Eνεργά καλής ποιότητας για pc

Reaction score
2.566
Λέω να πάρω καλά ηχειάκια για το pc τώρα που ρέει το χρήμα άφθονο :111::141: και διαβάζοντας από εδώ κι από εκεί λέω να κατευθυνθώ προς:

1) Samson Rubicon R6A στα 240€ από "Θωμά", ενώ εδώ είναι πολύ ακριβότερο...
http://www.thomann.de/gr/samson_rubicon_r6a.htm
2) Βehringer Truth 3030A στα 285€
http://www.thomann.de/gr/behringer_b3030a_truth.htm
3) Yamaha HS50A στα 295€
http://www.thomann.de/gr/yamaha_hs50m.htm

Θα τα ταίζω από μια emu0404usb που έχω από παλιότερα.
Για τα samson ακούω πολύ καλά λόγια από γνωστούς, το ίδιο και για τα μπέρυ και από περισσότερους μάλιστα, ενώ τα yamaha έχουν περισσότερα ρυθμιστικά για τον χώρο και μου αρέσει αυτό, ενώ και αυτά θεωρούνται φυσικά πολύ καλά, με λίγο μικρότερο όμως γούφερ (5''), αλλά με καλύτερη(?) στις μετρήσεις απόκριση χαμηλά....
Το 2 και 3 βρίσκονται στην πρώτη 10άδα προτίμησης αγοράς στον Θωμά, ενώ το samson στην 50κάτι, αν και δεν ξέρω αν θα έπρεπε να σημαίνει κάτι αυτό...
Το samson όμως είναι γενικά αρκετά ακριβότερο από τα άλλα, αν σημαίνει κάτι κι αυτό και πουλιέται τόσο χαμηλά μάλλον επειδή έχει καταργηθεί το μοντέλο...

Τί λέτε οι τυχόν κάτοχοι? Δεν θα ήθελα να δώσω πάνω από 250€, με το ζόρι 300€...

Α, οι διαστάσεις του δωματίου που έχω το γραφείο-pc είναι 85τ.μ....:138::135: (-70)...

Reaction score
1.831
Απάντηση: Eνεργά καλής ποιότητας για pc

έχω τα 3030Α συνδεδεμένα με ένα KRK ergo στον imac μου.

Πλέον απο εκεί ακούω μουσική, το ριμπονάκι είναι πολύ μαλακό, το ηχείο κοπανάει άσχημα!

Σκέφτομαι στο μέλλον την προσθήκη του ομόσταυλου σαμπ και να μείνω έτσι για καιρό...

Το μόνο που μου λείπει είναι η αίσθηση της μεγάλης ηχητικής απεικόνισης σε ότι αφορά τον όγκο της ορχήστρας, αλλά σε αποζημιώνει αυτή η near field αίσθηση όταν ακους από τόσο κοντά γιατί βγάζεις το χώρο "εκτός" κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.

Εγώ τα είχα πληρώσει 330 από αθηναϊκό μαγαζί και πιστεύω ότι δεν υπάρχουν συνδυασμοί ενισχυτή-ηχείων που να κοστίζει τόσο και να παίζει τόσο καλά.
Στα 285 είναι ακόμα καλύτερα!

Reaction score
2.566
Ναι Στέργιο έχω διαβάσει παλιότερο νήμα σου και κυρίως "εξαιτίας" σου σκέφτηκα τα 3030Α...το θέμα είναι πως άλλοι αντίστοιχα λένε τα ίδια για τα άλλα κι έτσι άρχισε το μπέρδεμα...
Λογικά ότι και να πάρω από αυτά θα ικανοποιηθώ, το ξέρω, αλλά λέω μήπως έχει ακούσει κανένας και τα 3 ή έστω τα 2, να πάρω καμιά γνώμη παραπάνω...

Reaction score
4.250

Εχει βγαλει κατι τελεια για πισι η ΧΤΖ, δεν ξερω για τιμη, αλλα ευκολα το μαθεινεις. Εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο πιο πανω απ αυτο που ψαχνεις.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Reaction score
2.566
Παντελή τα rubicon με το ribon δεν είναι καλύτερα από τα resolve? 8'' γούφερ αν θυμάσαι στο γραφείο παίζει να είναι οριακό και δεν το ρισκάρω, άσε που θα τα ακούω από περίπου 80cm, δεν βλέπω τον λόγο για 8άρι...
Τα xtz φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αλλά έχω και dac και ενισχυτή αχρησιμοποίητα (ο ενισχυτής θα παραμείνει αχρησιμοποίητος) και δεν θέλω να δώσω και 500άρικο...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Eνεργά καλής ποιότητας για pc

Παντελή τα rubicon με το ribon δεν είναι καλύτερα από τα resolve? 8'' γούφερ αν θυμάσαι στο γραφείο παίζει να είναι οριακό και δεν το ρισκάρω, άσε που θα τα ακούω από περίπου 80cm, δεν βλέπω τον λόγο για 8άρι...
Τα xtz φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αλλά έχω και dac και ενισχυτή αχρησιμοποίητα (ο ενισχυτής θα παραμείνει αχρησιμοποίητος) και δεν θέλω να δώσω και 500άρικο...
το ribbon εχει τα γνωστα θετικα αλλα και το αρνητικο των περισσοτερων ribbon που "φωναζει" λιγο και δεν ξερω μηπως ειναι κουραστικο απο τοσο κοντα. Παντως και τα ribbon της εταιριας αυτης δεν "φωναζουν" τοσο οσο αλλα. Γιαυτο εθεσα και το Resolv σαν εναλλακτικη επιλογη, ως κλασσικου τουιτερ θολου υλοποιηση.

Dac και ενισχυτη ποια εχεις αχρησιμοποιητα?

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Eνεργά καλής ποιότητας για pc

την emu0404 πειραγμένη που θα την χρησιμοιήσω σε αυτήν την περίπτωση κι έναν ιδιοκατασκευή classd 2x250 που έπαιζα παλαιότερα τα spendor και που λόγο ενεργών θα παραμείνει αχρησιμοποίητος...

Διάβαζα για τα xtz τώρα, λοιπόν, το dirac λογισμικό που χρησιμοποιούν κάνει βασικά δουλειά xover επιτρέποντας +-1db από 40 Hz - 20 kHz, με αλγόριθμους υπολογισμένους σε ισόπλευρο τρίγωνο ακροατή-ηχείων με πλευρά 80cm. Παρόλο που αυτό είναι από μόνο του πολύ αξιόλογο για ηχείο τέτοιου μεγέθους και τιμής, δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όμως γενικά για να εισάγεις με μικρόφωνο την απόκριση πχ στον χώρο σου κτλ. Εντάξει, για nearfield συζητάμε και ο χώρος δεν παίζει μεγάλο ρόλο, παρόλα αυτά δεν το θεωρώ ως εκ τούτου ολοκληρωμένο προιόν ακόμα.

Όπως λένε και από την ίδια την xtz: "This version of the software corrects the speakers, but not the room - in the end just as if there where an infinitely optimized passive crossover in place."

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: Eνεργά καλής ποιότητας για pc

Παντελή έχεις ακούσει τα samson σε σχέση με τα μπέρυ στον ίδιο χώρο και προτείνεις τα πρώτα ανεπιφύλακτα?

Reaction score
2.566

Στέργιο εσύ τα μπέρυ που τα έχεις, σε βάσεις ή πάνω στο γραφείο?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eνεργά καλής ποιότητας για pc

Παντελή έχεις ακούσει τα samson σε σχέση με τα μπέρυ στον ίδιο χώρο και προτείνεις τα πρώτα ανεπιφύλακτα?
ειχα ακουσει παλιοτερα στο Πλαισιο στη Μεταμορφωση που ειχαν στημενα αρκετα ενεργα, Samson, Fostex, m-audio, Behringer...κ.α.
Με οποια επιφυλαξη για τα συμπερασματα που μπορουν να βγουν σε ακροαση σε τετοιο χωρο, τα Samson μ'αρεσαν καλυτερα. Δεν θυμαμαι ομως πιο μοντελο ακριβως ηταν το Behringer που ειχε εκει, το m-audio ηταν το Bx8(κατι)...

Εχω ακουσει και KRK το RP5.

Βασικα τα Samson μου αρεσαν γιατι ηταν αρκετα γλυκοηχα κ οχι τοσο επιθετικα στις υψηλες οσο τα αλλα.

Επισης πολυ αξιολογο ειναι το Tannoy 501A

Ανεπιφυλακτα δεν προτεινω τιποτα, η υποκειμενικη μου αποψη ειναι κ ειναι προσωπικη οσο προσωπικος ειναι κ ο τροπος που ακουει ο καθενας.

Reaction score
2.566
Ναι απλά έχουμε ακούσει παρέα αρκετά τώρα τελευταία και έχεις πέσει και μέσα σε κάποια πράγματα και εμπιστεύομαι την υποκειμενική γνώμη σου...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Εχει βγαλει κατι τελεια για πισι η ΧΤΖ, δεν ξερω για τιμη, αλλα ευκολα το μαθεινεις. Εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο πιο πανω απ αυτο που ψαχνεις.
Μόλις έφτασαν και υπάρχουν σε ακρόαση.
http://www.xtz.se/uk/products/dsp-speakers/mh-800-dsp?extended=true

Η τιμή είναι στα 490 ευρω.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Άλεξ πάρε τηλ τον Χ''σταμ και ρώτα τον αν έχει να ακροαστείς αυτά.
Με συγκινεί το tweeter τους..
(Δεν σε έχω ξεχάσει για το άλλο θέμα απλά δεν έχω βρεί χρόνο για να κατέβω).

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Eνεργά καλής ποιότητας για pc

Ναι απλά έχουμε ακούσει παρέα αρκετά τώρα τελευταία και έχεις πέσει και μέσα σε κάποια πράγματα και εμπιστεύομαι την υποκειμενική γνώμη σου...
Αυτο ναι οντως, γεγονος... Thanx :128:

Reaction score
2.566

Άλεξ πάρε τηλ τον Χ''σταμ και ρώτα τον αν έχει να ακροαστείς αυτά.
Με συγκινεί το tweeter τους..
(Δεν σε έχω ξεχάσει για το άλλο θέμα απλά δεν έχω βρεί χρόνο για να κατέβω).
Έγινε Γιώργο, περιμένω!
Τα έχει stock, οπότε λογικά θα τα έχει, ίσως περάσω μια βόλτα...

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: Eνεργά καλής ποιότητας για pc

Παντελή διαβάζω π ά ρ α πολύ καλά σχόλια για το tanoy, και στο youtube πολύ καλά reviews, θενκς για τη πρόταση, θα τη μελετήσω!!

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Eνεργά καλής ποιότητας για pc

Μόλις έφτασαν και υπάρχουν σε ακρόαση.
http://www.xtz.se/uk/products/dsp-speakers/mh-800-dsp?extended=true

Η τιμή είναι στα 490 ευρω.
Θεμη να ρωτησω κατι, αυτα τα ηχεια κανουν και για τιβι? Δηλαδη αν θες κατι απλο και να μην μπλεχτεις με ενισχυτες και τα ρεστα, απο ενα μιντια πλαιυερ με RCA να κουμπωσει στα εν λογω ηχεια και να παιζει δικαναλα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eνεργά καλής ποιότητας για pc

Παντελή διαβάζω π ά ρ α πολύ καλά σχόλια για το tanoy, και στο youtube πολύ καλά reviews, θενκς για τη πρόταση, θα τη μελετήσω!!
ναι ειναι πολυ καλο, ο ηχος του ειναι αρκετα κοντα στα μετρα ενος ανθρωπου που εχει συνηθισει σε home hifi συστηματα, δεν ειναι τοσο απολυτο κ στουντιακο μονιτορ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis