Καλη ταινια, καλη εικονα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Καιρό είχα να προλάβω μια ταινία προτού τη δεί κάποιος άλλος :107:.

Περιέργη ταινία η συγκεκριμένη. To θέμα από μόνο του αρκετά ευαίσθητο. O Αλμοδοβάρ είναι από τους λίγους σκηνοθέτες που έχουν ένα στύλ μοναδικό, αναγνωρίσιμο. Η ταινία αυτή δε διαφέρει, η σκηνοθεσία και η εικόνα είναι ξεχωριστές, εντυπωσιακές.

Ποιά είναι η φύση και η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης; Πόσο η επιστήμη μπορεί να επέμβει στο μυστήριο της ανρώπινης ζωής;

Οι ταινίες του Αλμοδοβάρ όμως συνδεόνται κι από έναν έντονο συναισθηματισμό, που δε λείπει ούτε από τη συγκεκριμένη. Περίεργο χαρακτηριστικό βέβαια για μια έντονα σοκαριστική ταινία που θυμίζει θρίλερ σε ορισμένα σημεία.

Ένα μείγμα φιλοσοφίας, μυστηρίου και τρόμου. Αλήθεια περίεργο κοκταίηλ, μία διαμάχη συναισθήματος και λογικής, επιστήμης και μεταφυσικής που αν μή τι άλλο είναι πολύ γοητευτικό αλλά και έντονα ανησυχητικό. Χωρίς να ανήκει στην αφρόκρεμα του Αλμοδοβάρ, θεωρώ ότι είναι μία ξεχωριστή ταινία που αξίζει να τη δείτε. Μη περιμένετε όμως κάτι εύκολο.

Οι ερμηνείς είναι αρκετά καλές. Η εικόνα σε 16:9 ικανοποιητική όπως και ο ήχος.

imdb:7.7
Δυο ολοκληρες ωρες και ουτε καταλαβαινεις ποτε περναει ο χρονος.
Εαν εμενε και το μυστηριο της ταυτοτητας της Vera(τι γυναικαρα αυτη η Elena Anaya!) και δεν ηταν προφανες
"που το παει" ο Almodovar ισως και να μας περιμενε ενα γερο χαστουκι στο τελος.
Βαγγελη, στο μονο που θα διαφωνησω μαζι σου ειναι στο σεμνο "ικανοποιητικη" της εικονας.
Η εικονα ειναι παρα πολυ καλη με απιστευτα κοντινα πλανα.
Πολυ μου αρεσε!
(προσπαθησαμε να την δουμε διχως υποτιτλους για να απολαυσουμε το μεγαλειο της ταινιας αλλα αναγκαστηκα
να τους προσθεσω μετα απο παροτρυνση της συζυγου.Κριμα!)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

the ides of march(2011)

Με τη φράση “Αι Ειδοί του Μαρτίου” (The Ides Of March) τιτλοφορείται η νέα ταινία του George Clooney, η οποία βασίζεται στο διακεκριμένο θεατρικό του Beau Willimon με τίτλο “Farragut North”.

Αι Ειδοί του Μαρτίου (από τα Λατινικά: Idus Martii) δήλωνε την 15η Μαρτίου. Με τον όρο “Ειδοί” ( έχει μόνο αιτ. :”τις ειδούς”) δηλωνόταν η 15 μέρα του Μαρτίου, Μαϊου, Ιουλίου, Οκτωβρίου και την 13η μέρα των άλλων μηνών. Αι Ειδοί ήταν αργία για τους Ρωμαίους αφιερωμένη στο Θεό Άρη.
Σήμερα με τη φράση “Ειδοί του Μαρτίου” δηλώνεται, κατ’ αποκλειστικότητα, η ημερομηνία που δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας (15 Μαρτίου 44π.Χ.) από το Βρούτο, Κάσιος κ.ά.
Ο Καίσαρας, κατά την παράδοση, είχε προειδοποιηθεί από έναν μάντη «να φοβάται τις ειδούς του Μαρτίου».
Όταν η μέρα έφθασε και ο Καίσαρας, πορευόμενος προς τη Σύγκλητο, συνάντησε κατά τύχη το μάντη, του είπε με ειρωνεία και υπεροψία:
«Έφθασαν οι ειδοί» εννοώντας ότι δεν του είχε συμβεί τίποτα κακό.
«Ναι άλλα δεν πέρασαν» του απάντησε ο μάντης.
http://www.24grammata.com/?p=18806

