με τις ενεργές.
Επιτέλους φως!Η πτώση της φωτεινότητας υπάρχει μεν αλλά είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με μια ενεργή τηλεόραση.
Ελάχιστο crosstalk,τουλάχιστον στο demo που έπαιζε και καθόλου flickering(λογικό λόγω των παθητικών γυαλιών αλλά ήθελα και μια επί του πρακτέου επιβεβαίωση).

Προς διερεύνηση:
1)Αναλυτικότητα σήματος.
Στο demo δεν φαινόταν να υπάρχει θέμα με τις γραμμές όταν η απόσταση ήταν παραπάνω απο 2 μέτρα.Κοντύτερα υπήρχε μια υποψία αλλά το περιβάλλον ήταν αρκετά φωτεινό για να βγάλω συμπέρασμα τι γίνεται σε πραγματικές συνθήκες θέασης.
2)Κίνηση.
Τα ταχέως κινούμενα αντικειμενα θολώνουν πολύ(μπαλάκι τένις στην συγκεκριμένη περίπτωση)
3)Crosstalk.Στο demo υπήρχε ελάχιστο αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και στο ίδιο το υλικό αναπαραγωγής.Πολλά υποσχόμενη πάντως σε αυτόν τον τομέα.
4)Μαύρο.Και πάλι λόγω demo και συνθηκών θέασης.

Θέλω πάρα πολύ να την δώ σε ελεγχόμενες συνθήκες φωτισμού.
Πάντως είναι εντυπωσιακότατη σε φωτεινό περιββάλον!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.309

Δεν τις θυμάμαι:120:

Reaction score
3

Αντιγράφω απο "review" που έκανα σε άλλο site:

Απο το Σάββατο είμαι πλέον κάτοχος της 55LW650S προς αντικατάσταση της αγαπημένης μου Sony 52Ζ5500. Δεν είχα σκοπό την αγορά αλλά λίγο το ότι μπήκα στο media markt λίγο ότι μου έκαναν καλή τιμή λόγω μετρητών και παζαριών (ούτε ξέρω τι με έπιασε και τα έκανα) βρέθηκα ξαφνικά με την εν λόγω τηλεόραση.

Καταρχήν έρχεται μαζί με 2 ταινίες (εγώ ο απαισιότατος και step up 3d), ένα κινητό optimus 2x διπύρηνο (αν και νομίζω σταματάει αυτή η προσφορά), 2 ζευγάρια μαύρα γυαλιά παθητικά εύκαμπτα και χαμηλής ποιότητας με ένα χαμηλής ποιότητας film (όχι πλαστικό... film.. μεμβράνη πως το λένε, λεπτότερη και χειρότερης ποιότητας απ των village) + ένα κουτί με άλλα 7 χρωματιστά γυαλιά, αυτή την φορά ακριβώς σαν του village (ολόϊδια.. με μια μικρή διαφορά που θα πω παρακάτω). Τα μεν πρώτα είναι ακόμα πιο ελαφριά απ του village και ίσως κάθονται καλύτερα στα μάτια αλλά όπως είπα η ποιότητα δεν.. τα μεν σκληρά είναι τα κλασσικά reald γυαλιά του village με χειρότερη εφαρμογή αλλά καλύτερο film (καμιά διαφορά βέβαια στην εικόνα.. απλά αν σου λερωθούν τα πρώτα αστα να πάνε δεν καθαρίζουν με τίποτα). Τα γυαλιά του village κάνουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ και με αυτά έβλεπα χθες όλη μέρα (είχα κρατήσει 2 ζευγάρια) η διαφορά είναι ότι αν γυρίσεις το κεφάλι σου εντελώς πλάγια (πάνω απο 30 μοίρες) βλέπεις κάποια αλοίωση χρωμάτων και λίγο crosstalk που δεν συμβαίνει το ίδιο με τα σκληρά γυαλιά που δίνει η LG και ας μοιάζουν ίδια.
H τηλεόραση είναι στην ουσία φτιαγμένη για τοίχο καθώς σχεδόν όλες οι είσοδοι στην πίσω μεριά βλέπουν προς τα κάτω, ενώ ακόμα και το scart, τα component κτλ ΔΕΝ υπάρχουν αλλά μπαίνουν με αντάπτορα σε μικρές θύρες ή mini jack αντίστοιχα (μέσα στην συσκευασία), ενώ και η ίδια η βάση βγαίνει μαζί με την πλάτη της στην tv για να μείνει η τηλεόραση εντελώς flat πίσω και εντελώς λεπτή.

