Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Reaction score
8.905
Απάντηση: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Το ξέρω :116:

Εάν υπάρχει χώρος τα μεταφέρω.
Και αφενός εάν διάβασες το ποστ μου... λέω

Τα γνωστά Προβλήματα:
Τώρα για να κάνουμε τεστ-πάρτι, πρώτα πρέπει να λύσουμε τα κατά του οίκου μας... δηλαδή ποιο πλατό - βραχίωνας - κεφαλή, παίζει καλύτερα.... πολλές φασαρίες - διαξιφισμοί και παραμένει άλυτο ακόμα, και μετά κάνουμε το άνωθεν τεστ-πάρτι..
Δηλαδή ο καθένας αναλογικάριος πρέπει να μονομαχήσει με τους ομοϊδεάτες του το ποιος έχει καλύτερο αναλογικό... και τι θα μας αντιπροσωπεύσει, όπως κεφαλή MM η MC, πλατό, βραχίωνας κλπ. Εδώ θα βοηθήσω όσο μπορώ.... Και τελευταίο πρέπει να δούμε (η να μάθουμε) πόσο κοστίζει το ψηφιακό πακέτο ώστε να φτιαχτεί ένα ισόποσο αναλογικό.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304

Και τελευταίο πρέπει να δούμε (η να μάθουμε) πόσο κοστίζει το ψηφιακό πακέτο ώστε να φτιαχτεί ένα ισόποσο αναλογικό.
Από 1500 μέχρι όσο τραβάει η όρεξη σας..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Αποφασίστε πιό αναλογικό θέλετε και εγω βάζω το Grace .
Ενα dac μέσης κατηγορίας τιμής για να κάνω την ζωή σας εύκολη

Reaction score
2.248

Ας έρθουν και άλλα αναλογικά βρε παιδιά.

Reaction score
8.905

Από 1500 μέχρι όσο τραβάει η όρεξη σας..
Από την εμπειρία μου είσαι λίγος και θα αδικηθείς....

Αποφασίστε πιό αναλογικό θέλετε και εγω βάζω το Grace .
Ενα dac μέσης κατηγορίας τιμής για να κάνω την ζωή σας εύκολη
Ε τότε να βάλεις και το Grace βραχίωνα και το πλατό σου.... και για να μην ταλαιπωρούμαστε...

Reaction score
2.248

Εχω και Καρούζο σε δίσκο 78.....κάνει για το τεστ ?
Θέλουμε σε CD σε flac και σε βινύλιο τουλάχιστον από 3-4 δείγματα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304

Από την εμπειρία μου είσαι λίγος και θα αδικηθείς....
Ε,τότε απ την δική μου εμπειρία:
1)Δεν έχεις ακούσει σωστό ψηφιακό σύστημα.
2)Δεν μπορείς καν να φανταστείς πως μπορούν να απογυμνωθούν συσκευές σε έναν σωστό χώρο.Αρκεί βέβαια κάποιος να είναι με ανοιχτά αυτιά και κλειστά μάτια.

Reaction score
8.905

1)Δεν έχεις ακούσει σωστό ψηφιακό σύστημα.
2)Δεν μπορείς καν να φανταστείς πως μπορούν να απογυμνωθούν συσκευές σε έναν σωστό χώρο.Αρκεί βέβαια κάποιος να είναι με ανοιχτά αυτιά και κλειστά μάτια.
:421:
1)Δεν έχεις ακούσει σωστό αναλογικό σύστημα.
2)Δεν μπορείς καν να φανταστείς πως μπορούν να απογυμνωθούν συσκευές σε έναν σωστό χώρο.
Αρκεί βέβαια κάποιος να είναι με ανοιχτά αυτιά και κλειστά μάτια.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304

Άρα αν το πάμε βάση εμπειριών ακολουθούμε λάθος δρόμο και ποτέ δεν πρόκειτε να καταλήξουμε σε ένα,σχετικά,ασφαλές συμπέρασμα.:126:

Reaction score
1.815

Η παρακάτω σε όλες τις μορφές (vinyl, cd, flac), είναι στη διάθεσή σας, καθώς και το πικάπ μου για το συγκριτικό των πικαπακίων...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν επίσης μπορούσε να γίνει μια συγκριτική δοκιμή ανάμεσα σε ένα αναλογικό phono stage και ενός κορυφαίου AD/DA μετατροπέα. (Metric Halo, Prism Orπheus, κτλ.)

Ένα τέτοιο συγκριτικό ίσως έκανε μερικούς να αναθεωρήσουν (ίσως και όχι).
Υπάρχουν σχετικές μετρήσεις για την metric halo στο avmentor

Η αποέμφαση RIAA, η οποία γίνεται σε ψηφιακό πεδίο, αποδείχθηκε εντυπωσιακή. Η ακρίβειά της ήταν μεγαλύτερη από 0.1dB (για την ακρίβεια, οι αποκλίσεις ήταν 0.07dB για τις χρονικές σταθερές των 3180 και 318μS και 0.08dB για την χρονική σταθερά των 75μS, επίδοση η οποία είναι μάλλον η καλύτερη που έχουμε δει μέχρι σήμερα
Όμως φυσικά ενδιάμεσα εμφανίζεται μία αόρατη δύναμη και καταργεί όλους τους φυσικούς νόμους οπότε κανείς δέν αναθεωρεί...

Το ακόμα πιο αστείο σε όλες αυτές τις κουβέντες είναι η παρωδία των συγκρίσεων.Για να κάνουμε ένα συγκριτικό οφείλουμε να γνωρίζουμε άν το περιεχόμενο είναι το ίδιο.Δέν γίνεται να συγκρίνω κοπή του 73 με remaster του 2004.Μιλάμε για σχεδόν δύο διαφορετικούς ήχους, μελωδίες και χροιές.Μία επίσκεψη σε στούντιο είναι αρκετή για να το καταλάβουμε...

Οπότε άν το επιθυμείτε ας μείνουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ των εγγραφών και ας αφήσουμε τη Φυσική να κρίνει το μέσο...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304

Για να κάνουμε ένα συγκριτικό οφείλουμε να γνωρίζουμε άν το περιεχόμενο είναι το ίδιο.
Εμ αυτό είναι που ψάχνω και δεν,μάλλον,δεν βρίσκω..

Reaction score
8.905

...Για να κάνουμε ένα συγκριτικό οφείλουμε να γνωρίζουμε άν το περιεχόμενο είναι το ίδιο.Δέν γίνεται να συγκρίνω κοπή του 73 με remaster του 2004.Μιλάμε για σχεδόν δύο διαφορετικούς ήχους, μελωδίες και χροιές.
Καταρχήν εάν διάβαζες με προσοχή αυτά που έγραψα... θα έβλεπες ότι δεν αναφέρεται πουθενά κάτι τέτοιο.

Επίσης ποιος σας είπε ότι η μετρικ θα χρησιμοποιηθεί σαν AD/DA? Ο avmentor για μένα δεν είναι βίβλος στα αναλογικά, αυτό το ανέφερε ο Yiannis_B (απο δική του περιέργεια), άσε τελικώς ποιός είπε ότι στο τεστ θα χρησιμοποιηθεί MC κεφαλή?

Εμ αυτό είναι που ψάχνω και δεν,μάλλον,δεν βρίσκω..
Μα είναι απλό, θα κάνουμε την "κουρτίνα-τεστ" με σύγχρονα άλμπουμ με τις τελευταίας 10ετιας ηχογραφήσεις, γιατί σώνει και καλά πρέπει να γίνει με “κλασικά” κλπ.

Οπότε άν το επιθυμείτε ας μείνουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ των εγγραφών....
Το θεμα εχει τιτλο Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου, για ποια αντιπαράθεση μιλάς.... όλοι είμαστε με αυτή την λογική, οφ-τόπικ!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.320
μα γιατι ομως παλι καταληφουμε στα ιδια, και ψαχνομαστε για τεστ ομως?
ασε που καποια εχουν γινει κ στο παρελθον...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.238
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