Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Reaction score
298
Απάντηση: Re: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Σοβαρά μιλώ για τη Sony.. έχω πάθει κ έχω μάθει.!
Το ένα laptop μου είναι Vaio και δεν απλώνουν χέρι ούτε για πλάκα τεχνικοί επάνω του. Και αν χρειαστεί σέρβις φεύγει για Βέλγιο με τη μία :111:
Τα Apple είχαν κακή φήμη στην ελλάδα λόγω του παλαιού αντιπροσώπου, αλλά πλέον βλέπω βελτίωση της κατάστασης. Με σκοτεινή εξαίρεση το γνωστό πρόσφατο συμβάν

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Το service της Apple στην Ελλάδα το έχει η Info-Quest εδώ και μερικούς μήνες, έχω φίλο που δουλεύει και μου λέει από πρώτο χέρι τι γίνεται.

Reaction score
1.457

Εγώ όποτε το χρειάστηκα και επί rainbow ακόμη,δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Για το κατά γενική ομολογία κακό service της apple δεν ευθύνονται τα service centers αλλά η ίδια η εταιρεία.

...

Reaction score
1.457
Απάντηση: Re: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Για το κατά γενική ομολογία κακό service της apple δεν ευθύνονται τα service centers αλλά η ίδια η εταιρεία.

...
Αυτό δεν είναι αλήθεια.Υπήρχαν στο παρελθόν πολλά παράπονα λόγω της Rainbow στην Ελλάδα,αλλά τώρα έχει φτιάξει η κατάσταση.Σ'εμένα πάντως στη rainbow πριν αρκετά χρόνια σε πρόβλημα εντός εγγύησης για Apple Cinema Display 20" (ADC) αγορασμένη καινούρια από USA μου είχαν φερθεί άψογα!Απ'όσα είχα διαβάσει δεν πίστευα στην αντιμετώπιση που είχα!
Επειδή είναι μεγάλη ιστορία θα ψάξω να βρω το σεντόνι που είχα γράψει στην παλιά database του helmug και θα κάνω αναδημοσίευση,αρκεί να το βρω γιατί βαριέμαι να ξαναγάφω από την αρχή!:142:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Re: Απάντηση: Re: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Αυτό δεν είναι αλήθεια.
Αυτό δεν έχει σχέση με το αν γουστάρει ή όχι κανείς ένα προϊόν ούτε φυσικά με τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός από το service ενός προϊόντος που έτυχε να αγοράσει...

Είμαι επαγγελματικά στο χώρο της πληροφορικής από το 1996 ενώ εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύω στην μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρεία κατασκευής υπολογιστών στον πλανήτη (άρα όχι στην apple :116:). Γνωρίζω σε προσωπικό επίπεδο υψηλά στελέχη από όλους τους διανομείς, όλων των ειδών πληροφορικής, καθώς και πάνω από 1000 dealers, δηλαδή καταστήματα πληροφορικής, μεγάλους retailers, πολυκαταστήματα και λοιπούς μεταπωλητές στην Ελλάδα (και στην Κύπρο...). Επίτρεψέ μου λοιπόν να γνωρίζω καλά ποιά εταιρεία έχει καλό ή κακό service. :126:

Το θέμα service σε προϊόντα τεχνολογίας είναι πολύ πιο περίπλοκο απ' ότι φαντάζεται ο καθένας.

...

Reaction score
1.457

Εγώ μιλάω σύμφωνα με τις προσωπικές μου εμπειρίες.
Πολυεθνικές ασφαλώς είναι με σκοπό το κέρδος και όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα!
Δε διαφωνώ ότι μπορεί και να ρίξουν τον πελάτη στο after sales service!Αλλίμονο!:126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Re: Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Εγώ μιλάω σύμφωνα με τις προσωπικές μου εμπειρίες.
Καλά κάνεις βρε. Απλά προσπάθησα να σου εξηγήσω ότι η αλήθεια που αναφέρεις πιο πάνω, δεν κρύβεται σε αυτές τις... προσωπικές εμπειρίες.

...

Reaction score
1.457
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί να αγοράσω i-Pad???

Καλά κάνεις βρε. Απλά προσπάθησα να σου εξηγήσω ότι η αλήθεια που αναφέρεις πιο πάνω, δεν κρύβεται σε αυτές τις... προσωπικές εμπειρίες.

...
Δεν σου δίνω άδικο καθόλου σε αυτό!

Reaction score
49
Καλημέρα σε όλους!
Εκτιμώντας τα πραγραφεντα, αλλά και μελετώντας το διαδίκτυο, θα μπορούσε κανεις να κανει μια λίστα και με τα μειονεκτήματα του i-pad..??
πχ.
1. Απουσία usb
2. Οχι flash
3. Οχι multitasking
4. Αναλογια οθόνης για wide screen movies κλπ.
4. Διάφορα readers
κ.α
Το κατα πόσον καποια απο αυτα ειναι θεμελιώδη ή όχι για την φιλοσοφία σχεδιασμού του i-pad, ειναι υπο συζητηση.!!!:105:

Ακόμη όμως, δεν έχω πειστεί..να μην το πάρω!!!:105:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

5. Δεν έχει card reader
6. Δεν έχει έξοδο οθόνης(μόνο με ειδικό καλώδιο)
7. Πρέπει να έχεις πάντα μαζί το καλώδιο για φόρτιση ή όποιο άλλο έξτρα έχεις αγοράσει

Reaction score
33
Καλημέρα σε όλους!
Εκτιμώντας τα πραγραφεντα, αλλά και μελετώντας το διαδίκτυο, θα μπορούσε κανεις να κανει μια λίστα και με τα μειονεκτήματα του i-pad..??
πχ.
1. Απουσία usb
2. Οχι flash
3. Οχι multitasking
4. Αναλογια οθόνης για wide screen movies κλπ.
4. Διάφορα readers
κ.α
Το κατα πόσον καποια απο αυτα ειναι θεμελιώδη ή όχι για την φιλοσοφία σχεδιασμού του i-pad, ειναι υπο συζητηση.!!!:105:

Ακόμη όμως, δεν έχω πειστεί..να μην το πάρω!!!:105:
Πολύ καλημέρα σου! :107:

1. Απουσία USB. Το καλώδιο φόρτισης από την μια του άκρη έχει USB. To "πρόβλημα" όμως είναι ότι δεν έχει σαν συσκευή κάτι ανάλογο με finder ή Windows explorer (ανάλογα με το τι έχεις συνηθήσει). Τα αρχεία απλά παίζουν αυτόματα μέσα από την εφαρμογή που αφορούν. Δεν υπάρχει η ευελιξία ενός λειτουργικού υπολογιστή βέβαια. Υπάρχουν όμως apps που το κάνουν και αυτό. Και τέλος κάνει τα πάντα με wifi, δεν χρειάζεται να έχεις το καλώδιο μαζί.
2. Όχι flash. Αυτό αφορά όλες τα apple λειτουργικά (Lion, snow Leopard, IOS ) και προσωπικά δεν το θεωρώ καθόλου μα καθόλου μειονέκτημα. Το flash είναι έτσι και αλλιώς προβληματικό και πάει για κατάργηση (html 5). Πάντως υπάρχουν browser για Ipad που παίζουν και flash.
3. Υπάρχει Multitasking.
4. Αναλογία οθόνης. Ναι η οθόνη δεν είναι 16:9 αλλά κατά τη γνώμη μου ευτυχώς! Σε όλες τις άλλες εφαρμογές, θα ήταν pain in the arse. Πάντως οι ταινίες -και οι wide- βλέπονται ωραιότατα! Αν το πάρεις το app air video είναι must!
Υπάρχει tablet 16:9 ή πιο wide?

5. Διάφορα readers. Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα εδώ.... Το ibook είναι μια χαρά reader, και για pdf και για epub, το ότι υπάρχει πληθώρα δωρεάν εναλλακτικών readers δεν μου φαίνεται σαν πρόβλημα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Έχει USB αλλά Apple και αυτό σε περιορίζει, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο USB καλώδιο θέλεις.
Χωρίς iTunes είναι σαν να μην το έχεις.
Νομίζω ότι με Wi-Fi δεν μπορείς να κάνεις συγχρονισμό με το PC, όποιος το έχει ας με διορθώσει αν κάνω λάθος.

Reaction score
33

5. Δεν έχει card reader
6. Δεν έχει έξοδο οθόνης(μόνο με ειδικό καλώδιο)
7. Πρέπει να έχεις πάντα μαζί το καλώδιο για φόρτιση ή όποιο άλλο έξτρα έχεις αγοράσει

Όντως δεν έχει card reader, δεν μου λείπει καθόλου όμως!
Υπάρχει το camera connection kit, το οποίο δεν έχω αγοράσει.

Reaction score
33

Έχει USB αλλά Apple και αυτό σε περιορίζει, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο USB καλώδιο θέλεις.
Χωρίς iTunes είναι σαν να μην το έχεις.
Νομίζω ότι με Wi-Fi δεν μπορείς να κάνεις συγχρονισμό με το PC, όποιος το έχει ας με διορθώσει αν κάνω λάθος.
Και γιατί να μην έχεις Itunes (και για pc) ? Δωρεάν είναι... αν δεν σου αρέσει το Itunes, υπάρχουν ένα σωρό δωρεάν εφαρμογές για το file system/transfer. Wifi πάντα!
To καλώδιο φόρτισης έτσι και αλλιώς θα είναι περίεργο να μην το έχεις μαζί σου πχ σε ένα ταξίδι.... και είναι κοινό με αυτό του iphone!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.964
chris B , πε μου ακτι μιας κ δεν προλαβα να το ψαξω...

ειμαι στο σπιτι μου πχ , εχω κανονικα wifi και θελω να δω στο ipad2 τις ταινιες που εχω στο ΜacPro μου.

πως θα γινει αυτο? παιζει κανονικα κ τα mkv? χωρις σπασιματα?

μπορω να κανω το ιδιο κ με τη μουσικη μου πχ?

Reaction score
33
Η λύση Γιάννη λέγεται air video!
Παίζει mkv (και νομίζω όλα τα φορμά video) με υπότιλους φυσικά, χωρίς σπασίματα και ωραιότατο ήχο (με on the fly μετατροπή).
Εγώ τις ταινίες τις έχω σε δικτυακό σκληρό (φυσικά και θα τις παίζει από το MacPro) και τις βλέπω από εκεί!

Το server software είναι δωρεάν, που σημαίνει το βάζεις σε όσους υπολογιστές θέλεις η εφαρμογή κάνει 3 ευρώ .

Reaction score
1.986

1) USB δεν μου εχει χρειαστει ακόμα, με προγραμματάκια το χρησιμοποιείς κανονικά σαν usb stick με το καλώδιο που έχει.
2) Εχει flash με το Skyfire browser
3) Μια χαρα Multitasking εχει
4) Η οθόνη ειναι μια χαρά για ταινίες τις οποίες streamαρω μέσω δικτύου από όπου και αν ειμαι με το air video
5) readers απειρα

Το καλύτερο ειναι ότι με το splashtop remote dekstop που στέλνει και ήχο έχω μαζί μου όπου και αν πάω και τα 3 tb που έχω στο σκληρό μου στο σπιτι, τα οποία παίζουν ΑΨΟΓΑ

Με το eye tv streamαρω επίσης μέσω δικτύου, τηλεόραση..

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Η απουσία συνδεσιμότητας με οποιοδήποτε άλλο μέσο είναι μια κατά την άποψή μου εντελώς ηλίθια λογική. Βασικά αγοράζεις μια συσκευή η οποία είναι χρήσιμη ΜΟΝΟ εντός των ορίων του "οικοσυστήματος" apple, δηλαδή ειδικά καλώδια, ειδικά s/w κλπ. Δεν έχει καμία λογική να προσπαθεί κάποιος να αποδείξει ότι η γη πρέπει σώνει και καλά να γυρίζει γύρω από το itunes. Κάποιοι βρίσκουν νόημα στην ένταξή τους εντός ενός ειδικού ας πούμε ψηφιακού περιβάλλοντος, προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω τι νόημα έχει να βάζουμε φράχτες στην τεχνολογία και στην καθημερινότητά μας. Κατασκευαστικά έχει νόημα, χρηστικά είναι απαράδεκτο.

Από την άλλη, γενικώς το apple thing όπως το βιώνει το 99,9999% των χρηστών είναι ένα παιχνίδι και όχι καμιά σοβαρή επαγγελματική επένδυση οπότε δεν έχει και τόσο νόημα να το ψειρίζουμε... Θέλω να πω ότι το ερώτημα του Γιώργου δεν είναι πως θα έχω ένα σύστημα εισαγωγής και αποθήκευσης ιατρικών δεδομένων (πλήρες ιατρικό ιστορικό, εξετάσεις, ακτινογραφίες κλπ) διαθέσιμο 24x7 με πρόβλεψη αναγκών storage για την επόμενη δεκαετία. Προσπαθεί να ανακαλύψει χρησιμότητες για την μελλοντική αγορά του, δεν οδηγείται εκεί για να καλύψει υπάρχουσες σοβαρές ανάγκες. Δεν βρίσκω λόγο κάποιος που έχει τα χρήματα να μην δοκιμάζει παιχνίδια διαφόρων ειδών. Το ίδιο κάνουμε όλοι μας.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527

Και γιατί να μην έχεις Itunes (και για pc)?
Βρε σεις, πάτε καλά; :114:
Το ερώτημα ενός potential χρήστη δεν είναι γιατί να μην έχεις itunes αλλά γιατί να έχεις ΜΟΝΟ itunes.

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.264
Νεότερο μέλος
Mikimetal