μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

Reaction score
236
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

Πούλα μου πηγή και ενισχυτές και βάλε τα μαμά.
Θα σου δώσω 6 κατοστάρικα (άντε 7) αλλά θα βάλεις και € στην τσέπη και θα πέσει η κατανάλωση 0.5lt/100km ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ :116:

(τι ωραίο το Ρ99 :404:)
Ονειρα γλυκα φιλαρακι μου:135::135:
Αν θελεις και καποιον να σου εξιγησει τα ονειρα το πρωι,δεν χρειαζεται παρα να καλεσεις 210-9950333 Alfa Sound.
Σε εφτιαξα παλι ε?????

Reaction score
41
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

Νομιζεις φιλαρακι!!!!
Την ριξανε την καταναλωση,οσο και αν σου πεφτει παραξενο στα οτα σου.Αν το ποδι σου ειναι ελαφρυ,εκμεταλευεσαι την παραπανω ροπη που σου δινουνε προς οφελος της καταναλωσης.Ακου τι σου λεω,δεν ειμαο παλαβος.
Ακομα ε???

Αν κάνεις 2 δυναμομετρήσεις (σε δυναμόμετρο που δεν έχει σχέση με αυτόν που πουλάει τα φίλτρα και τα μαγνητάκια) θα δεις πως είναι πολύ πιθανό να έχεις χάσει κιόλας......

Κάνε μια δοκιμή βρε φίλε.
ΜΑΜΑ φίλτρο και χωρίς μαγνητάκια για μία (1) βδομάδα.
Με το ίδιο στυλ οδήγησης και γράψε μας μετά καταναλώσεις.

Και μάλιστα καταναλώσεις γέμισμα σε γέμισμα, και όχι τι παπάτζες δείχνει το trip computer

Reaction score
236
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

Αν κάνεις 2 δυναμομετρήσεις (σε δυναμόμετρο που δεν έχει σχέση με αυτόν που πουλάει τα φίλτρα και τα μαγνητάκια) θα δεις πως είναι πολύ πιθανό να έχεις χάσει κιόλας......

Κάνε μια δοκιμή βρε φίλε.
ΜΑΜΑ φίλτρο και χωρίς μαγνητάκια για μία (1) βδομάδα.
Με το ίδιο στυλ οδήγησης και γράψε μας μετά καταναλώσεις.

Και μάλιστα καταναλώσεις γέμισμα σε γέμισμα, και όχι τι παπάτζες δείχνει το trip computer
Θα στο ξαναπω.Και τα 2 κανουνε καλη δουλιτσα,γιατι πατας λιγοτερο γκαζι πηγαινοντας με την ιδια ταχυτητα και τις ιδιες στροφες.Το εχω δει στην τσεπη μου αυτο,αφου οι διαδρομες που κανω ειναι στανταρ,δουλεια-σπιτι απο τον ιδιο δρομο,με την ιδια ταχυτητα και αποσταση 100 χλμ πηγαινελα

Reaction score
41
Απάντηση: Re: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

λεν κάποιοι που το μετρήσανε πως κάνει δουλειά σε χαμηλές στροφές (μέχρι τις 2-2,5 χιλ. στροφές).
σε ψηλές δε "προλαβαίνει". Για να κάνει δουλειά σε ψηλές στροφές χρειάζονται πολλά μαγνητάκια μαζί σε σειρά (4-6 τεμάχια).
Υπόψιν, αυτά δε τα λέω γω, τα λεν κάποιοι που τους εμπιστεύομαι, που τα κοροϊδεύανε, αλλά και που ασχολήθηκαν και τα μετρήσανε (με κάποια μεθοδολογία διόλου του "ποδαριού").

τώρα, το γιατί κάνει δουλειά, αν κάνει, εγώ δε ξέρω να το απαντήσω. Με αυτά τα ολίγα που γνωρίζω, δε βρίσκω σαφή λόγο να κάνει "δουλειά".