Σύνδεσα πάνω nova pvr hd, ps3, htpc.
Στο nova pvr hd, τα hd κανάλια όπως είναι αναμενόμενο είναι άψογα (παρόλο το χαμηλό bitrate της nova) και μετά απο λίγες ρυθμίσεις στην εικόνα (στην αρχή έφτιαξα δικές μου, μετά απλά πείραξα λίγο την ρύθμιση "κανονικό" να την φέρω στα νερά μου) έγινε ακόμα καλύτερη. Η εικόνα απ την άλλη στα sd κανάλια ήταν μετριότατη και μάλλον λίγο χειρότερη απ της sony. Σε γενικές γραμμές η sony σε 2d όπως ήταν αναμενόμενο είναι σίγουρα λίγο καλύτερη σε sd και το ίδιο καλή (ίσως να είναι ελάχιστα καλύτερη η sony αλλά δεν μπορώ να το κρίνω σίγουρα απο μνήμης) σε HD.

Η μετατροπή απο 2d σε 3d κυμαίνεται απο συμπαθητική μέχρι εντυπωσιακή (πάντα με την παραδοχή ότι μιλάμε για 2d πηγή) ανάλογα πάντα την πηγή αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς το ποιό είναι το κριτήριο. Στην αρχή που είδα το discovery hd showcase σε ψευδο3d και ήταν αρκετά εντυπωσιακό ενώ μετά είδα τα mega, ant1 και ήταν μέτριο πίστεψα πως χρειάζεται hd για να παίξει καλά. Δεν ισχύει αυτό όμως καθώς σε άλλα hd κανάλια το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο απο κανάλια που έπαιζαν ταινίες του 50.. φυσικά παίζει ρόλο το πόσο στατική είναι η εικόνα ή όχι κτλ. Ικανοποιητικότατο πάντως αποτέλεσμα και είχε φάση να βλέπεις ψευδο3d τον τελικό champions league απο ERTHD.

