Καλη ταινια, καλη εικονα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.600
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Drive (2011)

Δεν επρόκειτο να έγραφα τίποτα για το Drive. Ο εκνευρισμός που μου προκάλεσε ήταν αρκετός για να διαγράψω από τη μνήμη μου την ύπαρξή του. Επειδή όμως είδα κάποιες αναφορές στο thread θα κάνω κάποια σχόλια. Αρκετά το έπαιζα καλός τελευταία... :114:

Πρόκειται για μια κλασική χασομέρικη ταινία. Ανήκει στη neo-noir κατηγορία που τόσο αγαπούν οι κριτικοί. Υπάρχουν οπτικές και σεναριακές επιρροές από διάφορες παλιότερες παραγωγές. Θα μου πείτε τι μπορούσα να περιμένω από μία ταινία με σκηνοθέτη τον Nicolas Winding Refn και με βράβευση στις Κάννες; Δεν είχα προσδοκίες ταινίας δράσης. Δεν περίμενα όμως αυτό το αποτέλεσμα.

Ο πρωταγωνιστής (Ryan Gosling) δεν έχει όνομα. Τον φωνάζουν "οδηγό" και "μικρέ". Τη συμπρωταγωνίστρια ενσαρκώνει η Carey Mulligan. Μπορεί να θεωρείται η αποκάλυψη του Hollywood, εμένα μου θυμίζει τις φατσούλες που βάζαμε μικροί στο πίσω μέρος των μολυβιών.

Η υπόθεση; Ένας κασκαντέρ οδηγός που βγάζει χρήματα κυρίως ως οδηγός διαφυγής ληστειών, "παρασύρεται" από τα αισθήματά του για τη λεγάμενη και το, απαραίτητο πια στις ταινίες, παιδάκι της, μπλέκοντας από το κακό στο χειρότερο.

Ο οδηγός είναι "δυσκοίλιος". Για να μιλήσει πρέπει να γίνει θαύμα. Κι ενώ θεωρητικά είναι "βαρύς κι ασήκωτος", εμένα μου φάνηκε καθυστερημένος και χαμένος.
Η αγαπημένη του το παίζει μικρή και αθώα, αλλά πάντα μπλέκει "άθελά της" στις χειρότερες καταστάσεις.
Ο μέντορας του οδηγού (Bryan Cranston) ήταν ο μόνος που είχα περιέργεια να δω λόγω της συμπάθειάς μου από το Breaking Bad. Αλλά κι αυτός παίζει τον κακομοίρη, κουτσό, αποτυχημένο.

Η ροή είναι αντίστοιχη του παγωμένου νερού. Είμαι νευρικό άτομο και αυτοί οι ρυθμοί εξέλιξης δεν μου πάνε καθόλου. Ίσως για μια παρέα που έχει πλακωθεί στους μπάφους και έχει χάσει την επαφή με τον χρόνο να βρει το ξετύλιγμα της ταινίας ικανοποιητικό. :109:

Κάποιες ωραίες τεχνικές λήψης χάνονται μέσα στην αργοπορία. Η ταινία έχει στόχο τους σινεφίλ κριτικούς και τους οπαδούς τους, συνδυάζοντας όλα τα απαραίτητα συστατικά. Ευρωπαίο σκηνοθέτη, ηθοποιία "ποιότητας", μαυρίλα, απόκληρους της κοινωνίας, συναισθηματικά αδιέξοδα και ρυθμούς νύστας. Η βαθμολογία άλλωστε το δείχνει περίτρανα.

Reaction score
8

Mετά το Stay, ο Γκόσλινγκ πρέπει επειγόντως να βρει καλή ταινία να παίξει.
Δυστυχώς περίμενα περισσότερα
Aπλώς σου υπενθυμίζω κάποιες ταινίες που κατά την γνώμη μου έχει παίξει & μάλιστα αρκετά καλά.

All Good Things - Μοιραία Σχέση (2010),Blue Valentine (2010),Fracture - Απόδειξη Ενοχής (2007)
& μέχρι το πρόσφατο Τhe Ides of March - Αι Ειδοί του Μαρτίου (2011) που δεν μου άρεσε τόσο
σαν ταινία αλλά & εδώ ο Gosling παίζει υπέροχα.
Οσο για το ρόζ στα γράμματα είπαμε είναι ταινία άλλης αισθητικής.