Πλάκα κάνεις βρε Κώστα?
Θα αρχίσουμε να βάζουμε και τοτέμ στα αυτοκίνητα να διώχνουν τα κακά πνεύματα?

Και πολύ θα ήθελα να δω την μέθοδο μέτρησης της κατανάλωσης των γνωστών σου, που έβγαλε και αποτέλεσμα......
Που ακόμα και από μέρα σε μέρα οι διαφορετικές συνθήκες, ακόμα και η διαφορετική διάθεση του οδηγού, μπορεί να δώσει διαφορά 0.5 ή 0.3lt/100km.
Και αυτή η διαφορά πιθανότατα να είναι και λάθος μέτρησης....

Αν φορέσω και στο χέρι 4-5 τέτοια

θα 'ναι καλύτερα?

Μην τρελαθούμε παιδιά με ματζούνια στα αυτοκίνητα....

Reaction score
1.550
Re: Απάντηση: Re: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

λεν κάποιοι που το μετρήσανε πως κάνει δουλειά σε χαμηλές στροφές (μέχρι τις 2-2,5 χιλ. στροφές).
σε ψηλές δε "προλαβαίνει". Για να κάνει δουλειά σε ψηλές στροφές χρειάζονται πολλά μαγνητάκια μαζί σε σειρά (4-6 τεμάχια).
Υπόψιν, αυτά δε τα λέω γω, τα λεν κάποιοι που τους εμπιστεύομαι, που τα κοροϊδεύανε, αλλά και που ασχολήθηκαν και τα μετρήσανε (με κάποια μεθοδολογία διόλου του "ποδαριού").

τώρα, το γιατί κάνει δουλειά, αν κάνει, εγώ δε ξέρω να το απαντήσω. Με αυτά τα ολίγα που γνωρίζω, δε βρίσκω σαφή λόγο να κάνει "δουλειά".

λεν κάποιοι που το μετρήσανε πως κάνει δουλειά σε χαμηλές συχνότητες(μέχρι τα 200-250 Hz).
σε ψηλές δε "προλαβαίνει". Για να κάνει δουλειά σε ψηλές συχνότητες χρειάζονται πολλά κυπελλάκια μαζί σε σειρά (4-6 τεμάχια).

τώρα, το γιατί κάνει δουλειά, αν κάνει, εγώ δε ξέρω να το απαντήσω. Με αυτά τα ολίγα που γνωρίζω, δε βρίσκω σαφή λόγο να κάνει "δουλειά"

Και που να πιάσουμε κουβέντα για "αμορτισέρ" να δείτε τι έχει να γίνει!!

Reaction score
236

Πλάκα κάνεις βρε Κώστα?
Θα αρχίσουμε να βάζουμε και τοτέμ στα αυτοκίνητα να διώχνουν τα κακά πνεύματα?

Και πολύ θα ήθελα να δω την μέθοδο μέτρησης της κατανάλωσης των γνωστών σου, που έβγαλε και αποτέλεσμα......
Που ακόμα και από μέρα σε μέρα οι διαφορετικές συνθήκες, ακόμα και η διαφορετική διάθεση του οδηγού, μπορεί να δώσει διαφορά 0.5 ή 0.3lt/100km.
Και αυτή η διαφορά πιθανότατα να είναι και λάθος μέτρησης....

Αν φορέσω και στο χέρι 4-5 τέτοια

θα 'ναι καλύτερα?