Μετά ασχολήθηκα λίγο με το content. Με εντυπωσίασε το content που είχε (αν και όχι τόσο η ευχρηστία του). Να τονίσω εδώ ότι με το που την άνοιξα και πήγα να μπώ στο content, με ενημέρωση πως υπήρχε καινούριο firmware που απ όσο πρόλαβα να δώ, ενεργοποίησε τον browser και το 3d στο youtube (δεν ξέρω τι άλλο ακόμα.. πιθανόν και κάτι στο usb) ενώ απ την άλλη απενεργοποίησε το dlna (έτσι νομίζω γιατί δεν το βρήκα) ενώ έβαλε στην θέση του την υποστήριξη για plex (www.plexapp.com) για streaming, με ωραίο interface αλλά και υποστήριξη plugins του plex κατευθείαν στην tv!! δεν κατάφερα να εγκαταστήσω σωστά το plex στο htpc (δεν το πάλεψα και πολύ μιας και δεν θα βλέπω με την tv αλλά κατευθείαν με το htpc) αλλά το ότι είχε να δεις content απο σειρές του ABC, CBS, MTV, FOX και 10δες άλλα ήταν εντυπωσιακό!!.. Εντυπωσιακά ήταν και οι εφαρμογές για το youtube (όχι τόσο εύχρηστη αλλά παίζει άψογα με φανταστική ποιότητα τα videos.. μάλλον διαλέγει by default 1080p) και παίζει και τα 3d του youtube (side by side.. άλλα καλά και άλλα κουραστικά). Υπήρχαν εφαρμογές για internet radio με όλους τους Ελληνικούς σταθμούς κτλ, για "radio" σύμφωνα με τα γούστα σου ή το mood σου (random playlists δηλαδή), εφαρμογή με αμέτρητα full live conserts σε καλή ποιότητα video ανάλογα με το genre κτλ, facebook, twitter, dailymotion, picasa, παιχνίδια και πολλές άλλες. Φυσικά μπορούσες να κατεβάσεις δικές σου απο ένα app store της LG που απ ότι κατάλαβα σκοπεύει να βάλει και εφαρμογές επι πληρωμή.
Ο browser είναι καλός (δεν δοκίμασα flash sites κτλ.. ένα in.gr άνοιξα) αλλά χωρίς πληκτρολόγιο δεν είναι για πολλά πολλά (forums κτλ)
Γενικά το content του είναι εντυπωσιακό (φαντάζομαι όμως έτσι θα είναι όλες οι tv πλέον)
Στο htpc με ρύθμιση full scan έπαιξε πλήρη οθόνη αμέσως και πανέμορφα και όλα μια χαρά με την ποιότητα των videos όπως και με την sony. Δεν δοκίμασα 3d απο το htpc γιατί δεν είχα (κατέβασα ένα side by side hd video να το δοκιμάσω σήμερα) αλλά έτσι κιαλλιος blu ray (αν και έχει το htpc) θα βλέπω με το ps3.
Με το ps3 το δήλωσα στις smartlink συσκευές και αμέσως μπορούσα να χρησιμοποιήσω το remote για remote του ps3.
Σέταρα σε λίγα sec το ps3 να βγάζει και 720p 3d και 1080p 3d και έβαλα το step up 3d. Πολύ εντυπωσιακό 3d (δεν έχει προβολικό 3d η ταινία ιδιαίτερα εκτός απο 1-2 σημεία στα πρώτα 30 λεπτά που είδα) με το 3d να είναι πολύ καλής ποιότητας και απ τα 2 μέτρα που βλέπω να μην βλέπω τα γνωστά ψεγάδια με τις γραμμές (ίσως στα γράμματα το κατάλαβα 1-2 φορές ότι πρέπει να υπάρχει κάτι τέτοιο). Καμιά ιδιαίτερη μείωση στην ποιότητα δηλαδή στα 2 μέτρα. Ξεκούραστο εντελώς 3d με ανεπαίσθητη μείωση στην φωτεινότητα σε σχέση με το active, χωρίς ίχνος flicker και χωρίς crosstalk (δεν μπόρεσα να δω καθόλου παρά μόνο με τον τρόπο που έγραψα με τα village γυαλιά σε άλλη ταινία). Ξαναλέω πολύ εντυπωσιακό 3d, καθαρό, φωτεινό και όμορφο :).
Πήγα στα seven και νοίκιασα άλλες 2 ταινίες, το resident evil (που είχα διαβάσει ότι δεν έχει καλό 3d) και το piranhas 3d (που διάβασα ότι έχει καλούτσικο 3d).. την δεύτερη δεν θα την δω ποτέ καθώς μου έβαλαν λάθος ταινία αλλά την πρώτη την έβαλα και παρόλα τα reviews σχετικά με το 3d μπορώ να πω πως ήταν εντυπωσιακή σε πολλά σημεία με φοβερό βάθος ενώ είχε και ωραίες σκηνές με προβολικό 3d. H ποιότητα εικόνας εδώ ακόμα καλύτερη.. άψογη.

Να τονίσω πως η θέαση στην passive 55άρα είναι καλή απ τα 2 ως τα 2,5 μέτρα (παραπάνω φυσικά δεν πειράζει απλά το λέω για τους γνωστούς λόγους που ισχύουν σε όλες τις tv) ενώ αντίθετα απ το 1,5 μέτρο και κάτω πλέον οι γραμμές γίνονται αρκετά εμφανείς ενώ στο μισό μέτρο πλέον δεν μπορείς να παρακολουθήσεις καν 3d (δεν έχω δοκιμάσει σε active τόσο κοντά) καθώς πλέον αρχίζεις και τα βλέπεις διπλά :).

