Καλη ταινια, καλη εικονα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Page Eight(2011)

Στα 15 περιπου λεπτα απο την εναρξη της ταινιας η συζυγος γυρναει και με ρωταει:"Σου αρεσει?"
"Το λατρευω!" της απανταω. "Εσενα?"
"Ηθελα να ξερω που βρισκεις αυτες τις μαπες που μου βαζεις?" ειπε με την σειρα της.
Δεν την ακουσα καν.
Το μυαλο μου ταξιδευε σε εκεινες τις μεσημεριατικες καλοκαιρινες αποδρασεις των αρχων των '80ς οταν με ενα βιβλιο του John Le Carre στα χερια χανομουν στον θλιβερο και μουντο κοσμο των Βρετανικων μυστικων υπηρεσιων, σε εναν κοσμο οπου Δυση και Ανατολη ειχαν ιδιες δυνατοτητες και μοιραζοντουσαν κοινα σημεια.
"Ειναι αραγε αυτο που βλεπω "Le Carre"?" αναρωτηθηκα.
Δεν ηταν.

Υποθετω πως λιγοι θα εκτιμησουν αυτη την παραγωγη του BBC.
Ισως μονο οι λατρεις της εξυπνης πλοκης, της ατμοσφαιρικης παρουσιασης, και, σαφως, της πολυ καλης ερμηνειας δυο κορυφαιων ερμηνευτων.
Οι υπολοιποι ας το παραβλεψουν...

Η εικονα ειναι εξαιρετικη με πολλα κοντινα πλανα και σε συνδυασμο με την αριστη φωτογραφια προσφερουν μια αλλη διασταση στην ταινια.
Ο ηχος περιοριζεται, ως επι το πλειστον, στο κεντρικο.

IMDB βαθμολογια:6,9 (προσωπικη εκτιμηση τουλαχιστον 7,5 της δε συζυγου...αφηστε το καλυτερα:126:)

Reaction score
59

Στα 15 περιπου λεπτα απο την εναρξη της ταινιας η συζυγος γυρναει και με ρωταει:"Σου αρεσει?"
"Το λατρευω!" της απανταω. "Εσενα?"
"Ηθελα να ξερω που βρισκεις αυτες τις μαπες που μου βαζεις?" ειπε με την σειρα της.
o xfader τωρα δικαιωνεται !!!:107::143:

Reaction score
1.457

The Help(2011)

Διχασμενος!
Η ταινια αυτη δεν ειναι βασισμενη σε αληθινα γεγονοτα αλλα σε ενα βιβλιο που εγραψε καποια (λευκη) συγγραφεας απο την φαντασια της.
Δυστυχως, και εχοντας ξοδεψει καποια χρονια της ζωης μου στον Αμερικανικο Νοτο, δεν μπορω να αποδεχτω τα στερεοτυπα(λευκος=κακος, μαυρος=καλος) ακριβως οπως στο "Οσα παιρνει ο Ανεμος" δεν μπορεσα να δεχτω οτι οι Νοτιοι ειναι απαραιτητα οι καλοι και οι Βορειοι τα τερατα.
Οπως ομως εχω ισχυριστει και στο παρελθον δεν κρινω ποτε μια ταινια αναλογα με τις ιστορικες, η οχι, αληθειες, τις πλευρες του εκαστοτε σκηνοθετη η συγγραφεα, τα πολιτικα κριτηρια η τα πιστευω.
Εχοντας αυτα κατα νου, αφηνω πισω την εισαγωγη και προχωρω σε αυτο που μας ενδιαφερει:To θεαμα!