Ισως η πρωτη εντυπωση που αποκομιζει κανεις βλεποντας το “Αι Ειδοί του Μαρτίου” ειναι πως το σεναριο εχει γραφτει οπωσδηποτε απο τον Νικολο Μακιαβελι.Η εστω καποιον μετρ στο σκακι με δυνατοτητες συγγραφης.
Η πρωτη αυτη εντυπωση θα ειναι και λανθασμενη αλλα βοηθα παρα πολυ να μπειτε στο νοημα.
Με ενα απιστευτο επιτελειο ποιοτικων, κυριως, ερμηνευτων, οι οποιοι μας οδηγουν στα βρωμικα μονοπατια της πολιτικης
σε εναν κοσμο που, δυστυχως, ειχα την εμπειρια να ζησω και απο την εσωτερικη της πλευρα.
Και καθως οι φρασεις προετοιμαζουν τις μεθεπομενες, τουλαχιστον, κινησεις των αντιπαλων οι ερμηνευτες δεν μας αφηνουν περιθωρια διαφυγης σκεψης ενω η πειθω τους ξεπερνα ενιοτε αυτην ενος προικισμενου πολιτικου.
One(?) man show με τον George Clooney στην καρεκλα του σκηνοθετη, αποδοσης σεναριου και ερμηνευτη.
Η παρενθεση διοτι ως ερμηνευτης ισως και να υπερκαλυπτεται απο τον "πολυ" Ryan Gosling ο οποιος δειχνει να ειναι χωμενος σε καθε καλη φετεινη παραγωγη.

Εικονα σε καδρο 2.40:1 πολυ καλης αποδοσης και με αφθονες σκοτεινες και ημιφωτεινες σκηνες.
Στον ηχο αμφιβαλλω εαν θα προσεξετε τιποτα περισσοτερο περα απο τους διαλογους.

Διακρισεις

Imdb βαθμολογια:7,4

Για να δουμε τι καλο θα μας βγαλει στην απονομη...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304

Mε πρόλαβες..

(Σεναριακά περίμενα το κάτι παραπάνω).

Reaction score
8

Εξαιρετικός μου φάνηκε ο Almodovar μέχρι & τον Antonio Banderas κάνει να παίξει καλα.
Λιγότερο καλό το “Αι Ειδοί του Μαρτίου” που σε αντίθεση με τον φίλο πιο πάνω μου άρεσε
σεναριακά αλλά & ερμηνευτικά απο τους δυο πρωταγωνιστές αλλά ίσως σαν
θέμα δεν μου έκανε & ερχόμαστε στο contangion που είδα χθές.

Ιός που δημιουργήθηκε από τη φύση αυτή τη φορά και όχι που διέφυγε από κάποιο εργαστήριο.
Η εξάπλωση του γρήγορη & τώρα τρέχουμε να προλάβουμε κλπ..
Ενδιαφέρον σενάριο, προβλέψιμη η εξέλιξη,ντοκιμαντερίστικος ρυθμός & μια πλειάδα
απο γνωστούς καλούς ηθοποιούς μαζεύει ο σκηνοθέτης Steven Soderbergh
που έφτιαξε μεν μια καλή ταινία με ρεαλιστικό κλίμα αλλά σαν σύνολο μου φάνηκε
κατώτερη & απο τις δύο προιγούμενες.
Στα τεχνικά καλή μεν η εικόνα αλλά οχι ο ήχος ,το sub απουσιάζει πλήρως.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Moneyball(2011)

