Παθητικό vs Ενεργό 3D.

Ποιο σας αρέσει περισσότερο;

• Ενεργό 3D

Votes: 22 35,5%
  • Παθητικό 3D

Votes: 25 40,3%
  • Κανένα απο τα 2.

Votes: 13 21,0%
  • Και τα 2 είναι ισάξια.

Votes: 2 3,2%

• Total voters
    62
Reaction score
3
Απάντηση: Παθητικό vs Ενεργό 3D.

Αυτό το περίμενε λίγο δεν το κάνεις πιο λιανά? (όχι τίποτε άλλο.. ετοιμαζόμουν να δώσω την 52z5500 μου και να πάρω την 55lw650s) :) μην βαράω το κεφάλι μου πχ σε 20 μέρες :)
Δεν ξέρω πάντως είδα κανονικά προβολικότητα όπως λες.. είδα συγκεκριμένα σε ένα κλιπ χαρτάκια να βγαίνουν απ την οθόνη δίπλα στο κεφάλι μου, κοντάρια και στύλους έξω απ την οθόνη κτλ κτλ.. ίδια προβολικότητα δηλαδή με ότι έχω δει σε μια active 3d. Θεωρητικά εφόσον το 3d και η αίσθηση του βάθους ή της προβολικότητας αφορά καθαρά στο τι εικόνα λαμβάνει το κάθε μάτι, αν το υλικό είναι φτιαγμένο να λαμβάνει το δεξί την τάδε εικόνα και το αριστερό την άλλη τότε πιστεύω και σε μια active και σε μια passive θα έχεις την ίδια προβολικότητα ή βάθος. Αυτό που ίσως αλλάζει ΙΣΩΣ να είναι η ένταση ή η απαλότητα του 3d αλλά και αυτό εξαρτάτε απ την τηλεόραση πιστεύω και όχι την τεχνολογία. Το fullhd σίγουρα δεν παίζει κανένα ρόλο παρά μόνο στην καθαρότητα της εικόνας. Ο ρόλος που ίσως να παίζει είναι πως το χαρτάκι που έρχεται στο κεφάλι σου δίπλα στην μια περίπτωση θα είναι ίσως σχετικά θαμπό στην άλλη (σε μια vt30 πχ) θα είναι πεντακάθαρο (αυτό έμμεσα και όχι άμεσα φυσικά και έχει κάποια σχέση). Απ τα review πχ μιας vt30 ή gt30 πιστεύω πως η εικόνα και σε 2d αλλά και σε 3d δεν θα συγκρίνεται αλλά προσωπικά αν βάλω στο ζύγι το καθαρό 3d με το ξεκούραστο και φωτεινό 3d θα κερδίσει το δεύτερο ειδικά σε πολύωρη θέαση.

Εν κατακλείδι όποιος θέλει πεντακάθαρο και ποιοτικό 2d και 3d τότε μια καλή πλάσμα σαν την vt30 ή gt30 είναι μονόδρομος αρκεί η χρήση να μην είναι αποκλειστικά για 3d (μια άψογη 2d tv με πολύ καλές δυνατότητες 3d για 2-3 ώρες την ημέρα).
Αν κάποιος Θέλει να ευχαριστηθεί 3d και για κάποιο λόγο θέλει να βλέπει αρκετές ώρες την ημέρα και μπορεί να κάνει κάποια έκπτωση στην ποιότητα και την ευκρίνεια τότε πιστεύω πως μια καλή passive 3d (κατά προτίμηση η 650s και όχι η 5500) είναι μονόδρομος.
Ίσως βέβαια το σοφότερο να είναι να περιμένει κάποιος την επόμενη γενιά passive 3d που πιστεύω αρκετά απ τα αρνητικά θα λυθούν ή μειωθούν
Αν κάποιος θέλει ξεκούραστο 3d

ps. Όντως δεν έχω δει σε κανένα review να αναφέρουν την lw650s και σαν active και μου έκανε εντελώς εντύπωση γιατί δεν μου το είπαν στα λόγια αλλά το έγραφαν στα καρτελάκια των lw650s.

Reaction score
1.815

Παιδιά να ξεκαθαρίσουμε κάτι διαπαντός:

"Οι σειρές CINEMA 3D της LG είναι με πολωτικά γυαλιά και ΟΧΙ με Active!!"

Όποιος πωλητής ανέφερε τη συγκεκριμένη "ατάκα" στον πελάτη (οτι δηλαδή η LG δίνει και active γυαλιά στη συσκευασία για να έχει εναλλακτική ο καταναλωτής) λέει ανακρίβιες οι οποίες ανήκουν στα όρια της φαντασίας του ή της ονείρωξής του!

Η LG δίνει στη συσκευασία μέχρι ΚΑΙ 42" πέντε ζευγάρια γυαλιά συν δυο που έχει ήδη από το εργοστάσιο: Συνολικά 7 (επτά) ζευγάρια. Από 47" έως 55" δίνει δέκα ζευγάρια γυαλιών (δυο συσκευασίες των πέντε) συν δυο από το εργοστάσιο, το σύνολο μας κάνει δώδεκα!!!!

Επίσης σε οποιαδήποτε 3D τηλεόραση δίνονται δυο ταινίες Blu-Ray δώρο ("Εγώ ο απαισιότατος" & Step Up) σε έκδοση 3D.

Όσο για τη θέαση FullHD στη νέα σειρά Cinema 3D της LG, ο craven μας έδωσε το στίγμα της εικόνας με τον πιο αντικειμενικό τρόπο...:444:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Τις είδα σήμερα σε Saturn.
Επιτέλους ξεκούραστο 3d!!
Αν και φυσικά οι συνθήκες καταστήματος δεν είναι και οι καλύτερες για να καταλάβεις ένα προίον παρόλα αυτά τα καλά της στοιχεία ξεχωρίζουν.
Ποιά είναι αυτά;
Ξεκούραστη κατά την 3d θέαση.Οκ, σε ορισμένα πλάνα ναι μεν ο εγκέφαλος μας ''τα παίζει'' λιγάκι αλλά καμία σχέση με τις ενεργές.
Επιτέλους φως!Η πτώση της φωτεινότητας υπάρχει μεν αλλά είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με μια ενεργή τηλεόραση.
Ελάχιστο crosstalk,τουλάχιστον στο demo που έπαιζε και καθόλου flickering(λογικό λόγω των παθητικών γυαλιών αλλά ήθελα και μια επί του πρακτέου επιβεβαίωση).

Προς διερεύνηση:
1)Αναλυτικότητα σήματος.
Στο demo δεν φαινόταν να υπάρχει θέμα με τις γραμμές όταν η απόσταση ήταν παραπάνω απο 2 μέτρα.Κοντύτερα υπήρχε μια υποψία αλλά το περιβάλλον ήταν αρκετά φωτεινό για να βγάλω συμπέρασμα τι γίνεται σε πραγματικές συνθήκες θέασης.
2)Κίνηση.
Τα ταχέως κινούμενα αντικειμενα θολώνουν πολύ(μπαλάκι τένις στην συγκεκριμένη περίπτωση)
3)Crosstalk.Στο demo υπήρχε ελάχιστο αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και στο ίδιο το υλικό αναπαραγωγής.Πολλά υποσχόμενη πάντως σε αυτόν τον τομέα.
4)Μαύρο.Και πάλι λόγω demo και συνθηκών θέασης.

Θέλω πάρα πολύ να την δώ σε ελεγχόμενες συνθήκες φωτισμού.
Πάντως είναι εντυπωσιακότατη σε φωτεινό περιββάλον!
Επίσης:
Το 3d είναι 3d και προς τα μέσα και προς τα έξω.Βάθος και προβολικότητα σε εξαιρετικά επίπεδα.
Αλλά και εδώ,όπως στις active,έχουμε κατάρευση του φαινομένου όταν πλησιάζει στα όρια της οθόνης.

Reaction score
0

Παιδες ειδα και εγω παθητικο 3D σε LG και εχουμε και λεμε...
Θα σταθω στο οτι υπηρχε βαθος-προβολη και προς τα εξω και προς τα μεσα αναλογα με τη σκηνη οποτε αυτο που λενε πως δεν εχει βαθος-προβολικοτητα προς τη μερια του θεατη ειναι ακυρο.
Πλησιασα πολυ κοντα στο πανελ εως και 1μ μηπως παρατηρησω το "κοτλε" αλλα ουτε αυτο ειδα.
Το δοκιμασα κ'αλλες φορες σε διαφορετικα βιντεακια αλλα παλι δεν φανηκε το παραμικρο.
Οσο για το 540 σε καθε ματι... δεν ξερω προσωπικα πιστευω απο αυτα που εβλεπα πως ηταν μια χαρα 1080p χωρις μειωση στην ποιοτητα.

