Οδοντικά εμφυτεύματα

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Να ρωτήσω κι εγώ για ένα... λοιπό θέμα...

Έχω πρόβλημα με ένα δόντι και ο οδοντογιατρός μου συνιστά να βάλω εμφύτευμα. Για το οικονομικό είμαι ενήμερη. Η ερώτησή μου είναι άλλη: ΠΟΝΑΕΙ;;; :411: Γιατί κάτι διάβασα για τρυπανάκια και οπές στο κόκαλο :111:

Μη μου πείτε το συνηθισμένο "εξαρτάται πώς αντιμετωπίζει / πόσο αντέχει κανείς τον πόνο". Γενικά τα πάω καλά στο θέμα πόνος (εξάλλου γυναίκα είμαι, έχω γεννήσει κιόλας), κι ούτε έχω το "φόβο της οδοντιατρικής καρέκλας", αλλά δεν μπορώ να χωνέψω το γεγονός ότι κάποιος θέλει να μου τρυπήσει ένα κόκαλο στο κεφάλι με τρυπάνι :121: όσο για την οδοντιατρική αναισθησία, μου έχει τύχει να πονέσω αρκετά (ανεκτά πάντως) σε πολύ απλούστερη διαδικασία, παρά τη χορήγηση γενναίας δόσης αναισθητικού... όπως καταλάβατε, δεν με απασχολεί ο τυχόν πόνος μετά τους χειρισμούς, που στην ανάγκη αντιμετωπίζεται με παυσίπονα, αλλά αυτό που γίνεται την ώρα που βρίσκεται κανείς στην καρέκλα και στο έλεος του driller killer (sorry dentists, ο γιατρός είναι συγγενής μου και πολύ αγαπητό πρόσωπο, αλλά εκείνη την ώρα είμαι σίγουρη ότι έτσι θα τον δω!)

Για να :201: λοιπόν... θα μιλήσει κανείς από τα βάθη της... γνάθου του;;;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.284
Δεν έχω κάνει, αλλά ξέρω πως το ίδιο το τρύπημα δεν πονάει με το αναισθητικό.
Τα ούλα στο σημείο εκείνο πονούν γιά αρκετές ημέρες.

Σε ενημέρωσε ότι χρειάζονται μήνες γιά να ολοκληρωθεί η διαδικασία?
Μήνες χωρίς δόντι και μήνες με βίδα...
Μετά βέβαια ξεμπερδεύεις οριστικά.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Απάντηση: Re: Οδοντικά εμφυτεύματα

Ξέρω ότι για το όντως μεγάλο αυτό διάστημα σου βάζει ένα ψευτομασελάκι για να μην είσαι κύριος/κυρία με τα ούλα του/της...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.748
Απάντηση: Οδοντικά εμφυτεύματα

αλλά δεν μπορώ να χωνέψω το γεγονός ότι κάποιος θέλει να μου τρυπήσει ένα κόκαλο στο κεφάλι με τρυπάνι
Φτιάχτηκα!!! :114:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Εκ του ετερου ημισεος γνωμη:
Μετα την αναισθησια ποναει, σχετη ταλαιπωρια (αλλα μπρος στα καλλη τι ειναι ο πονος), μπλακεντντεκερ ραψιματα κλπ. Συμβουλη (της): αν ειναι στην κατω γναθο μην το κανεις, γιατι υπαρχει ο αμεσος κινδυνος πειραγματος του νευρου με ασχημα αποτελεσματα (ο φιλος οδοντιατρος της το ειπε μετα!). Μασελακι δεν...;

Reaction score
362

Ρε συ μαρία τι μας ρωτας εδώ , στειλε ενα μηνυμα στο φιλιππο να σου πει.
Μεταξύ μας κρατα τα λεφτά σου καλύτερα να πληρώσεις κανα χαράτσι. :105:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

O Ζαν Φιλιπ δεν ειναι ...τρυποκαρυδος - ασχολειται με το μοντελλινγκ των οδοντων:)

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343

Εκ του ετερου ημισεος γνωμη:
Μετα την αναισθησια ποναει, σχετη ταλαιπωρια (αλλα μπρος στα καλλη τι ειναι ο πονος), μπλακεντντεκερ ραψιματα κλπ. Συμβουλη (της): αν ειναι στην κατω γναθο μην το κανεις, γιατι υπαρχει ο αμεσος κινδυνος πειραγματος του νευρου με ασχημα αποτελεσματα (ο φιλος οδοντιατρος της το ειπε μετα!). Μασελακι δεν...;
Να, κάτι τέτοια ακούω... :111:
Μα δεν θέλω πληροφορίες από γιατρό, από... θύμα θέλω!!
(όσο για τα χαράτσια το σκέφτομαι κι εγώ, αλλά από την άλλη μας βάζουν τόσο πολλά, που όσα και να πληρώσω, πάλι θα χρωστάω άρα δεν σώνομαι, οπότε ας κρατήσω και κάτι για την πάρτη μου...)
O Ζαν Φιλιπ δεν ειναι ...τρυποκαρυδος
:143: :143:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436

Μαρία μπορώ κι εγώ να σου τρυπήσω τα δόντια με ένα δράπανο που έχω και με τρυπάνια κοβαλτίου.
Απλώς δεν έχω αναισθητικό αλλά δεν κρατάει και πολύ έτσι κι αλλιώς σε 5 - 6 ώρες θα έχουμε τελειώσει.

Υ.Γ.
Τον δράπανο αυτό τον είχα να χτυπάω καλά τον φραπέ, κάνει καλή δουλειά.
Εγγυημένη.

Reaction score
4.900

Δεν έχω κάνει, αλλά ξέρω πως το ίδιο το τρύπημα δεν πονάει με το αναισθητικό.
Τα ούλα στο σημείο εκείνο πονούν γιά αρκετές ημέρες.

Σωστος πλην της τελευταίας σειράς...
Το μεγαλο ζητημα ακόμη στα εμφυτεύματα ειναι ....η διάρκεια ζωής που σε συνδυασμό και με το υψηλό κόστος δημιουργει ερωτηματικά.
Η διάρκεια ζωής λοιπόν μπορεί να κυμαίνεται απο ...4-5 μήνες (πριν καν γινει η θήκη η η γέφυρα πανω στο στήριγμα) μέχρι....15 χρόνια η το πολύ 20 σε πραγματικά ευνοικές περιπτώσεις. Αν καποιος γνωρίζει ατομο με 25 χρονια εμφυτεύματα στο στομα ...ας το παρουσιάσει σε κανένα συνέδριο...
Στον κουμπαρο μου (γνωστό γκαντέμη) το εμφύτευμα...έπεσε στο 6μηνο (του γυρισαν τα λεφτα βεβαια αλλα η ταλαιπωρία υπήρξε) τα μακροβιότερα που έχω δει μέχρι τωρα ήταν δεκαετίας. Βεβαίως οι τεχνικές και τα υλικά βελτιώνονται (οστεοενσωματούμενα κλπ) και οι εταιρείες λένε οτι πλέον μπορουν να δοθούν εγγυήσεις για εφ όρου ζωής...αλλα αυτο θα φανεί στην νεκροψία (μετα απο χρόνια). Δυστυχώς πολλοί οργανισμοί τα αποβαλλουν μετα απο κάποιο διάστημα ως ξένα σώματα, δεδομένου οτι και απο την σχισμή απο όπου αναδύονται στο στομα δεν ειναι δυνατόν να εμποδιστει η είσοδος μικροβιών που προκαλούν και αντίστοιχη μετακίνηση φαγοκυττάρων απο τον οργανισμό.
Τελος το χειρότερο ειναι πως αν το εμφύτευμα αποτύχει το κόκκαλό σου θα είναι σε χειρότερη κατασταση στο σημείο εκείνο απο ότι θα ήταν αν δεν ειχες βαλει εμφύτευμα, αν μάλιστα σου πέσουν πολλά μαζί ....εκει ειναι που θα πονέσεις!
Μιλάμε βεβαια πάντα να γίνει η δουλειά σε πραγματικό επαγγελματία και όχι σε κάποιον που έκανε μερικά σεμινάρια στην εταιρεία που του πούλησε τα υλικά....
Τελικό συμπέρασμα δεν έχω βγαλει ακόμη. Εχω δύο..απολεσθέντα δόντια που θα μπορούσα να μου βαλω εμφυτευματα αλλα δεν το κάνω. Στο ενα εκανα γέφυρα το άλλο ειναι τερμα πίσω και δεν σηκώνει. Αν καταφέρω να κρατήσω την κατάσταση σε αποδεκτό σημείο για 10-15 χρόνια ακόμη τοτε ειναι πολύ πιθανό να το ρισκάρω, αφενός γιατι τεχνικές και υλικά θα έχουν βελτιωθεί περαιτέρω, αφετέρου γιατι τοτε και 10 χρονια μονο να μου κρατήσουν ...ε μετα δεν θα έχω πρόβλημα στα 75-80 να βαλω μασελάκι η μασέλα....
Αν το δόντι που αναφέρεσαι δεν ειναι τερμα πίσω και μπορεις να κάνεις γέφυρα με στήριξη στα δύο διπλανά αντι για εμφύτευμα θα έλεγα οτι ειναι πολύ πιο φρόνιμη, σίγουρη και δοκιμασμένη λύση. Αν ειναι τέρμα πίσω (οχι βεβαια φρονιμίτης, αλλα β γομφίος) μπορείς να το σκεφτείς, αρκει να σου δώσουν εγγυήσεις.
Επίσης ενα μεμονωμένο δόντι στο οποίο δεν θα στηριχτεί γέφυρα εχει σαφώς καλύτερες πιθανότητες να μακροημερεύσει σαν εμφύτευμα απο ότι τα εμφυτευματα καποιου που...δεν εχει δόντια δικά του και βαζει 8 εμφυτεύματα για να κάνει μεγαλη γέφυρα αντι μασελας. Στον τελευταίο μπαίνουν και ζητήματα...μηχανολογικά (και στο παραμικρό λαθάκι παραλληλισμού θα δημιουργούνται μοχλοί ...) και βεβαια θα έχει να φροντίζει 8 δόντια καθημερινά αντι για ενα....
Και κατι τελευταίο: Οταν σου πέσει το εμφύτευμα, εφόσον δεν ειναι πολύ συντομα σαν του κουμπάρου μου, να ξέρεις οτι...εσύ θα φταίς που δεν το φρόντιζες όπως έπρεπε!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343

Ευχαριστώ Βόρειε! Κάπως έτσι τα ήξερα κι εγώ, ίσως λίγο πιο αισιόδοξα με την προϋπόθεση ότι θα είμαι επιμελής στη φροντίδα...
Για τον πόνο (των πελατών σου) δεν μας είπες όμως... έχει έρθει ποτέ η αστυνομία λόγω κραυγών; έχει αποπειραθεί κανένας να σε πνίξει; έχεις παλέψει με πελάτη που προσπαθεί να σου πάρει το τρυπανάκι και να το πετάξει από το παράθυρο; :138:

Και κατι τελευταίο: Οταν σου πέσει το εμφύτευμα...
Κύριε Μητσοτάκη, τι δουλειά έχετε στο λογαριασμό του Βόρειου; :116:

Reaction score
4.900

Μα...γίνεται να την πονέσεις αυτήν;
Το επάγγελμα εχει και τα τυχερά του...

Uploaded with ImageShack.us

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μα...γίνεται να την πονέσεις αυτήν;
Το επάγγελμα εχει και τα τυχερά του...

Uploaded with ImageShack.us
Να το στειλω στη πατριωτισσα για να μαθεις τι εστι...βλαχα; γιααα...συμμαζεψ΄για συμμαζεψ:)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436

Και με την ηλεκτροκόλληση γίνεται καλή δουλειά.
Με ανοξείδωτο σύρμα βεβαίως.

:137:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.644

σορρυ αλλα κατα λαθος ανεβηκε δυο φορες.......ας το σβησει βρε παιδια ο συντονιστης της κατηγοριας............πλλλλλληηηηηζζζζζζζζ!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.533
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106