Καλως ηρθατε στον μαγικο κοσμο του baseball και των manager που "χτιζουν" ομαδες βασισμενοι σε budget μικρα η μεγαλα.
Εν ολιγοις η αληθινη ιστορια του Billy Beane και των Oakland A's θα μπορουσε να ειναι ιστορια οποιασδηποτε "φτωχης" ομαδας
σε μεγαλη κατηγορια, σε οποιοδηποτε σπορ.Και εαν ακομα δεν εχετε καταλαβει και πρεπει να το κανω πιο λιανα τοτε μιλαμε
για το αντιστοιχο του Λεβαδειακου η του ΠΑΣ Γιαννινα, με την μονη διαφορα πως στην χωρα μας αυτες οι ομαδες δεν καταφερνουν
αυτο που καταφεραν οι Athletics στην ταινια και στην πραγματικοτητα.
Τωρα θα μου πειτε πως οι δικες μας ομαδες δεν ειχαν τετοιους κουμανταδορους αλλα δεν ειναι μονο αυτο, ετσι δεν ειναι?

Ακομα μια ταινια οπου "παμε γερα" για την μεγαλη υποψηφιοτητα αλλα οσο καλος και εαν ειναι ο, ομολογουμενως, "σιτεμενος" Brad τον βλεπω με λιγες πιθανοτητες απεναντι στον ανερχομενο Ryan(ω, μην ζητατε επιθετα, εξυπνα παιδια ειστε ολοι σας)
Η σκηνοθεσια του κ. Miller μεταφερει το χτυποκαρδι εντος του γηπεδου(ο γραφων ποτε δεν εκρυψε την λατρεια του για το εν λογω αθλημα και τις περιοδους που παρακολουθουσε σε, σχεδον, καθημερινη βαση τους Atlanta Braves) αλλα και το παρασκηνιο εκτος αυτων.
Οσο για το σεναριο αυτο δεν αποτελει παρα πιστη μεταφορα του βιβλιου του κ.Michael Lewis με τιτλο:"Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game"

Oι σκηνες, ιδιαιτερα αυτες εντος γηπεδου, ειναι απολαυστικες για την μεγαλη-ελπιζω-οθονη σας.
Ο ηχος, τιποτα ιδιαιτερο περα απο αυτον του ροπαλου ενω χτυπα την μπαλλα.

Διακρισεις

Βαθμολογια IMDB:7,9

Αξιζει να του ριξετε "μια ματια τουλαχιστον" και μετα αποφασιζετε.Ισως και να κολλησετε...

Reaction score
41

Ιός που
δημιουργήθηκε από τη φύση αυτή τη φορά και όχι που διέφυγε από κάποιο εργαστήριο.
Νομίζω πως το DAY 1 πρέπει να μπει σε spoiler και μάλιστα να γαβγίζει από μακριά!! :121: :126:

Ευτυχώς για μένα, είδα πρώτα την ταινία και διάβασα τώρα το post σου!

Reaction score
8

[Ευτυχώς για μένα, είδα πρώτα την ταινία και διάβασα τώρα το post σου![/QUOTE]

Δεν νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι εαν ήταν & το αντίθετο..:126::203::203
Γράψε όμως & την γνώμη σου εάν σου άρεσε η όχι?

Reaction score
41

Δεν νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι εαν ήταν & το αντίθετο..:126::203:
Γράψε όμως & την γνώμη σου εάν σου άρεσε η όχι?

Προσωπικά πιστεύω πως το day1 αλλάζει πολλά στην πλοκή και κυρίως στις σκέψεις του θεατή.

Όσοι δεν έχετε δει την ταινία προσπεράστε το spoiler

Όσο εξελίσσεται η ταινία προσπαθεί ο θεατής να καταλάβει αν ο ιός είναι αποτέλεσμα πειραμάτων στα εργαστήρια ή όχι.
Ιδιαίτερα η «διαμάχη» ανάμεσα στον «δημοσιογράφο» και την φαρμακευτική, αφήνει να πλανάται στον αέρα πως ο ιός κατασκευάστηκε για να μαζέψει χρήμα η φαρμακευτική.
Και πως ο «δημοσιογράφος» φωνάζει για το καλό του κόσμου.
Και προφανέστατα η ανατροπή είναι πολύ σημαντική και καθοριστική για την τελική εντύπωση που αφήνει στον θεατή.

Ο σκηνοθέτης δε, επιλέγει να μας ξεκινήσει την ταινία με την day2 και τα τελευταία πλάνα να μας δίνουν τις απαντήσεις, ως day1.

Η ταινία ήταν καλή (τέλος).
Όχι τίποτα τρομερό, όχι αδιάφορη.
Βοηθά και το γεγονός πως στην οθόνη περνάνε πολλά μεγάλα ονόματα (αν και θα ήθελα την όμορφη Cotillard να παίζει περισσότερο).
Σαφή τα διλλήματα κάποιων πρωταγωνιστών, πέρασαν σωστά στην οθόνη.
Θα ήθελα πιο δυνατό OST γιατί ταιριάζει ηχητικά περισσότερο αν υπάρχει συναισθηματική φόρτιση και μηδενικά εφέ.

Χρόνια πολλά και καλή Χρονιά σε όλους :107:

Reaction score
41
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Δυο ολοκληρες ωρες και ουτε καταλαβαινεις ποτε περναει ο χρονος.
Εαν εμενε και το μυστηριο της ταυτοτητας της Vera(τι γυναικαρα αυτη η Elena Anaya!) και δεν ηταν προφανες
"που το παει" ο Almodovar ισως και να μας περιμενε ενα γερο χαστουκι στο τελος.
Βαγγελη, στο μονο που θα διαφωνησω μαζι σου ειναι στο σεμνο "ικανοποιητικη" της εικονας.
Η εικονα ειναι παρα πολυ καλη με απιστευτα κοντινα πλανα.
Πολυ μου αρεσε!
(προσπαθησαμε να την δουμε διχως υποτιτλους για να απολαυσουμε το μεγαλειο της ταινιας αλλα αναγκαστηκα

Δεν τρελάθηκα με την ταινία.
Απλά συμπαθητική.

Δύο πράγματα μου άρεσαν.
Το πρώτο αρκετά: το λευκό περλέ Μ6 του Αντωνάκη.....

και το δεύτερο, πάρα πολύ: η καρακουκλάρα Anaya

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.333
Xθες το βραδυ ειδα αυτο

Lonely place to die

η βαθμολογια του 6,7 / 10

Μια ομαδα ορειβατων ανεβαινουν ενα βουνο οπου ξαφνικα βρισκουν κρυμμενο ενα μικρο κοριτσακι κ αρχιζουν οι περιπετειες.

Ξεκιναει δυναμικα, υπαρχουν καποιες σκηνες που σου κοβεται η ανασα, υπεροχα πλανα σε βουνα κ ομορφη φυση.

Σαν πλοκη , τιποτα ιδιαιτερο, γενικα μου αρεσε, δεν τρελλαθηκα κιολας, ενα ομορφο αλλα πολυ βαρυ θα λεγα (ωμοι σκοτωμοι κλπ.) 2ωρο.

Απο εικονα ειναι σχετικα καλη, ο ηχος κι αυτος καλος, με ατμοσφαιρικη μουσικη ως επι το πλειστον, αλλα σε γενικες γραμμες τιποτα τρομερο !

Αυτα , δεν ξερω αν σας καλυψα!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Το εκανε ευκολα για ολη την παρεα. Στο τελος δε μπορουσε να μιλησει κανεις. Αυτο σιγουρα δεν ηταν τυχαιο. Ηταν προιον εγωισμου!

Πολυ καλη...
πραγματικά αυτή η σκηνή με το ποδήλατο.... τι να πω.... ταχυπαλμία οι γυναίκες για ενα τέταρτο και δακρυα στα μάτια....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

θες να μας πεις δηλαδή οτι ξέρεις ισπανικά? χιχιχιχι

πάντως ρε παιδιά αν αφαιρέσεις το νόημα που ήδη αναφέρθηκε πιο πριν το σχετικό με την επιστήμη... και όχι μόνο... εγώ θα πω και κάτι άλλο....

πολύ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟ μυαλο έχει αυτός ο Αλμοδοβάρ ρε παιδί μου... ούτε στον εχθρό μου τέτοια ιστορία... εκεί είναι που πολύ θα έλεγαν καλύτερα να τον είχε σκοτώσει.

όσο για το ΜΩΡΟ...δεν έχω λόγια...μέχρι και η γυναίκα μου συμφωνούσε...αψαιγάδιαστη...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

the flowers of war (2011)

Θα ελεγα πως τουτη δω αποτελει μια καλη εισαγωγη για τους αγνωιστες του Κινεζικου κινηματογραφου και καθως εμπεριεχει
και αρκετα "δυτικα" στοιχεια ισως βοηθησει στην αντιμετωπιση με την διαφορετικη κουλτουρα.
Το θεμα?
Απο τα δημοφιλεστερα των Κινεζων δραματολογων, ο "βιασμος της Nanking" απο τα Ιαπωνικα στρατευματα κατοχης.
Γεγονος η οχι(απο την στιγμη που οι Ιαπωνες ουδεποτε αποδεχτηκαν ολοκληρωτικα τις κατηγοριες) δεν παυει να αποτελει
μια σχεδον σιγουρη βαση για εμπορικη επιτυχια.
Μονο που τουτη την φορα προσθεσαν στη συνταγη και εναν Δυτικο (σχεδον) γυρολογο , ο οποιος και θα προσπαθησει
να ισσοροπησει, η καλυτερα να σωσει, την κατασταση για καποια κοριτσια που βρισκουν καταφυγιο σε εναν καθολικο ναο αλλα
και τα αλλα "λουλουδια" που ερχονται απροσκλητα.

Εδω το μεγαλο ατου ονομαζεται Yimou Zhang και αποτελει τον κινητηριο τροχο της σκηνοθεσιας.
Απολαυστε τις σκηνες με τις μαχες στους δρομους και θα αισθανθειτε σαν να κουβαλουσατε μια καμερα στον ωμο
και να προσπαθουσατε να καταγραψετε καποια αληθινη συμπλοκη για λογαριασμο υποτιθεμενου περιοδικου η εφημεριδας της εποχης.
Ερμηνευτικα τα βρηκα αρκετα καλο διχως ομως κορυφαιες εξαρσεις.
Το σεναριο υπερδραματοποιημενο για τα γουστα μου.

Η εικονα απολαυστικη και ο ηχος με τις σφαιρες να σφυριζουν απο παντου, ρεαλιστικος.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,3
(Μολις χθες ηταν 7,4 οποτε ακομα διαμορφωνεται)

Προτεινεται κυριως για τους λογους που αναφερω στην πρωτη μου προταση.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

real steel(2011)

Ξεκινησε σαν μια οικογενειακη προβολη διοτι ως τετοια ειχε εκληφθει απο τον γραφοντα απο τα λιγα που ειχε φροντισει να μαθει απο πριν.
Αποδειχτηκε οτι ναι μεν ειναι οτι καταλληλοτερο για μικρα παιδια στην ηλικια των 10+ ετων αλλα και πολυ περισσοτερο.
Ενταξει, ας μη γελιωμαστε, ο Steven δεν βαζει την σφραγιδα του οπου κι οπου.
Και εαν υποθεσουμε πως στον μαγικο κοσμο των παιδικων ματιων η πυγμαχια ρομποτ φανταζει θελκτικη, τι εχουν να κερδισουν οι...μπαμπαδες?
Ας τα παρουμε με την σειρα.
1)Αριστα special effects
2)Την, περα απο καθε προσδοκια, ερμηνεια του μικρου Dakota Goyo
3)Καλή σκηνοθεσια
4)Πλουσιες αναφορες στο "Rocky", για τους παλαιοτερους
5)Εικονα αναφορας
6)Ηχο αναφορας
και
7)Ενα απιστευτο μωρο που υποδυεται την Ρωσιδα μεγιστανα(καθε που την εβλεπα ενοιωθα οπως ο κακος λυκος μπροστα στα τρια γουρουνακια)

θαρρω πως τουτη δω ειναι μια ταινια για καθε γουστο και καθε σπιτικο και ετσι την προτεινω ανεπιφυλακτα.

Imdb βαθμολογια:7,4

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.269

real steel(2011)

Ξεκινησε σαν μια οικογενειακη προβολη διοτι ως τετοια ειχε εκληφθει απο τον γραφοντα απο τα λιγα που ειχε φροντισει να μαθει απο πριν.
Εγώ που δεν θέλω να ξέρω πολλά για την ταινία από πριν, την πάτησα. Περίμενα περιπέτεια και μόλις εμφανίστηκε ο πρωταγωνιστής πιτσιρικάς όλα τελείωσαν...

Άλλη μια ταινία με παιδί(α) (θα έχει σε όλες τελικά, είναι μεταδοτικό...) με τις γνωστές μελό καταστάσεις: Κακοί γίνονται καλοί, πέφτουν συγνώμες, δημιουργούνται διλήμματα κλπ
Αν κάποιος αγνοήσει όλα όσα ανέφερα μένουν, αρκετά λεπτά με ενδιαφέρουσες και άκρως εντυπωσιακές αναμετρήσεις ρομπότ. Όπως είπε και ο Ανδρέας, εικόνα και ήχος δίνουν ρέστα.

Οικογενειακή ταινία. Αν τη δείτε μόνοι σας μπορείτε να προσπεράσετε το γλυκανάλατο μέρος και να δείτε τις "μάχες" που δεν πρέπει να χάσετε.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Εγώ που δεν θέλω να ξέρω πολλά για την ταινία από πριν, την πάτησα. Περίμενα περιπέτεια και μόλις εμφανίστηκε ο πρωταγωνιστής πιτσιρικάς όλα τελείωσαν...

Άλλη μια ταινία με παιδί(α) (θα έχει σε όλες τελικά, είναι μεταδοτικό...) με τις γνωστές μελό καταστάσεις: Κακοί γίνονται καλοί, πέφτουν συγνώμες, δημιουργούνται διλήμματα κλπ
Αν κάποιος αγνοήσει όλα όσα ανέφερα μένουν, αρκετά λεπτά με ενδιαφέρουσες και άκρως εντυπωσιακές αναμετρήσεις ρομπότ. Όπως είπε και ο Ανδρέας, εικόνα και ήχος δίνουν ρέστα.

Οικογενειακή ταινία. Αν τη δείτε μόνοι σας μπορείτε να προσπεράσετε το γλυκανάλατο μέρος και να δείτε τις "μάχες" που δεν πρέπει να χάσετε.
Για την Ρωσιδα δεν εγραψες τιποτα και ανησυχω.
Διαβαζει avsite και η γυναικα σου?:136:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.269

Για την Ρωσιδα δεν εγραψες τιποτα και ανησυχω.
Έχει πιπινο-χαρακτηριστικά οπότε ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου. :116:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.905
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Έχει πιπινο-χαρακτηριστικά οπότε ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου. :116:
Ο Ανδρέας ξέχασε τα prerequisites σου... :121: Η ηλικία.

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.257
Members
38.298