Reaction score
0

Μου θυμίζει λίγο την περίπτωση των προβολέων 720 και 1080.Αν αντέχει η τσέπη σου παίρνεις το καλύτερο σε ανάλυση.Αυτό δεν κάνουμε με ότι αγοράζουμε?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Καμία σχέση.
Ετοιμαστείτε για πόλεμο τιμών και προσοφορών.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167

Το καλύτερο είναι με 120 ευρώ το ζευγάρι τα γυαλιά? δηλαδή για μια μέση οικογένεια
για να δουν μαζί με φίλους, πόσα ευρώ λέτε να χρειάζονται?

Reaction score
1.738
Re: Απάντηση: Παθητικό vs Ενεργό 3D.

μια μέση οικογένεια
για να δουν μαζί με φίλους
Σε τηλεόραση; Πόσοι παραπάνω να δουν από 4;

Τα ενεργά γυαλιά των τηλεοράσεων δουλεύουν και με τους προβολείς;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Απάντηση: Re: Απάντηση: Παθητικό vs Ενεργό 3D.

Θα σου πω φίλε μου κάτι να γελάσεις! όταν βλέπαμε STAR TREK περί το 1967, είμαστε στο δωμάτιο
περίπου 20 άνθρωποι, με τηλεόραση ασπρόμαυρη 26 ιντσών Γερμανική φυσικά, μάρκας GRAITZ KORNET
νομίζω λεγόταν!
Τώρα στο σήμερα, με τις νορμάλ πια 47 '' βλέπουν άνετα τρία ζευγάρια, κατά την ταπεινή μου γνώμη βέβαια!
τώρα για γυαλιά θέλεις περίπου 700 ευρώ, τα οποία είναι σήμερα σημαντικό ποσό! και δεν λέμε να χαλάσει κανένα!
γιατί έχουν και αυτό το κουσούρι, χαλάνε εύκολα, πολύ εύκολα ιδίως εάν υπάρχουν παιδιά μικρά!!!

Reaction score
1.738
Ναι τις έχω ακούσει και εγώ αυτές τις ιστορίες. Ο Προπάππους μου είχε πάρει τη μόνη τηλεόραση στη γειτονιά και πλάκωνε όλη η γειτονιά να δει αγώνες και σειρές. Όταν μάλιστα είχε πονοκέφαλο, έβαζε κουρτίνες στα παράθυρα για να μη φαίνεται φως από το σπίτι και να έχει την ησυχία του!!

Παρόλα αυτά, σήμερα ειδικά σε 3Δ μου φαίνεται πολύ περίεργο (και χωρίς νόημα είναι η αλήθεια) να βλέπουν τηλεόραση μαζί τόσα άτομα. Στο κάτω κάτω της γραφής τι να καταλάβουν από βάθος πεδίου κλπ κλπ;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Παθητικό vs Ενεργό 3D.

Αν κάτσουν σαν τους Ντάλτον μέχρι 12 Άνετα !!!

Reaction score
0

Ρε παιδια ξερουμε τελικα ποτε θα κυκλοφορησει η 980S παθητικου 3D της LG, Ιουνιο ή απο Σεπτεμβριο;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167

Πρέπει να ξέρετε ότι στο ενεργητικό 3D υπάρχουν περιορισμοί την γωνία θέασης που είναι πολύ μικρή,
αντίθετα το παθητικό έχει αρκετά μεγάλη γωνία θέασης, που είναι και χρήσιμο στις τηλεοράσεις!

Reaction score
1.815

Ρε παιδια ξερουμε τελικα ποτε θα κυκλοφορησει η 980S παθητικου 3D της LG, Ιουνιο ή απο Σεπτεμβριο;
Από Σεπτέμβρη έρχεται...:409:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Για Σεπτέμβρη ξέρω.

Reaction score
0

Κριμα,ηλπιζα Ιουνιο.
Με τοσα καλουδια εχω την περιεργεια πως θα παιζει...

Reaction score
148

λοιπον πηγα σημερα media markt μονο και μονο να δω την cinema 3d της lg.

ενταξει δεν παιζει...ΜΑΚΡΑΝ η καλυτερη αισθηση 3d που ειδα σε tv..