Μην τρελαθούμε παιδιά με ματζούνια στα αυτοκίνητα....
Ματζουνια???????????
Τι μου θυμισες τωρα ρε φιλε?
Εγω μπορω να πω οτι με το φιλτρο και το μαγνητακι,εχω περιπου 50-60 χλμ επιπλεον σε καθε φουλαρισμα των 80 ευρω,αλλα πηγαινω απο 80-100χλμ/ωρα,οχι παραπανω

Reaction score
41

Ματζουνια???????????
Τι μου θυμισες τωρα ρε φιλε?
Εγω μπορω να πω οτι με το φιλτρο και το μαγνητακι,εχω περιπου 50-60 χλμ επιπλεον σε καθε φουλαρισμα των 80 ευρω,αλλα πηγαινω απο 80-100χλμ/ωρα,οχι παραπανω

Δηλαδή έκανες 500km και τώρα κάνεις 550?
Και μίλα πάντα με λίτρα, όχι €

Reaction score
1.550

Θα στο ξαναπω.Και τα 2 κανουνε καλη δουλιτσα,γιατι πατας λιγοτερο γκαζι πηγαινοντας με την ιδια ταχυτητα και τις ιδιες στροφες.Το εχω δει στην τσεπη μου αυτο,αφου οι διαδρομες που κανω ειναι στανταρ,δουλεια-σπιτι απο τον ιδιο δρομο,με την ιδια ταχυτητα και αποσταση 100 χλμ πηγαινελα
Αυθυποβολή^2

Αυτό που λες δεν παίζει. Οι κινητήρες τύπου Otto αποδίδουν καλύτερα όταν "πιέζονται", όταν λειτουργούν έτσι ώστε να λειτουργούν πιο κοντά στη μέγιστη για τις στροφές ροπή τους. Για αυτό και χαμηλώνουμε τις στροφές ανεβάζοντας ταχύτητα, για να πλησιάσουμε τις απαιτήσεις ισχύος στην μέγιστη ροπή του κινητήρα (στις δεδομένες στροφές ξαναλέω). Αν εσύ έχεις στις ίδιες στροφές περισσότερο απόθεμα ροπής, τότε λειτουργείς πιο μακρυά από τη μέγιστη ροπή για τις δεδομένες στροφές, άρα και με χαμηλότερο βαθμό απόδοσης και συνεπώς με μεγαλύτερη κατανάλωση.

Εφόσον μάλιστα μιλάμε για αυτοκίνητα με ηλεκτρονική πεταλούδα γκαζιού το ότι πατάς λιγότερο ή περισσότερο το γκάζι μικρή σημασία έχει.

Reaction score
41
Απάντηση: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

Έχεις υπολογίσεις και τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων?
Κάνεις μέτρηση φουλάρισμα σε φουλάρισμα?

Reaction score
236

Αν παω σε συνεργειο που κανει μετατροπες σε φορντ,υπαρχει περιπτωση να καταφερει καποιος μηχανικος να μου κανει την 5η μονο πιο μακρυα,χωρις να θελει να σκασω πολλα χρηματα????

Reaction score
236

Δηλαδή έκανες 500km και τώρα κάνεις 550?
Και μίλα πάντα με λίτρα, όχι €
Εκανα περι τα 620 χλ μκαι τωρα ειμαι καπου στα 680
Μολις αναβε το λαμπακι,βουρ για φουλαρισμα μεχρι να κανει το πρωτο κλακ η μανικα.Ολλα αυτα χωρις να περασω τα 100χλμ γιατι τοτε εχετε για βρυσουλες απο καταναλωση.

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Re: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

Την μεθοδολογία/μετρήσεις κτλ. θα ήθελα να την δω/διαβάσω.....

Reaction score
5

Αν παω σε συνεργειο που κανει μετατροπες σε φορντ,υπαρχει περιπτωση να καταφερει καποιος μηχανικος να μου κανει την 5η μονο πιο μακρυα,χωρις να θελει να σκασω πολλα χρηματα????
Το καλύτερο είναι αυτό που προτείνουν τα παιδιά.
Χαμηλές ταχύτητες
Σταθερή ροή
Προσαρμογή στις συνθήκες κίνησης με πρόβλεψη κι αποφυγή φρενόγκαζων
Εκμετάλλευση της φόρας

Συν

Έλεγχος πιέσεων ελαστικών
Άδειασμα από περιττά βάρη
Κλείσιμο παραθύρων σε αυτοκινητόδρομους

Η φθηνότερη μετατροπή και με άμεσα αποτελέσματα δλδ

Οτιδήποτε άλλο όπως πείραγμα του σαζμάν δίνει όφελος μηδαμινό έως μηδενικό, που παρά τα πολλά χλμ, πολύ δύσκολα θα αποσβέσεις.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου????

Εκανα περι τα 620 χλ μκαι τωρα ειμαι καπου στα 680
Μολις αναβε το λαμπακι,βουρ για φουλαρισμα μεχρι να κανει το πρωτο κλακ η μανικα.Ολλα αυτα χωρις να περασω τα 100χλμ γιατι τοτε εχετε για βρυσουλες απο καταναλωση.
Το λαμπάκι δεν είναι αξιόπιστο
Η το δυνατόν πιο αξιόπιστη -μέση πάντα- μέτρηση είναι η εξής
Μηδενίζεις τον μερικό χιλιομετρητή σου και φουλάρεις μέχρι πάνω στο κλακ της σκανδάλης
Κάνεις όσα περισσότερα χλμ μπορείς με το ίδιο ρεζερβουάρ για να ποικίλουν οι συνθήκες
Ξαναγεμίζεις στο ίδιο βενζινάδικο απ΄την ίδια αντλία μέχρι το κλακ της σκανδάλης
Τσεκάρεις πόσα λίτρα χώρεσε (δεν μας ενδιαφέρει τιμή που μπορεί να αλλάζει κιόλας ο βενζινάς από μέρα σε μέρα)
Υπολογίζεις πόσα χλμ διάνυσες με τα παραπάνω λίτρα βάσει του μερικού χιλιομετρητή σου.

Reaction score
41

1. Ελέγχετε ανά τακτά διαστήματα την αξιοπιστία του βενζινά σας. Καλό εδώ να το συνδυάσουμε με το 3. Γέμισμα στο βενζινάδικο ποσοτήτων πάνω από 15lt αφήνουν μεγαλύτερα περιθώρια στον βενζινά να μας κλέψει (αν κλέβει βεβαίως). Είναι ευκολότερο σε γέμισμα των 30lt να χρεωθούν 31 ή 31.5, από ότι στα 15 να χρεωθούν 16.

2. Το φθηνότερο βενζινάδικο δεν σημαίνει πάντα και το οικονομικότερο. Αν ένα βενζινάδικο έχει μεγάλη διαφορά στις τιμές, επιβεβαιώστε αν κλέβει ή όχι και ενημερώστε φίλους και γνωστούς αν είναι απατεώνας. Μια εικονική τιμή των 1.64€/lt μπορεί άνετα να εκτοξευθεί στα 1.81 αν σας κλέψει (πχ βάλει 1 λίτρο λιγότερο και σας το χρεώσει σε βενζίνη 20€)

Reaction score
41

Έκανα διόρθωση στο παραπάνω γιατί τα πρώτα 4 τα έκανα copy paste και πιθανότατα να μην ισχύουν.
Τα τσεκάρω ένα ένα και αν είναι ΟΚ τα ξαναβάζω....

Reaction score
11.113
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου

Το λαμπάκι δεν είναι αξιόπιστο
Η το δυνατόν πιο αξιόπιστη (...) μέτρηση είναι η εξής
Μηδενίζεις τον μερικό χιλιομετρητή σου και φουλάρεις μέχρι πάνω στο κλακ της σκανδάλης
Κάνεις όσα περισσότερα χλμ μπορείς με το ίδιο ρεζερβουάρ για να ποικίλουν οι συνθήκες
Ξαναγεμίζεις στο ίδιο βενζινάδικο απ΄την ίδια αντλία μέχρι το κλακ της σκανδάλης
Τσεκάρεις πόσα λίτρα χώρεσε (δεν μας ενδιαφέρει τιμή που μπορεί να αλλάζει κιόλας ο βενζινάς από μέρα σε μέρα)
Υπολογίζεις πόσα χλμ διάνυσες με τα παραπάνω λίτρα βάσει του μερικού χιλιομετρητή σου.
Συμφωνώ απολύτως. Μάλιστα το έχω κάνει και για ίδιες συνθήκες, π.χ. οδήγηση μόνο σε πόλη και φουλάρισμα. Ή μόνο εθνική και φουλάρισμα. Κάποτε ελπίζω να μετρήσω και κατανάλωση με σταθερή ταχύτητα 120 Km/h.

Ο Κώστας αφού δε βάζει ματζούνια στα καλώδια, τα βάζει στα σωληνάκια!:136:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.616
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο

Ο Κώστας αφού δε βάζει ματζούνια στα καλώδια, τα βάζει στα σωληνάκια!:136:
:116::138::137:

Πέραν της πλάκας (ξέρω, ξέρω) κι εγώ τα κοροϊδεύω αυτά τα "μαγνητάκια", και σίγουρα περισσότερο από σας.

Επέμενε ο μάστορας στη Ford που πάω το ντιζελ S-Max μου για σέρβις, κι επειδή τον συμπαθώ πολύ και τον εκτιμώ για τις γνώσεις του, και χωρίς να έχω πειστεί πως κάτι κάνουν αυτά τα "μαγνητάκια", ιδίως σε ντίζελ (μα για όνομα), τον άφησα να μου βάλει ένα. Μου πήρε 70 ευρώ για αυτό. Κολοκύθια λεφτά, λέω μέσα μου, πεταμένα, δε πειράζει.

Πάντα μετράω πόσα χιλ βγάζω με ένα φουλ ρεζερβουάρ. Συνήθως, έβγαζα 900-950 χιλ. Τώρα, μετά το "μαγνητάκι", βγάζω πάντα πάνω από 1000 χιλ, άλλες φορές 1130, άλλες 1050. Πάντως πάνω από 1000. Δε ξέρω τι να πω, τι να υποθέσω, αλλά βλέπω πως βγάζω περισσότερα χιλιόμετρα.

Ας πούμε πως είναι τυχαίο, ας πούμε πως δε κάνει τίποτα το μαγνητάκι που με το ζόρι (ουσιαστικά) μου έβαλε. Αλλά βλέπω το δείκτη καυσίμου σήμερα να είναι στο 1/4 και έχω βγάλει ήδη 870 χιλιόμετρα από το τελευταίο γέμισμα.

Αυτά...

Για τη "μεθοδολογία" μέτρησης, δε μπορώ να σας πω πολλά πράγματα, διότι δε ρώτησα. Δε με ενδιαφέρει να μάθω, ξέρω όμως ότι έγινε σε μηχανή η μέτρηση (όχι σε αυτοκίνητο), κάτι θυμάμαι που είπαν για δυναμομέτρηση και μέτρηση κατανάλωσης (συμπλήρωμα ρεζερβουάρ) σε σταθερές στροφές με τη μηχανή να δουλεύει πάνω στο δυναμόμετρο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.717
Απάντηση: Re: Απάντηση: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

Έχεις σκεφτεί να βγάλεις δοκιμαστικά το μαγνήτη και να ξαναμετρήσεις;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.616
Απάντηση: Re: Απάντηση: μπορω να βαλω 6αρι σασμαν στο χρεπι μου?????

Έχεις σκεφτεί να βγάλεις δοκιμαστικά το μαγνήτη και να ξαναμετρήσεις;
όχι βέβαια! σιγά μην κάτσω να ασχολούμαι με το "μαγνητάκι", λες κ δεν έχω άλλες δουλειές! έτσι κι αλλιώς, το ντιζελάκι μου καίει απίστευτα λίγο, δε με απασχολεί το θέμα της κατανάλωσης καθόλου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.525
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106