Aυτή η φωτό πιστεύω να σου αρέσει καλύτερα.:107:

Reaction score
20
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Drive (2011)

Δεν πρόκειται να έγραφα τίποτα για το Drive. Ο εκνευρισμός που μου προκάλεσε ήταν αρκετός για να διαγράψω από τη μνήμη μου την ύπαρξή του. Επειδή όμως είδα κάποιες αναφορές στο thread θα κάνω κάποια σχόλια. Αρκετά το έπαιζα καλός τελευταία... :114:

Πρόκειται για μια κλασική χασομέρικη ταινία. Ανήκει στη neo-noir κατηγορία που τόσο αγαπούν οι κριτικοί. Υπάρχουν οπτικές και σεναριακές επιρροές από διάφορες παλιότερες παραγωγές. Θα μου πείτε τι μπορούσα να περιμένω από μία ταινία με σκηνοθέτη τον Nicolas Winding Refn και με βράβευση στις Κάννες; Δεν είχα προσδοκίες ταινίας δράσης. Δεν περίμενα όμως αυτό το αποτέλεσμα.

Ο πρωταγωνιστής (Ryan Gosling) δεν έχει όνομα. Τον φωνάζουν "οδηγό" και "μικρέ". Τη συμπρωταγωνίστρια ενσαρκώνει η Carey Mulligan. Μπορεί να θεωρείται η αποκάλυψη του Hollywood, εμένα μου θυμίζει τις φατσούλες που βάζαμε μικροί στο πίσω μέρος των μολυβιών.

Η υπόθεση; Ένας κασκαντέρ οδηγός που βγάζει χρήματα κυρίως ως οδηγός διαφυγής ληστειών, "παρασύρεται" από τα αισθήματά του για τη λεγάμενη και το, απαραίτητο πια στις ταινίες, παιδάκι της, μπλέκοντας από το κακό στο χειρότερο.

Ο οδηγός είναι "δυσκοίλιος". Για να μιλήσει πρέπει να γίνει θαύμα. Κι ενώ θεωρητικά είναι "βαρύς κι ασήκωτος", εμένα μου φάνηκε καθυστερημένος και χαμένος.
Η αγαπημένη του το παίζει μικρή και αθώα, αλλά πάντα μπλέκει "άθελά της" στις χειρότερες καταστάσεις.
Ο μέντορας του οδηγού (Bryan Cranston) ήταν ο μόνος που είχα περιέργεια να δω λόγω της συμπάθειάς μου από το Breaking Bad. Αλλά κι αυτός παίζει τον κακομοίρη, κουτσό, αποτυχημένο.

Η ροή είναι αντίστοιχη του παγωμένου νερού. Είμαι νευρικό άτομο και αυτοί οι ρυθμοί εξέλιξης δεν μου πάνε καθόλου. Ίσως για μια παρέα που έχει πλακωθεί στους μπάφους και έχει χάσει την επαφή με τον χρόνο να βρει το ξετύλιγμα της ταινίας ικανοποιητικό. :109:

Κάποιες ωραίες τεχνικές λήψης χάνονται μέσα στην αργοπορία. Η ταινία έχει στόχο τους σινεφίλ κριτικούς και τους οπαδούς τους, συνδυάζοντας όλα τα απαραίτητα συστατικά. Ευρωπαίο σκηνοθέτη, ηθοποιία "ποιότητας", μαυρίλα, απόκληρους της κοινωνίας, συναισθηματικά αδιέξοδα και ρυθμούς νύστας. Η βαθμολογία άλλωστε το δείχνει περίτρανα.
Διαφωνώ με ότι είπες :107: Με διαφορά η καλύτερη ταινία της χρονιάς..δεν θυμάμαι άλλη να είναι κοντά

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.600
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Διαφωνώ με ότι είπες :107: Με διαφορά η καλύτερη ταινία της χρονιάς..δεν θυμάμαι άλλη να είναι κοντά
Οι διαφωνίες στην εικόνα και τον ήχο είναι το μόνο σίγουρο.
Καθένας με τα γούστα του και τους "οπαδούς" του. :105:
Για μένα μπορεί να μην ήταν η χειρότερη της χρονιάς, ήταν όμως μέσα στις χειρότερες που είδα. Για κάποιες άλλες είμαι τόσο σίγουρος, ώστε δεν "δοκιμάζω" καν. Π.χ. Melancholia . :109:

Reaction score
0

Drive (2011)

Δεν επρόκειτο να έγραφα τίποτα για το Drive. Ο εκνευρισμός που μου προκάλεσε ήταν αρκετός για να διαγράψω από τη μνήμη μου την ύπαρξή του. Επειδή όμως είδα κάποιες αναφορές στο thread θα κάνω κάποια σχόλια. Αρκετά το έπαιζα καλός τελευταία... :114:

Διαφωνώ κι εγώ απόλυτα. Μια απο τις καλύτερες της χρονιας!