με εξεπληξε τοσο ευχαριστα,που αυτοματως θεωρω οτι ενεργο γυαλι εχω φορεσει απλα τραγικο και παρωχημενο....απλα το ΧΑΟΣ σε συνολικη διαφορα.

καταρχας η πτωση φωτεινοτητας ηταν ελαχιστη.τρομερο πραγμα αυτο ρε παιδι μου.φορας τα γυαλια και βλεπεις ζωντανη ζωηρη εικονα και οχι ενα μουντο πραγμα οπως τις αλλες..μονο αυτο να βαλεις κανει την εικονα ακομα πιο εντυπωσιακη.οσες φορες εχω δει ενεργες ειτε plasma-lcd με το που φοραω τα γυαλια απογοητευομαι αφου χανει σχεδον την μιση φωτεινοτητα..

επισης ειναι τοσο ξεκουραστο,τοσο απλο στο ματι,επειδη δεν υπαρχει το flickering,ουτε οτι εχασε στιγμιαια ο δεκτης του γυαλιου το σημα,ειναι τοσο ελαφρια..το φορας και ειναι σαν να μη το νιωθεις..στα ενεργα με το που τα εβαζα στην αρχη την ακουγα λιγο.στο παθητικο ηταν σαν να μην τα φορεσα ποτε..

τα αντικειμενα ηταν εντελως 3d προς τα εξω...και η μπαλα του παικτη μου ηρθε στην μουρη μου,και κατι φυλα απο τα δεντρα ξεπηδουσαν προς τα εξω..ολα μια χαρα..

στο θεμα της αναλυσης δεν με χαλασε απολυτως τιποτα.δεν νομιζω οτι διεκρινα κατι...10000 φορες ζωντανη φωτεινη εικονα με λιγο λιγοτερη αναλυση,παρα λιγο παραπανω και να ειναι πεθαμενη η εικονα..

οσο για το crosstalk ηταν απειροελαχιστο,και μονο σε καποιοες σκηνες το παρατηρησα,οπου πιστευω ειναι θεμα ληψης..δλδ πολυ μεγαλο ειδωλο που κανει μπαμ.και λογικο ειναι.οσο πιο μικρο το ειδωλο τοσο λιγοτερο και το crosstalk.

αν παρω ποτε 3dtv σιγουρα θα ειναι παθητικη.μακαρι να βγαλουν και προβολεις!

Reaction score
32

παιδια καλησπερα!επειδη ενδιαφερομαι και εγω για την συγκεκριμενη tv(LG LW650S 47")θα μπορουσε κανεις να μου απαντησει αν γνωριζει βεβαια πως παιζει η tv σε matroskes απο την θυρα USB.γιατι εκτος απο 3D με ενδιαφερει πολυ και τι ποιοτητα βγαζει στα mkv που κατεβαζω απο το pc μου.

Reaction score
205

να πω και εγω την γνωμη μου μετα απο μια εβδομαδα κατοχος 55αρας LG 5500.

καταρχην για οποιον σκευτεται τις ιντσες μεταξυ 42 -46-55 , να πω οτι ευχαρηστω τον Θεο που επελεξα τις 55, και αυτες λιγες μου φαινοντε. Ιδικα σε 3D η μεγαλη εικονα ειναι απολαυση. μακαρι να υπηρχε και σε 60''

Η εικονα σε 3D ειναι παρα πολυ καλη, ειδα πολλες 3D ταινιες και bluray και SBS και εχω να πω πως ειναι 10 φορες καλυτερη απο τις Active, και ουτε μια στιγμη δεν καταλαβα πως η αναλυση δεν ειναι πληρης 1080Ρ . βλεπω σε αποσταση 2.5 μετρα. Τελος να πω οτι το 3D ειναι υπερβολικα ξεκουραστο πραγματικα μπορεις να βλεπεις με τις ωρες, χωρις να εχεις πονοκεφαλους ουτε να σε κουραζει. Ακομα η γωνια θεασης ειναι παρα πολυ μεγαλη. ακομα και απο τα πλαγια να βλεπεις το 3D δεν χανεται οπως στις active. Το μονο προβλημα ειναι αν καποιος θελει να δει απο ψηλα, δηλαδη ορθιος, εκει η εικονα σε 3d τρεμοπαιζει καπως. δεν ξερω γιατι απο ψηλα φαινεται ετσι

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Το 3d στην παθητική του μορφή είναι αυπαθές στον κάθετο άξονα.Είναι περιορισμός της τεχνολογίας.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.352