Το βάθος 3d ρυθμίζεται από 0 ως 20 με default το 10. Στο 20 εννοείται ότι το 3d effect είναι πολύ μεγαλύτερο (και γίνεται πιο εντυπωσιακό ειδικά στην μετατροπή 2d->3d) αλλά στην πράξη δεν αξίζει καθώς αρχίζει και γίνεται κουραστικό. Το άφησα στο 10 όπου ισχύουν όσα έγραψα πιο πάνω. Το περίεργο είναι ότι μπορείς να το ρυθμίσεις μόνο αφού έχεις ενεργοποιήσει το 3d μεν (τότε βγάζει τις επιλογές εκτός αν έχεις harmony όπως εγώ :p) αλλά δεν σε αφήνει να αλλάξεις το βάθος όταν παίζει στερεοσκοπικό 3d παρά μόνο στην μετατροπή. Δηλαδή κάποιος με το κανονικό τηλεκοντρόλ θα πρέπει να πάει σε μια 2d πηγή, να πατήσει μετατροπή, να αλλάξει τις τιμές, να βγάλει την μετατροπή και μετά να βάλει πχ το blu ray (όπου όντως θα έχει αλλάξει το βάθος)... κοινώς bug :) Όποιος την πάρει πάντως ας το αφήσει στην default τιμή!
45 μοίρες εννοούσα πάνω από 30 μοίρες (διαγώνια δηλαδή προς το κάθετο) ήμουν υπερβολικός :) Επίσης στο dlna εννοούσα ότι πρόλαβα να το δω και να αναγνωρίσει το pc μου αλλά μετά το update δεν μπόρεσα να ξαναβρώ αυτή την λειτουργία οπότε μάλλον αντικαταστάθηκε από το plex :/

Γενικά πρόκειται για μια τηλεόραση με καλό (όχι κορυφαίο) 2d, πολύ καλό και ξεκούραστο 3d (πολύ καλύτερο απο τις active που έχω δει) και που με λίγο καλιμπράρισμα πετυχαίνεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα εικόνας. Καλό content, καλές δυνατότητες (ξέχασα να πώ πως έχει και sattelite tuner αν και εμένα δεν με ενδιέφερε αυτό καθώς έχω το nova pvr), καλά επίπεδα μαύρου (για lcd πάντα) και καλό χρωματικό εύρος. Περιμένω πλέον εκείνο το περίφημο firmware του Ιουνίου με τα περίφημα 1080p ανά μάτι αν και κρατάω μικρό καλάθι για λόγους που έχω γράψει ότι δεν θεωρώ ότι γίνεται (αν και ξαναλέω η tv μου φαίνεται μια χαρά στα 2 μέτρα σε ποιότητα στο 3d). Όπως λένε αν εσένα σου φαίνεται οκ.. τι το ψάχνεις? το γεγονός ότι είδα μιάμιση ταινία 3d χωρίς να ζαλιστώ αρκεί Αν συνδύαζε και την ποιότητα της sony στα 2d (ειδικά στα sd που την θεωρώ κορυφαία) θα ήταν super.
Αυτά τα ολίγα!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.309

το περίφημο firmware του Ιουνίου με τα περίφημα 1080p ανά μάτι
1080i όχι p.

Reaction score
3

Σωστά.. εκ παραδρομής το p :) ..

Reaction score
1.815

Από την Παρασκευή, με το νεο firmware update που μπήκε στο Netcast της LG, άνοιξαν και τα applications!!!!!!!!!!!
Κάντε update ΤΩΡΑ!!:116:

Reaction score
59

Από την Παρασκευή, με το νεο firmware update που μπήκε στο Netcast της LG, άνοιξαν και τα applications!!!!!!!!!!!
Κάντε update ΤΩΡΑ!!:116:
:118: αφορα και την 950 ???

Reaction score
0

μεγειες και καλές θεάσεις. Εφόσον σου δώσανε και το Optimus να ξερεις οτι υπαρχει εφαρμογη στο app store (Android), που εαν θυμαμαι καλα λεγεται LG TV Remote, και μπορεις να το χρησιμοποιησεις σαν remote. Βεβαια εσυ εχεις το Harmony αλλα με το app αυτο μπορεις να γραφεις (search sto ΥouTube, browsing) και να χρησιμοποιεις την επιφανεια του τηλεφωνο σαν touchpad (!) δες εδω : http://www.youtube.com/watch?v=Pam2ZtPw0N4

Reaction score
3

Έχω ήδη το Acer Iconia οπότε νομίζω θα κάτσει καλύτερα εκεί αυτή η εφαρμογή... θα την δοκιμάσω μιας και δεν ήξερα καν ότι υπάρχει :) να σαι καλά

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.355
Members
38.308
Νεότερο μέλος
skouana