Δεν ξερω τι θα κανουν με τις υποψηφιοτητες για Οσκαρ τελικα αλλα ετουτη εδω, παντα κατα την ταπεινη μου γνωμη,
θα επρεπε να εχει αρκετες.
Απο τις απιστευτες ερμηνειες των 2 μαυρων "υπηρετριων"(Viola Davis, Octavia Spencer)- και οχι μονο-, την ξεχωριστη, λεπτομερη, απεικονιση των αρχων της δεκαετιας των 60'ς μεσα απο φορεματα, χτενισματα, αυτοκινητα κλπ και σαφως την ιδια την ταινια.
Μια ταινια οπου την ωρα που σε φορτιζει συναισθηματικα ανοιγει την βαλβιδα ασφαλειας και προσφερει γελιο.
Μια ταινια οπου την στιγμη που το χαμογελο ισορροπει με το γελοιο προσθετει και λιγο δραμα και αποκαθιστα την ισσοροπια.
Ενας ακροβατης συναισθηματων που τρυπωσε τολμηρα στην ψυχη του θεατη!

Τεχνικα, η εικονα ειναι εξαιρετη, αν και σε 16:9 καδρο, και-επαναλαμβανομαι αλλα ετσι ειναι-οι λεπτομερειες συγκλονιστικες.
Ο ηχος παραμενει στα κλισε του ειδους με σαφη προτιμηση στο κεντρικο καναλι.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:8,1

Κλασικη!
Νομίζω θα πάει πολύ καλά στα Oscars,λόγω και του θέματος ίσως!
Κατά τη γνώμη μου εξαιρετική ταινία,που πίανει όλες τις πτυχές της εποχής.
Αξίζει να τη δούνε όλοι.
Ευχαριστώ τον Ανδρέα γι αυτήν την ιδιαίτερη πρόταση!
Είναι τιμή μου!:446:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.974

Ευχαριστώ τον Ανδρέα γι αυτήν την ιδιαίτερη πρόταση!
Είναι τιμή μου!:446:
Κατάλαβα, αύξηση θέλεις κι εσύ! :138:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Los cronocrimenes(2007)

Διαβαζα ενα review ενος εκ των θεατων της ταινιας ο οποιος εθετε ρητα ενα ερωτημα:
"Τι χρειαζονται τα ακριβα εφε, οι γνωστοι ηθοποιοι, οι sexy παρουσιες, τι χρειαζεται το ιδιο το Hollywood, οταν εχεις
ενα τοσο δυνατο σεναριο προβαλομενο απο μια σωστη σκηνοθεσια που δεν σε αφηνουν να παρεις ανασα μεχρι το τελος
μιας παραγωγης?"

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.
Και τα "Χρονοεγκληματα" ειναι ακριβως η επιτομη των παραπανω.
Με την διαφορα πως εδω σεναριογραφος, σκηνοθετης και ενας εκ των ερμηνευτων ειναι το ιδιο προσωπο:o Nacho Vigalondo

Τουτη την φορα ομως(ακουτε κε Rose_Athens?) πρεπει να προσεξετε παρα πολυ.
Δεν πρεπει να αφησετε απο τα ματια σας/αυτια σας ουτε την παραμικρη λεπτομερεια.
Διοτι και η παραμικρη λεπτομερεια αποκτα την σημασια της και θα εξηγηθει αργοτερα.
Η ισως και να κανει την ροη περισσοτερο πολυπλοκη...

Τεχνικα, η εικονα ειναι σε καδρο 16:9 και πολυ καλη σε σημειο να μας βοηθα να παρακολουθησουμε τα παντα.
Δεν θελω να φανω "καπως" αλλα ειλικρινα πιστευω οτι η εικονα θα "θαφτει" σε καποια τηλεοραση.
Διψα απο μονη της για μεγαλα, εως τεραστια, καδρα.
Ο ηχος μπορει να μην εχει εξαρσεις οπως εκρηξεις κλπ, αλλα η επεξεργασια του διαθετει αφθονο υλικο απο την ιδια την φυση,
(κελαιδασματα πουλιων, βροχη κλπ)

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,2

Ξεπεραστε επιτελους τις προκαταληψεις σας για οτιδηποτε μη αμερικανικο και απολαυστε αυτη την sci fi, low budget παραγωγη.
Στο κατω κατω τα Ισπανικα ειναι μια πανεμορφη γλωσσα.
Και μη βιαζεστε να φυγετε αμεσως αφου διαβασετε αυτες τις γραμμες.
Εχουμε λιγη ωρα ακομα μεχρι να ξεκινησει η βροχη...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.751

Τουτη την φορα ομως(ακουτε κε Rose_Athens?) πρεπει να προσεξετε παρα πολυ.
Kε Ιδρυτά, προσωπικά δεν αντιμετωπίζω προβλήματα διάσπασης προσοχής. Μην κρίνετε εξ ιδίων. :136: Με τη μνήμη μου έχω ένα θεματάκι, αλλά δεν είναι της παρούσης...:116:

Δεν πρεπει να αφησετε απο τα ματια σας/αυτια σας ουτε την παραμικρη λεπτομερεια.
Διοτι και η παραμικρη λεπτομερεια αποκτα την σημασια της και θα εξηγηθει αργοτερα.
Η ισως και να κανει την ροη περισσοτερο πολυπλοκη...
Τα καταφέρατε τελικά, ή χρειάστηκε επανάληψη? :138:

Και μη βιαζεστε να φυγετε αμεσως αφου διαβασετε αυτες τις γραμμες.
Εχουμε λιγη ωρα ακομα μεχρι να ξεκινησει η βροχη...
:431: Έ????

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Fright Night(2011)

Η εικονα ειναι καλη, και ο ηχος ακομα καλυτερος.
Το remake ομως δεν διατηρει την cult αισθηση του πρωτοτυπου του 1985
Παρ'ολα αυτα οφειλω να ομολογησω πως ο Colin Farell ειναι πολυ καλος σε αυτο τον ρολο.

IMDB βαθμολογια:6,6

Για τους λατρεις του ειδους...

abcd

Super Moderator
Reaction score
102.974

Αρχίζει και μου αρέσει πολύ ο Colin Farell (δεν την είδα ακόμη τη παραπάνω ταινία).

Στην τελευταία ταινία που τον είδα, δεν τον αναγνώρισα! :111:

abcd

Super Moderator
Reaction score
102.974

:119:

Reaction score
1
Καταφερα και ειδα χτες βραδυ το Warrior. Για να ειμαι ειλικρινης μολις το πρωτοσυναντησα λιγο λογω τιτλου λιγο λογω εξωφυλλου ειμουν αρκετα επιφυλακτικος!!! Λεω μια ακομα ταινια με τον κλασσικο γ@μ@ω και δερνω!!!! Ανοιγωντας το link του imdb βλεπω την βαθμολογια και μενω καγκελο!
Εν τελει ειναι μια απο τις καλυτερες ταινιες που εχω δει φετος (πιστεψτε με ελεω ανεργιας εχω δει πολλες!!!) , αφου με εκανε να ανατριχιασω σε αρκετες περιπτωσεις! Ναι εχει και αρκετο ξυλο,ναι καπου το εχετε ξαναδει,προφανως δεν ειναι για ολους εγω χαιρομαι που δεν την προσπερασα! Οσον αφορα εικονα και ηχο βρισκεται σε μετριο επιπεδο,βεβεαιως η εκδοση που ειχα δεν ηταν και η καλυτερη.

Reaction score
8

Fright Night(2011)

Η εικονα ειναι καλη, και ο ηχος ακομα καλυτερος.
Το remake ομως δεν διατηρει την cult αισθηση του πρωτοτυπου του 1985
Παρ'ολα αυτα οφειλω να ομολογησω πως ο Colin Farell ειναι πολυ καλος σε αυτο τον ρολο.

IMDB βαθμολογια:6,6

Για τους λατρεις του ειδους...

Καλός ήταν σε όλες τις τελευταίες ταινίες που έχει παίξει ο Colin Farell
έτσι & εδώ αλλά το έργο μου φάνηκε μετριότατο εως βαρετό..

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Καταφερα και ειδα χτες βραδυ το Warrior. Για να ειμαι ειλικρινης μολις το πρωτοσυναντησα λιγο λογω τιτλου λιγο λογω εξωφυλλου ειμουν αρκετα επιφυλακτικος!!! Λεω μια ακομα ταινια με τον κλασσικο γ@μ@ω και δερνω!!!! Ανοιγωντας το link του imdb βλεπω την βαθμολογια και μενω καγκελο!
Εν τελει ειναι μια απο τις καλυτερες ταινιες που εχω δει φετος (πιστεψτε με ελεω ανεργιας εχω δει πολλες!!!) , αφου με εκανε να ανατριχιασω σε αρκετες περιπτωσεις! Ναι εχει και αρκετο ξυλο,ναι καπου το εχετε ξαναδει,προφανως δεν ειναι για ολους εγω χαιρομαι που δεν την προσπερασα! Οσον αφορα εικονα και ηχο βρισκεται σε μετριο επιπεδο,βεβεαιως η εκδοση που ειχα δεν ηταν και η καλυτερη.

Warrior(2011)

Οντως μια απο τις καλυτερες παραγωγες της χρονιας με εκπληκτικες ερμηνειες απο Nick Nolte και Tom Hardy.
Ισως αυτο που την κανει τοσο ελκυστικη ειναι οτι παρα το μακροσκελες της διαρκειας της μπορει να παρακολουθηθει
ανετα και απο φιλους της απλης δρασης αλλα και απο αυτους των ποιοτικων ταινιων.
Μην επιτρεψετε στον εαυτο σας την πολυτελεια της παρακαμψης!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Ειχα πλουσιο σαβ/κο τουλαχιστον σε ποσοτητα γιατι σε ποιοτητα μμμμμμ......
Πρωτα ειδα το Final Destination 5 ,http://www.imdb.com/title/tt1622979/ .
Μεγαλη βαθμολογια το 6,2 προσωπικα το βρηκα πολυ κατω του μετριου ,ουτε σαν σπλατερ δεν αξιζε (θα μου πειτε τι περιμενες?)
Το μονο καλο ηταν η εικονα και ο ηχος ,τουλαχιστον στην εκδοση που εχω.
Δευτερο στη σειρα ηταν το Drive ,http://www.imdb.com/title/tt0780504/ .
Περιμενα κατι καλυτερο,να ειμαι ειλικρινης το πρωτο μισαωρο με επιασε μια μικρη υπνηλια... στο δευτερο μισο της ταινιας εγινε και η μεταμορφωση του χαρακτηρα σοκαριστικη μεν αλλα οχι κατι το τρομερο!! Απο εικονα μου αρεσαν μονο τα νυχτερινα πλανα του LA ,ο ηχος στις σκηνες δρασης αρκετα ζωντανος κατα τη διαρκεια της ταινιας ομως ακουγα τους δεικτες του ρολογιου απο το γραφειο (ανυπαρκτος!!) .Ενδεχεται να φταιει και η εκδοση της ταινιας γιατι κατι μου λεει οτι επεσε κοψιμο-ραψιμο απο μη αμερικανικη εκδοση!!!

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Oσο αφορά το πρώτο κρατούσα μικρό καλάθι & δεν απογοητεύθηκα αφού εχει 2-3 σκηνές που
δεν τις ξεχνάς εύκολα..

Τώρα για το drive νομίζω οτι είχε υπέροχη ερμηνεία απο τον Ryan Gosling
σε αυτόν τον σιωπηλό ρόλο του πρωταγωνιστή αλλά & εξαιρετικούς δεύτερους ρόλους.
Η ταινiα έχει όμορφη cult στιλάτη αισθητική,σαν να έρχεται απο τα 80ς καλή μουσική
όπως & σκηνοθεσία.Δεν είναι η περιπέτεια με τις πολλές σκηνές δράσης, αλλά σίγουρα
ανήκει στις καλές ταινίες αυτής της χρονιάς.

Reaction score
41

Drive ----> μούφα!!

Κρίμα, περίμενα πολλάαααα παραπάνω.
Ταινία με τίτλο Drive και είχε μόνο 3 σκηνές με αυτοκίνητα και αυτές μέτριες (προς χάλια)?
Μόνο η στήριξη της κάμερας μου άρεσε που περνούσε τον κραδασμό της ανάρτησης στην Chevy Impala (το ασημί στην αρχή της ταινίας).
Και κάτι ακόμα.....ΡΟΖ γράμματα στον τίτλο? :111:

Crazy, stupid, love ----> μούφα vol2

Μόνο για γυναίκες και ουσιαστικά μόνο για την σκηνή με το σχόλιο (πετυχημένο, το ομολογώ) περί photoshop. Τα υπόλοιπα? Μούφα.....
Διπλό κρίμα.

Μετά το Stay, ο Γκόσλινγκ πρέπει επειγόντως να βρει καλή ταινία να παίξει.
Δυστυχώς περίμενα περισσότερα

Reaction score
41
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Oσο αφορά το πρώτο κρατούσα μικρό καλάθι & δεν απογοητεύθηκα αφού εχει 2-3 σκηνές που
δεν τις ξεχνάς εύκολα..

Τώρα για το drive νομίζω οτι είχε υπέροχη ερμηνεία απο τον Ryan Gosling
σε αυτόν τον σιωπηλό ρόλο του πρωταγωνιστή αλλά & εξαιρετικούς δεύτερους ρόλους.
Η ταινiα έχει όμορφη cult στιλάτη αισθητική,σαν να έρχεται απο τα 80ς καλή μουσική
όπως & σκηνοθεσία.Δεν είναι η περιπέτεια με τις πολλές σκηνές δράσης, αλλά σίγουρα
ανήκει στις καλές ταινίες αυτής της χρονιάς.

Περίεργο που διαφωνούμε στο Drive (επειδή έχουμε παρόμοιο γούστο) :107:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

THERE BE DRAGONS ... μου άρεσε πολύ και εμένα και ακόμα περισότερο στην γυναικα μου.
πιστευω πως το 5.8 του imdb είναι πολύ λίγο.

πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ αξιόλογη

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Tonari no Totoro(1988)

Δυο μικρα κοριτσακια
Μια παλαια αγροικια στην,υπεροχη, Ιαπωνεζικη εξοχη.
Μια μητερα αρρωστη σε νοσοκομειο.
Ενας, παντα χαμογελαστος, πατερας που αναπληρωνει τα χρεη και των δυο.
Ενα δασος.
Ενα δεντρο.
Μικρα και μεγαλα πλασματακια, φυλακες του δασους και της φυσης, εναντια
στην καλπαζουσα ανθρωπινη βιομηχανοποιηση.

Θα επρεπε να το εχετε ηδη καταλαβει.
Εχετε μια ταινια του Hayao Miyazaki απεναντι σας.
Και οσο και εαν θελετε να το "παιξετε" μεγαλοι και σοβαροι πως να αρνηθειτε
την ευκαιρια που σας δινει ο μεγαλος δασκαλος?
Μια ευκαιρια επιστροφης στην αθωωτητα!
Και ακομα και εαν παρουμε την ακραια περιπτωση πως σας ενοχλουν οι παλινδρομησεις
με το παρελθον σας, πως να αρνηθειτε τις υπεροχες σκηνες που μας χαριζει και,
μετα απο εστω και μια μερικη θεαση, θυμομαστε για παντα?
Το ρυακι διπλα απο το σπιτι.
Το παλαιοτυπικο ιαπωνεζικο μπανιο.
Την βροχη στον επαρχιακο δρομο.
Τον ανεμο αναμεσα απο τα δεντρα.
Το λαγουμι που οδηγει σε καποιο μαγικο μερος.
Εαν ψαξετε καλα τις αναμνησεις σας θα βρειτε κατι αντιστοιχο, ακομα και εαν προκειται
για ξεπατικωτουρα στον δικο μας, πεζο δυτικο πολιτισμο.

Η εικονα ειναι υπεροχη, με αψογες λεπτομερειες χαρα οφθαλμων και λοιπων αισθησεων.
Οι ηχοι του δασους και της φυσης σε αντιπαραθεση με την ομορφια της Ιαπωνεζικης
γλωσσας και των διαλογων των παιδιων και των χωρικων συνθετουν το ακουστικο μερος.
Οπως παντα ενα πανεμορφο soundtrack του Joe Hisaishi.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:8,2

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.343
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent