HDMI SPLITTER Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

Reaction score
8
Και τελικά αφού έβαλα και μέσα στο δώμα και τον προβολέα και μαζί με τον καινούργιο μου ενισχυτή (vsx-921) :105:διαπίστωσα τελικά ότι ταλαιπωρούμε πολύ με το θέμα βάλε βγάλε το HDMI τη εξόδου μια για το προβολέα και μια για την τ.ν.. μιας και έχει μόνο μια έξοδο. τώρα το θέμα είναι τι βάζουμε ?σπλιτερ η κάτι τέτοιο? Με σκοπό να μένει απείραχτη η ποιότητα του σήματος! τα φώτα σας .:118::118:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: HDMI SPLITTER Η ΚΑΤΙ ΑΛΟ?

Βάλε ενα splitter 1 to 2.
To ψηφιακό σημα η κλειδώνει ή οχι.
Δεν θα έχεις απώλειες.

Reaction score
8

Έχω βρει κάποια στο internet αλλά δε ξέρω ποια είναι τα καλά και ποια όχι.. είναι κάποια με τροφοδοσία και αλλα χωρείς… έχει δοκιμάσει κάποιος κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο να μας πει ?

Reaction score
14

Εγώ έχω με τροφοδοσία και ειμαι πολύ ευχαριστιμένος. Απο το ebay το είχα πάρει.

Reaction score
4.904

Για την ίδια δουλειά ένα απλό σπλιττεράκι απο 1 σε 2 απο το Πλαίσιο είχα πάρει (κοντά στα 30 ευρώ αν θυμάμαι καλά) και χωρίς καμία τροφοδοσία. Δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα

Reaction score
1.457

Reaction score
8

Τελικά δίστιχος δε βρήκα αυτό το κομμάτι υπήρχε έλλειψη στα ποιο πολλά ..και κατέφυγα σε αυτό…. http://www.ebay.de/itm/HDMI-1-2-Spl...1672809?pt=TV_Sat_Zubehör&hash=item3cbef39769.. Απλά τέλειο !!!μπορεί να παίζει ταυτόχρονα και στον προβολέα και στην τ.ν. και να κλειδώνει και στα 2 στα 1080ρ!!!

Reaction score
0
http://www.ebay.com/itm/1-X-HDMI-Ma...ltDomain_0&hash=item336c772e1d#ht_2673wt_1185

η διαφορά με αυτό ποιά είναι? Θέλω να δώσω απο το popcorn (media player) στην tv και στον καινούργιο μου projector. Θα έχω θέμα? Δεν έχω συνδέσει όμως τίποτα στον ενισχυτή Pionner από hdmi...μπορώ να έχω άλλη συνδεσμολογία?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
το konig που πουλαει το πλαισιο ειναι απαραδεκτο, κατεβαζει την φωτεινοτητα στο μισο.
ειναι λες και φορουσα γυαλια ηλιου(φυσικα και το πηγα πισω)

Reaction score
249

ενα τετοιο αν το βαλω αναποδα μπορει να δουλεψει
δηλ απο δυο blu ray ( το ενα θα λειτουργει) σε προβολεα;

Reaction score
41

ενα τετοιο αν το βαλω αναποδα μπορει να δουλεψει
δηλ απο δυο blu ray ( το ενα θα λειτουργει) σε προβολεα;

Χρειάζεσαι HDMI switcher!
Εγώ έχω ένα 3in-1out της Raidsonic (icybox)
Άψογο, με τηλεχειρισμό και μηδενικά προβλήματα! :107:
Με τροφοδοτικό.

Reaction score
41
Απάντηση: Re: HDMI SPLITTER Η ΚΑΤΙ ΑΛΟ?

http://www.ebay.com/itm/1-X-HDMI-Ma...ltDomain_0&hash=item336c772e1d#ht_2673wt_1185

η διαφορά με αυτό ποιά είναι? Θέλω να δώσω απο το popcorn (media player) στην tv και στον καινούργιο μου projector. Θα έχω θέμα? Δεν έχω συνδέσει όμως τίποτα στον ενισχυτή Pionner από hdmi...μπορώ να έχω άλλη συνδεσμολογία?

Πάρε αυτό, δοκίμασέ το και αν δε σου κάνει κάνε χρήση DOA 7 ημερών! :107:

Reaction score
2.417

Αν το κάνεις με ενδιαφέρει να μάθω αν δούλεψε .

Reaction score
0

Και αν θελουμε συνδυασμο switch/splitter ? Δηλ 43/4in-2out ? Και σε αποσταση 15 μετρα ?

Reaction score
73

Εγω χρειαζόμουνα splitter και πήρα της KONIG αυτό http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=21622

Δουλεύει άψογα χωρίς να επηρρεάζει την ποιότητα και χωρις καμμια μειωση φωτεινότητας. Ειναι μια καλή επιλογή. Ελπίζω να αποδειχτεί αξιόπιστο.

Δυστυχως της GEFEN τιμολογειται στα ~300 Ευρώ. Πολυ ακριβό

Reaction score
73

Λοιπόν μετά απο ένα μηνα καιρό να πω τις εντυπωσεις μου απο το splitter της KONIG που φαινεται στο προηγούμενο ποστ.

Καταρχάς πρέπει να σας περιγράψω το προβλημα που ήθελα να λύσω γιατι απο εκει πιιθανώς προέρχεται η αιτία του γεγονότος οτι πότε δουλεύει και πότε οχι...

Εχω το Blu-Ray της ΟΡΡΟ BDP-83SE το οποίο σαν παλιότερο player έχει μονο μια εξοδο HDMI.

Kαθόσον η σύζυγος δεν είναι της τεχνολογίας και αδυνατει να δεχθει να ανοιγει ενισχυτες κλπ
για να δει μεσω HOME-CINEMA μια ταινία σκέφτηκα το σήμα απο το ΗDMI του ΟΡΡΟ να παει
στο INPUT του KONIG. Απο τις δύο εξόδους του KONIG η μια να παει κατευθείαν στο HDMI-1
της TV και η άλλη να πάει στον ΟΝΚΥΟ και απο τον ΟΝΚΥΟ να καταλήγει στην ιδια TV στο HDMI-2.

Aρα η λογικη θα ηταν και η συζυγος να μπορει να χρησιμοποιει το ΟΡΡΟ χωρις να ανοιγει το HOME-CINEMA
αλλα και να μπορει να ανοιγει το HOME-CINEMA όποτε ειμαι εγω παρών.

Ομως δυστυχως το συστημα ποτε δουλεύει και πότε όχι. Οταν δεν δουλεύει στη διαδικασια HOME-CINEMA μεσω του ΟΝΚΥΟ
χρειάζεται να βγαλω τη τροφοδοσία του KONIG ώστε να κάνει ένα ειδος reset και να δει τον
ενισχυτη η τηλεόραση.
Οταν ανοίγει μονο το ΟΡΡΟ και παει το σημα κατευθειαν στην TV δεν υπάρχει πρόβλημα.

Υποψιάζομαι οτι το προβλημα που το KONIG μπερδευεται είναι το γεγονός ότι αντι να δει δύο διαφορετικά μηχανηματα στις εξοδους του ... βλέπει το ίδιο μηχάνημα.
Αν αυτό δεν ειναι η αιτία ... τότε απλά αγόρασα ενα μηχανάκι μη αξιόπιστο ... ή εγώ έπεσα
πάνω σε κακέκτυπο.

Σκέφτηκα την εξης αλλη λύση ... Πήρα τις δύο εξόδους του KONIG και τις εστειλα στις εισόδους
του switcher της ΟΡΡΟ οπότε στην TV καταλήγει
μονο ένα καλώδιο απο την έξοδο του switcher. Aλλα και πάλι δεν λύθηκε το πρόβλημα γιατι
το KONIG παλι βλέπει στις δυο εξοδους του την ιδια συσκευη δλδ το switcher της ΟΡΡΟ.

Αν κανεις εχει καμμια σκέψη πως να λυσω το παραπάνω πρόβλημα ... ευπρόσδεχτη...

Reaction score
5
Καλησπερα παιδια. Εχω μια tv με 3 εισοδους hdmi που ειναι και οι 3 γεματες ομως. Θελω τη μια να την κανω να δεχεται 2 συσκευες (που φυσικα δε θα δουλευουν ταυτοχρονα), ενα laptop το οποιο δε θα ειναι μονιμως πανω κι ενα home theater που ειναι οντως μονιμως πανω. Απλα προκειμενου να κανω ευκολη τη ζωη μου θελω ενα splitter που να δεχεται σημα απο 2 πηγες και να επιλεγει οποια λειτουργει! Ειδαλλως θα πρεπει να βγαζω το ενα και να βαζω το αλλο καθε φορα που θελω να δω κατι.
Εχει κανεις ιδεα τι χρειαζομαι?
Ευχαριστω.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