Μια φορά κι έναν καιρό...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
460
Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

Ωχ.....αρχισανε τα οργανα.....εγω γεια σας.....

Reaction score
11.289
Και ήθελα να το πω εγώ ρε παιδί μου (για τα 0.05 db στα 20KHz) αλλά λέω άστο... κάποιος πιο τολμηρός θα βρεθεί...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τζαμπα τσακωνομαστε, το ξαναλεω μιλαμε για μηχανακια του 9,5 με αριστα το 10, ε και αμα το αυτι καποιου εχει ακουσει και 10 μηχανηματα παραπανω και εχει ασχοληθει, αλλα και εχει κατασκευασει πραγματα με επιτυχια (και παιζει πολυ με μικροδιαφορες) ...., ε ας του επιτραπει να ειναι λιγο πιο εξασκημενος και ειδημων....

Παμε παρακατω....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Γεμησαμε φτερα και πουπουλα εδω μεσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κοτα ο ενας ,κοκο κο ο αλλος,τοκανε το αυγο η αλλη αρχισαμε να το κλωσοχεζουμε το θεμα!!!!!!!!

Για χαλαρωστε λιγο ..............ασε που τρεχει αντριλα απο την οθονη και ταραζονται τα μελη!!!!!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
USB cable...

Tωρα αν εγω γραψω για το USB cable που εχω μεταξυ DAC και laptop και που ειναι παχυ 2 εκατοστα, θα ειμαι εκτος θεματος? :116: :114:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707
Απάντηση: USB cable...

Tωρα αν εγω γραψω για το USB cable που εχω μεταξυ DAC και laptop και που ειναι παχυ 2 εκατοστα, θα ειμαι εκτος θεματος? :116: :114:

ευκολααααααααααααααααααααααααααααα..............δεν θελουμε φωτιες νυχτιατικα!!!!:116::

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αν γραψω για το bass cable του σερβοενισχυτη Genesis, θα ειμαι παλι εκτος θεματος?

Μια υλοποιηση που θελησε να εχει λεπτομερειες και ο κατασκευαστης της Genesis αλλα.... πριτς!!!

D

deleted user 10898

Guest
Re: USB cable...

ειναι μεγαλη ευκαιρια αφου το dac ειναι diy να ρωτησεις αυτον που το φτιαχνει αν "πρεπει" να εχει διαφορα αναλογα με τα usb καλωδια.
τουλαχιστον ειναι ασυγχρονο?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: USB cable...

Κατ' αρχας δεν ηθελα με κανενα τροπο να κανω φορτικη διαφημιση του Νικολα εδω, αλλα προσπαθησα να γυρισω το θεμα συμφωνα με το τιτλο του, γιατι το ριξαμε τελευταια στη πισσα και στα πουπουλα.... Οκ ολα χρειαζονται για ενα ευχαριστο διαλλειμα δε λεω και μου αρεσει κι εμενα το χιουμορ....

Τωρα, οσον αφορα το DAC νομιζω ναι ειναι ασυγχρονο!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
ασυγχρονο USB DAC...

xaxaxaxa κακε, επειδη δεν τα ξερω καλα τα ψηφιακα με ρωτας ε? :121:

Νομιζω οτι σημαινει οτι κανει χρηση του δικου του clock και οχι του εγκατεστημενου software στο laptop...

... αλλα μη με βαρεσεις αν κανω λαθος, οποτε θα ηθελα τη δικη σου απαντηση...:120:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.853

Τζαμπα τσακωνομαστε, το ξαναλεω μιλαμε για μηχανακια του 9,5 με αριστα το 10, ε και αμα το αυτι καποιου εχει ακουσει και 10 μηχανηματα παραπανω και εχει ασχοληθει, αλλα και εχει κατασκευασει πραγματα με επιτυχια (και παιζει πολυ με μικροδιαφορες) ...., ε ας του επιτραπει να ειναι λιγο πιο εξασκημενος και ειδημων....

Παμε παρακατω....
πιο "εξασκημένος" και "ειδήμων" σε τι; πχ στο άκουσμα των 0.05 ντι-μπίων "απόκλισης" της απόκρισης στους 200 κύκλους ή στην πτώση 1 ντι-μπίου στους 50 χιλιόκυκλους; Να αυτοκτονήσω τώρα ή αργότερα; :138:

ΤΙΠ: αν βάλεις στον τζεφ σου τον "μετασχηματιστάτο" μια υψηλού βατάζ μαι μηδενικής επαγωγής αντίσταση 1.5 ωμ σε σειρά με το ρίμπον σου, θα παίζει ΑΚΡΙΒΩΣ όπως ο ενισχυτής που έχεις τώρα (αν και εφόσον μιλάμε για ένα κατά τα άλλα πολύ ισορροπημένο ενισχυτικό). Αντίθετα, ο ενισχυτής που έχεις τώρα δε γίνεται να παίξει σα τον τζεφ. :127:

ΥΓ: πες στον φίλο σου που φέρνει τους λούνταλ να σου φέρει 2 τεμάχια ίδγια με αυτά που είχε στην είσοδό του ο τζεφ και βάλτα στην είσοδο του νέου σου ενισχυτικού, έστω και προσορινά, για δοκιμή. Δυστυχώς μου τέλειωσαν, δεν έχω να σου δώσω ένα ζεύγος "δωράκι"...:145:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.853
Απάντηση: ασυγχρονο USB DAC...

xaxaxaxa κακε, επειδη δεν τα ξερω καλα τα ψηφιακα με ρωτας ε? :121:

Νομιζω οτι σημαινει οτι κανει χρηση του δικου του clock και οχι του εγκατεστημενου software στο laptop...

... αλλα μη με βαρεσεις αν κανω λαθος, οποτε θα ηθελα τη δικη σου απαντηση...:120:
Εγώ δε ξέρω απ'αυτά, καλύτερα να ρωτήσεις τον Ζαπ! :135:

Όπως ξέρεις, πήρα πικάπ και τώρα προσπαθώ να το κάνω να παίζει ...φλακ! :136:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.853

μια καθαρά τεχνική ερώτηση: πόσα βατ μαξ χρειάζεται το ρίμπον σου για να φτάσει την μέγιστη στάθμη που μπορεί-αντέχει (βάσει ευαισθησίας και φουλ συχνοτικής απόκρισης) και τι ντάμπινγκ φάκτορ πρέπει να έχει εκεί ψηλά στα άνω όρια του φάσματος ο ενισχυτής σε αυτά τα βατ;

εύκολο είναι, μη μου πεις πως δε μπορείς να απαντήσεις με απόλυτους αριθμούς.

Reaction score
373
Απάντηση: Re: USB cable...

τι σημαίνει αυτό Χρήστο;
Ασύγχρονο είναι ένα dac όταν το ψηφιακό σήμα που ''αντλεί'' από το pc δεν είναι χρονισμένο από το clock του pc αλλά χρονίζεται από το clock του ίδιου του dac. Χρονισμένο είναι ένα dac (η είσοδος του) όταν το pc χρονίζει το ρυθμό ''ροής'' του ψηφιακού σήματος. Επειδή τα clocks των pc δεν είναι ανάλογης ποιότητας όπως των dac τότε υπάρχει περισσότερο jitter. Γι'αυτό είναι πολύ σημαντικό η είσοδος usb ή ethernet του dac να είναι asynchronous.
Υπάρχει και κάτι σχετικό σε άρθρο του ΗΧΟΥ στην σελίδα 23 του τεύχους #474.

Status
Not open for further replies.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