Reaction score
20
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Οι διαφωνίες στην εικόνα και τον ήχο είναι το μόνο σίγουρο.
Καθένας με τα γούστα του και τους "οπαδούς" του. :105:
Για μένα μπορεί να μην ήταν η χειρότερη της χρονιάς, ήταν όμως μέσα στις χειρότερες που είδα. Για κάποιες άλλες είμαι τόσο σίγουρος, ώστε δεν "δοκιμάζω" καν. Π.χ. Melancholia . :109:
Καλά γενικά μαρέσουν τα ψαγμένα που θέλουν να πουν κάτι ή έχουν το στυλ τους αλλά το Melancholia έκλεισα στη μέση..μπορεί να το δω κάποια στιγμή όλο μπας και καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής...αν όντως θέλει να πει κάτι

Reaction score
41

Διαφωνώ με τη διαφωνία σας! :105:
Alex, respect! :107:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.600

Άρα σου αρέσουν τα στοιχεία της ταινίας που απεχθάνομαι εγώ. Και μάλλον αυτό ισχύει και αντίστροφα. :105:

Καλά γενικά μαρέσουν τα ψαγμένα που θέλουν να πουν κάτι ή έχουν το στυλ τους αλλά το Melancholia έκλεισα στη μέση..μπορεί να το δω κάποια στιγμή όλο μπας και καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής...αν όντως θέλει να πει κάτι
Εδώ έχουμε μεγάλη διαφορά. Δεν θέλω ούτε πειράματα, ούτε εκπλήξεις, ούτε με ενδιαφέρει ο πόνος του "ποιητή". Μέσω της (κακής) εμπειρίας κατάλαβα ότι δεν είναι αυτά για μένα. Κι επειδή σε πολλά πράγματα λειτουργώ βάσει στατιστικής (αυτό που άλλοι λένε στερεότυπα), προσπαθώ να αποφεύγω ταινίες που αρέσουν σε συγκεκριμένα άτομα (κριτικούς, κουλτουριάρηδες, αριστερούς, στον Ανδρέα Κ. κλπ:116:) .

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

στη μέση ???? άρα έχεις χάσει τις γυμνές σκηνές, εκεί π.χ. που είναι γυμνή η kirsten στο βραχο και ακούνητη :)

εγώ δεν την έχω δει την ταινία αλλά 5-6 κλικ τυχαία μέσα στην ταινία στο pc τα είδα και έπεσα πάνω σε αυτά με τα γυμνά, είδες τι σου κάνει η Δειγματοληψία

Reaction score
6

Συγνώμη που πετάγομαι σαν την π...ρδή ,αλλά το να χάσεις να δεις γυμνή την Kirsten Dust...δεν χάθηκε και ο κόσμος:107:

Reaction score
41

Συγνώμη που πετάγομαι σαν την π...ρδή ,αλλά το να χάσεις να δεις γυμνή την Kirsten Dust...δεν χάθηκε και ο κόσμος:107:

Συμφωνώ και επαυξάνω!!
Υπάρχουν πολύ καλύτερα γυμνά :105:
Και χωρίς να υποχρεώνομαι να.....μελαγχολώ για ώρες :116:

Reaction score
0

ενοείτε πως δεν μιλούσα σοβαρά περι γυμνού :105:...δεν υπήρχε περιπτωση να κατσω να το δω έτσι και αλλιώς αρκετά μουφα μου φάνηκε στο ζαπινγκ που έκανα μεσα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Κι επειδή σε πολλά πράγματα λειτουργώ βάσει στατιστικής (αυτό που άλλοι λένε στερεότυπα), προσπαθώ να αποφεύγω ταινίες που αρέσουν σε συγκεκριμένα άτομα (κριτικούς, κουλτουριάρηδες, αριστερούς, στον Ανδρέα Κ. κλπ:116:) .
Τωρα και εγω ξερεις μια φαγουρα στα...φρυδια την ειχα:142:
Περιττο να σου πως μολις τελειωσα την θεαση του "Drive" και λατρευω που διαφωνω μαζι σου οριζοντιως και καθετως!!!

