Zizik's Mini Home Theater

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705
Απάντηση: Re: Απάντηση: Zizik's mini Home Theater

Το πρότεινα στην Αναστασία, και άρχισε... "Ρε άχρηστε, αφού κοιμάσαι σε πέντε λεπτά, το bedroom HT σου έλειπε!"
:204::204::204:

Reaction score
150
Σου έχω μια λύση που μπορεί να δουλέψει χωρίς ηλεκτρονικό κρος (μην τους ακούς αυτούς είναι άσχετοι!!!!!:138:)

Λοιπόν ENTER the FMOD inline crossover:

Τι είναι αυτό το μαραφέτι? Αυτά λειτουργούν σαν crossovers και μπαίνουν μετά την έξοδο του προ μεταξύ αυτού και του τελικού. Υπάρχουν high pass filters τέτοια και low pass ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Οπότε τι θέλουμε εδώ? 300Ηz και πάνω στο Center κι από κει και κάτω στα woofer των 805. Θέλεις λοιπόν high pass filter στα 300Hz με slope 24db ή 36db (παίζει και 12db). Τα συγκεκεριμένα έρχονται μεν στην επιθυμητή συχνότητα αλλά με 12db slope που αν σου είναι λίγο τότε πρέπει να βάλεις 2 ή 3 στη σειρά αλλά θέλουν κι ενα 3db attenuator μεταξύ τους για το διπλασιασμό του slope.

Υποθέτω πως πας για 300Hz high pass me 24db slope οπότε θες:

Θες δικάναλο τελικό όπου με Υ cable από τον προ στέλνεις:

Στο Υ άκρο που πάει στον τελικό του κεντρικου στο Α κανάλι βάζεις δυο FMOD 150Hz high-pass filters μαζί μ'έναν 3db attenuator και στο άλλο κανάλι που πάει στα 805 βάζεις δυο FMOD 150Hz Low-Pass filters με 3db attenuator ή 3 των 100 με 2 attenuators 3db για 36db slope και καθάρισες!

με κανένα 200αρι Ευρώ καθάρισες κι επειδή θέλω να τα δοκιμάσω για κάτι δικά μου πειράματα για χτυπατα να μου πεις! :116:

Reaction score
150
Επίσης το θέμα είναι πως από το κανάλι Β του δικάναλου που είναι 1 θα συνδέσεις και τα δυο 805 που γίνεται παράλληλα αλλά θα ρίξεις την ευαισθησία τους με ότι συνεπάγεται αυτο σε εντάσεις.

Μην ανησυχείς όμως υπάρχουν 2 λύσεις! Αν έχεις επαγγελματικό δικάναλο παίζεις με το ποντεσιόμετρο αν όχι πρέπει να υπολογίσουμε διαφορές και να βάλεις ΑΛΛΟ μαντζαφλάρι!

Μήπως δε λέει?

Reaction score
150
Λοιπόν το βρήκα για να μην πειράξεις την ευαισθησία των 805 με παράλληλη σύνδεση θα πάρεις τρικάναλο και θα κάνεις ότι είπα για το Β κανάλι ΔΥΟ φορές επίσης θα βάλει άλλο ένα Υ cable στο ακρό του Y cable από τον προ που πάει για το Β&Γ άκρο του τρικάναλου για τα γουφερ των 805.

Βασικά μάζειψε ότι ενισχυτές έχεις μάζεψε και μπόλικα Y cables πάρε και 1-2 κιλά FMODs και 200-300 γραμμάρια attenuators και κάτι θα βγει. :143:

Reaction score
150
πρέπει να βρεθεί και η σωστή τοποθέτηση όμως μεταξύ των ηχείων προς αποφυγή comb filtering....κάτι μου'ρχεται.....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.087
Απάντηση: Zizik's Mini Home Theater

Καλά, όλα αυτά τα σκέφτεστε για το mini? Είστε καλά ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε???????? :140::203:

Μου φαίνεται ότι θα λέτε "τι ωραία που έπαιζε πριν μας πιάσει η μλκια"...

Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: Zizik's Mini Home Theater

Βασικά μάζειψε ότι ενισχυτές έχεις μάζεψε και μπόλικα Y cables πάρε και 1-2 κιλά FMODs και 200-300 γραμμάρια attenuators και κάτι θα βγει. :143:
:204::204:

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Zizik's Mini Home Theater

Καλά, όλα αυτά τα σκέφτεστε για το mini? Είστε καλά ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε???????? :140::203:

Μου φαίνεται ότι θα λέτε "τι ωραία που έπαιζε πριν μας πιάσει η μλκια"...
Πεστα ρε Γιαννη αρχιζουν και γινονται επικινδυνοι...:140:

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
Απάντηση: Re: Zizik's mini Home Theater

Αντικατέστησα σήμερα τα 805 (που θα γίνουν SB) με 803 S2, και έκανα ανταλλαγή το ένα HTM με ένα ζευγάρι 805 ακόμη! :139:

:404:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.508
Σήμερα παρέλαβα από τον Σάκη τον Adcom GFA-565 monoblock, τον οποίο αγόρασα από τον Σταύρο, που τον είχε πάρει από έναν Αθίγγανο με Ντάτσουν. :107:

Ο ενισχυτής έγινε καινούργιος και παίζει εξαιρετικά, αν και ίσως να είναι λίγο μεγάλος γιά το HTM. :116:

Ο Σάκης μου έφτιαξε και καλώδια ρεύματος ποιοτικά-βιομηχανικά.

Την άλλη εβδομάδα, οι τελικοί των L+R.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ερε τι με θυμισες ...τον οδηγο των χαι τσανελ μου.........

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280

Ο ενισχυτής έγινε καινούργιος και παίζει εξαιρετικά, αν και ίσως να είναι λίγο μεγάλος γιά το HTM.
Δεν είναι ..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.902
Members
38.258
Νεότερο μέλος
ds-mk