μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

Reaction score
236
Το ριμαδι καιει αρκετα αν περασω τα 130 χλμ/ωρα.
Ταιριαζει κανενα 6αρι σασμαν να του βαλω μπας και με την 6η στο ταξιδι παψει να καιει τα αντερα του????
Το αμαξι ειναι focus II 1.600cc 115ps μοντ του 2005.
Τωρα αν βρουμε σασμαν που να ειναι ενα κλικ πιο μακριες οι σχεσεις του απο το υπαρχον,δεν χαλασε και ο κοσμος.Απο δυναμη δεν εχω παραπονο.Θα ειναι λιγο πιο αργο στις ρεπριζ,αλλα προκειμενου να μην καιει δεν γαμιε......................

Reaction score
1.765
Απάντηση: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

δεν ξερω να υπαρχη σαζμαν 6αρι για το αμαξι σου.

βαλε υγραεριο.

υ.γ. ισως ταιριαζει κανενα απο volvo.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.469

Δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα η κατανάλωση με άλλο σαζμάν. Αμα το μοτέρ σου καίει , θα καίει οτι κι αν του κάνεις.Σαζμάν με πιο μακριές σχέσεις θα σου καίει παραπάνω λόγω του αυξημένου φορτίου που θα βλέπει το μοτέρ. Και ας δουλεύει σε λιγότερες στροφές.Γιατί δεν κοιτάς για κανά ντήζελ μοτέρ που είναι σαφώς πιο οικονομικό? Και το υγραέριο είναι μια λύση , αλλά εχει κόστος εγκατάστασης το οποίο θα αποσβεστεί κάποια στιγμή, αλλά πάλι το μοτέρ σου θα καίει πολύ, ανεξαρτήτως καυσίμου.
Τα ντήζελ είναι σαφώς πιο οικονομικά , και με περισότερη ροπή.

Reaction score
50

Το ριμαδι καιει αρκετα αν περασω τα 130 χλμ/ωρα.
έχω το ίδιο, για την κατανάλωση .....έβαλα υγραέριο και ησύχασα
με τα χλμ που κάνω υπολογίζω απόσβεση σε 6 μήνες, και πάει και μια χαρά (αν και παιδευτήκαμε αρκετά στο θέμα απόδοσης)

άσε που θα σου έρθει και πιο φτηνά :)

υγ. μια χαρά αμαξι είναι, εμένα έχει 180.000χλμ χωρίς προβλήματα

Reaction score
2

Σαζμάν ξέχνα το.
Ή υγραέριο (με ότι συνεπάγεται αυτό) ή μια ίντσα μικρότερη ζάντα και στενότερο λάστιχο... (αν φυσικά φοράς κάτι μεγαλύτερο από το βασικό του focus)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.578

σίγουρα μπορεί να τοποθετηθεί 6-άρι σασμάν, αλλά:

1. θα είναι πολύ ακριβό (από τον αγωνιστικό χώρο)
2. θα σου αυξήσει την κατανάλωση στις πρώτες 5 ταχύτητες
3. σκοπός του είναι να αυξήσει τις επιδόσεις, και θα το καταφέρει αυτό.

Reaction score
1.765

Δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα η κατανάλωση με άλλο σαζμάν. Αμα το μοτέρ σου καίει , θα καίει οτι κι αν του κάνεις.Σαζμάν με πιο μακριές σχέσεις θα σου καίει παραπάνω λόγω του αυξημένου φορτίου που θα βλέπει το μοτέρ. Και ας δουλεύει σε λιγότερες στροφές.Γιατί δεν κοιτάς για κανά ντήζελ μοτέρ που είναι σαφώς πιο οικονομικό? Και το υγραέριο είναι μια λύση , αλλά εχει κόστος εγκατάστασης το οποίο θα αποσβεστεί κάποια στιγμή, αλλά πάλι το μοτέρ σου θα καίει πολύ, ανεξαρτήτως καυσίμου.
Τα ντήζελ είναι σαφώς πιο οικονομικά , και με περισότερη ροπή.
νομιζω οτι απαγορευεται αλλαγη μοτερ απο βενζινη σε πετρελαιο.

αν γινεται με ενδιαφερη και εμενα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.578

δεν απαγορεύεται. απλά θα πρέπει να το δηλώσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.578

αν είναι να το κρατήσεις το αυτοκίνητο για χρόνια, άλλαξε μηχανή και βάλε ντίζελ.

αν είναι να ψάχνεις λύση για 2-3 χρόνια, βάλε υγραέριο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878

1 ολα τα 1600 ρια καινε πιο πολυ μετα τα 130
2 το αεριο κστιζει φουλ 1500 ευρω, αν κανεις χιλιομετρα καινεις γρηγορη αποσβεση,
3 το να βαλεςι σασμαν ( αν βρεθει) δεν ξερει ποσο θα κοστισει ολο το πακετιο , και δεν ξερεις τι αποδοση θα εχει (αναλογα με αυτο που θες0
4 πετρελαιο
5 παρε ενα μικρο αμαξακι και μη το πατας πανω απο 90 (απο εκει και μετα καιει και αυτο ) (στο μετρο του παντα)
6 σηκωνεσαι πιο νωρις και πας πιο αργα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.578

είναι μια χαρά αυτοκίνητο, αν είσαι απόλυτα ικανοποιημένος δες το ενδεχόμενο να αλλάξεις κινητήρα.
υπάρχει ο πολύ καλός TDCi 1.6 λίτρων που ήδη φοριέται στο αμάξι σου (διαθέσιμος με 95 PS ή 115 PS).

κάνε μια ερώτηση για το κόστος αλλαγής του κινητήρα (εννοείται πως θα πουληθεί ο δικός σου).

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.704

Ενδεικτικά, το SVT με 1,08:1 στην 6η και τελική σχέση μετάδοσης 2,88:1, δίνει συνολική σχέση 3,11:1. Το εργοστασιακό αυτόματο εξάρι Durashift του δίλιτρου Focus 2012, με 0,702:1 στην 6η και τελική σχέση μετάδοσης 3,85:1, δίνει συνολική σχέση 2,7:1. Το πεντάρι με 0,82 και 3,51 αντίστοιχα, δίνει συνολική σχέση 2,88:1. Αμφιβάλλω ότι θα γίνει ποτέ απόσβεση του κόστους τοποθέτησης...

Στις δύο άλλες λύσεις που ήδη προτάθηκαν (υγραέριο και πετρέλαιο), θα πρόσθετα και μία άλλη, δοκιμασμένη κι ακόμα πιο αποτελεσματική όσον αφορά την περιστολή του κόστους: βρίσκεις έναν -ή περισσότερους συνεπιβάτες- και μοιράζεστε το κόστος -άσε που περνάει πιο γρήγορα κι ευχάριστα η ώρα! :123:

Reaction score
1.805

υγραέριο all the way. Σε Xsara picasso 1.8 μου βγάζει 440 χιλιόμετρα με 35 ευρώ (τιμή 0,805).

Πλέον καίει σημαντικά λιγότερο από το fiat panda που έχει η γυναίκα μου.

Γύρω στα 30.000 έχω κάνει ήδη.

Reaction score
236
Re: Απάντηση: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

Απαγορευεται η αλλαγη αυτη και το ξερω.
Αυτο που ψαχνω ειναι ενα 6αρι σασμαν,που οι πρωτες 5 σχεσεις να ειναι πολυ κοντα στις τωρινες και απλα να ειναι η 6η πιο μακρια για να πεφτουνε οι στροφες στο ταξιδι.
Το υγραεριο το ξεχναμε γιατι θελω το πορτ-μπαγαζ να ειναι ολοκληρο και οχι το μισο.Ρεζερβα δεν καταργω,να αγορασω διαφορετικο αυτο/το με μοτερ ντιζελ δεν παιζουνε φραγκα,οποτε???????

Reaction score
11.110
Ξέρεις ότι το αυτοκίνητό σου έβγαινε με τέτοιο σασμάν; Αν ναι, βιδώνει στο μοτέρ σου; Μήπως καλύτερα στο υπάρχων σασμάν σου να έβαζες μακρύτερο διαφορικό;

Δεν έχει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου κάποιο σάιτ με τα ανταλλακτικά να ψάξεις να δεις ακριβώς τους λόγους σχέσεων του δικού σου και την ονομασία του σασμάν;
Επίσης να δεις άλλα σασμάν και τους λόγους τους και να δεις αν μπαίνουν;

Επίσης υπάρχει περίπτωση το ίδιο σασμάν να το έβγαζε με διαφορετικά διαφορικά. Βρίσκεις ένα με μακρύτερο και να το αλλάξεις όλο μαζί. Μετά πουλάς το παλιό σύνολο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.704

Πάντως στις μεγάλες ταχύτητες το εμπόδιο που πρέπει να υπερνικηθεί -και αυτό που προκαλεί την αύξηση της κατανάλωσης- δεν είναι τόσο οι τριβές στον κινητήρα λόγω των αυξημένων στροφών, όσο η αεροδυναμική αντίσταση και οι τριβές στο σύστημα μετάδοσης και τα λάστιχα.
Υπό αυτή την έννοια, ένα αεροδυναμικά καθαρό αμάξωμα, λάστιχα χαμηλής αντίστασης κύλισης και υψηλές πιέσεις αέρα σε αυτά (ενδεικτικά, στο ένα αυτοκίνητό μου προτεινόμενες πιέσεις είναι 35/42 psi) μπορούν να προσφέρουν θετικά στον τομέα της εξοικονόμισης καυσίμου. Το ίδιο και το σταθερό πόδι στο γκάζι -ακόμα καλύτερα: σύστημα cruise-control.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.512
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106