Reaction score
8

Τωρα και εγω ξερεις μια φαγουρα στα...φρυδια την ειχα:142:
Περιττο να σου πως μολις τελειωσα την θεαση του "Drive" και λατρευω που διαφωνω μαζι σου οριζοντιως και καθετως!!!
Tελικά είμαστε οι πολλοί που τους άρεσε απο ότι φαίνεται & αυτό είναι το αντικειμενικό
γιατί είναι μια απο τις καλές ταινίες της χρονιάς αυτή.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

the inbetweeners(2011)

Για να καταλαβετε, αυτη ειναι μια αγγλικη σειρα στην τηλεοραση και εφτιαξαν την ταινια για να σημανουν το τελος της.
Εν ολιγοις, τα τεσσερα αγγελουδια μολις τελειωσαν το λυκειο πανε διακοπες στα Μαλια Κρητης για να ξεδωσουν απο...το πολυ διαβασμα που ειχαν τις προηγουμενες χρονιες.
Ειδα και εγω την υψηλη βαθμολογια(οταν το πρωτοειδα ηταν ακομα υψηλοτερη, στο 7,9) και λεω μεσα μου "κωμωδια με τοσο
μεγαλη βαθμολογια εχουμε πολυ σπανια αρα...καλα νεα"
Χμ, ναι...δεν λεω.
Εχει γελιο.
Και καποια ενδιαφεροντα gags.
Απο εκει και περα ομως ξεχναμε οτιδηποτε γνωριζαμε περι Βρετανικου χιουμορ και αντιμετωπιζουμε "χοντρο-american like"
καταστασεις με εμφαση στα...αποβλητα του ανθρωπινου σωματος προερχομενα απο οποιαδηποτε οπη θελατε να φανταστειτε.
Βεβαια στα υπερ τους ειναι οτι σε καποιο σημειο οι ανθρωποι θα πρεπει να αυτοσαρκαζονται καθως επιδεικνυουν αναισχυντα ολη την "ομορφια"
των Εγγλεζων τουριστων κατα την διαρκεια των διακοπων τους στην χωρα μας.

Η εικονα ειναι πληρους καδρου 16:9 και με πολυ καλη λεπτομερεια σε φωτεινα και ημισκοτεινα πλανα.
Ο ηχος τυπικος.

IMDB βαθμολογια:7,7 (προσωπικη εκτιμηση:αρκετα πιο κατω)

Reaction score
4.245
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Δηλαδη να μην την αγορασουμε?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Δηλαδη να μην την αγορασουμε?
Καλυτερα να την δεις πρωτα Βασιλη και μετα αποφασιζεις.
Εγω παντως δεν θα την αγοραζα με τιποτα...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Καιρό είχα να προλάβω μια ταινία προτού τη δεί κάποιος άλλος :107:.

Περιέργη ταινία η συγκεκριμένη. To θέμα από μόνο του αρκετά ευαίσθητο. O Αλμοδοβάρ είναι από τους λίγους σκηνοθέτες που έχουν ένα στύλ μοναδικό, αναγνωρίσιμο. Η ταινία αυτή δε διαφέρει, η σκηνοθεσία και η εικόνα είναι ξεχωριστές, εντυπωσιακές.

Ποιά είναι η φύση και η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης; Πόσο η επιστήμη μπορεί να επέμβει στο μυστήριο της ανρώπινης ζωής;

Οι ταινίες του Αλμοδοβάρ όμως συνδεόνται κι από έναν έντονο συναισθηματισμό, που δε λείπει ούτε από τη συγκεκριμένη. Περίεργο χαρακτηριστικό βέβαια για μια έντονα σοκαριστική ταινία που θυμίζει θρίλερ σε ορισμένα σημεία.

Ένα μείγμα φιλοσοφίας, μυστηρίου και τρόμου. Αλήθεια περίεργο κοκταίηλ, μία διαμάχη συναισθήματος και λογικής, επιστήμης και μεταφυσικής που αν μή τι άλλο είναι πολύ γοητευτικό αλλά και έντονα ανησυχητικό. Χωρίς να ανήκει στην αφρόκρεμα του Αλμοδοβάρ, θεωρώ ότι είναι μία ξεχωριστή ταινία που αξίζει να τη δείτε. Μη περιμένετε όμως κάτι εύκολο.

Οι ερμηνείς είναι αρκετά καλές. Η εικόνα σε 16:9 ικανοποιητική όπως και ο ήχος.

imdb:7.7

Reaction score
172

One day(2011)

H επιτροπη παρουσιασεων ταινιων του AVSite προειδοποιει:Μπορει να σας αγγιξει!

Το εκανε ευκολα για ολη την παρεα. Στο τελος δε μπορουσε να μιλησει κανεις. Αυτο σιγουρα δεν ηταν τυχαιο. Ηταν προιον εγωισμου!

Πολυ καλη...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.328
Members
38.301
Νεότερο μέλος